Mitä io-techit katsoo? Arvostele ja kommentoi viimeksi katsomiasi leffoja.

Moonlight (2016) - IMDb

Pojasta mieheksi kasvutarina, joka on jaettu kolmeen osioon (lapsuus, nuoruus, aikuisuus). Etäisesti tuli mieleen muutaman vuoden takainen Boyhood, mutta tykkäsin tästä paljon enemmän. Hieno ja koskettava kuvaus. Melkein sijoittaisin tämän sinne "aivan mahtava elokuva"-kategoriaan.
 
Tuli vietettyä pieni David Cronenberg putki ja katsottua nämä leffat.
Rabid: 2
Fast Company: 2
The Dead Zone: 2,5
The Fly: 4,5
A History of Violence: 3
Eastern Promises: 4,5

Vielä pitäisi muutama leffa katsoa, esimerkiksi Videodrome, Scanners, Naked Lunch ja Crash.

Muuten aika hyvä, mutta Dead Zone on 5/5. Sehän on täydellinen yhdistelmä traagista draamaa, ja kauhua, ja DePalman Carrien ja Kubrickin Hohdon ohella selvästi paras King-leffa. :grumpy:
 
Suicide Squad (2016)

Will Smith Deadshottina ja Jared Leto Jokerina olivat leffan parasta antia. Muuten leffa oli tylsähkö antisupersankarileffa, joka lopussa kävi niin tylsäksi, että oli pakko kelailla. Katsoin Extended Cutin, joka saattoi aiheuttaa sen, että leffa tuntui ylivenytetyltä. 5/10 pistettä.
 
Muuten leffa oli tylsähkö antisupersankarileffa, joka lopussa kävi niin tylsäksi, että oli pakko kelailla. 5/10 pistettä.
:confused2: Mitäs tämä nyt on?:confused2:
Jos leffa on niin huono, ettei sitä halua edes loppuun katsoa, se on 1-2/10 eikä 5.
5/10 on perusok keskivertaleffan arvosana, sellaisen neutraalin mikä ei ole erikoisen hyvä eikä huono, mutta kuitenkin hyvin katsottava. Esim. Die Hard 2 tjms.
 
:confused2: Mitäs tämä nyt on?:confused2:
Jos leffa on niin huono, ettei sitä halua edes loppuun katsoa, se on 1-2/10 eikä 5.
5/10 on perusok keskivertaleffan arvosana, sellaisen neutraalin mikä ei ole erikoisen hyvä eikä huono, mutta kuitenkin hyvin katsottava. Esim. Die Hard 2 tjms.
jospa se oli kouluarvosanalla 4-10;)
 
The Shallows (2016) - IMDb - oma arvosana: 4,5/10

Kauhuelokuvaksi huono, trilleriksi juuri yhden katsomiskerran kestävä leffa. 99% keskittyy yhteen näyttelijään, leffan ilmapiiri ei missään vaiheessa oikeen synny pelottavaksi ja parissa kohtaa cgi-tehosteet paistaa kirkkaasti läpi. Päähenkilöön ei synny oikeen minkäänlaista tunnesidettä ja näin ollen hänen eloonjäämiskamppailunsa ei saa paljon sympatiaa itseltä.

Haihyökkäyksiä ei oikestaan näytetä pinnanalta ollenkaan, jos lopun cgi-loppuhuipennusta ei oteta huomioon. Ainoat jäljet hyökkäyksistä on veden värjäytyminen punaiseksi. Myöskin se on kummallista miten hai raatelee kolme muuta ihmistä täydellisesti, mutta päähenkilö selviää ensimmäisestä kohtaamisesta suhteellisen pienellä haavoittumisella.

Jos tälläinen yhden henkilön selviytymistarina kiinnostaa niin itse suosittelisin katsomaan mieluummin tämän:
All Is Lost (2013) - IMDb (ei sisällä haita)
 
Toivon tuolla puolen
Takuuvarmaa Kaurismäkeä, jatkumoa mm. Le Havrelle! Katsomon lopputaputukset ansaittuja. 8/10
 
Toivon tuolla puolen
Takuuvarmaa Kaurismäkeä, jatkumoa mm. Le Havrelle! Katsomon lopputaputukset ansaittuja. 8/10

Minusta tämä oli melko mitäänsanomaton. Ei varsinaisesti huono, mutta ei tästä oikein mitään saanut irti, eikä herättänyt suurempia tunteita. Turvallisen tasapaksu.

Antaisin sellaiset 2/5 arvosanaksi.
 
Martin Scorsesen uusin leffa, Silence. Varma floppi elokuvateattereissa, mutta mestariteosta lähestyvä kokemus. Selvästi parasta, mitä on Godfellasin jälkeen ohjaajalta tullut.

Elokuvan teema oli pirun epäseksikäs, kristinuskon levittäjien kärsimykset 1600-luvun Japanissa, ja toteutuskin on hyvin kaukana viihde-elokuvasta. Lähes 3 tuntinen leffa onkin filosofista, teologista ja humaania pohdintaa lähinnä. Mutta vaikka monet tällaiset leffat tuntuu usein itselleni hyvin tekotaiteellisilta ja rasittavilta ohjaajan runkkailuilta itselleen, ei tämä sortunut siihen. Kaikessa inhorealistisuudessaan tämä oli elokuvaa parhaimmillaan, portti kuvaamaansa ajanjaksoon.

Ei minua täytenä ateistinä kristinusko kiinnosta teemana, mutta uskonnottomuudestani huolimatta, elokuva kaappasi mukaansa ja vei julmaan aikaansa erittäin tehokkaasti. Kummankin osapuolen näkökannatkin tuodaan hyvin selville, joten uskontopropagandaan elokuva ei myöskään sorru. Jotakin elokuvan omalaatuisesta onnistumisesta kertoo, että ylipäätään pidän uskontoja lähinnä mielisairauksiin verrattavina harhaisina ajattelumalleina, mutta elokuva sai ymmärtämään jopa marttyyriasteen uskonnollisuutta paremmin, kuin koulun uskontotunnit ja ne pakolliset kirkossakäynnit ikinä onnstuivat.

Upeaa kuvausta ja maisemia leffa täynnä, vastenmielistä ja koskettavaa epä-viihde-väkivaltaa, ja näyttelijätyö klassista Kurosawa-linjaa, rumia ja räihnäsiä ihmisiä realistisessä tuskassaan. Hienoa että Scorsese pääsi sooloilemaan Hollywood-normien ulkopuolelle, vaikka rahallisesti tämä takkiin varmasti toikin. 9-10 /10
 
Viimeksi muokattu:
images


The Drop, The Drop (2014) - IMDb

Jostain syystä tämä elokuva oli jäänyt mieleen ja tuli katsottua juuri uudestaan, vaikka onkin julkaistu 3 vuotta sitten. Elokuva kertoo Bob Saginowskin arjen eloonjäämistaistelusta baarin pitämisen, ihastuksen ja virkavallan nenän alla tapahtuvien rikoksien risteyksessä. Aluksi Bob vaikuttaa hyvin mitäänsanomattomalta miekkoselta, mutta juonen edetessä kaverista rakentuu yllättävänkin erikoinen ja mystinen solmukohta elokuvan tapahtumille.

Mielestäni elokuvan tulokulma "elanto keinolla millä hyvänsä" -aiheesta on mielenkiintoinen ja leffa on kaikin puolin erittäin onnistunut. Vastaavia leffoja on tukuittain, mutta hyvä skripti ja kova pakkaus näyttelijäkaartia nostavat tämän laadun muita vastaavia rainoja korkeammalle.

"I just tend the bar" / 5
 
Arrival
Tää oli mun mielestä oikein virkistävä scifi pätkä ja jäi hyvä fiilis elokuvasta 4/5

Logan
Wol-verinen/5
 
Hitman 47: Yllätyin positiivisesti. Välillä hiukan leikkaus ja näyttely töksähteli mutta ihan viihdyttävä kokonaisuus. Hintmänin näyttelijä oli ehkä parempi valinta kuin ekassa. Vielä kun olisi vähän enemmän sitä pelien henkeä eikä kamppailulaji + run&gun meininkiä niin olis parempi. 3/5

Black hawk down: Olen varmaan tulossa vanhaksi kun muistelin että tämä olisi ollut rauhallisemmalla temmolla oleva realistisempi kuvaus tuosta hässäkästä. Vähän sellainen Amerikka fuck yeah, postailu ja ääretön määrä läheltäpiti tilanteita jäi nyt mieleen. 3/5

Terminator Genisys: Aikanaan kävin leffassa kattomassa ja jäi sellainen perus "ihan hyvä" fiilis. Nyt kattelin kotona ja jotenkin upposi jopa paremmin. Olin ehkä väsynyt kun Arskan hymyilykin ym. huumori jaksoi naurattaa. Nyt jäin vähän jo odottelemaan jatkoa, olishan se kiva nähdä ehkä Terminator missä on T-1000 tyyppinen hyvis. Extra plussat vielä hienosta bassoraidasta, sain elementti vähän liikuntaa. 4/5
 
Eilen tuli vihdoin katsottua Edge of tomorrow. Ei ole hirveesti houkutellut ison budjetin Tom Cruise -leffat, mutta päätin nyt katsoa. Joitakin epäloogisuuksia mielestäni tuossa päiväni murmelina -meiningissä ja joitakin semi lapsellisia/tyhmiä kohtauksia, mutta silti ihan hyvä ja katottava pätkä. Ehkä kuitenkin hieman yläkanttiin tuo IMDB:n 7,9. 7.0 olis lähempänä.
 
Tom Cruisen Minority Report leffan sain vihdoinkin katsottua ja sellainen tyylikäs neljän tähden leffa se on.
 
