Mistä nuo käytettyjen tavaroiden, kuten tietokoneiden ja toimistokalusteiden, jobbarit saavat myyntiartikkelit?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja J45U
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
582
Moi

Tuntuu olevan useampia noita, jotka kauppaa esim. käytettyjä tietokoneita - mistä he saavat ne laitteet?
Ja saavatko ne vastaavaan sisäänostohintaan kuin työntekijät usein työpaikoilla eli pilkkahinnalla?

Monilla on kuitenkin kaikenlaista tarkastusta, putsausta, tahnoitusta, toimitukset eri suuntiin, takuut jne., jollakin ne pitää maksaa ja laitteiden päällä pitää olla ilmaa.
 
Tuleehan niitä koneita helvetikseen isoilta yrityksiltä ja etenkin julkiselta puolelta.
 
Pääsääntöisesti nämä koneet ovat eri yrityksien käytössä olleita,
Leasing koneita.Kun yrityksen ja palvelun tarjoajan välinen sopimus umpeutuu
niin koneita tulee myyntiin yksityisille.Leasingaika on 3 vuotta,
voi olla pidempikin,miten vuoraaja yritys ja koneiden vuokralle antaja sopivat.
Sitten vanhat koneet palautetaan ja otetaan uudet tilalle.

Koeet huolletaan,tarkistetaan,tyhjennetään yrityksen tiedoista.
Käytöjärjestelmät + tarvittavat ohjelmat asennetaan uudelleen.
Sitten pistetään myyntiin yksityisille.

Kyllähän koneita myyvät,vuokraavat suuret firmat saavat varmaankin hyvät alennukset sisääostohinnoista.Onko sitten jonkinlaisia erillis sopimuksia,
koneiden maahantuojien kanssa.?

Kyllähän sitten jotku firmat myyvät vanhentuneita koneitaan myös työntekijöilleen pilkkahinnoilla kotikoneiksi,tai jopa voivat lahjoittaakkin.
Näköjään kauppa on se mikä kannattaa.
 
Ikäväkyllä sitäkin ilmiötä on että koska tietoturva niin koko kone on "pakko" poistaa kusarille eikä missään nimessä ilman kiintolevyjä vaikkapa työntekijöille.
 
Lähinnä siis mietin, että miten ne pääsee kiinni noihin kamoihin? Tiedän kyllä, että mistä niitä tulee.
Lähettääkö ne IT-pääällikölle sähköpostia, että koska teidän liisarit päättyy? Vai onko niillä jälleenmyyjien/leasing-firman kanssa YYA-sopimus?
Vai miten nämä kuviot pyörii - tuttujen kesken?
 
Lähinnä siis mietin, että miten ne pääsee kiinni noihin kamoihin? Tiedän kyllä, että mistä niitä tulee.
Lähettääkö ne IT-pääällikölle sähköpostia, että koska teidän liisarit päättyy? Vai onko niillä jälleenmyyjien/leasing-firman kanssa YYA-sopimus?
Vai miten nämä kuviot pyörii - tuttujen kesken?
Joidenkin yrityksien toiminta on tuota IT-laitteiden kierrätystä. Esim. 3 Step IT tarjoaa palveluna tuota vanhojen laitteiden ostamista yrityksiltä.
 
Leasing yhtiöt ne koneet omistaa, eikä se asiakasyritys. Eli kun leasingsopimus päättyy, niin ne voi joko lunastaa yritykselle (yleensä vielä kallista ja turha lunastaa koneita, joissa ei ole takuuta enää) tai ne palautuu leasingyhtiölle, joka sitten tekee niille tarkastukset ja tyhjennykset ja myy eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän ne noille leasing firmoille lähinnä jää käteen ja niitä sitten myydään halvalla eteenpäin. Parilla edellisellä työnantajalla oli itse asiassa mahdollisuus kuitata leasing sopparin päätyttyä läppäri itselleen aika halvalla (~150e).
 
Ihan yhtälailla noiden toimistokalusteiden kanssa. Nuo muutama iso firma ja liuta pienempiä ostavat vanhoja kalusteita. Eli kun yritys päättää vaihtaa sisustuksen/muuttaa niin se joko itse pyytää sieltä edustajan käymään että mitä maksatte, tai vaihtoehtoisesti uudet kalusteet toimittava firma lupaa hoitaa käytetyt kalusteet pois ja myy ne sitten eteenpäin.

Yhtä lailla toimii polkupyöräkauppa kiinteistöhuoltoyhtiöillä, autokauppa leasingfirmoilla, kylmälaitebisnes ravintoloissa/myymälöissä tai millä tahansa alalla jossa periaatteessa täysin käyttökelpoista mutta vanhaa tavaraa vaihdetaan uuteen.

Oli tuotteen omistaja sitten leasingfirma tai yritys itse, niin sen ei monesti rahallisesti kannata alkaa yksitellen tuotteita myymään pois. Pienet firmathan näin tekevät koska suoraan yksityiselle myymällä saa paremman hinnan mutta isommat yritykset myyvät kaiken isommissa erissä pois välittäjille, jotka sitten tekevät tilin seulonnalla ja myymällä ne eteenpäin kuluttajille.

Jos sattuu olemaan tuttu joka noita hoitaa, sen käytetyn läppärin/polkupyörän/sähköpöydän voi saada 100e kun siitä normaalisti pyydetään 199e.
Asia mikä tuota hintaeroa myös tasaa todella paljon on arvonlisävero. Yritys joutuu myös myydessään niitä käytettyjä tavaroita maksamaan niistä alv:n joten tuo 100 vs 199e myyntihinnan 99e myyntivoitto kaventuu oikeasti noin 80 euroon.
 
AP kai tarkoitti jobbareita jotka eivät ole virallisesti yrityksiä tai elinkeinonharjoittajia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 538
Viestejä
4 539 625
Jäsenet
74 817
Uusin jäsen
pepponen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom