S-Business -korteilla (joita on erilaisia) pitäisi toimia ilman varmistuksia (ACB-mobiilin linkitetyn infon perusteella)Kaikilla korteilla taitaa tulla tänä päivänä, jopa s-pankin kortilla täällä lukemani perusteella
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:05 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>
S-Business -korteilla (joita on erilaisia) pitäisi toimia ilman varmistuksia (ACB-mobiilin linkitetyn infon perusteella)Kaikilla korteilla taitaa tulla tänä päivänä, jopa s-pankin kortilla täällä lukemani perusteella
Kuinkahan toteuttavat s bonuksen keräämisen? Tuleekohan samanlainen appi kun k plussalla, vai tulisiko jopa joku google payn kautta toimiva s bonus systeemi?Näyttää samalta hommalta kuin OP korteilla oli hieman ennen kuin Gpay tuli virallisesti käyttöön OPlla. Eli odotettavissa pian että viimeinenkin eksynyt lammas eli S-pankki liittyy mukaan mobiililähimaksujoukkoon. Hyvä juttu kyllä.
Kuinkahan toteuttavat s bonuksen keräämisen? Tuleekohan samanlainen appi kun k plussalla, vai tulisiko jopa joku google payn kautta toimiva s bonus systeemi?
Joo ei ole kysymässä. Lisäksi kun Apple Pay/Google Pay eivät käytä kortin oikeaa numeroa vaan jokaiselle kortille luodaan virtuaalinen korttinumero.Toinen mahdollisuus voisi olla, että maksupääte S-pankin kortin havaitessaan kysyy pankista, että onko tämän kortin omistaja osuukaupan jäsen.
Joo ei ole kysymässä. Lisäksi kun Apple Pay/Google Pay eivät käytä kortin oikeaa numeroa vaan jokaiselle kortille luodaan virtuaalinen korttinumero.
On niillä tapa millä ne maksut sinne oikealle kortille reitittyy mutta sitä ei mitenkään järkevästi pystytä maksuvaiheessa alkaa kyselemään. Etenkään kun päätelaitteiden toimittajilla ei ole tälläisiin mahdollisuuksia. Saisi aika isoja kasoja tuohta kaivaa lompakosta jos haluttaisiin johonkin tiettyyn päätelaitteeseen alkaa jotain tälläisiä kyselyominaisuuksia tekemään.Kai pankki nyt sen virtuaalisen kortin numeron tietää?
Miksei voi tehdä backendissä?On niillä tapa millä ne maksut sinne oikealle kortille reitittyy mutta sitä ei mitenkään järkevästi pystytä maksuvaiheessa alkaa kyselemään. Etenkään kun päätelaitteiden toimittajilla ei ole tälläisiin mahdollisuuksia. Saisi aika isoja kasoja tuohta kaivaa lompakosta jos haluttaisiin johonkin tiettyyn päätelaitteeseen alkaa jotain tälläisiä kyselyominaisuuksia tekemään.
Lähtökohtaisesti kokonaisia korttinumeroita ei pahemmin käsitellä järjestelmissä ellei ole aivan pakko.Miksei voi tehdä backendissä?
Lähtökohtaisesti kokonaisia korttinumeroita ei pahemmin käsitellä järjestelmissä ellei ole aivan pakko.
SHA -perheen funktiot on nykytiedon valossa yksisuuntaisia, eli niiden laskeminen toiseen suuntaan ei onnistu. Ainoa tapa on arvata ja kokeilla, mutta siinä kestäisi varmaan niin kauan, että maailmankaukkeudesta olisi jo viimeinenkin tähti sammunut.Ei taida VISA-korttinumeroiden kanssa tuosta pelkän korttinumeron tiivistämisestä olla oikein tietoturvan kannalta hyötyä, kun noi laskee aika äkkiä auki, koska tossa alussa on tuo pakollinen liikkeellelaskijan tunniste ja mukana on myös tarkistusnumero.
Kaikkea voisi tehdä jos vaan "haluaisi". Onko siinä mitään järkeä on sitten se toinen asia ja yleensä näiden tuotteiden osalta ei ole.Ei kai sitä edes tarvisi lähettää. Hässii vaikka SHA2/SHA3 -funktiolla ja lähettää mitä siitä ulos tulee.