Eilen tuli vihdoin katsottua Edge of tomorrow. Ei ole hirveesti houkutellut ison budjetin Tom Cruise -leffat, mutta päätin nyt katsoa. Joitakin epäloogisuuksia mielestäni tuossa päiväni murmelina -meiningissä ja joitakin semi lapsellisia/tyhmiä kohtauksia, mutta silti ihan hyvä ja katottava pätkä. Ehkä kuitenkin hieman yläkanttiin tuo IMDB:n 7,9. 7.0 olis lähempänä.

Se on hyvä leffa, mutta se viimeinen puolisko on turhan Hollywoodimainen idealtaan. Parhaiten se toimi siinä kun homma vielä pyöri päiväni murmeli -meiningissä. Pisteet on yläkanttiin.
 
Kävin AV-instituutin näytöksessä katsomassa 12 Monkeysin, jonka toki olen ennenkin nähnyt. Onhan se ehdottomasti parhaita scifi-leffoja omaan makuuni, ja paras leffa aikamatkustusteemasta. Terry Gilliamin omintakeinen tyyli yhdistää draamaa ja fantasiaa, vakavuutta ja komediaa, ja kuvata aivan omaan tyyliinsä, tekee hänestä yhden mestariohjaajista, jotka ovat selvästi laadukkaita ja taiteilijoita.

12 Monkeysissä kolahtaa (Gilliamin tyylin lisäksi) aikamatkustuksen psykologisen puolen tarkastelu matkaajan psyykkeeseen, se kuinka pienistä asioista kasvaa suuria, ja aikamatkustajien itsetiedostus tilanteesta, että he eivät ole menossa muuttamaan menneisyyttä, sillä "se on jo tapahtunut". Ja onhan se loppu aivan huikean hyvä.
 
Ei tuo leffa oikein alkuun iskenyt yhtään, mutta kun useammin on tullut nähtyä tuo 12 apinaa, niin kyllä se hieno leffa on, klassikko. Kesti vaan aikansa että siihen innostui, ihan sama oli myös Blade Runner leffan suhteen.
 
Logan

Olihan tämä edellisiin nähden paljon raaempi. Jotenkin kuitenkin tuntui, että tämä leffa ei ihan sitä itseään ole. Liikaa taustalla kummittelee se tieto, että kohta kuollaan.
Ei mitenkään nyt voida nostaa suoraan top 10 listalle mutta ei tämä huonokaan oikein ollut. Mielestäni aika tasapaksuinen raina.

Kong

Apina tulee taas ja näyttää kuningas ihmiselle paikkansa. Odotin enemmän kliseitä aikaisemmista King Kong -leffoista mutta ne jäivät puuttumaan. Onko se sitten hyvä vai huono asia, niin siihen en osaa sanoa.
Jatkoa selkeästi on luvassa jollakin tasolla vaikka Kongia ei siinä nähtäisi.
 
The Stoning of Soraya

Erittäin riipaiseva tositarina musliminaisten alistetusta asemasta islamilaisessa kyläyhteisössä. Elokuvan nimi kertoo mitä tulee tapahtumaan, ja koko teos on tehty laadulla, että tapahtumiin samaistuu ja nimen mukainen finaali todella karmaisee. Kun nuoremman teinivaimon haluava aviopuoliso heittää juonittelunsa jälkeen syytöntä vaimoaan kivenmurikalla päähän, niin että kallosta alkaa veri pulppuamaan, tulee jopa fyysisesti ikävä olo.

Kuitenkaan propagandamaisesta tai oikeistolaisesta "vihatkaa muslimeja"-pätkästä ei suinkaan ole kyse, vaan teemalla kuvataan lähinnä, kuinka häikäilemättömät pahat ihmiset käyttävät uskontoa välineenään, ja saavat kouluttamattomat idiootit tuekseen.

Karmivaa totuutta, ja erittäin hyvin tehtyä elokuvaa. Suositeltavaa katsottavaa hyvän ahdistavan draaman ystäville, ei niinkään viihdeleffaksi.
 
The Stoning of Soraya

Erittäin riipaiseva tositarina musliminaisten alistetusta asemasta islamilaisessa kyläyhteisössä. Elokuvan nimi kertoo mitä tulee tapahtumaan, ja koko teos on tehty laadulla, että tapahtumiin samaistuu ja nimen mukainen finaali todella karmaisee. Kun nuoremman teinivaimon haluava aviopuoliso heittää juonittelunsa jälkeen syytöntä vaimoaan kivenmurikalla päähän, niin että kallosta alkaa veri pulppuamaan, tulee jopa fyysisesti ikävä olo.

Kuitenkaan propagandamaisesta tai oikeistolaisesta "vihatkaa muslimeja"-pätkästä ei suinkaan ole kyse, vaan teemalla kuvataan lähinnä, kuinka häikäilemättömät pahat ihmiset käyttävät uskontoa välineenään, ja saavat kouluttamattomat idiootit tuekseen.

Karmivaa totuutta, ja erittäin hyvin tehtyä elokuvaa. Suositeltavaa katsottavaa hyvän ahdistavan draaman ystäville, ei niinkään viihdeleffaksi.

