Mitä io-techit katsoo? Arvostele ja kommentoi viimeksi katsomiasi leffoja.

Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 412
Eikö kukaan kehtaa katsoneensa Barbie elokuvaa ? Oliko hypen veroinen ?
Kyllä mä kehtaan tunnustaa nähneeni Barbien. Voisin vaikka heti lähteä katsomaan uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
Katsoin tuon Alone leffan HBO:ta. Ihan ok pätkä, ei mikään mullistava, mutta sen verran hyvä, että aika ei käynnyt mitenkään pitkäksi. Hyvin genren kaavaa noudattava, joten ei mitään mullistavia yllätyksiä tullut matkan varrella.
Ihan katsomisen arvoinen elokuva. 3+/5

 
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
849
Eikö kukaan kehtaa katsoneensa Barbie elokuvaa ? Oliko hypen veroinen ?
Eilen käytiin katsomassa vaimon kanssa. Odotuksia ei ennakkoon juurikaan ollut, mutta viihdyin todella hyvin.
Jos ei ahdista ajatuksena mennä katsomaan barbie-leffaa, eikä ole liiallisella ryppyotsalla liikenteessä, niin uskallan suositella lähes kenelle tahansa varauksetta.

Kyllä tuo Barbie mennen tullen minkä tahansa Marvel-hömpän voittaa.

8/10
 
Liittynyt
13.08.2018
Viestejä
527
Extraction 2
5,5 / 10

Ensimmäinen Extraction, ehkä oli viihdyttävä action kiehtovassa miljöössä Intiassa. Toinen oli huomattavasti huonompi eikä jaksanut ylläpitää kiinnostusta. Hahmot ohuita ja juoni pikaisesti kasattu.Guy Ritchie's The Covenant
8 / 10

Mukaansatempaava ja hienosti filmatisoitu tarina Afganistanin ilmiantajista ja heidän sekä Yhdysvaltain sotilaiden välille syntyneistä ystävyyssuhteista.13 Hours: The secret soldiers of Benghazi
6 / 10

Gaddafin kaatumisen jälkeiseen Libyaan sijoittuva elokuva. Muutamaa hyvää kohtausta lukuunottamatta melko puuduttavaa katsottavaa.Oppenheimer
7,5 / 10

Hyvä elokuva, mutta aivan liian pitkä. Pääosan näyttelijää paljon kehuttu ja hyvä rooli ilman muuta, mutta jonkinlaisen Aspergerin roolin vetäminen tuntuu välillä liiankin tökeröltä.
Ykkösosio oli leffan parasta antia, kakkososio hyvä, mutta kolmas jo aivan liian pitkä.

Silloisen presidentin vuorosanat ja käytös oli vedetty ihan höpöksi tuntematta historiaa. Meni jo huonon komedian puolelle.

Vaikka tunnontuskia kuvataan niin niille olisi kaivannut vielä syvyyttä ja useamman henkilön näkökulmasta.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
Oppenheimerin kävin minäkin katsomassa. Ihmettelen hypeä tämän ympärillä. Tuli pariin kertaan vilkaistua kelloa tätä katsoessa, eikä se ole koskaan kovin hyvä merkki. Ihme jakkausta aivan turhan kauan. Jännitysmomentti puuttui jakkauksesta, jotta sen olis voinut hyväksyä. Nolanin tarinankerronta kolmessa eri ajassa yhtä aikaa, ei mielestäni tuonnut mitään lisäarvoa ja tarinan olisi aivan hyvin voinut kertoa lineaarisesti eikä hyppelemällä. Elokuvalla oli hyvät kohtansa, mutta loputon jakkaus jäi vain päälimmäisenä mieleen. Ohjaajan "IMAX kehoitusta" mikäkin suuresti ihmettelen, aivan hyvin tämän voisi kotitöllöstäkin katsoa , siinä missä uutisetkin.. Puhtaasti poliittinen draamanhan tämä oli, mutta sen takia en kehnohkoa numeroa tälle anna. Homma ei vaan toiminut ja pettymyshän tämä oli, odotukset oli kai liian kovat. Mikäli tapahtumat pitivät paikkaansa, kelpo annos mielenkiintoista historiaa tuli silti opittua. 2,5 /5.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 321
Oppenheimer, elokuvateatteri

Pidän Christopher Nolania yliarvostettuna ohjaajana ja siksi epäilin hieman, onko kolme tuntia Nolanin elokuvaa yhdellä istumalla vähän liikaa. Mutta Oppenheimer olikin hyvä, itse asiassa erittäin hyvä. Aika meni kuin siivillä ja lopputekstien alkaessa tuntui, että nytkö tämä jo päättyi.