No eikai siinä nyt hirveän kauan menisi, kun ekat numerot on tiedossa, numerosarjan pituus on tiedossa ja sisältää pelkkiä numeroita, ei isoja kirjaimia, ei erikoismerkkejä jne.Ainoa tapa on arvata ja kokeilla, mutta siinä kestäisi varmaan niin kauan, että maailmankaukkeudesta olisi jo viimeinenkin tähti sammunut.
No eikai siinä nyt hirveän kauan menisi, kun ekat numerot on tiedossa, numerosarjan pituus on tiedossa ja sisältää pelkkiä numeroita, ei isoja kirjaimia, ei erikoismerkkejä jne.
Sitten vaan 12 numeroinen sarja 0-9 ja kaikki kombinaatiot läpi.
Ei se siinä maksutilanteessa olekaan helppoa, kun järjestelmä varmasti lukitsee ulos jos brute-forcettaa liian nopeasti. Mutta jos sulla SHA tiiviste itselläsi, niin nykyaikaisella PC:llä tuon crackaaminen arvaamalla on aika helppoa, kun vaihtoehtoja "vähän", eli pelkät numerot, ei erikoismerkkejä jne.Jos korttinumeroiden arvailu on liian helppoa, niin sittenhän emme voi luottaa niihin muutenkaan.
Huono juttu, tarkoittaa sitä että Google voitti koko markkinan (+ Apple, Apple käyttäjät).Näyttää samalta hommalta kuin OP korteilla oli hieman ennen kuin Gpay tuli virallisesti käyttöön OPlla. Eli odotettavissa pian että viimeinenkin eksynyt lammas eli S-pankki liittyy mukaan mobiililähimaksujoukkoon. Hyvä juttu kyllä.
Ei nyt oikein avautunut, mikä oli idea, mutta jos "helposti" arvattavista tehdään tiivisteitä, niin eikö ne pyritä suolaan niin että yritä ja erehdy menetelmä vaikeutuu.Ei se siinä maksutilanteessa olekaan helppoa, kun järjestelmä varmasti lukitsee ulos jos brute-forcettaa liian nopeasti. Mutta jos sulla SHA tiiviste itselläsi, niin nykyaikaisella PC:llä tuon crackaaminen arvaamalla on aika helppoa, kun vaihtoehtoja "vähän", eli pelkät numerot, ei erikoismerkkejä jne.
Niin no sinänsä huono juttu että ei ole kilpailua, mutta hyvä juttu että on 1 ohjelma jolla lähimaksu toimii, koska tällöin sitä tuetaan kaikissa laitteissa. Ikävää olisi jos olisi vaikka puhelimessa eri ohjelma kuin kellossa ja vielä niin, että vain tietyn pankin kortit toimivat jne. Olihan meillä pivo, mutta mikä on hyöty kun se ei kai toiminut älykellossa ollenkaan jne.Huono juttu, tarkoittaa sitä että Google voitti koko markkinan (+ Apple, Apple käyttäjät).
Hyvin huono juttu, ja nyt huono puuttua, tai oikeastaan se aikaikkuna puuttumiseen meni monta vuotta sitten.
Nyt en ymmärrä mitä koitat sanoa? Mitkä markkinat google voitti? Mihin pitää puuttua? Mobiililähimaksukeinoja on edelleen useita, Gpay, ApplePay, GarminPay, MobilePay sun muut. Viestissäni viittasin siihen että S-pankki ottaa viimeisenä GooglePayn käyttöön. Todennäköisesti ApplePay tulee samalla vauhdilla käyttöön niinkuin muillakin, eli ei google luultavasti ainoa ole. Huonona juttuna en näe tätä ollenkaan, mobiililähimaksu on todella kätevä kun isotkin summat saa hetkessä maksettua.Huono juttu, tarkoittaa sitä että Google voitti koko markkinan (+ Apple, Apple käyttäjät).
