Voi olla että sen eron huomaa tai sitten ei. Riippunee varmaan paljon ihmisestä ja hänen silmien näön tarkkuudesta.
Esimerkiksi videoita kun toistaa jostakin Netflixistä, YouTubesta tai Yle Areenasta niin sanoisin että sen eron huomaaminen on on lähes mahdotonta. Erottamista vaikeuttaa se, että niiden kuvanlaatu on raiskattu rajulla pakkaamisella jo lähetyspäässä.
Tekstejä lukiessa näytöltä sen eron taas voi hyvinkin huomata jos on tarkka näkö kun fonttien ääriviivat piirtyvät skarpimmin ja fonteissa näkyy enemmän yksityiskohtia.
Televisioissa ainakin laadukas plasmatelevision 720p paneelin kuva hakkasi laadultaan mennen tullen ja palatessa paskalaatuisen ja normilaatuisenkin 1080 resoluutioisen paneelin kuvan.
Xiaomi Mi A3 puhelimessahan on OLED näyttö, niin voisi kuvitella että kuva näyttää siinä laadukkaalta esimerkiksi kontrastin osalta eikä musta näytä harmaalta ja koko kuva siltä että siinä olisi aina lievästi hohtava harmaa kalvo päällä.
Näytön sijasta Mi A3 puhelimessa itse pidän pahempana puutteena NFC:n puuttumista. Eipähän tarvi Google Pay lähimaksua kyseisellä puhelimella koskaan käyttää kun NFC puuttuu. Toinen mikä tuosta puuttuu ja jonka minä haluaisin puhelimeen on vesitiiviys. Tosin se puuttuu kaikista Xiaomin puhelimista. Positiivista tuossa on 3.5 mm-kuulokeliitäntä, fm-radio ja muistikorttipaikka.
Alla Mi A3 on testissä GSMArenan artikkelissa:
Xiaomi Mi A3 review