Tuota elokuvaa voisi suositella kyllä kaikille monikulttuuri-ihmisille. Ehkä pysähtyisivät hetkeksi miettimään että mitä kulttuuria tänne ollaan haluamassa.

Asiaan:

Jack Reacher - Never Go Back

Ensimmäisestä Jackista antaisin 4,5/5 oli tosi hyvä leffa. Katsonut monta kertaa.
Tästä uudesta annan 3,5/5 , en aio katsoa uudelleen.
En edes osaa nyt oikein sanoa mikä siinä oli huonompaa.
Ehkä sittenkin pitää katsoa se vielä uudelleen :D
 
Bone Tomahawk

Ensimmäinen asia mikä tulee mieleen, leffasta olisi voinut nipsaista pituudesta huoletta pois. Hieman erilainen länkkäri, joitain hyviä juttuja mutta liika tyhjäkäynti söi tehoja. Jossain määrin elokuvan vihulaiset toivat mieleen Jeff Long - Helvetin Piirit -kirjan, mutta hieman puolitiehen tuokin jäi.
 
Kirjastosta tulee lainattua leffoja paljonkin, niin on tullut kyllä viime aikoina katsottua kaikenlaista:
Thor *
Erittäin surkea, ainoa hauskuus oli kun Thor oli normiajassa ja käyttäytyi, no Thorimaisesti. Mutta muuten oli kyllä surkea pätkä kaikinpuolin.
Selviytyminen ***
Erittäin hieno alku joka sitten vähän hyytyi leffan edetessä.
Apocalypse Now ****
Tässäkin oli erittäin hieno alku, joka sitten hyytyi leffan edetessä. Myös todella rohkea elokuva, harvalla ohjaajalla on pokkaa tälläiseen.
Mission: Impossible 5 ****
Hyvä leffa ja Cruise on uskalias mies tehdessään noita stuntteja. Ei klassikko mutta sellainen perushyvä leffa.
RocknRolla ***
En ole pitänyt Guy Richien leffoista aikaisemmin, mutta sekä tämä että Revolver olivat molemmat onnistuneita.
 
The Jungle Book (2016)

Oikein hauska elokuva jos tykkää tämänlaisista kaikenikäisille suunnatuista seikkailuista. Lapsinäyttelijä Neel Sethi vetää roolinsa erittäin hyvin ikäisekseen. Upeaa katsottavaakin vaikka puolet sisällöstä CGI:tä onkin. Suosittelen.
 
Ei saisi toisen arvioita lytätä, mutta aika kuraa tuo Jungle Book oli. Pidän Disneystä ja lapsemmielisistä perheleffoista, ja käyn kaikki Disneyt leffateatterissa katsomassa, mutta tuo ei ollut "puolet" cgi:tä, vaan 99%, ja keskellä oleva lapsinäyttelijäoli aivan onneton. Juonikin oli alkuperäiseen verrattuna aivan raiskattu, ja lopetuksessa ei ollut samaa haikeaa sanomaa mikä siihen sopii. Se läski mega-apina oli hyvä, muuten täysin unohdettava pätkä.Mutta tosiaan, eri mieltä saa toki olla.:tup:
 
Viime aikoina katsellut paljon vanhempaa kauhua ja hiukan muitakin.

Lucio Fulcin "trilogiaa":
Paura nella città dei morti viventi (1980) - IMDb: Ajoittain todella hieno tunnelma ja visuaalisesti kaunis. Rajalliset resurssit huomioon ottaen hyvä elokuva. Loppu on hiukan outo. 8/10
...E tu vivrai nel terrore! L'aldilà (1981) - IMDb: Hyvin pitkälle samat sanat kuin edellisestä miinus maininta lopusta. Ne hämähäkit olisi ehkä voinut jättää pois :D 8/10
Quella villa accanto al cimitero (1981) - IMDb: Heikompi kuin edelliset. Poika oli todella ärsyttävä (jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt katsoa italiankielisellä audiolla, koska lasten dubbaukset olivat kamalaa aikuisten ulinaa) ja gore-kohtaukset oli huonosti toteutettu (uhrit eivät tee elettäkään puolustautuakseen). 5/10

Pari Bavaa:
Paholaisen naamio (1960) - IMDb: Aavistuksen tylsä eikä ole ihan täydellisesti kestänyt aikaa. Hienoa kameratyöskentelyä kyllä ja varsinkin ulkoilmaotokset todella nättejä. 6/10
Operazione paura (1966) - IMDb: Parempi kuin edellinen, vaikka tarina ei tunnukaan ihan täysin loogiselta (toisaalta ei sen ehkä ole tarkoituskaan olla). IMDb:n mukaan Melissaa näyttelee poika eli siitä miinusta. 7/10

Nuorempi Bava:
Dèmoni (1985) - IMDb: Zombie-leffa missä zombeja kutsuttin demoneiksi. Joissain tapahtumissa ei mitään järkeä ja tyylitajukaan ei tunnu olevan isän tasolla. 4/10

