Monikamerajärjestelmiin erikoistunut Light yhteistyöhön Sonyn kanssa

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 22.02.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 479
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Light on tullut teknologiauutisointia seuraaville varmasti tutuksi erikoisesta, lukuisiin sensoreihin perustuvasta L16-kamerastaan. Lightin kantavana ajatuksena oli tarjota järjestelmäkameroihin verrattavaa laatua pokkarikoossa hyödyntäen yhden suuren sensorin sijasta 16 pienemmällä sensorilla, jotka yhdessä muodostivat yhden 52 megapikselin otoksen.

  Oman pokkarinsa lisäksi Light on vienyt teknologiaansa myös mobiilimaailman suuntaan. Esimerkiksi HMD Globalin tulevan Nokia 9:n huhutaan hyödyntävän nimenomaan Lightin teknologiaa viiden kameran ratkaisussaan.

  Nyt Light on kertonut tehneensä yhteistyösopimuksen Sonyn kanssa. Sopimuksen mukaan Light voi markkinoida Sonyn sensoreita hyödyntävää referenssiratkaisuaan eri OEM-valmistajille. Referenssialustaan kuuluu Sonyn sensoreiden lisäksi yhtiön oma Light-kuvaprosessori, josta on saatavilla maksimissaan 6, 16 tai 18 sensoria tukevat versiot. Yhtiön uutiskuvanakin nähtävissä renderöinneissä esiintyy kaksi neljän, yksi kuuden ja yksi yhdeksän sensorin kameraratkaisulla varustettua referenssipuhelinta, joista yhdeksän sensorisesta versiosta on nähty myös alla oleva valokuva.

  [​IMG]

  Lightin mukaan ensimmäisenä teknologiaa tullaan näkemään neljää tai useampaa kameraa käyttävissä puhelimissa ja yhtiö uskoo pääsevänsä julkaisemaan lisää yhteistyöuutisia lähitulevaisuudessa. Toistaiseksi yksikään laitevalmistaja ei ole ilmoittanut käyttävänsä Lightin teknologiaa puhelimissaan. Light tulee osallistumaan ensi viikolla pidettäviin MWC-messuihin, jossa nähdään myös keynote-esitys yhtiön toimitusjohtajalta.

  Lähteet: Light, Lehdistötiedote, Digital Trends

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.02.2019
 2. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 602
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Minusta kolme kameraa on selkeä katto. Kameroiden lisääminen vaikuttaa tuhlaukselta ja puhelimista ei tule kovin hyvännäköisiä tällä tavalla. En missään tapauksessa usko että tämä tulee olemaan tulevaisuuden suunta, kuten kirjoituksessa mainittiinkin, ettei laitevalmistajat ole vielä ilmoittaneet ryhtyvänsä tähän. Tärkeintä monille puhelimissa on kuitenkin se ulkonäkö ja menee itselläkin jo yli tuon kuvassa näkyvän kapulan kohdalla. Mitäs sitten kun yksi kamera vaurioituu? Tällainen ratkaisu tekee puhelimesta herkemmän hajoamaankin.
   
 3. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 119
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No onhan noita jo neljällä kameralla olevia lippulaivoja, mm Galaxy S10-sarjan huippumalli. Ei siitä nyt kovin iso askel ole tähän.

  Tosin Lightin tekniikkassa on kyse ihan muusta kuin pelkästä kameroiden määrästä, vaan enemmänkin siitä mitä siellä kuvanottohetkellä tapahtuu, miten kameroita ohjataan Light:n kehittämällä apupiirillä jne.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 4. joghe

  joghe

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  07.12.2017
  Laittaisin max 4 kameraa, joka osavärille yksi ja mv.
  Ja kaikki samalla polttovälillä, jolloin lasketusta kuvasta voisi jopa tulla hyvä kuva kun suhteutetaan laskentamäärä lopputuotokselle.
   
  pelitys tykkää tästä.
 5. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 970
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hmmm...:think: Varmasti aika moni on tästä (ulkonäkö tärkeintä) kanssasi eri mieltä :geek:
   