Hyvin huono juttu, ja nyt huono puuttua, tai oikeastaan se aikaikkuna puuttumiseen meni monta vuotta sitten.
Google napasi Google Androidista lähimaksamisessa Suomessa käytännössä kaikki pankit.Nyt en ymmärrä mitä koitat sanoa? Mitkä markkinat google voitti?
Siihen että Google yleensä omalla alustalla tuon hoitaa. Kieltää se että Google on tuossa välissä mukana.Mihin pitää puuttua?
MobilePay, no se vähän niin ja näin, Applella taitaa edelleen vaatia BT ja sitä tukevan päätteen. (tai jotain QR koodeja)MobilePay sun muut.
Siitä vaan suunnittelemaan oma sovellus ja hoitamaan nuo hommat. Nordea sitä tuossa muutama vuosi vielä harjotti mutta ei siinä rahallisesti ollut mitään järkeä.Google napasi Google Androidista lähimaksamisessa Suomessa käytännössä kaikki pankit.
Tämä. Ja Pivon lähimaksu myös kuopataan kun OP otti Gpay ja Applepay käyttöön. Ja ihan syystä, ei se kötöstys ikipäivänä toiminut yhtä hyvin ja saumattomasti kuin Gpay.Siitä vaan suunnittelemaan oma sovellus ja hoitamaan nuo hommat. Nordea sitä tuossa muutama vuosi vielä harjotti mutta ei siinä rahallisesti ollut mitään järkeä.
Se jäi vähän epäselväksi miksi pankit on asiat haudanneet, mutta ilmeisesti Google ei ainakaan asiaa helpottanut.Siitä vaan suunnittelemaan oma sovellus ja hoitamaan nuo hommat. Nordea sitä tuossa muutama vuosi vielä harjotti mutta ei siinä rahallisesti ollut mitään järkeä.
Apple veti alusta asti portit kiinni muilta.Googlella ja Applella nyt sattuu vaan olemaan parhaiten toimivat sovellukset joten luonnollisesti käyttäjät valitsevat ne. En näe siinä mitään huonoa päin vastoin.
Koska se aika ja raha mikä tuollaisen ylläpitämiseen on kallista. Jos halua olisi ollut niin Nordea olisi ihan voinut jatkaa omalla Wallet sovelluksellaan joka toimi oikein mallikkaasti, ei se juuri Google Pay:n toimintavarmuudesta eronnut. Loppujenlopuksi on vaan halvempaa antaa se pieni prosenttiosuus tapahtumista Googlelle ja vastineeksi saada valmiiksi ylläpidetty ja aina toimiva järjestelmä.Se jäi vähän epäselväksi miksi pankit on asiat haudanneet, mutta ilmeisesti Google ei ainakaan asiaa helpottanut.
Kustannus ja ymmärsin että google ei ainakaan helpottanut, lisää kustannuksia ja haasteita.Koska se aika ja raha mikä tuollaisen ylläpitämiseen on kallista. Jos halua olisi ollut niin Nordea olisi ihan voinut jatkaa omalla Wallet sovelluksellaan joka toimi oikein mallikkaasti, ei se juuri Google Pay:n toimintavarmuudesta eronnut. Loppujenlopuksi on vaan halvempaa antaa se pieni prosenttiosuus tapahtumista Googlelle ja vastineeksi saada valmiiksi ylläpidetty ja aina toimiva järjestelmä.
Jos markkinatilanne on se että Google asema sellainen ettei ole vaihtoehtoja, tai vaihtoehdot on vaikeata, muuttuvia, näennäisiä.Mutta tuollainen "ylemmältä tasolta" tuleva erillinen kieltäminen ei ole se oikea tapa toimia, etenkään jos se tekniikka on oikeasti avoin kaikille kuten Googlella.
Onko tämä tieto ?Ei se Googlen vika ole jos muut eivät osaa tehdä yhtä toimivia järjestelmiä.
Vaikka yleisesti kommentoit, niin ehkä luit kommenttini, niin tässä on nyt kyse muustakin kuin siitä että tarjolla toimiva palvelu. Kyse siitä että välissä on Google. Minun, korttiyhtiön , pankin ja kaupan väliin tunkee Google.Vaihtoehtoja on mutta miksi vaivautua kun on jo kehitetty hyvä, helppo ja toimintavarma systeemi. Ei kannata pyörää uudestaan ruveta keksimään.
