Millainen lisäantenni 4G-reitittimeen?

Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
55
Tutun puolesta kyselen kun en itsekään näistä oikein hyvin tiedä. Tuttu asuu alueella minne ei kiinteää yhteyttä saa ja 4G-yhteyskin toimii siellä hieman huonosti. Reititin on Huawei B315S-22, jossa on kaksi SMA-liitäntää ulkoiselle antennille. Mietittiin josko tuohon saisi parannusta hankkimalla ulkoisen antennin. Vaan miten paljon nuo yleensä auttavat? Ja entä millaista antennia kannattaisi katsella? Antenni on mahdollista asentaa myös ulos katolle tms. jos tarvitsee.
 
Liittynyt
11.08.2017
Viestejä
8
Kyllä ne hyvät suuntaavat antennit toimii oikein mukavasti. Kannattaa ensin katsoa CellMapperista missä tukiasema sijaitsee ja millä taajuusalueella se toimii. Tai jos tukiasemia on useita, niin mistä saa parhaan signaalin. Sen mukaan sitten antennia suuntaamaan. Monesta kaupasta voi ostaa antennin ja palauttaa jos ei toimi hyvin.
 

jpo

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
173
Verkkiksen outletista tuli haettua joku perus Fujtechin 31 euroa maksava härpätin. Lyötiin katolle niin kuuluvuus parani nollasta palkista 4-5 palkkiin (5 täydet) Huawein modeemilla. Kannattaa tosiaan Cellmapperista katsoa oikea suunta ja kokeilla vaikka kaikki lähialueen mastot läpi, niin löytää parhaat nopeudet.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
653
Oiskohan suosituksia antennista tällaiseen tilanteeseen:

Käyttöpaikka on cellmapperin mukaan maston alueella, matkaa n. 1km ja katolta on näköyhteys mastoon. Maston kaikki solut on 800mhz.

Kuitenkin sekä puhelimet että boxi kytkeytyvät n. 2,5km päässä olevaan toiseen mastoon, jossa 1800mhz solut.

Tuo kauempana oleva masto antaa ilman antenneja nopeimmat yhteydet, mutta kävin puhelimen kanssa kokeilemassa tuota lähempää mastoa, ja tuossa viereisellä pellolla antoi RSRP n. -64db, RSRQ -10en, ja nopeudet n. 50mb in/out, eli ilmeisen hyvät?

Nyt kuitenkin pitäisi löytää sopiva suuntaava antenni jolla saisi tuohon 800mhz mastoon paremman yhteyden, eli ilmeisesti minulle ei MiMo paneeleista taida olla kovin suurta hyötyä?

Boxi on MF286 ja liittymä DNA jos näillä on jotain merkitystä
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 245
Zte MF286 Ulkoiset Ant.liitännät - tuki.dna.fi - DNA

Lukase tuo läpi ja laita motukka myyntiin ja osta vaikka huawei tilalle...
On tullut itse muutamaa puolituttua jelpattua noitten zte:n paskeiden kanssa ja omasta kokemuksesta sanon että anna vahingon kiertää ja hommaa sellainen purkki mihin käy/toimii ulkoiset suunta-antennit ilman kikkailuja.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
653
Hmm, kun vähän epäilen ettei minulle noista MiMo-paneeleista ole joka tapauksessa mitään hyötyä, kun ei mastossa (kummassakaan) ole kuin yhdellä taajuudella lähettäviä soluja (lähin masto 800mhz / kauempana oleva masto 1800mhz), vai osaako tuollainen paneeli ohjata liikennettä useammalle tukiasemalle?

Täysin sama ongelma on myös kahdella eri puhelimella (Huawei P7 Lite / S8) sekä tuommoisella kämmen mokkulalla (Dnan, en muista mallia)

Ts. tuo 1800 masto on lähestysteholtaan paljon voimakkaampi, mutta myös todella paljon ruuhkaisempi (aivan taajaman keskustassa). Tuo 800 masto taas on lähes metsän keskellä, eikä ruuhka-aikoinakaan tunnu olevan juuri pahempaa nopeuden pudotusta, joten sinne tekisi mieli päästä paremmalla yhteydellä kiinni, ja tätä varten uskon tarvitsevani 800mhz suunta-antenni, oli boxi mikä tahansa, tietäisi vain minkälaisen ja mistä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
653
Päädyin sitten tällaiseen antenniin Iskra P-22 4G/LTE-suunta-antenni, 800 MHz 11 dBi , joka lienee halvin hinta-laatusuhteeltaan tällaiseen yksitaajuus pulmaan.

Asennusta meinasin kokeilla katolla olevaan antennipylvääseen, ja varoitteluista huolimatta jatkaa tuolla ZTE-purkilla, sillä en oikein löytänyt järkevämpää vaihtoehtoa toimivaksi siltaavaksi boxiksi. Minulla kun ei CA:sta tai LTE-A:sta ole mitään hyötyä, kun ei niitä ole kummassakaan tukiasemassa käytössä, samoin MiMo-paneelit lienevät turhia kun ei yhdessä tukiasemassa ole kuin yhden taajuuden soluja.