Kerronnan hyppely eri aikatasoissa ei haittaa tarinan seuraamista, vaikka se nyt ei kovin suurta lisäarvoakaan tuo. Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan joko hyviä tai erinomaisia. Siksi harmitti, etteivät muut Manhattan-projektin osallistujat ja heidän työnsä päässeet enempää esille. Projektin johtaja toki ottaa kunnian, mutta pommin suunnittelu ja rakentaminen jäi aika vähälle, ja hanke esitetään IMHO hiukan liikaa yhden miehen show'na. Mutta elokuvan nimi on Oppenheimer, joten ymmärrän kyllä keskittymisen päähenkilöön.

Suurin miinus tulee Nolanin helmasynnistä alleviivata jokaista merkittävää kohtausta aivan helvetillisellä musiikin ja äänitehosteiden pauhulla. Se alkoi rassaamaan jo alkupuolella ja siitä syystä pudotan arvosanaa. Mutta onneksi Nolan sai muuten pidettyä itsensä kurissa ja Oppenheimer toimii sekä tarinan että henkilökuvausten osalta - toisin kuin Nolanin viimeisimmät tuotokset Interstellar, Dunkirk ja Tenet, jotka ovat pelkkää typerää sentimentaalisuutta, tyhjää kuorta ja teknistä kikkailua. (Mainitsinko muuten, että Nolan on mielestäni yliarvostettu ohjaaja?)

Oppenheimer on teknisesti hieno ja näyttävä, mutta en keksi syytä, miksi se pitäisi katsoa Imax-versiona. Trinityn räjähdys ja muutamat kvanttivisiot ovat visuaalisesti sen verran keskinkertaisia, että tavallisen elokuvateatterin valkokangas toimi aivan hyvin.

Pienistä puutteistaan huolimatta Oppenheimer menee ehdottomasti uusintakatseluun, viimeistään suoratoistoihin tultuaan.

5-/5
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 943
Eikö kukaan kehtaa katsoneensa Barbie elokuvaa ? Oliko hypen veroinen ?
Hyviä arvosteluita se on saanut, enkä muista kuulleeni siitä juurikaan moitteitta.

Täällä tuota jauhetaan useissa saleissa monta näytöstä päivässä ja silti lähes jokainen näytös on muutamia hajapaikkoja lukuun ottamatta myyty loppuun. Pitää odotella hetken aikaa, että huuma laantuu ja mennä sitten vasta katsomaan.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
toisin kuin Nolanin viimeisimmät tuotokset Interstellar, Dunkirk ja Tenet, jotka ovat pelkkää typerää sentimentaalisuutta, tyhjää kuorta ja teknistä kikkailua.
Jännä miten mielipiteet vaihtelevat. Dunkirk oli hyvä, Intestellar oli hyvä 2/3 elokuvasta, Tenet oli huono, Oppenheimer oli laadukas, mutta tasapaksu ja pitkästyttävä.

Barbiiin itselläni on liiain isot ennakkoasenteet ( barbimaailma-hieman musikaalia ) joten parempi että pysyn pois teattterista, Kattelen sitten joskus kotona, voi sitten joko osoittaa ennakkoluulot oikeaksi ja sulkea rauhassa telkkari kesken elokuvan tai sitten yllättyä ja todeta että olimpa tyhmä ja ennakkoluuloinen.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
805
Eikö kukaan kehtaa katsoneensa Barbie elokuvaa ? Oliko hypen veroinen ?
Muutaman kerran kävellyt Kaisaniemessä ohi leffateatterin. Siitä metrokäytävältä näkee suoraan odotushalliin ja se on ollut täynnä pikku Pirkkoja sotameikit päällä matkalla Barbieen, että kyllä se suosittu on.
 
Liittynyt
22.03.2018
Viestejä
78
Suurin miinus tulee Nolanin helmasynnistä alleviivata jokaista merkittävää kohtausta aivan helvetillisellä musiikin ja äänitehosteiden pauhulla. Se alkoi rassaamaan jo alkupuolella ja siitä syystä pudotan arvosanaa.
Minusta tämä Nolanin voimakas audiovisuaalinen tyyli on juuri parasta. Ilman sitä Oppenheimer olisi ollut mielestäni aika puuduttava henkilödraama.