Tämä on yksi konsti millä Googlen kelkkaan asiakkaat käänty.Ei ainakaan itseä kiinnostaisi yhtään käyttää eri pankkien puolivillaisia sovelluksia...
Ja ei muuten toiminut, mobilepay ei toimi ja pivo on purkkaviritelmä mikä ehkä toimii jos ulkona on hyvä sää. Mitä muita edes on? Jos google ahdistaa sua voit aina jatkaa pankkikortilla maksua, tai käteisellä.Muiden systeemit toimi hyvin siihen asti kun Google alkoi tyrkyttää omaansa
Mobilepay tuli varsin myöhään ja lähimaksutukea ei ollut, toimiiko vieläkäänJa ei muuten toiminut, mobilepay ei toimi
Vaikka yleisesti kommentoit, niin ehkä luit kommenttini, niin tässä on nyt kyse muustakin kuin siitä että tarjolla toimiva palvelu. Kyse siitä että välissä on Google. Minun, korttiyhtiön , pankin ja kaupan väliin tunkee Google.
Muiden systeemit toimi hyvin siihen asti kun Google alkoi tyrkyttää omaansa, toki muitakin haasteita tielle tuli.
Nordea toimia alkuun ongelmitta, se kai merkittävin ja tunneituin laajasti Suomessa toimineista. Se ehkä myös esimekki miten jostain syystä toimivuus alkoi heikkenee. Tekivät päätöksen siirtyä Googlen kelkkaan.
Komppaan tätä. Oli todella epävarma sovellus, eivätkä maksupäätteet aina osanneet tulkita sitä oikein. Välillä sai poistaa ja asentaa uudelleen kun maksupäätteet alkoi antamaan mystisiä virheitä. Toisaalta oli hauska seurata myyjien reaktioita kun isot ostokset meni läpi pelkkää puhelinta vilauttamalla. Nykyään google pay:n myötä toimintavarmuus on hyvin korkealla.Olin itse ensimmäisiä jotka lähti Nordean lähimaksuvirityksiä testaamaan tässä maassa kun julkiseen jakoon tulivat. Toimivuus kehittyi suunnilleen tasolta ”toimi tietyissä puhelimissa joskus” tasolle ”toimii suurimmassa osassa puhelimia useimmiten”, mutta valitettavasti tuo ei ole vielä jokapäiväiseen käyttöön riittävä taso. Kertaakaan ei tulkut mielenkään lähteä kauppaan ilman lompakkoa kun ei koskaan tiennyt meniskö maksu läpi vai eikö, toisin kuin GPayn kanssa joka toimii aina.
Mobiilimaksamisen tilanne muistuttaa osin maksukorttien kehitystä. Korteissa VISA ja Mastercard hallitsevat markkinoita, mobiilimaksamisessa Apple ja Google. Kaikki tarjoavat luotettavan ja helpon asiakaskokemuksen. Mobiilimaksaminen on edelleen pitkälti maksukorttipohjaista, mutta suora tilimaksaminen lisääntynee tulevaisuudessa.En ihan tätä allekirjoita ainakaan omien kokemuksien ja asian seuraamisen pohjalta.
Olin itse ensimmäisiä jotka lähti Nordean lähimaksuvirityksiä testaamaan tässä maassa kun julkiseen jakoon tulivat. Toimivuus kehittyi suunnilleen tasolta ”toimi tietyissä puhelimissa joskus” tasolle ”toimii suurimmassa osassa puhelimia useimmiten”, mutta valitettavasti tuo ei ole vielä jokapäiväiseen käyttöön riittävä taso. Kertaakaan ei tulkut mielenkään lähteä kauppaan ilman lompakkoa kun ei koskaan tiennyt meniskö maksu läpi vai eikö, toisin kuin GPayn kanssa joka toimii aina.