Pari muuta 70-80 -luvun kauhua (kaikki leffoja, jotka olen katsonut joskus pikkupoikana videovuokraamon halpislaarista):
Lemora (1973) - IMDb: Pientä laahausta keskivaiheilla ja sekavasti leikattua loppua (ilmeisesti alunperin leffa on ollut 28 minuuttia pidempi, mutta ei tuota kokonaista taida olla missään saatavilla) lukuun ottamatta hieno ja omaperäinen vampyyrileffa. Budjetti asettaa rajoitteita, mutta pääosin ihan hyvän näköinen. Cheryl Smith oli kaunis tyttö. 8/10
Hiljainen kostaja (1983) - IMDb: Helvetillinen käärme kylvää tuhoa ja pelotti lapsena niin perkeleesti. Kauhua oli selvästi vähennetty reilun 30 vuoden aikana, mutta muuten tämä oli kestänyt aikaa yllättävän hyvin. Käärme oli tehosteena aika kökkö ja ohjaaja näkikin paljon vaivaa pitääkseen sen poissa kuvasta. 7/10
The Child (1977) - IMDb: Kiinnostava konsepti ja ajoittain ihan toimiva toteutuskin, mutta tällä kertaa pienen budjetin ongelmat paistavat liikaa läpi. Etenkin loppuosa on turhan huonosti tehty. Tästä voitaisiin oikeasti tehdä re-make. 5/10
La maldición de la bestia (1975) - IMDb: Yksi monista Paul Naschyn ihmissusielokuvista (ainoa näkemäni). Kököt tehosteet ja muutenkin pölö, mutta kuitenkin melko viihdyttävä. Ehkä jopa 6/10
 
Pitkästä aikaa leffa jota en ollut nähnyt aiemmin. Martian (2015) tuli kateltua C-moren suoratoistosta. Positiivinen ylläri. Ei mikää aikamme mestariteos, mutta viihdytti aikalailla viimisille minuuteille asti, vaikka loppua kohden tuli vähän liikaa "uusi vaikeutus, entistä naurettavampi ratkaisu" tyyppisiä tilanteita. Odotin enemmän semmosta yksinäistä selviytymistä ilman muita näyttelijöitä tyyliin Gravity, mut oliki sit enemmän semmonen Apollo 13 henkinen leffa. Eteni tarpeeksi vauhdikkaasti nii ei päässyt kyllästymään.
 
Gattaca on kyllä hyvä "scifi" leffa. Siinä miljöö on scifiä, mutta itse sisältö toimii ajattomilla, inhimillisillä teemoilla.

Itse katoin leffan Trust. Nuori teinityttö joutuu internet-pedofiilin uhriksi, ja aika synkeää ja realististä draamaa on saatu aiheen tiimoilta.
Uhrin ja hänen isänsä eri näkökulmat asiaan on kummatkin kuvattu hyvin, joka tekee leffasta mielenkiintoisemman kuin se olisi, mikäli kyseessä olisi vaan
"nyyhkynyyhky-minua sattuu"-kuvaus. Vähän kyllä loppupuolella tuntui siltä, että draaman suurimmat kaaret käytettiin loppuun jo alkupuolella, ja "jälkilämmittelyyn" meni turhan pitkään.
Silti hyvä katsaus nettipedarien ja näiden uhrien todellisuuteen. Samasta teemasta vähän fiktiivisempi ja viihdyttävämpi (enemmän kauhuleffan puolelle menevä) Hard Candy tosin oli kanssa mielenkiintoinen.
 
Life
Life (2017) - IMDb

Aika perus, kansainväliselle avaruusasemalle otetaan vierasperäinen organismi ja sitten kakka osuu tuulettimeen. Loppuratkaisua myöten mitään varsinaisesti uutta ei tarjoilla, mutta se mitä annetaan on ihan perusvarnaa viihdykettä. 3/5
 
Ghost in the shell (2017)
Ghost in the Shell (2017) - IMDb

Menin elokuvaan odottamatta samanlaista tasoa kuin alkuperäisessä animessa. Silleen kannatti myös tehdä. Leffa tarjoaa hienon visuaalisen scifi tulevaisuuden missä hämmärretään ihmisyyden rajaa. Näyttely oli kaikin puolin hyvää tasoa. Loppu huipennus olisi voinut olla parempi. 3/5 kannattaa katsoa jos tulee tilaisuus.
 
Eilen tuli mulkaistua uusin Undisputed illan hämärässä. Noh, aika samanlaista, joskin komeaa, pieksentää, mutta imdb:n kasin arvosana nyt ehkä vähän yläkanttiin. Viihdytti oman aikansa kun ei mitään elokuvalta odottanut, kiva pieni aivot narikkaan mätkintäpläjäys
 
Tuli katsottua Chappie, kerta se on ilmestynyt Netflixiin. Antaisin itse imdb:n asteikolla sille vahvan seiskan, koska aiheena oppiva tekoäly on mitä kiehtovin. Elokuvassa Chappie oppii hienosti ja sen oppimisprosessi, kuten myös moraaliset käsitykset oikeasta ja väärästä tuodaan hyvin esille. Harmillisesti leffa lässähtää melko täydellisesti loppua kohden ja tavallaan koko se hieno idea ja kaikki rakennuspalikat katoaa turhanpäiväiseen räiskimiseen. Viihdyttävä kaksituntinen kokonaisuus, jonka katsoo mukisematta. Kahden ensimmäisen kolmanneksen johdosta odotin jotain parempaa, koska viimeinen kolmannes oli suoraan sanottuna kiirehditty ja mustavalkoinen temaattisesti. En myöskään perusta tuosta "onnellisesta lopusta", jos joku leffa tarvitsisi vähemmän onnellisen lopun niin tämä Chappie on ykkösehdokas.

Blomkampin Elysium on ehkä hivenen tätä parempi, vaikka siinäkin tuo loppu on muuta elokuvaa reilusti heikompi.
 
Manchester by the Sea (2016)
4/5

Bostonin lähellä sijaitsevaan Manchesterin kaupunkiin sijoittuva draama perhesuhteista ja koettelemuksista elämässä. Vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä katsojalta kun tempo on hidas ja teema melko vakavamielinen (mutta elokuva ei missään nimessä ole huumoriton). Onnistuu olemaan autenttinen ja tosielämän tuntuinen, muistuttaa vähäsen Richard Linklaterin tyyliä, mutta on kronologisesti epälineaarisempi. Elokuvassa oli monia erittäin hyvin tehtyjä kohtauksia jotka pistivät miettimään. Näyttelijät sopivat rooleihinsa loistavasti.

edit Tosiaan Casey Affleck voitti tästä miespääosan Oscarin.
 
Viimeksi muokattu:
Ghost in the shell (2017)
Ghost in the Shell (2017) - IMDb

Menin elokuvaan odottamatta samanlaista tasoa kuin alkuperäisessä animessa. Silleen kannatti myös tehdä. Leffa tarjoaa hienon visuaalisen scifi tulevaisuuden missä hämmärretään ihmisyyden rajaa. Näyttely oli kaikin puolin hyvää tasoa. Loppu huipennus olisi voinut olla parempi. 3/5 kannattaa katsoa jos tulee tilaisuus.

Anime? Entäs se manga? No kuitenkin, ainakin 1995 elokuva on katsottu ja siitä on suurin osa elokuvaa. Sitten on pari kohtausta, jotka on otettu muualta tai keksitty itse. Majurin lesboilut olivat liikaa teatteriin 1995, nytkään ei niistä saanut nauttia.

Suoraviivaisesti ohjattu action-pätkä, jossa on jätetty noi fiilistelyt vähän vähemmälle ja selitetty kaikki, että tyhminkin katsoja ymmärtää, missä mennään.

On varmasti parempi, jos ei ole mitään alkuperäistä viime vuosituhannelta nähnyt. Jos tykkää nähdä Scarlett Johanssonia venyttelemässä isolla screenillä ja Beat Takeshia (kukapa ei haluaisi?), niin tätä on elokuvassa tarjolla.

Kyllä kannattaa mennä katsomaan, keskinkertaisen hyvä action-pätkä, jossa on näyttäviä kohtauksia.
 
Mies ja alaston ase
Tän kattoin pari vuotta takaperin ja pidin oikeen loistavan slapstick komediana. Nyt ei jotenki iskenyt sit yhtään. Outoa.


Interstellar
Toinen kattelukerta, aivan huikea myös kotiruudulta. Musiikit on kyl tässä leffassa jotain. Avokki vaa muistutti, että "näitä sit kuunneltii viimeks monta viikkoa putkee".

Revenant
Ei niinkään iskenyt juonellisesti tai hahmojen osalta tää leffa, mutta jo alun hyökkäyskohtauksesta näki, että tässä on jotain todella hienoa kuvauksellisesti. Aidoilla paikoilla kuvatut, pyrkimyksenä "täydellisyys" näkyy kyllä tässä leffassa. Leffan eeppisyys tulee just siitä, et ei oo käytetty vihriää kangasta.
 
Tarzan
Alku vaikutti jopa yllättävän hyvältä. Tuo bussifirman omistaja oli sopivan jäyhän oloinen Tarzaniksi ja Margotti on tietty ilo silmälle. Lopulta kuitenkin ruudulle paistettiin 101 cgi eläintä jotka rikkoi immersion täysin. Tarzanistakaan ei oltu osattu päättää onko taistelutekniikka enemmän Hulk vai Van Damme. Loppukin oli sellaista sekamelskaa ettei mitään tolkkua.
1/5

Independence day resurrection
Leffassa en oikein pitänyt. Nyt jostain syystä toimi paremmin kun tiesi olla odottamatta liikoja. Ääniraita olis ehkä kaivannut jotain lisää ja tietty vähän tasasempaa linjaa et:n kykyihin läpi leffan. Toivotaan jatkoa.
3/5
 
Life
Life (2017) - IMDb

Aika perus, kansainväliselle avaruusasemalle otetaan vierasperäinen organismi ja sitten kakka osuu tuulettimeen. Loppuratkaisua myöten mitään varsinaisesti uutta ei tarjoilla, mutta se mitä annetaan on ihan perusvarnaa viihdykettä. 3/5

Pudottaisin tuosta kyllä pisteen tai kaksi. Lupaavan 15-minuuttisen jälkeen elokuva vajoaa toinen toistaan typerimpiin juonenkäänteisiin, jotka nojaavat etupäässä siihen, että tiedemiehistä ja astronauteista koostuva miehistö on emotionaalinen akkalauma, joka ei tiedä ensimmäistäkään asiaa niin sanotusta tehtävästään vaan onnistuu päinvastoin missä tahansa tilanteessa valitsemaan typerimmän mahdollisen ratkaisun. Tähän tulee vielä päälle iso liuta epäuskottavuuksia ja diablo ex machinaa.

Korkeat tuotantoarvot ovat ainoa syy, miksei tämä voinut mennä suoraan dvd-levitykseen.
 
-Lucy. Ihan hirveetä paskaa.2/5
-Kapteeni Phillips. Aivan loistava leffa. Vaikka tietää lopputuloksen niin silti kokoajan jännitti 5/5
 
Resident evil the final chapter 2/5.
En kehtaa antaa 1/5, koska kuitenkin annoin pyöriä loppuun asti. Joka tapauksessa surkea tekele.
 
Jokin aika sitten telkkarista tuli Gone Baby Gone. Itse tykkäsin oikein paljon. Vakava teema ja mummielestä aika realistisesti kuvattu. Leffan aiheenahan on, onko lapsen parempi huonon biologisen äidin luona vaiko parempien, ei-biologisten, ihmisten luona.

Kyllä mä 8/10 antaisin. Hyvän leffan merkki on se, että sitä pyörittelee mielessään vielä päiviä leffan näkemisen jälkeen.
 
Jatketaan vanhoilla leffoilla (pari uudempaakin toki katsonut).

Alucarda, la hija de las tinieblas (1977) - IMDb: Meksikolainen nunnaluostarikauhuilu, joka on visuaalisesti melko tyylikäs ja muutoinkin varsin toimiva paketti. Saatananpalvontaa, riivauksia ja paljasta pintaa piisaa eikä toteutuksessakaan mitään isompaa moitittavaa. Annan jopa 8/10.

Antropophagus (1980) - IMDb: Yksi pahamaineisimpa "video nastyja" ilmeisesti. Noilta osin maine minusta ylimitoitettu (kuten varmaan kaikilla pois lukien ehkä nuo eläinrääkkäyksiä sisältävät kannibaalileffat), mutta elokuvana selvästi parempi kuin odotin ja hyvä esimerkki siitä kuinka, ainakin minusta, monet arvostelevat näitä vanhoja "exploitaatioita" väärin perustein: monille näissä elokuvissa ei ole muuta kuin ne muutamat väkivaltakohtaukset ja loppuaika yritetään löytää teknisestä toteutuksesta puutteita joille naureskella; minusta taas osa näistä on oikeasti hyviä puutteistaan huolimatta ja Antropophagus toimiikin brutaalina tragediana. 7/10.

Non si deve profanare il sonno dei morti (1974) - IMDb: En ollut ennen kuullutkaan tästä zombie-leffasta, joka tuntuu olevan jonkinlainen unohdettu klassikko. Esteettisellä puolella paljon yhtäläisyyksiä Fulcin parhaimpien kanssa ja tämä on vuosikausia vanhempi. Tarina itsessään on kyllä todella typerä ja leffan suurin vika onkin etteivät tarina ja estetiikka kohtaa millään tasolla. 6/10, missä ehkä sisäinen esteetikkoni on ollut hieman turhankin ankara.

Kirottujen saari (1982) - IMDb: Tyyppiesimerkki kauhuelokuvasta sekä hyvässä että pahassa; tunnelmaa ja jännitystä rakennetaan hyvin, mutta hahmot jäävät sitä myöden todella ohuiksi. Ei mitään uutta, mutta hyvin tehty peruspätkä. 7/10.
 
The Stoning of Soraya
Kiva kun näitä yrittää etsiä, että mistä olisi nähtävissä (porukka voisi, jos ei nyt ole parhaillaan teattereissa menossa, mainita mistä katsoi, jos jaksaa), niin ihmettelen näitä Netflixin nimeämisiä. Netflixissä leffa on nimellä "Soraya M", joka toki löytyi tuolla alkup. nimellä. Kunhan ihmettelin. :)

Viime ajan huonoimpia leffoja mitä olen katsonut, on tämä Independence Day: Resurgence. Aivan järkyttävää roskaa. Nukahtelin pariin kertaan katsoessa ja toivoin jo loppumista, joka olikin leffan parasta antia. :D

Mites, saako sarjoja mainita täällä, vai perustetaanko oma ketju?
 
Assassin's Creed (2016) - IMDb
125 miljoonan dollarin pelileffa, jonka budjetista käytettiin ilmeisesti 99% näyttelijöiden palkkoihin. 4/10

En ole kys. leffaa nähnyt, mutta ei tuo raha näyttelijöihin mene. 100+ miljoonaa menee näissä tietsikkagraffan leffoissa vakiona jo ihan tavallisen rivi-graafikon palkkoihin ja ohjelmistoihin yms. Jos lopputekstejä vilkaset, huomaat että niitä nimiä on useita satoja, ja se vaan maksaa, vaikkei kukaan rikastuisikaan. Kalliit CGI-leffat tyyliin Marvellit yms. maksaa jonkun yli tuplasti ja jopa enemmänkin.

Helvetinmoista rahan haaskausta paskaan tyyliin mielestäni, mutta noitahan porukka nykyään menee leffoihin pääasiassa katsomaan.
 
Anime? Entäs se manga? No kuitenkin, ainakin 1995 elokuva on katsottu ja siitä on suurin osa elokuvaa. Sitten on pari kohtausta, jotka on otettu muualta tai keksitty itse. Majurin lesboilut olivat liikaa teatteriin 1995, nytkään ei niistä saanut nauttia.

Suoraviivaisesti ohjattu action-pätkä, jossa on jätetty noi fiilistelyt vähän vähemmälle ja selitetty kaikki, että tyhminkin katsoja ymmärtää, missä mennään.

On varmasti parempi, jos ei ole mitään alkuperäistä viime vuosituhannelta nähnyt. Jos tykkää nähdä Scarlett Johanssonia venyttelemässä isolla screenillä ja Beat Takeshia (kukapa ei haluaisi?), niin tätä on elokuvassa tarjolla.

Kyllä kannattaa mennä katsomaan, keskinkertaisen hyvä action-pätkä, jossa on näyttäviä kohtauksia.

Leffa saa minulta lisäpisteen siinä käytettyjen lavasteiden vuoksi, hienoa nähdä tuokin ala vielä hengissä CGIn puskiessa kaikkialle.

Adam Savage Behind the Scenes of Ghost in the Shell!

How Weta Workshop Made Ghost in the Shell's Robot Skeleton!
 
Suicide Squad. Aika paljon tuota oli haukuttu ja ihan syystäkin. DC Dawn of Justice oli ihan mainio leffa jos vertaa Marvel leffoihin! Mutta tämä Suicide Squad on kyllä yksi huonoimpia leffoja mitä on tullut nähtyä pitkään aikaan. Homman kruunasi lopussa oleva Enchantress kohtaus, joka oli aivan hemmetin nolon näköistä toteutukseltaan. Kuitenkin hyvää tässä oli se idea Dirty Dozen ja Escape from New York yhdistelmästä. Osittain myös Joker ja Harley Quinn juttu oli toimiva.

1/5

The Magnificent Seven. Yllättäen tämä oli varsin hyvä leffa. Oikein perinteinen lännenelokuva tyyliltään. Eihän näissä uusissa näyttelijöissä toki ole sitä karismaa mitä noissa vanhoissa elokuvissa. Ei klassikko, mutta sellainen ihan viihdyttävä länkkäri.

3/5

Arrival. Odotukset oli suuret ja hiukan petyin oikeastaan. Ohjaajan edelliset leffat on aina yllättäneet hyvyydellä, joten ehkä odotin liikoja. Tätä ei voi suositella niille jotka pitää ID:Resurgence tyylisistä leffoista. Ihan tyylikkäästi kuitenkin tehty ja tarina ok.

3/5
 
En ole kys. leffaa nähnyt, mutta ei tuo raha näyttelijöihin mene. 100+ miljoonaa menee näissä tietsikkagraffan leffoissa vakiona jo ihan tavallisen rivi-graafikon palkkoihin ja ohjelmistoihin yms. Jos lopputekstejä vilkaset, huomaat että niitä nimiä on useita satoja, ja se vaan maksaa, vaikkei kukaan rikastuisikaan. Kalliit CGI-leffat tyyliin Marvellit yms. maksaa jonkun yli tuplasti ja jopa enemmänkin.

Helvetinmoista rahan haaskausta paskaan tyyliin mielestäni, mutta noitahan porukka nykyään menee leffoihin pääasiassa katsomaan.
Mjoo, oli lähinnä sarkastinen heitto, että löytyy nimekkäät näyttelijät mutta ei minkäänlaista sisältöä.

The Autopsy of Jane Doe tuli katsottua pari päivää sitten ja omasta mielestä viime vuoden paras kauhuleffa. Painostava tunnelma säilyy alusta loppuun ja "säikyttelykohtauksia" ei ole paria kolmea enempää. 8/10
 

Statistiikka

Viestiketjuista
263 796
Viestejä
4 568 563
Jäsenet
75 297
Uusin jäsen
jokebitz

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom