Mokkulan 4G -> vanha VDSL-reititin -> RJ45-paikat mahdollinen?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja viivakoodiseepra, 30.11.2018.

 1. viivakoodiseepra

  viivakoodiseepra

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2018
  Moikka,

  Asun alueella missä ainoa järkevä nettiyhteys on langaton 4G, mutta kodin turvajärjestelmä vaatii RJ45-yhteyden. Eli tarkoitus olisi saada VDSL-reititin löytämään WLAN-yhteys joka jaetaan LAN-porttien käytettäviksi.

  Ennalta löytyy Huawei E5577 4G-laite sekä Elisan vanha VDSL2-modeemi ZTE ZXDSL931WIIA. Helppo jippohan olisi ostaa kokonaan uusi laite, mihin saa SIM-kortin sisään, mutta mietin oisko kyseinen temppu mahdollista toteuttaa jo entuudestaan löytyvillä härpäkkeillä.

  Netissä oli ohjeita WDS-asetuksen laittamisesta päälle, mutta jakaako tuo samalla netin kaapelipaikoille? Pitäisikö onnistua vai onko mahdoton tehtävä, ts. WDS jakaa ainoastaan WLANin uutena WLANina?
   
 2. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 375
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Tämä on sen verran lähellä omaa kysymystä, että lainaan ketjua.
  Kaveri on hankkimassa taloonsa valvontakamerat, tarkemmin
  Tämä lienee paras ketju kysyä neuvoa, eli kaveri on hankkimassa omakotitaloonsa valvontakameroita, tarkemmin tällaisen setin: Opticam Pro PoE NVR v2 -aloituspaketti, ulkokäyttöön soveltuvilla O6-kameroilla, 1Tt-kovalevyllä ja verkkokaapeleilla 331,90 €

  Talossa ei ole kaapelointia ja suunnitellun sijoituspaikan vuoksi kaapelin vetäminen 4G-modeemista tuon tallentimeen ei onnistu helposti. Millainen reititin tuohon pitäisi hommata, että tallentimen saisi kiinni lyhyellä verkkokaapelilla ja reititin sitten olisi yhteydessä 4G-modeemin WLANiin?
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2018
 3. Juffex

  Juffex Kinostaja

  Viestejä:
  373
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  1. Datasähkö-adapteri. Toimii erinomaisesti jos pistorasiat samassa vaiheessa ja samassa kerroksessa, mielellään samassa huoneessa. Jos eri vaiheessa ja kerroksessa niin tod. näk. toimii, mutta nopeudet ovat ~10mbps luokkaa ellei hitaammatkin, mutta olettaisin, että riittävät kameroille.

  2. LAN to WLAN-adapteri joka muuntaa ethernetin wifiksi. Itselläni Asuksen ja Buffalo vehkeistä kokemusta ja ovat toimineet erinomaisesti. Ps. Yksi Buffalo myyntialueella ollut pitkään myynnissä, saa kaksi laitetta kiinni yhtä aikaa ;)
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  3. Mikä tahansa reititin minkä saa wireless bridgeksi niin toimii periaatteessa samoin kuin noin WLAN-muuntimet.

  Jokaisen vaihtoehdon kanssa voi olla sitten oma haaste saamaan toimimaan suoraan 4G-modeemireitittimien kanssa jos haluaa kameroiden olevan nähtävissä ulkoverkosta.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2018
 4. Satelite

  Satelite

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Älä käytä jatkossa harmaata tekstiä kiitos. Helvetin hankalaa koittaa lukea vaalealla teemalla kun häviää teksti taustan sekaan.
   
 5. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 375
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Viesti korjattu, tuo on bugi copy/pasten kanssa XenForossa (ainakin tummalla teemalla tapahtuu)