  Sargo, Digimonkey, Rensu ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 6. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 662
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Asiasta kukkapurkkiin. Maan tehokkaimmat avaruutta tutkivat vermeet kostuvat useammasta yksittäisestä lautasesta, joiden informaatio vain yhdistetään yhdeksi. Joten teoriassa monella pienellä laadukkaalla linssillä saadaan oikeinkin hyvä kuva, jos kuvat yhdistävä softa tai rauta tekee hommansa oikein ja laadukkaasti.
  Oletan myös, että tällainen monen kameran systeemi on kalliimpi, kuin yksi iso mutta saattaa olla helpompi sovittaa kameran mittoihin kuin yksi iso järkäle.
  Mutta teoreettisella tasolla molemmilla tavoilla pitäisi saada aikaan hyvää kuvaa.
  Mielenkiintoista nähdä miten se sitten toimii käytännössä.
  Noksu 9 tulee olemaan oikeinkin mielenkiintoinen mittari sillä saralla.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2019
  Digimonkey ja njake tykkäävät tästä.
 7. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 602
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Miksi tehdä mitään minkään kustannuksella kun kaiken voi tehdä hyvin? Sony näyttää taas mallia järkevästä kameroiden määrästä hyvän näköisessä muotissa. Uskon että lopullinen puhelin on vielä paremman näköinen mitä linkin kuvassa.

  Xperia 1: Sony's new flagship with triple camera and 4K HDR OLED display leaked | Xperia Blog
   
 8. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 119
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No ei tuossa nyt kyllä mistään mallinnäyttämisestä taida olla kysymys, kun muilla ollut jo vastaavia toteutuksia aikaisemminkin.
   
 9. njake

  njake get string from object Make ATK Great Again

  Viestejä:
  491
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan ymmärrettävä suunta ja asiassa ei ole sinällään uutta, jos radiotekniikkaan vertaa.
  Vaikka nyt tämä esimerkiksi.
   
 10. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 970
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä on järkevä kameroiden määrä? Sony ei nyt ole puhelinpuolella ollut oikeastaan koskaan kamerasuorituskyvyn kärjessä, joten vertailukohtana kyseisen firman puhelimet eivät ole erityisen hyvä mittari.
   
 11. Digimonkey

  Digimonkey

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Jos kuvan laatu on tavoiteltu ominaisuus niin onko oikeastaan teknisessä mielessä väliä toteutuksella kunhan vain saatu mahtumaan puhelimen kuorien sisään ilman lisähärveleitä.

  Toki kaikki on aina tasapainoilua eri suureiden (mitat, paino, ominaisuudet, hinta jne ) välillä ja toivottavasti eri valmistajilta ja eri malleista löytyy riittävästi toimivia
  vaihtoehtoja kaikille.

  Näin alkuvaiheessa tullaan varmasti näkemään "mielenkiintoisia" viritelmiä, osin markkinaosastojen ultimate differointien ja osin teknisten kokeilujen vuoksi....
  Muutaman vuoden kuluessa tilanne selkiytyy, tiedetään kuinka hyvin ja kätevästi esim monisilmät oikeasti toimivat ja kansa on osoittanut ostamisellaan mikä oikeasti kiinnostaa ja mikä ei...

  Joskus aikonaan kuultiin myös "mitä, kamera puhelimeen, kuka sellaista tarvii, eihän kuvia kukaan ota kuin häissä ja hautajaisissa"... taisinpa itsekin näin sanoa ääneen, kuinka väärässä olinkaan :) Tarpeet ja ratkaisut kehittyvät, välillä jopa ihan eri tahtiin...
   
 12. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 201
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Light on näköjään tehnyt yhteistyösopimuksen Xiaomin kanssa. Xiaomi lienee siis HMD Globalin jälkeen seuraava valmistaja, joka ottaa käyttöön Light:n tekniikan. Käyttävätköhän sitten näitä Sonyn sensoreita?