Jospa sitä huomenna pääsee kokeilemaan minkälaista apua tuosta antennista on, sen verran huomasin että pelkällä purkin siirroilla tässä tontilla on jo jonkin verran vaikutusta.

Lähtötilanne pelkällä boxilla on tällä hetkellä tämä:

RSRP -82dBi
RSRQ -11,8
RSSNR 0,7 (puhelimella, DNA:n hallinta ei tätä taida kertoa?)
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
909
Miten alla olevat paneeliantellit tulee asentaa?
3G/4G/LTE/4G+/LTE-A-paketti lähes kaikkialle: Huawei B525S-23A modeemi + 800-2600 MHz paneeliantennit

Kun esimerkiksi Yagri antenneille on ohjeet että 45 asteen kulmaan pitää asentaa molemmat vastakkain kuvien kera: 3G/4G/LTE/4G+/LTE-A-paketti lähes kaikkialle: Huawei B525S-23A modeemi + tehokkaimmat kaikkien taajuuksien antennit

Kumpi noista olis parempi tämmöseen tilanteeseen:
Asun hieman keskustasta syrjässä, antennit tulee katolle, tukiasemalle noin 500m, antennin ja tukiaseman väliin tulisi noin 3 kerrostaloa.
Ymmärtääkseni paneeliantenni olisi parempi tähän paikkaan?

Torni on tämä jos siinä on jotain infoa, en näistä kauheesti ymmärrä: Cellular Coverage and Tower Map
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 079
MiMo-paneelit lienevät turhia kun ei yhdessä tukiasemassa ole kuin yhden taajuuden soluja.
Tuota noin, MIMO tarkoittaakin juuri saman taajuuden käyttöä useassa eri polarisaatiossa. Suomessa lähes kaikki LTE on toteutettu 2x2 MIMO:lla, jolla saat maksimissaan sen 150Mbps latausnopeutta 20Mhz taajuuskaistalla (esim. 1800 ja 2600Mhz) ja 75Mbps taas 10Mhz taajuuskaistalla (esim. 700Mhz, 800Mhz pl. Yhteisverkko, 900Mhz) antennien ollessa 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden ja 45 asteen kulmassa pystysuunnasta. Ilman MIMOa nopeudet karkeasti puolittuu, eli 20Mhz taajuuskaistalla saatkin vain 75Mbps ja 10Mhz kaistalla 37Mbps.

Tämän vuoksi kannattaa hankkiutua ZTE:stä eroon, ellei sille ole optimaalista sijoituspaikkaa, jossa ei tarvitse ulkoisia antenneja.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 245
Ainakin DNA tunkee noita ZTE:n jätteitä vielä liittymäpaketteihin.Vasta toissaviikolla kävin mamman tutun netin fixaamassa, lähimpään tukiasemaan n.1,5 km, seuraavaan yli 3km ja DNA työnsi tuon ZTE:n paskeen mukaan kun olivat käyneet ostamassa mokkulan tilalle parempaa modeemia.

Oma huawei b315 otti saman tien täydet nopeudet sauniksen liittymällä kun taas ZTE + dna ei.
Marssitin immeiset takaisin DNA puljuun purkamaan sopparia ja kehotin ostamaan huawein 3** tai 5** sarjalaisen ja lisäantennit ynnä sauniksen rajoittamattoman 4g:n ...toimii kuin junan vessa täydeltä kaistalta, jopa tuosta 1.5km linkistä missä on enemmän vapaata kaistaa käytössä.

Yhteysnopeudet jäi ZTE:n boksilla tuossa sijainnissa keskimäärin 7-9 megaan ,satunnaisesti sen 12-14 ja huawei antoi nikoittelematta yli 30 megaa...tämä siis kun testasin dna:n littymällä ,sauniksella samassa osoitteessa sitten täydet mitä sisään sai rajoittamattomalla liittymällä.Huaweissa huawein omat lisäanteenit à 12€ kpl eli paketille jäi sen 150€ hintaa.Riittävät tuolle matkalle vielä mainiosti, vähääkään pidemmällä tukiasemat ja ottaisin tämän tai samankaltaisen kun tässä:

3G/4G/LTE-paketti lähes kaikkialle: Huawei B315s modeemi + tehokkaimmat kaikkien taajuuksien antennit

Itse kyllä testaisin eri operaattoritkin myös, omalla paikkakunnalla dna paskin mutta eniten myydyin, sonera hieman paree mutta saunisksella paras alue ja sen verran vähän käyttäjiä(vielä) että edes ruuhka-aikoina ei nopudet ole tippuneet.
Itse vaihdoin kalliista kaapeliliittymästä 4g:hen reilut 2 vuotta sitten ja kertaakaan ei ole netti pätkinyt, pingit jopa parempia peleissä verrattuna entiseen kaapeliliittymään, ja huomattavsti halvempi, entinen 100/10 kaapeli 42€ / kk ja nykyinen rajoittamaton 4g 19.90€ / kk
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
653
Tuota noin, MIMO tarkoittaakin juuri saman taajuuden käyttöä useassa eri polarisaatiossa. Suomessa lähes kaikki LTE on toteutettu 2x2 MIMO:lla, jolla saat maksimissaan sen 150Mbps latausnopeutta 20Mhz taajuuskaistalla (esim. 1800 ja 2600Mhz) ja 75Mbps taas 10Mhz taajuuskaistalla (esim. 700Mhz, 800Mhz pl. Yhteisverkko, 900Mhz) antennien ollessa 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden ja 45 asteen kulmassa pystysuunnasta. Ilman MIMOa nopeudet karkeasti puolittuu, eli 20Mhz taajuuskaistalla saatkin vain 75Mbps ja 10Mhz kaistalla 37Mbps.

Tämän vuoksi kannattaa hankkiutua ZTE:stä eroon, ellei sille ole optimaalista sijoituspaikkaa, jossa ei tarvitse ulkoisia antenneja.
Tuossa mastossa johon yritän saada paremman yhteyden, on cellmapperin mukaan 3 solua, joista vain yksi on tänne meidän suuntaan, 2 muuta ovat täysin toiseen suuntaan, kaikki melko kapeita suuntia. Jokainen solu on 800 / 10mhz.

Suoralla näköyhteydellä antaa puhelimeen +50mb nopeuksia, eli varmaankin tuo 75mb on maksimi mitä tuosta voi saada irti, ja minulle se riittäisi vallan mainiosti.

Nykyinen yhteys on kiinteä 20/2, joka on todellisuudessa 12/0,5 eikä muuta saa, miltään operaattorilta.

Näillä eväillä tätä lähdin itse pähkäilemään, mutta tänään saan antennin joten pääsen kokeilemaan ja olemaan viisaampi asian suhteen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
653
Sain antennin purettua, ja tehtyä pientä testiä, eli kiinnitin antennin yläkerran huoneeseen (sisälle) suunnattuna mastolle, samaan huoneeseen tuon MF286 kanssa. Keli on tällä hetkellä melkoisen karmea, joten siinä mielessä oivallinen testiajankohta, samoin lauantaiaamu on yleensä ainakin täälläpäin vähintään viikon toisiksi tukkoisin ajankohta.

Ikkunasta katsottaessa edessä on kuitenkin korkeita puita, joten uskon että kun saan tuon vielä antennimastoon (+10m nykyisestä), niin ollaan jo aika lähellä maksimia, mitä tuolta irtoaa.

Joka tapauksessa tuntuu, että ainakin meikäläisen tapauksessa antennista oli hyvin apua, enkä kyllä löydä mitään moitittavaa tuosta purkistakaan, ainakaan vielä. Itselle suuri merkitys on myös siltaavana toimiminen, jolloin noissa Huaweissa tulee rajoituksia vastaan, esim. B315 saa vain yhden laitteen kiinni siltaavassa tilassa.

Kuvissa tiedot ja nopeudet antennin kanssa ja ilman.

 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
909
Miten alla olevat paneeliantellit tulee asentaa?
3G/4G/LTE/4G+/LTE-A-paketti lähes kaikkialle: Huawei B525S-23A modeemi + 800-2600 MHz paneeliantennit

Kun esimerkiksi Yagri antenneille on ohjeet että 45 asteen kulmaan pitää asentaa molemmat vastakkain kuvien kera: 3G/4G/LTE/4G+/LTE-A-paketti lähes kaikkialle: Huawei B525S-23A modeemi + tehokkaimmat kaikkien taajuuksien antennit

Kumpi noista olis parempi tämmöseen tilanteeseen:
Asun hieman keskustasta syrjässä, antennit tulee katolle, tukiasemalle noin 500m, antennin ja tukiaseman väliin tulisi noin 3 kerrostaloa.
Ymmärtääkseni paneeliantenni olisi parempi tähän paikkaan?

Torni on tämä jos siinä on jotain infoa, en näistä kauheesti ymmärrä: Cellular Coverage and Tower Map
Uppia tälle.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
909
No nyt on hommattu tuo paneeliantenni ja pienen säädön jälkeen näyttää ihan lupaavalle, kunhan jatkuu näin koko viikonlopun yli niin taitaa jäädä tänne tää.

Vielä mietin et pitääkö tosta paneeliantennista jollain tommosella teipillä peittää nuo liittimet?

Tossa vähän kuvaa niistä liittimistä, tulee siis semmoset ruuvattavat johdot tohon.

 

Sienimies

Varakuningas
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
95
Jos tulee ulos niin kannattanee, mobiilipuolella käytetään esim. vulkaanista teippiä suojaamaan liitoksia. Itse laittaisin sitä.
 

Age of Computers

Wololo
Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 750
Vulkanoituva teippi + UV kestävä sähköteippi päälle. Se on perusvarma tapa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
909
Ok no nyt on laitettu teipit.
Onko toi miten tarkkaan laitettava vai pitääkö laittaa uusiks jos ei ihan tiukkaan ja tarkkaan laittanut?
Miten herkkiä nää antennit on särkymään jos sinne nyt tippa vettä pääsee väliin?
 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
7 076
Ok no nyt on laitettu teipit.
Onko toi miten tarkkaan laitettava vai pitääkö laittaa uusiks jos ei ihan tiukkaan ja tarkkaan laittanut?
Miten herkkiä nää antennit on särkymään jos sinne nyt tippa vettä pääsee väliin?
Ei se ole niin tarkkaa antenniin vaan se ei ole hyväksi antennikaapeliin. Tunnetusti se hapettuma huonontaa kaapelin ominaisuuksia ja olen nähnyt yhden radioamatöörin käyttämää antennkkaapelia, johon on päässyt kosteutta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
909
No kai se sit pitää laittaa uusiks vielä ihan kunnolla kunhan saa antennin laitettua lopulliselle paikalle (katolle).
Tällä hetkellä parvekkeella kun kauhee homma katolle laittaa se.
 
Liittynyt
15.09.2017
Viestejä
19
Moroo,

saisinko tollasella lisä antennilla parannusta nopeuteen kun nykyisin tippuu lataus nopeus useasti iltaisin ilmeisesti ruuhkan takia jopa 3 megaan??
Käytössä Huawei b593 + asus rt-n56uja telian liittymä.
 
Liittynyt
01.04.2017
Viestejä
340
Onko mitään tehtävissä?
Huawei e5186

RSRQ: -13dB
RSRP: -77dBm
RSSI: >=-51dBm
SINR: -4dB
Band: 3

Elisan 4g Valkeakoski . 2600 ei toimi ollenkaan. 800 jotenkuten ja 1800 paras. Miten saisin CA:n lukittua? LTE-A optio on lähin mikä voisi liittyä tähän . Löytyy e5186 toolbox softasta.
Katsoin myös löytyykö purkin antama cellid cellmapperista , niin eipä löydy. Eli mastoja puuttuu vai mihin oikein täällä datat kulkee?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 679
Moroo,

saisinko tollasella lisä antennilla parannusta nopeuteen kun nykyisin tippuu lataus nopeus useasti iltaisin ilmeisesti ruuhkan takia jopa 3 megaan??
Käytössä Huawei b593 + asus rt-n56uja telian liittymä.
Et saa. Lähin tukiasema on täynnä muitakin kaistankäyttäjiä ja tukiaseman rajallinen kaista on jaettu kaikkien siihen yhdistettyjen laitteiden kesken.

--

Tosin jos saat yhteyksiä johonkin vähemmän tukkoisiin tukiasemiin, sitten nopeus nousee, mutta se on teoreettinen mahdollisuus.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
63
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 245
tarkista ensin cellmapperillä kuuluvuus.Ei tuo 5 kilometriä vielä mahdoton matka ole hyvälle suunta-antennille.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 976
Katselin tässä oman alueeni kuuluvuuksia ja huomasin että Telialla melko lähellä uusi 4G+ asema. Linnuntietä matkaa ~5km. Mikäs näissä on matka jonka pystyy antennilla nappaamaan? Oletetaan että ostan esim. tämän setin 2 kpl Huipputehokas 28 dBi:n suuntaava 3G/LTE-antenni 800/900/1800 MHz 3G/4G/LTE-verkkoon | 4G-antennit.fi ja lyön suoraa tuota asemaa kohti. Vai onko turhaa rahan haaskausta? Ilman antennia ei mitään kuuluvuutta ole.
Ainakin 3G verkossa aikanaan mökillä toimi 30 kilometrin päästä tukiasemasta 3G yhteys.

Riippuu siitä taajuusalueesta miten kaukana saa toimimaan. Toinen rajoittava tekijä on maaston muodot. Eli jos sattuu eteen korkea mäki niin yhteyttä ei saa millään antennilla edes 2 kilometrin päästä. (Ellei sitten rakenna riittävän montaa kymmentä tai sataa metriä korkeaa antennimastoa.)

Kannattaa jättää tuollaiset "28 dBi" vahvistavat antennit sinne kauppaan kun kyseessä on puhdas kusetus eikä antenni tuollaista määrää taatusti vahvista.

Osta ennemmin vaikka Amazon Saksasta tai Adkolta kunnollinen antenni. Säästää rahaa ja saa kunnon laatua samalla.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 245
Tuo on ihan laatuantenni tuo yaqin tuplasetti...
olen noita kaksi asentanut ja ei mitään ongelmaa...kannattaisi ensin varmaan perehtyä ennenkuin tekee isompia johtopäätöksiä.hinta-laatu on kohdillaan noissa yaqin halvemmissa seteissä, itse mittasin sellasta 18-20 db vahvistusta joten ei nuo nyt ihan rimpuloita ole.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
63
Tuo on ihan laatuantenni tuo yaqin tuplasetti...
olen noita kaksi asentanut ja ei mitään ongelmaa...kannattaisi ensin varmaan perehtyä ennenkuin tekee isompia johtopäätöksiä.hinta-laatu on kohdillaan noissa yaqin halvemmissa seteissä, itse mittasin sellasta 18-20 db vahvistusta joten ei nuo nyt ihan rimpuloita ole.
Lisäksi mitä katselin Amazonin ja Adkon tarjontaa niin pahempia rimpuloita siellä näkyy olevan. Henkilökohtaisesti ei ole mitään luottoa noihin ympärisäteleviin setteihin, yhden kokeilin ja dB-nousu oli täysin naurettava verrattuna suuntaavaan.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 976
Tuo on ihan laatuantenni tuo yaqin tuplasetti...
olen noita kaksi asentanut ja ei mitään ongelmaa...kannattaisi ensin varmaan perehtyä ennenkuin tekee isompia johtopäätöksiä.hinta-laatu on kohdillaan noissa yaqin halvemmissa seteissä, itse mittasin sellasta 18-20 db vahvistusta joten ei nuo nyt ihan rimpuloita ole.
Teknisessä tiedoissa kuitenkin lukee, että vahvistus on 28 desibeliä.

Ero on tuossa silloin vähintään 10 desibeliä eli ihan järkyttävä suuruudeltaan kymmenkertainen.

Epäilen ettei vahvistus ole tuota 18-20 desibeliäkään ainakaan koko luvatulla taajuusalueella vaan todennäköisesti alle 10 desibeliä osalla taajuuksista.

Vähän sama kuin ostaisi kaupasta yhden kilon filettä ja maksaisi siitä. Sitten saisikin 0,1 kilogrammaa tai alle.

Kauppias joka kusettaa kunnolla asiakkaita tuollaisilla hatusta vedetyillä desibeleillä on rikollinen joka syyllistyy petokseen. Kannattaakin välttää kaikkea asiointia tuollaisen kauppiaan kanssa ja suosia kauppiaita jotka myyvät sitä mitä lupaavatkin.

Toki Kiinassa löytyy vielä härskimpiäkin kusettajia eBay ja Aliexpress kauppiaina.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 245
Vedä tiskiin sitten linkki "kunnon" antenniin äläkä jauha pasketta....
Rahalla saa ja hevosella pääsee mutta jos edes viitsit vaivautua lukemaan alemman hintaluokan yaqinin arvosteluja niin villi veikkaus on että ei se kaikki ole paskaa...
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 976
Vedä tiskiin sitten linkki "kunnon" antenniin äläkä jauha pasketta....
Rahalla saa ja hevosella pääsee mutta jos edes viitsit vaivautua lukemaan alemman hintaluokan yaqinin arvosteluja niin villi veikkaus on että ei se kaikki ole paskaa...
Siinä on esimerkiksi laadukas paneeliantenni Amazonista 800-2600 Mhz taajuuksille:

Multi-Band LTE / 4G Antenne für 800/1800: Amazon.de: Computer & Zubehör

JARFT J4GMB-14-DOMPA | Leistungsstarke Multiband 800: Amazon.de: Computer & Zubehör

Siinä on taas tehokas yagi pari Adkolta 800 Mhz taajuudelle:

Antenne Richtfunk 2x LTE 16,5dB 10m Kabel für Huawei B1000 B390S, 59,99 €

Tuo jälkimmäinen antenni ei mahdu normaaliin postiin, joten pitää pyytää myyjää katkaisemaan antennia poikki ja itse juottaa se kasaan.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 024
Jos se nyt toimii pelkällä sisäisellä antennilla ja yhteys pelaa (huonosti) niin mitkä tahansa kaksi samanlaista ulkoista 4G antennia (kunhan ne kattaa käytettävät taajuudet) parantaa tilannetta selvästi, eli mihinkään spesiali Anazon tilauksiin ei tarvi mennä.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 976
Jos se nyt toimii pelkällä sisäisellä antennilla ja yhteys pelaa (huonosti) niin mitkä tahansa kaksi samanlaista ulkoista 4G antennia (kunhan ne kattaa käytettävät taajuudet) parantaa tilannetta selvästi, eli mihinkään spesiali Anazon tilauksiin ei tarvi mennä.
Amazonilla hinnat ovat erittäin kilpailykyisiä, osan Amazon Saksan myymistä voi tilata ilman postikuluja ja tavara on sitä mitä lupaavat. Myös takuut toimivat kokemukseni mukaan hyvin. Ainoa negatiivinen puoli siinä on, että tilauksen postituksessa kestää noin yhden viikon ennen kuin sen saa itselleen eli pari arkipäivää pidempään kuin yleensä Suomesta tilaamalla.

Toki sillä ei ole minulle merkitystä mistä kukakin antenninsa tilaa tai on tilaamatta.
 

shakal

RGB ON
Liittynyt
09.09.2017
Viestejä
1 421

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 024
Amazonilla hinnat ovat erittäin kilpailykyisiä, osan Amazon Saksan myymistä voi tilata ilman postikuluja ja tavara on sitä mitä lupaavat. Myös takuut toimivat kokemukseni mukaan hyvin. Ainoa negatiivinen puoli siinä on, että tilauksen postituksessa kestää noin yhden viikon ennen kuin sen saa itselleen eli pari arkipäivää pidempään kuin yleensä Suomesta tilaamalla.

Toki sillä ei ole minulle merkitystä mistä kukakin antenninsa tilaa tai on tilaamatta.
Ajattelin lähinnä sitä kun alkuperäinen kyselijä kyseli tutunpuolesta parannusta laiteen sisäiseen antenniin nähden niin jostakin erityisesti tilattava ulos asennettava antennijärjestelmä ei olle ehkä sitä jota sille tutulle ensisijaisesti kannattaisi esittä pyydettynä pikkuparannuksena laitteen sisäiseen antenniin nähden, eli esitetyt antennivaihtoehdot on kovinlennokkaita pyydettyyn pikkuparannukseen nähden.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 976
Ajattelin lähinnä sitä kun alkuperäinen kyselijä kyseli tutunpuolesta parannusta laiteen sisäiseen antenniin nähden niin jostakin erityisesti tilattava ulos asennettava antennijärjestelmä ei olle ehkä sitä jota sille tutulle ensisijaisesti kannattaisi esittä pyydettynä pikkuparannuksena laitteen sisäiseen antenniin nähden, eli esitetyt antennivaihtoehdot on kovinlennokkaita pyydettyyn pikkuparannukseen nähden.
Ison parannuksen voi saada jo silla jos 4G reitittimen saa sijoitettua sellaiseen paikkaan ja huoneeseen jossa on paras signaali. Paras paikka saattaa löytyä todella kummallisesta paikasta. Signaali saattaa vaihdella 10 dB kun boksia liikuttaa johonkin suuntaan.

Jos ikkunoita tai parveke on suuntaan jossa tukiasema sijaitsee asennossa, niin paneeliantennilla saa suuren parannuksen kun sen sijoittaa parvekkeelle tai ikkunasta ulos.

Ei edes tarvi reikiä porata kun hommaa jonkun ikkunan läpivientikaapelin tyyliin "SMA uros - SMA naaras kaapeli, RG-174, 3mm".

Kannattaisi ainakin harkita sitä mahdollisuutta että hommaisi jonkun paneeliantennin ja sijoittaisi sen ulos. Toki se paneeliantenni sisälläkin toimii, mutta parhaan tuloksen saa ulkona.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
909
Tänään laitoin johdot paremmin antennille mutta nyt RSRP näyttää yli -100, ennen oli jossain -60 paikkeilla ja signaali näyttää 1 palkkia 5:stä, yleensä ollut 4-5 palkkia.
Voiko tämä johtua ruuhka ajasta vai onko johdossa tai antennissa jotain nyt vinossa? Muistaakseni ei ennen palkit ole laskenut noin alas vaikka miten olisi ruuhka.

Tarkemmin siis tein muutamat reiät seiniin talon sisällä josta sit vedin sen kunnolla ulos, laitoin teippiä vähän johtojen päätän ettei se pinni mene likaseksi tai muuten murjoudu.
Olisko tuo pinni jääny jotenkin teipistä tahmeaksi tai muuta ja sen takia ei saa kunnon kontaktia? Voisko sen pinnin pään ihan vaan alkoholilla puhistaa?

Edit: vaihdoin tota kaistaa muutaman kerran LTE800, 1800, 4G jne ja boottasin modeemin ni nyt näyttäis numerot taas siltä mitä aikasemmin??

RSRQ: -11dB
RSRP: -62dBm
SINR: 13dB

Mikähän lie oli, vauhdit kyllä aika matalalla mut lasken sunnuntai illan piikkiin, uutta testiä keskiyön jälkeen, ei ole max nopeudet ni sit jossain vika ja tutkinta jatkuu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
330
Tulipahan korvattua nämä antennit:
Arronna 11 dBi 4G/LTE/3G/WLAN monitaajuuksinen antennisarja (2 kpl) 10 metrin kaapeleilla | 4G-antennit.fi

Näillä:
Iskra P-58 L700 Unicom MIMO 3G/4G/LTE/GSM-suunta-antennipaketti (2 antennia), 600-2800 MHz, 2 x 11 dBi
https://www.satshop.fi/4g/4g-antennit/p-58-unicom-mimo.html
On kyllä paremmat nuo Iskran antennit verrattuna Aronnan antenneihin, vaikka suurin piirtein samaa vahvistusta luvataan ja kaapelit saman mittaisia. Nyt saa jopa kohtuu hyviä upload nopeuksia 7,5 km päässä olevasta 800 MHz + 1800 MHz (pcell) tukiasemasta, johon ei ole näköyhteyttä. Latausnopeudet näyttäisi pysyvät koko ajan rajoitinta vasten. Ihan hyvin tuolla 1800 Mhz taajuudella voi rakentaa maaseutuakin 800 MHz kanssa.

RSRP Aronnan antenneilla 105 dBm ja Iskran antenneilla 97 - 98 dBm.

 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
126
Tulipa tilattua itelle jokin aika sitten IPT 3G/4G/LTE MIMO ristipolarisaatio paneeliantenni, 700-2600 MHz, 2 x 18 dBi, 2 ulostuloa Huawei b525 kaveriksi. Asensin ensin sisälle ikkunan viereen ja hyötyä oli nyt sain heivattua pihalle antennin ja mietin et mikä on ku niin huonosti toimii.. No Huawei:sta ku laittaa antennit että "automaattinen" niin toinen menee sisäiseksi ja toinen ulkoiseksi. Vaihtamalla johtojen paikkoja vika siirtyy toiseen antenni liittimeen. Ennen ulko asennusta kaikki toimi oikein hyvin. Meniköhän nyt kaapeli jossain poikki? voiko noita millään tavalla "mitata"? Tietäs että menikö ikkunan läpivienti kaapeli vai pitempi ulkona oleva.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 024
Tulipa tilattua itelle jokin aika sitten IPT 3G/4G/LTE MIMO ristipolarisaatio paneeliantenni, 700-2600 MHz, 2 x 18 dBi, 2 ulostuloa Huawei b525 kaveriksi. Asensin ensin sisälle ikkunan viereen ja hyötyä oli nyt sain heivattua pihalle antennin ja mietin et mikä on ku niin huonosti toimii.. No Huawei:sta ku laittaa antennit että "automaattinen" niin toinen menee sisäiseksi ja toinen ulkoiseksi. Vaihtamalla johtojen paikkoja vika siirtyy toiseen antenni liittimeen. Ennen ulko asennusta kaikki toimi oikein hyvin. Meniköhän nyt kaapeli jossain poikki? voiko noita millään tavalla "mitata"? Tietäs että menikö ikkunan läpivienti kaapeli vai pitempi ulkona oleva.
Eikös sulla ole liitännät sen läpivientikaapelin ja ulkoisten kaapleiden välillä ulkopuolella vaihda ne ristiin jos vikakin vaihtui ristiin vika on läpivientikaapelin jälkeen ja jos vika ei vaihtunut ristiin sen on sisällä tai läpivientikaapelissa.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
126
Eikös sulla ole liitännät sen läpivientikaapelin ja ulkoisten kaapleiden välillä ulkopuolella vaihda ne ristiin jos vikakin vaihtui ristiin vika on läpivientikaapelin jälkeen ja jos vika ei vaihtunut ristiin sen on sisällä tai läpivientikaapelissa.
Voi helvetti että nyt tunnen ihteni tyhmäksi. :facepalm:
pitääpä tosiaan tehdä näin ku kerkeää.
 

TML

yolo
Tukijäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 359
Vähän erilainen keissi mulla.
Tulossa on lanit, ja siellä on ongelma talon kiinteän netin riittämättömyys. Aiemmin meillä on sitten sen kaverina ollut 4G modeemi (joskus jopa 2), mihin neljä konetta pääsee keventämään talon netin kuormaa.
Meidän laneilla tahdotaan pelata ihan netissä pyöriviä moninpelejä, joten riittävä netti on melko must.

Nyt kuitenkin tajusin että töissä oli ylimääräinen 4G mokkula, tarkemmin E392u-12.
Mietin että jos käyn nappaa DNA:n prepaid 4G:n, niin painelen yksin lanit sillä.

Sijainti on sellainen, että ainakin cellmapperin mukaan ihan vieressä on DNA:n tolppa, ilmeisesti 1800MHz.
Ongelma on tosin tilojen rakenteet, ne selvästi tappaa kuuluvuudet mobiilinetillä. Esimerkiksi oman puhelimen Elisan mobiilinetti ei toimi siellä lähes lainkaan. Kyseessä tehdashalli, joten onko siellä keskivertoa enemmän jotain palkkia seinissä, katto jotenkin tietynlainen ja lähellä vai mikä on ongelma en tiedä.

Kysymys kuuluukin, että onko tuollaisen ympäröivän talon rakenteen ongelman tapauksessa hyötyä tuollaisista: Panorama DMM-7-27-2S ‐kaksoisantenni, pöytämalli musta 39,90 €

Tuohon sitten vain TS9 adapterit. Mokkulassahan on kaksi liitintä:


Mokkula ei ole kovin uusi, mutta on tukee se kuitenkin näemmä 100/50 nopeuksia LTE verkossa:

upload_2017-10-23_9-25-32.png

Saa toki ehdottaa muutakin. Ei tuosta kamalasti raaski välttis maksaa, kun kyse vain käytöstä laneilla. Jos nyt kuitenkin saisi mokkulaa jonkin verran boostattua.
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
803
Jos jollakin ei tällainen vaihtoehto ole tullut mieleen, niin mainitaanpa (murobbs:n puolella oli joskus muinoin asiasta puhetta), että wifi-antenneiksi myytävät paraboliantennit toimivat erinomaisesti myös 4G-antenneina. Itselläni on ollut jo 2,5 vuotta seinällä pari kappaletta näitä: www.tp-link.com/us/products/details/cat-5067_TL-ANT2424B.html . Testattu etäisyyksillä 8-15 km, hyvin ovat toimineet. Alla kuva tyypillisestä signaalitasosta 1800 MHz taajuudella 8 km etäisyydellä tukiasemasta, suora näköyhteys.

signaaliarvot.jpg

Toimivat kohtuullisesti myös 700-800 MHz taajuuksilla, vaikka feed-antenni ei olekaan sitä varten suunniteltu.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
330
On kyllä aika jännää. Oli päivän aikana RSRP-arvo tippunut mystisesti -100 dBm --> -118 dBm 1800 MHz solussa (oli vaihtunut tuossa vaiheessa jo pcell 800 MHz taajuudelle, normaalisti 1800 MHz). Noh sitten katolle ihmettelemään. Ei keksinyt, mistä voisi johtua, mutta antennit oli aivan vesipisaroiden peitossa. Noh tuli joka tapauksessa ravisteltua antenneista enimmät vedet pois ja heti sen jälkeen RSRP oli taas normaalilukemissa n. -100 dBm ja nopeudet taas normaalilla tasolla:Antenneina siis Iskra P-58 L700 Unicom MIMO ja päätelaitteena Huawei B525. Vaikea uskoa, että syy olisi ollut nuissa vesipisaroissa. Eipä ole aiemmin tuota tehnyt.
 
Liittynyt
02.11.2017
Viestejä
18
Ajattelin vähän lainata topikkia kun olisi samaan sarjaan kysymyksiä.
Eli tällä hetkellä puhelinlangat laulaa nettiä 10/1 joka toimii pääsääntöisesti ok, mutta tuo on maksimi nopeus mitä operaattori myy osoitteeseen. Tuo 10 ei kyllä riitä oikeen mihinkään, varsinkaan kun puhelin ei kuulu sisällä (paitsi nokia 3310) niin molemmat kännykätkin on kokoajan wifissä että kulkee whatsap yms.. +tuo netti on järkyttävän kallis, 2 vuoden tarjous 30€/kk

nyt on testissä kaverilta B315 reitin, elisalta ostettu. yhdestä paikkaa ikkunan vierestä tulee 10 meg down ja jopa 4-5 meg up eli periaatteessa tuo nyt painisi samassa sarjassa puhelinlangan kanssa, modeemissa on kiinni ne läpyskä antennit.
Kokeilin Soneran korttia ja max 6 megaa tuli sillä, DNA prepaidillä tuo 10. DNA on kokemuksieni mukaan paras vaihtoehto tässä paikassa.

Kyselisin että minkälaisia nopeuksia voisi saada katolle asennettavalla antennilla ja minkälainen malli olisi sopiva.
5-6km säteellä tukiasemia on 3 kpl ja kaikki vähän eri suuntaan. 2kpl 800Mhz ja yksi 1800Mhz.
Modeemmilla pakottamalla ei saa yhteyttä muutakuin tuohon 800Mhz. Tuo 1800Mhz on kaupungissa joten se on luultavasti ruuhkainenkin.

Olisiko realistista saada kunnollisella antennilla 20-30 megaa download ? se olisi jo juhlaa
puita on edessä jonkunverran, mutta muuten on oikein tasaista maastoa.
 
Liittynyt
17.12.2017
Viestejä
2
minulla on dna mf286. Tukiasema on tossa 300m päässä. Toinen reilun 2km päässä. Lähimmällä, RSRP on tukiasemalla -71 dbm, mikä on ilmeisesti aika surkea. 4g purkille tulee -85...92dbm ja SINR -7...9dm. Purkiin liitetty kaksi kiinteää antennia.

Nettinopeus pomppii 5mbps - 50mbps, yleensä tuolla hitaammassa päässä.

Ping 30-40ms

Tuo kauempana oleva 800Mhz ja -46dbm. olisiko järkevämpää ottaa tuolta yhteys?

Pystyykö tuolla mf286 valitsemaan tukiasemaa ja saisin parit suuntaavat lisäanteenit tarvittaessa katolle.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
62
minulla on dna mf286. Tukiasema on tossa 300m päässä. Toinen reilun 2km päässä. Lähimmällä, RSRP on tukiasemalla -71 dbm, mikä on ilmeisesti aika surkea. 4g purkille tulee -85...92dbm ja SINR -7...9dm. Purkiin liitetty kaksi kiinteää antennia.

Nettinopeus pomppii 5mbps - 50mbps, yleensä tuolla hitaammassa päässä.

Ping 30-40ms

Tuo kauempana oleva 800Mhz ja -46dbm. olisiko järkevämpää ottaa tuolta yhteys?

Pystyykö tuolla mf286 valitsemaan tukiasemaa ja saisin parit suuntaavat lisäanteenit tarvittaessa katolle.

Mitään en asiasta tiedä, mutta eikö RSRP -71dbm ole aika hyvä.
Mutta tuo SINR arvo vaikuttaa paskalta, blokkaa foliolla kaikki muut suunnat paitti se missä se tukiasema on johon yhdistelet.

Joku viisaampi osannee neuvoa paremmin, itse heitän näitä neuvoja vaan hatusta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 439
Viestejä
4 315 520
Jäsenet
72 032
Uusin jäsen
Muropakolainen

Hinta.fi

Ylös Bottom