Elokuvan ensimmäinen tunti tuntui sekavalta, mutta sen jälkeen tempo hidastui miellyttävämmäksi. Kolmen eri aikajanan kerronta ei tässä tuonut mitään lisäarvoa, toisin kuin Dunkirkissä se oli kiva lisämauste. Olisin toivonut enemmän keskittymistä ydinaseen kehitykseen fysiikan pohjalta ja aseen käytön vaikutuksiin, mutta ymmärrän kyllä miksi siihen ei sen enempää menty. Mutta kaikkinensa elokuva oli mielestäni hyvä(4/5) ja teema ihmiskunnan kannalta merkittävä. Muutama Oscar ehdokkuus odotettavissa.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
805
Olisin toivonut enemmän keskittymistä ydinaseen kehitykseen fysiikan pohjalta ja aseen käytön vaikutuksiin, mutta ymmärrän kyllä miksi siihen ei sen enempää menty.
Mutta sitten elokuvan nimi ei olisi voinut olla Oppenheimer. Sen nimi olisi pitänyt olla Manhattan Project.
Mukana oli satoja tiedemiehiä kymmenissä eri paikoissa ja kaikilla oli oma tehtävänsä ja osansa pommien rakentamisessa uraanin rikastamisesta lähtien.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Plane oli aika stereotypinen Gerard Butlerin leffa, ei yllätyksiä, ei mitään yksittäistä syytä miksi elokuvaa välttämättä pitäisi edes katsoa. Tasapaksu 6/10 minusta geneerisesti elokuvana, aivot narikkaan action -leffana siellä seiskan kieppeillä. Hyvin ennalta-arvattavaa menoa suomalaisillekin tutulla Jolon saarella.

Kehuna pitäisi varmaan mainita pienehkö harvinaisuus nykyaikana, tämä oli semmoinen 90-00 ajan geneerinen actionleffa ilman mitään koukkuja tarinassa sen ihmeemmin.

 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Nothing but the Truth (2008, DVD)

Poliittinen lakidraama, jossa Kate Beckinsalen näyttelemä lehtitoimittaja paljastaa CIA-agentin henkilöllisyyden ja joutuu siitä vankilaan, kunnes kertoo lähteensä. Ei kovinkaan erikoinen tapaus, kyllä sen kuitenkin sai katsottua kun vähän huonon alun jälkeen alkoi päältä enemmän vauhtiin. Sivurooleissa oli yllättävän seminimekkäitä näyttelijöitä.

Blade Runner (1982, 4K BluRay)

Ridley Scottin ohjaama scifiklassikko, jossa Harrison Fordin näyttelemä teräratas jahtaa Maassa oleilevia laittomia replikantteja eli ihmisenkaltaisia koneita joilla supervoimat ja -älykkyys. Tämä on ollut mulle on/off se paras leffa ikinä ja vaikka se ei enää sitä paikkaa ole vähään aikaan pitänyt niin on se silti edelleen hyvä. Varsinkin 4K-levyllä ja Atmos-äänillä audiovisuaalinen maailma on hieno.
 
Liittynyt
04.08.2023
Viestejä
8
Myös uusin Predator -leffa Prey oli hyvää viihdettä.
En ole vielä nähnyt sitä, kiinnostaa kyllä.
Mutta en usko että se on lähelläkään tota alkuperäistä, sen verta kova elokuva on kyseessä. Mutta tarkoitus olisi katsoa toi (Prey) joku päivä.
"I ain't got time to bleed"
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325

Brendan Fraser on maskeerattu, että näyttää Markus Kajolta jolla vanhanmiehen löysä kisvespussi asu päällä. Hollywood oscarmaista näyttelyä, jossa on isoja tunteita, mukamas. Brendan itkee ja naiset huutaa sille 2 tuntia putkeen. On siellä joku wannabe uskiskin joka on kiinnostava kuin 25 minuutin kitarasoolo. Olen aivan liian vanha kyyninen paskiainen, että tässä innostuis jostain miehen itkusta, kun hän toitottaa jotain jonninjoutavaa tyttärelleen, että "sinä olet tärkeä" oscar lausetta. Oliko Fraserin esitys kaiken oscar voiton ja sen hypetyksen arvoinen? Noh, ei ollut! Jonku normi rassukan esitys ei aiheuttanut säväreitä puolesta taikka vastaan. Se vaan oli ja öllötti sohvalla, välillä itkien ja välillä yskien. Fraser on parempi Muumio leffoissaan. 3/10
 
