Moderni vaihtoehto tallentavalle DVD-soittimelle?

Liittynyt
24.09.2021
Viestejä
21
Vanhemmillani on mökillään tallentava DVD-soitin jota he ovat käyttäneet antenniverkon tv-ohjelmien tallentamiseen. Nyt soitin on kärähtänyt ja uudet tallentavat DVD-soittimet isäni mukaan maksavat 300 euroa.

Eli nyt olisi hakusessa eläkeläisystävällinen keino tallentaa televisio-ohjelmia myöhempää katselua varten. Itsellä kävi mielessä jonkinlainen kovalevypohjainen purkki joka olisi myös helposti siirreltävissä (jos haluaisi boksin ja ohjelmat esim. matkailuautoon mukaan reissuille). Millaisia vaihtoehtoja nykyään on? Heillä on mökillä antenniverkko ja nettiyhteys on erittäin huono joten mitään verkon yli striimausta (esim. "perinteinen" digiboksi tai Nvidia Shield tms.) ei pysty harkitsemaan.

Aikaisempi malli on ollut simppeli: virrat päälle, tyhjä DVD-levy laitteeseen, paina record -> ohjelma tallentuu. Kovin paljon tästä monimutkaisempi ei saisi olla, toki nykyään tallennusprosessi vaatinee valikkojen selailua, joten se sallittakoon, mutta mitään syvempää tietoteknistä osaamista ei pitäisi tarvita laitteen käyttöön.
 
Siis niitä kutsutaan tallentaviksi digiboxeiksi.

Monessa tellkarissa voi tallentaa suoraan tikulle tai ulkoiselle kovalevylle, alkaa noi tallentavat vehkeet olla historiaa.
 
Harmi kun nettiyhteys heillä on mitä on, muuten Elisa Viihde ratkaisu olisi ollut hyvä valinta ikäihmisille.
 
Olisiko mahdotonta koittaa etsiä vastaava tallentava DVD-laite käytettynä? Näin ei tarvitse opetella erilaista logiikkaa uuden laitteen kanssa.
 
Nyt jos tallentavaa digiboksia suunnittelee hankkivansa, niin kannattaa sitten ottaa huomioon, että ensi keväästä alkaen antenniverkosta ei tule muuta kuin T2-signaalia. Vanhoilla ei-hd digibokseilla ei sitten enää näe mitään.
 
Onko sillä loppujen lopuksi kovasti väliä meneekö ohjelma dvd-levylle vai kovalevylle? Ellen missaa jotain oleellista, eroa ei pitäisi olla, paitsi ehkä kovalevyn hyväksi kun senhän kanssa jää yksi vaihe tarpeettomaksi (levyn laitto laitteeseen). Isompi kysymys on se kuinka helppo käyttöliittymä on ja millainen on kaukosäädin. Joku antenniverkossa myös tulevaisuudessa toimiva digiboksi tuntuisi järkevimmältä. Tai sitten jos on halua/tarvetta ostaa uusi TV, ostaa sellainen malli johon saa kovin kiinni.

Parillasadalla lähtee digiboksit alkaen...

 

Statistiikka

Viestiketjut
253 985
Viestejä
4 417 916
Jäsenet
73 258
Uusin jäsen
lu1kero

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom