Miksi Windows ei osaa nukkua?

Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
74
Eli, otsikko kertoo ongelman. Windows 11, BIOSista ei ole päällä wake-on-lan eikä -usb. Käyttöjärjestelmän asetuksista on disabloitu kaikki wake timerit.

Kun koneen laittaa nukkumaan, se herää joko välittömästi ennen kuin tuulettimet ehtivät edes pysähtyä kokonaan, tai satunnaisella ajanhetkellä parin tunnin sisään. Ongelma ilmeni päivittäessä Windows 10 -> Windows 11, tuon jälkeen on vaihdettu koneesta emolevy, prosessori ja muistit, sekä virtalähde. Ei vaikutusta. Toisaalta, välillä ongelma on kadonnut jopa parin kuukauden ajaksi jonkin päivityksen myötä, mutta sitten pahukset huomaavat että homma toimii ja tuovat päivityksen mikä jälleen rikkoo tämän.

Välillä Windows vetää koko koneen "tiloihin" herätessään itsekseen, tai herätettäessä se unesta tarkoituksella. Tällöin Windows käynnistyy normaalisti mutta kone jää ikään kuin unitilaan, virtavalo vilkkuu 2Hz taajuudella eikä sisällä äänestä tai siis sen puuttumisesta päätellen pyöri juuri mikään...
 

PyleP

NOSTO
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 061
mikäli AMD niin piirisarjan ajurit?

taikka usb-laitteet

mikäli intel niin joku muu voi jatkaa
 
Liittynyt
31.12.2017
Viestejä
88
Jos on pendaavia päivityksiä niin ainakin minulla se aiheuttaa sitä että kone ei pysy sleepissa ja herää sellaisista laitteista mistä ei normaalisti heräisi esim. jos olen vaihtanut näppiksen bluetooth sourcelle se silti onnistuu jotenkin pollaan itsensä siitä 2.4ghz lähettimestä. Kuulostaa kuitenkin siltä että windowsin päivitykset on ajettu. powercfg -devicequery wake_armed listaa kaiken mikä voi herättää windowsin. Oma kokemukseni on että pendaavat päivitykset tätä aiheuttaa, ei niinkään tietty päivitys.
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
74
Ongelman syy selvisi viimein, se on hiiri joka tuota potkii käyntiin satunnaisesti. Niin tosissaan, ei tuo wake-on-usb -asetus varmaankaan toimi koska tämän on koko ajan saanut heräämään näppiksestä myös silloin kun on tarkoitus tehdä niin :D Mutta tuo hiiri on mysteerinen koska se tekee tuota herättelyä vain ajoittain.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 070
Onko jotain Razerin laitteita ja softia asennettu? Itsellä oli Razerin softa ja Orbwear peliräpylä ja softa herätteli konetta jatkuvasti. Kun otin räpylän pois niin loppu herättelu.
Ja muuten oli kaikki mahdolliset USB ynnä muut herätykset otettu pois päältä.
 
Liittynyt
26.06.2017
Viestejä
34
Käynnistähän Komentokehote/prompt (CMD) järjestelmänvalvojana.
Kirjoita sinne powercfg -requests

Ja katso mitä lukee kohdan DISPLAY alla, jos luke NONE niin ei pitäis ainakaa olla mitään, mikä pitäis näyttöä päällä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 054
Mutta tuo hiiri on mysteerinen koska se tekee tuota herättelyä vain ajoittain.
Onko Device Managerista hiiren asetuksista Power Management -välilehdeltä otettu ruksi pois kohdasta Allow this device to wake the computer?

Mikäli optisen hiiren asetuksissa on sallittu koneen herättäminen niin hiiri saattaa aktivoitua helpostikin pelkästään tärinästä kun kävelee työpöydän ohi. Onko tarkistettu ettei hiiren optiikassa ole hiuksia/kissankarvoja tms.? Joskus ne saattavat aktivoida hiiren.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
242 268
Viestejä
4 231 373
Jäsenet
71 186
Uusin jäsen
pymehry

Hinta.fi

Ylös Bottom