Liittynyt
04.08.2023
Viestejä
8
Crocodile Dundee '86, enpä muistanut että tämä oli näin hyvä. Vierähti lopussa oikein kyynel. Sitten olisi vielä jatko-osat luvassa, ne ei tainneet olla niin hyviä. Todellakin suosittelen katsomaan tämän ekan.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325
SPOILER Warning!Imdb numero 8.6 kertoo, että jokin on vikana minussa. Huikean Interstellarin jälkeen Nolan ei ole osunut kymppiin ja uudella Oppenheimerilla menee ohi ja lujaa. Elokuva on täynnä alansa kovimpia näyttelijöitä, jotka 2/3 ajasta nahistelee onko "Oppie" kommari vaiko ei. Ja sit kun tuomio tuli, niin en mää ainakaan tajunnut mitä se tarkoitti? Leffa ei sitä kertonut tai nukuin sen yli. Ainoat plussat tulee huikeesta ääniraidasta. Ja kun pääpommi jysähti, niin odotin että nyt lähtee hampaista paikat veke. Oli ihan säälittävän näköinen bensa "pommi" josta ei mitään 'sientä' noussut kuin savua vain. Hiroshiman pommi on ihan erimaailmasta, täyttä paskaa historiaalisesti. Ja äänimaailma antoi vain pienen pierasun, kun koko leffa oli ollut tosihieno äänimaailmaaltaan. Hillitön määrä staroja mut mua oikeasti nukutti teatterissa, vaikka päikkärit oli alla. Nolan tekee näyttävää kuvaa ja tästä olis voinut mielenkiintoinen klassikko, mut nyt siitä tuli tylsä, jota ei halua nähdä väh. 10 vuoteen jos koskaan. 5/10
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
463
Viime viikonloppuna katselin Runaway Train (1986)
Jon Voight ja Eric Roberts.
Roberts oli tässä pökäleessä ehdolla Oscareissa, jotenkin en vaan näe sitä.
Vankikarkurit päätyy junaan jossa ei ole kuljettajaa, that's it.

No tästä viisastuneena päätin katsoa uudelleen samanlaisen juna karkuteillä leffan.
Kaivelin levyhyllyä ja muistin Denzel Washingtonin Unstoppablen (2010)
Juna karkaa miehistöltä ja Denzel ryntää apuun, näin karkeesti juoni.

Mutta prkl Denzel tekee leffasta kuin leffasta hyvän, en ole nähnyt yhtään huonoa leffaa häneltä.
Jopa tämä Unstoppable oli todella hyvä
4/5 tähteä
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Batman Begins (2005, 4K BluRay)

Christopher Nolanin ohjaama Bättiksen alkuperätarina. En ole tätä nähnyt moneen vuoteen, mutta oli se edelleen hyvä. Joskin voisi joku kertoa ohjaajalle vähän ihmisen fysiologian perusteita... :)
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
John Wick: Chapter 4. Ei yllätyksiä, samaa aivot narikkaan mättöä kuin kolme edellistäkin John Wickiä. Kaikilla on loputtomat ammukset enabloitu, suurin osa ei osu mihinkään eikä kehenkään, juonta nyt ei oikein juoneksi voi ehkä edes sanoa, mutta ennalta-arvattavasti etenee loppuratkaisua myöden.

Ihan näyttävää menoa ja ei tältä nyt kukaan mitään hienouksia edes odota. Pidin osista kaksi ja kolme ehkä hitusen enemmän.

 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 667
Nobody (2021, toiminta) Netflixistä löytyy

Oli erittäin hyvä pitkän aikaa ja välissä kun laitoin paussin vessassa käynnin ajaksi oli kulunut vasta 20 minuuttia, luulin että oltiin jo 50 paikkeilla! Tämä elokuva rullaa hyvin ja asioita tapahtuu, mutta kaikki hyvin rakennetut realistisen coolit asiat mitä oli tapahtunut päätettiin sitten kumota yhtäkkiä!????????

EDIT2: Eniten harmittaa, että tässä oli sellaiset viihdyttävät Falling Down (Rankka päivä) (1993) vibat pitkän aikaa, mutta sitten ne vain heitettiin pois! Aivan kuin jotkut muut olisivat tehneet elokuvan lopun!

Esimerkki: Erittäin hieno kohtaus bussissa. Täysin epärealistisesti ongelmamiehet kolaroivat autonsa ja jatkavat matkaa bussille jossa on normaali perheen isä päähenkilö. Kun toiminta alkaa musiikki on huomaamatta hiljentynyt ja kamera kuvaa kaukaa. Kaikki näyttää ja tuntuu aidolta, tässä elokuva on parhaimmillaan! Melkein kuin maalausta katsoisi. Sitten voi katsoa trailerin, ja se oikeastaan näyttääkin koko loppuelokuvan meinigin. Yhtäkkiä aletaankin vedellä hihasta kaikki Hollywood kliseet ja lopulta kun näin lopputekstit olin vähän pettynyt.

Nautin kyllä tästä elokuvasta, mutta toisaalta olen niin pettynyt täysin turhista "tunnelman nostatuksista".

Ps. Hollywoodin alennustila jatkuu. Tässä ei ole edes kyse mistään minun vanhenemisesta, vaan siitä että ne ei siellä tajua ollenkaan mitä tekevät! En tiiä voiko laittaa yleisen tyhmyyden vai woken piikkiin, seuraukset ovat kumminkin mittavat.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 207
Haunted Mansion (2023)

Kävin katsomassa elokuvissa. Luulin että elokuva on uudelleen tehty versio vuoden 2003 elokuvasta, mutta ei niillä olekaan juuri mitään yhteistä. Edelliseen leffaan verrattuna mukana oli nyt isompi ja sekalaisempi joukko päähahmoja; talon ostanut äiti ja lapsi, pappi, haamunmetsästäjä, historioitsija ja meedio. Kukaan porukasta ei ole erityisemmin kiinnostunut kohtaamaan kummituksia, mutta eivät pääse niistä myöskään eroon käytyään kerran kartanon sisäpuolella.

Elokuva on tuttua ja turvallista disney-laatua. Tietokone-efektit on hyvin tehtyjä ja elokuva sopii koko perheelle. Pari hauskaa kohtausta löytyy ja koitetaan elokuvassa pohtia välillä vähän vakavemminkin elämää ja kuolemaa. 2h tuntui ihan sopivalta pituudelta eikä alkanut missään kohtaa väsyttämään tai miettimään milloin tämä loppuu. Ehkä tämän voi halloweenin aikana katsoa joskus uudestaan, mutta muuten tällä ei juurikaan ole uudelleenkatsomisarvoa.

Arvosanaksi antaisin 6,5/10. Ps. Barbie-leffa tuntuu edelleen vetävän todella hyvin katsojia. Vaikka tämä tuli eilen ensi-iltaan niin enemmän oli Barbiella vieläkin katsojia.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Lamborghini: The man behind the legend.

Aikamoinen hyvien aineksien haaskaus, sama kuin tekisit italialaisen mummon reseptillä lasagnea ja juuri ennen syömistä heität ne roskiin, nakkaat valmishodarin mikroon ja syöt sen.

Tässä olisi ollut aineksia todella hyvään ja mielenkiintoiseen tarinaan, mutta täysin hengetön viritys. Ei yhtään tunnetta ja intohimoa, kuitenkin tarjolla sodanjälkeinen Italia, Lamborghini yhtenä automaailman halutuimpana ja mystisimpinä merkkeinä, väännöt Ferrarin kanssa jne. Tekijätiimissä ei liene ollut yhtään intohimoista autoihmistä.

Muutenkin todella ikävää kun Italiassa ollaan ja vietetään joulua, pitää lauleskella jenkkiläistä joululaulua, kuten moni muukin musiikki elokuvan aikana.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 327
Heart of Stone Heart of Stone (2023 film) - Wikipedia
Netflixistä tuli katsottua, tai oikeastaan viimeiset 10-minuuttia on vielä katsomatta. Melko oppikirjamainen woke-casting; typerä tarina; typerä ohjaus/käsikirjoitus. Gal Gadottia on mukava katsoa, mutta eipä nyt tuosta paljon muuta jää käteen. Visuaalisesti siedettävän näkönen action-elokuva, mutta kokonaisuus on täysin sontaa...
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
143
I rated 007 ja kultainen ase (1974) 5/10

En tiedä miten minulta oli jäänyt tällainen klassikko väliin. Tämä sisälsi kaikkea mitä elokuvalta voi vaatia. Pikkutuhmaa, kömpelöä taistelua ja rutkasti napakkaa huumoria. Erityisesti mieltäni lämmitti sovinistiset seikat elokuvassa ja toki Goodnightin rooli. Arvostus myös tietokonetrikkien poissaoloista.
Kerran katsottava pläjäys. Komediaa enemmänkin kuin toimintaa.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
143
I rated Suuri pakoretki (1963) 4/10

Veijarielokuva natsileiriltä, jossa vankeina olevat liittolaiset punovat pakomatkaa. Pohjautuu ilmeisesti jotenkin tositapahtumiin. Näyttelijäsuoritukset eivät olleet häävejä ja leiri vaikutti enemmänkin herrasmiesten lomailukohteelta, kuin natsien vankileiriltä.
Elokuvan loppu sentään vähän kohotti mieltä ja siitä pisteet kohosivat neljään. En ymmärrä miksi Imdb:n pisteet ovat noin korkeat.
Elokuvalle annan Pertsa ei suosittele-merkin
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 412
leiri vaikutti enemmänkin herrasmiesten lomailukohteelta, kuin natsien vankileiriltä.
En ole elokuvaa nähnyt, mutta oikea Stalag Luft III vankileiri oli kyllä monella tapaa hämmentävä paikka. Vankeilla oli kouluja, teatteri, oma radioasema, oma sanomalehti, lento- ja koripallokentät, uima-allas jne. Mutta kun piti paeta, niin sitten piti paeta.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 552
X2
Parempi X-men kuin muistelin, varmaan näitä sarjoja/leffoja jotka kääntyy juurikin toisinpäin kuin mitä ne varhaisteininä katsellut, eli ykkönen ja kolmonen oli silloin hyviä, nyt huonompia. Teemallisesti synkempi, ja jää jotenki Empire Strikes Back fiilikset, että kaikki jää vähän 'kesken' ja ei välttämättä hyvällä tavalla.

Guardians of Galaxy Vol 2
Tämä oli myös karvan verran parempi kuin muistin, ei ihan ykkösen veroinen mutta kolmosen kanssa rintarinnan. Aika vähän oli tästä kuitenkaan muistikuvia

X-Men: The Last Stand
Vähän perinteisempi supersankarileffa, ei enää oikeen kanna ja oli vähän haukottelua aiheuttava finaali tälle trilogialle.

Spiderman: Homecoming
Uusinta tästä, viimeksi en ihan hirveesti tykännyt, mutta nyt kun on nähnyt ne pari muutakin tästä sarjasta ja tuli katottua näin osana tätä Infinity Saagaa niin tykkäsin tällä kertaa paljon enemmän. Sopivan jalat maassa leffoja nää Spidermanit kaikkien muiden Marvel leffojen seassa.

Thor: Ragnarok
Tämä oli taas vähän pettymys siihen mitä muistin tästä. Jotenki muistelin että olis ollut vielä lennokkaampi ja hauskempi elokuva, mutta eipä sitä muistanut että kaikki nuo Surturit ja Helat on tässä.

Barbie
Leffassa tämä käytiin kattomassa. Paljon hauskoja elementtejä, viittauksia asioihin jotka pystyy päättelemään(lelut) ja viittauksia pop kulttuuriin yleensä. Käsikirjoitus oli muuten hyvä, mutta tuo itse juonen rakenne oli minusta köykänen ja osa kohtauksista tuntui aivan turhilta/väärässä paikassa olevilta. Osan olis voinut nipsasta kokonaan pois(takaa-ajo Barbi päämajassa ja sieltä pois) tai ainakin lyhentää merkittävästi. Se teinitytön hahmo tuntu jotenki päälleliimatulta. Ei sitä kuitenkaan tylsistynyt tähän ja voinen irvistelemättä katsoa tämän joskus uudestaan, mutta tuskin omasta aloitteesta sillä kertaa.

Black Panther
Karvan verran parempi kuin muistin, mutta ei paljoa. Ihan ok Marvel elokuva, mutta vaikea ymmärtää miksi tämä on hehkutettu muuten kuin että tummaihoisia näyttelijöitä on paljon.

Avengers: Infinity War
Tästä ei ollut kyl hirveenä muistikuvia ja ihan hyvä niin. Oli ihan viihdyttävä pläjäys, mutta ehkä olis tässä vaiheessa jo saanut koota noita supersankareita enemmän kasaan eikä tuua niitä vasta sitten seuraavan finaalitaisteluun mukaan.

Ant-Man and the Wasp
Ei mitään odotuksia tän suhteen, mutta tämä olikin ihan hauska elokuva. Jopa sen verran hauska, että voisi sen Quantumanian katsella. Ehkä vähän samaan kategoriaan Spidermanin kanssa, että irrallaan parempi kuin osana tota MCU:ta.

Captain Marvel
Toinen leffa Infinity Sagasta yllä olevan lisäksi jotka oli näkemättä. En tykäänyt, oli jotenki sekava ja koko origin story oli köykäsesti minusta rakennettu. Pääosassa ollut Larson oli ihan hyvä mutta en tiedä tarviiko tätä kattoa uudestaan enää vaikka Infinity Saagaa joskus palaisikin kertaamaan.

Avengers: Endgame
Avovaimon kanssa nämä nyt saatiin yhteen kesään katottua kun otettiin varsin alkuspurtti. Tämä oli hyvä edelleen, mutta ehkä näin toisella kerralla alko pistään nuo pienet viat vähän enemmän silmään. Kyllähän se Avengers teema edelleen nostaa karvat pystyyn.

106 leffaa tälle vuodelle kasassa. Edellinen 'ennätys' jostain kymmenen vuoden takaa oli sata, joten varmaan tehdään semmonen ennätys mitä ei rikota ellei jalka mene poikki tai sitten eläkkeellä. Viime vuodet ku on ollut jossain 25-30 huitteilla per vuosi. Vielä on syksyä jäljellä ja sateisia päiviä ja paljon mielenkiintoista katselulistalla.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Tuli katsottua pitkästä aikaa mielestäni yksi parhaista ellei paras vakoojaelokuva: Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja (Tinker, Tailor, Soldier, Spy)


Gary Oldmanin kuivakka rooli toimii hyvin ja muutkin näyttelijät ovat brittiskenen kärkeä. Garyllä on vähän sivuava rooli vakoojaskenessä myös loistavassa Slow Horses - sarjassa (AppleTV+). Loistava näyttelijä. Yksi harvoista leffoista jolle on tökännyt arvosanaksi kympin IMDb:n.
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
505

Mel Gibsonin tähdittämän mitä naiset ajattelevat elokuvan uusi versio, tällä kertaa naisen silmin. Yllättävän viihdyttävä, toki ennalta arvattava mutta yhdeltä istumalta katsoi. 4/5 tikkaria.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
450
Primeltä tuli katsottua Freaks, ja ihan kelpo rainahan tuo oli. Pienimuotoinen leffa kertoo hieman toisenlaisesta näkökulmasta ihmisistä joilla on ns kykyjä supersankarien tyyliin, tästä on kuitenkin spandexit kaukana eikä kukaan ole luodinkestävä.

 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
143
I rated Teinimutanttininjakilpikonnat 2 ja Mönjän salaisuus (1991) 6/10

Lapsuuden klassikkoleffa. Mutanttiset kilpikonnat ja rotta seikkailet New Yorkin syövereissä. Herkullisen näköistä juustopitsaa ja hyvänmielen huumoria. Nostalginen trippi. Hauskaa oli seurata mitä footsotilaat tekevät silläaikaa kun muutama taistelee. Hienot lavasteet ja asusteet. Suosittelen.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Luther: The Fallen Sun (2023, Netflix)

TV-sarja sai jatkoa tästä leffasta, jossa rikostutkija Luther jahtaa ihmisiä kiristävää sarjamurhaajaa. Aika paska, kässäri oli sellaista scheissea että huh huh ja vielä kerran huh huh.
 
Liittynyt
09.10.2018
Viestejä
498
Rouvan kanssa käytiin katsomassa Oppenheimer. Molemmat tykkäsimme, eikä mielestämme ollut muuta moitteen sijaan kuin Trinityn räjäyttäminen, se jäi vähän noileeksi. Hieno henkilökuvaus ja hieno ääniraita.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325

Mel Gibsonin tähdittämän mitä naiset ajattelevat elokuvan uusi versio, tällä kertaa naisen silmin. Yllättävän viihdyttävä, toki ennalta arvattava mutta yhdeltä istumalta katsoi. 4/5 tikkaria.
Alussa otettiin miehestä mittaa, kun pääesiintyjä esitti tyypillistä mustaa naista, joka sormi pystyssä kalattaa sarja tulella eli ts. on ihan helvetin ärsyttävä. Miksei vain voi olla normaali? Leffa oli viittä vaille, että stoppasin sitä heti alkuun. Jollakin ihmeenlailla tuohon näsäviisasteluun ja kalatukseen tottui. En mä tästä nauttinut, enkä hymähtänyt kertaakaan. Se, että pääosanesittäjä oli 50v, niin ihmetytti. Mustat säilyy paremmin kuin valkoiset. 3/10
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 552
Läjä ysäritoimintaa.

Crimson Tide
Melko höpöhöpö leffa, olis toiminut paremmin jonain psykologisena jännärinä kuin tämmösenä "pyssyt tanassa kaapataan alus monta kertaa ja sit vitsaillaan". Huvitti myös joka kerta ku sukellusvene vetelee jossain Tyynellä merellä ja jatkuvasti 'ulkokuvissa' näkyy jotain kalliota ihan vieressä. Tylsä ja ennalta-arvattava järkeviltä osilta. Näyttelytyö kuitenkin ihan hyvää, Hackman ja Washington vetävät roolinsa ihan hyvin ja hahmotkin pysyy kohtalaisen mielenkiintoisena keskinäistä vuorovaikutusta lukuunottamatta.


True Lies (1994)
Ihan hirveetä jöötiä. En ollut tää ennen nähnyt. Just semmonen kasaritoiminta tuotuna ysärille, ympätty turhaa komediaa joka ei naurata. Paska elokuva joka kyllästytti jo ensimmäisen 20min jälkeen. Jos ei olis ollut hiljanen yövuoro nii olis varmaan jäänyt kesken mikä olis aika harvinaista itelle.


End of Days
Toinen Schwarzenegger elokuva, ei juuri edellistä parempi. Tän osittain jossain inttibussissa nähnyt VHS laatuna 10 tuuman ruudulta 10 penkkiriviä taempaa, mutta ei kyl hirveesti muistikuvia ollut. Ydinpelko on ohi ja Y2K ja Saatana ovat nyt uhkana maailmanrauhalle.


The Rock
Melkosta machomöllistelyä. En ihan muistanut että tää oli jotenkin näin kornia pullistelua ja slow motionia. Aivan turha takaa-ajokohtaus pitkitti tätä leffaa tarpeettomasti ja vei sen kokonaan sivuraiteille. Sean Conneryn hahmo toi tähän machoiluun myös turhaa komediaa. Paljon kohtauksia jotka oli hävinnyt mielestä. Jospa tätä ei enää tarttis kattoa. Yks niistä leffoista joita on esiteininä katottu monta kertaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
486
CODA, 2021

Hyvänmielen leffa joka toi kyyneleet silmiin useammassa kohdassa. Oscarinsa ansainnut. Mistä näitä yhtä hyviä löytäisi lisää, liian harvoin tulee vastaan.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 691
Watch THE DAYS | Netflix Official Site

The Days on vähän niinkuin HBO:n Chernobyl mutta Fukushimasta. Kyseessä Japanilainen 8 osainen minisarja Japanin 2011 maanjäristystä seuranneesta Fukushiman ydinonnettomuudesta. The Dyas on ihan japanilainen tuotos joten sarjassa on joitain nuansseja jotka aukeavat hieman huonosti niille jotka kyseisen maan kulttuuria eivät tunne. Ihan katsottava raina, tosin HBO:n Chernobylin tasolle ei yllä. Sarjaa vaivaa se mikä monia muitakin nykyajan sarjoja, filmiä on liikaa ja hyviä ideoita liian vähän. Sarjasta olisi helposti voinut leikata 2 jaksoa (eli n. 2h) pois ilman että se olisi vaikuttanut juoneen yhtään mitenkään. Lisäksi sarja ei tuntunut välillä edes yrittävän olla todentuntuisen asiapitoinen monessa kohtaa. Olisi ollut juonta ja tarinankerrontaa parantava jos olisi enemmän kerrottu miksi jotain yritetään tehdä ja mitä tarkalleen ottaen tapahtuu. Varsinkin jaksot 6 ja 7 tuntuivat jo melkein kyllästyttävän tapahtumattomilta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Enola Holmes 2 (2022, Netflix)

Enolalla on uusi keikka tutkittavana, mikä sekoittuu isoveljensä tutkimuksiin. Tämä oli varsin hyvä, nämä feministiset tuotokset ovat välillä vähän myötähäpeää aiheuttavia mutta tämä oli siinä suhteessa aika hyvin onnistunut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
450
Operation Fortune Primeltä. Periaatteessa palikat on kohdillaan, Guy Ritchie ja Jason Statham, Aubrey Plazakin vielä. Mutta lopulta jätti aika kylmäksi, hahmoista ei oikein saa irti mitään ja tarinakaan ei ole kummoinen.
Ilmeisesti ollut jotain ongelmaa siinäkin että tässä osa pahiksista ovat Ukrainasta, mutta tälläiset detaljit ovat sivuseikka ja lähinnä tärähtäneistöhän noista metelin nostaa.
En oikein osaa suositella, mutta en suosittele välttämäänkään.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 921
Viestejä
3 974 134
Jäsenet
68 021
Uusin jäsen
tjr.1989

Hinta.fi

Ylös Bottom