Ottivat sitten lusikan kauniiseen käteen ja siirtyivät Applen ja Googlen maksupalveluiden käyttäjiksi joissa toimivuus on ellei nyt tasan niin hyvin lähellä 100%.
Applehan tässä on kilpailua tarkoituksellisesti tappamassa sulkemalla koko nfc:n muilta toimijoilta, mutta Androidissa mikään ei estä muits kehittämästä nfc:tä tukevaa maksusovellusta. Se vaan on hankalaa ja kallista, joten on helpompi ja järkevämpi ottaa käyttöön toimiva vendor app kuin tyrkyttää asiakkaille omaa ”lähes toimivaa”…
Kannattaa nyt kuitenkin muistaa että Apple ja Google käyttävät täysin Visan ja MasterCardin luomaa speksiä omissa ratkaisuissaan.Mobiilimaksamisen tilanne muistuttaa osin maksukorttien kehitystä. Korteissa VISA ja Mastercard hallitsevat markkinoita, mobiilimaksamisessa Apple ja Google. Kaikki tarjoavat luotettavan ja helpon asiakaskokemuksen. Mobiilimaksaminen on edelleen pitkälti maksukorttipohjaista, mutta suora tilimaksaminen lisääntynee tulevaisuudessa.
Alkuun lähimaksussa oli se haaste että jos maksu ylitty sen lähimaksurajan (oliko se alkuun 25€), niin se aiheutti häslinkiä.Komppaan tätä. Oli todella epävarma sovellus, eivätkä maksupäätteet aina osanneet tulkita sitä oikein.
Alkuun lähimaksussa oli se haaste että jos maksu ylitty sen lähimaksurajan (oliko se alkuun 25€), niin se aiheutti häslinkiä.
Jep erään nimeltämainitsemattoman firman ~kaikissa päätteissä oli tämä rajoitus softassa.Näin oli, Suomessakin taisi olla markkinoilla päätteitä joihin oli firmikseen koodattu ettei yli 25€ maksuja oteta vastaan lähimaksulla…
Eipä siinä taida muuta rajaa olla kuin tilin kate. Itse ainakin jotain reilun satkun lähimaksuja vetänyt tuolla.Nyt kun rajoista on puhe, niin onko Gpayn lähimaksussa se sama 50€ raja kuin kortilla? Pieniä ostoksia tulee maksettua puhelimella, mutta miten isommat menee?
Ja ei edes tilin, itselläni kortin luottopuoli liitetty G payhinEipä siinä taida muuta rajaa olla kuin tilin kate. Itse ainakin jotain reilun satkun lähimaksuja vetänyt tuolla.
Se käyttää samaa turvarajaa kuin fyysisen kortin "Swiped payments" eli siinä menee raja. yli 600€ ostoksiakin tullut maksettua Gpaylla vaivattomasti.Nyt kun rajoista on puhe, niin onko Gpayn lähimaksussa se sama 50€ raja kuin kortilla? Pieniä ostoksia tulee maksettua puhelimella, mutta miten isommat menee?
Toistaiseksi isoin maksu Gpaylla tainnut olla jotain reilun tonnin.Nyt kun rajoista on puhe, niin onko Gpayn lähimaksussa se sama 50€ raja kuin kortilla? Pieniä ostoksia tulee maksettua puhelimella, mutta miten isommat menee?
Vaihdoin androidista Appleen ja ensimmäisen kerran tuli testattua ApplePayta, ensituntumalta maksaminen toimii jopa nopeammin kuin Gpay mutta androidilla riippuu varmasti myös käytettävästä laitteesta, joka tapauksessa molemmat ovat nopeampia ja kätevämpiä kuin perinteisellä kortilla maksaminen. Applessa tarvii vain aina etukäteen virtapainikkeen tuplaklikkauksella avata lompsa ja faceID:llä tunnistautua, joka toimii erittäin hyvin ja nopeasti, mutta ei niin nopeasti kuin androidilla jolla riitti tosiaan että on näyttö auki ja vie puhelimen maksupäätteelle eikä Gpayta tarvinnut ikinä erikseen avata. Toki Applen systeemi on varmasti turvallisempi niin siitä plussaa.