Mikä videokamera minulle?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Siancarlo, 24.06.2018.

 1. Siancarlo

  Siancarlo

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  21.05.2017
  Vaatimukset;

  -zoomia vähintään 10X
  -mahdollisimman hyvä full HD tai jopa 4k laatu
  -hyvä ääni ilman lisämikkiä
  -androidille mahd ohjailla kameraa ja jakaa leikkeitä
  -Akun kesto mielellään minimissään 2h
  -toimiva vakain
  -hinta maks 600 eur

  Ehkä kallistuisin videokameraan mutta pokkarikaan ei ole täysin poissuljettu
  vaihtoehto. Järkkäri tuskin sopii budjettiin videoissa toimivan objektiivin kanssa.
  Ainakin silloin kun video tuli järkkäriin niin kuvaus oli mitä oli.. Mutta viime aikoina
  on tullut kehuja järkkärien videoista.
   
 2. n4017

  n4017

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuolla pääset alkuun: Panasonic Lumix DMC-TZ90 digikamera (musta) - Digikamerat

  FHD 60p ja 4K 30p, puutteina varustekenkä (ei saa lisävaloa) ja mikin liitäntä. Plussana hinta koska kuitenkin vaihdat sen puolen vuoden päästä sellaiseen jota oikeasti tarvitset. Hanki kuitenkin heti sellainen videokelpoinen jalusta jota ei tarvitse vaihtaa.
   
 3. Sothis

  Sothis ★★★ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sony AX33 sopii jokseenkin täydellisesti noihin spekseihin. Hintakin näkyy olevan nykyään alle 600€.

  4k/1080p video, markkinoiden paras kuvanvakautus, hyvä zoomi.

  Sony FDR-AX33, 555€ | Hinta.fi

  600€:lla saa toisaalta jo tuuman kennolla varustetun pokkarin, kuten vaikka Canon G7X Mark II:n, jossa valovoima ja kuvanlaatu ovat paremmat. Kompromissina sitten äänenlaatu, eikä mahdollisuutta ulkoiseen mikkiin.

  Canon PowerShot G7X Mark II, 555€ | Hinta.fi
   
 4. Jimzamjimmyy

  Jimzamjimmyy

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Tämä ehdotus voi olla jo ideana tuhoon tuomittu, mutta vaihtoehdoistahan ei ole haittaa. Itse olen kuvannut Panasonicin videojärkkäreillä (GH4) ja uskallan suositella järkkäriä videokameraksi myös muille. En tiedä mitä tarkoitat "videoissa toimivalla objektiivilla" mutta mikäli se tarkoittaa automaattitarkennusta videotallennuksen aikana, sellaisen saat budjettisi rajoissa. Mikäli se tarkoittaa moottoroitua zoomia, voin sanoa etten ole nähnyt yhtään sellaista järkkäreissä. Tuota 10x zoomia en osannut (viitsinyt) laskea millimetreiksi, mutta oletan että pitempi/laajempi zoomvalikoima parempi.

  Ehdotukseni on Panasonic Lumix G7
  Panasonic Lumix DMC G7 Mirrorless + LUMIX G VARIO 14-42mm Lenses - Black (PAL) 8887549603518 | eBay
  Tuo yksilö on 392€ (+n.100€ maahantuontialv), uskoisin että siitä voisi kuitenkin löytää paremman hinnan pakettina alla ehdottamallani objektiivilla/vastaavalla.

  Objektiiviksi ehdottaisin Panasonicin 45-150mm Power OIS vakaajalla varustettua objektiivia
  https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.co.uk/ulk/itm/183270603959
  Tuosta pyydetään noin 150€ mutta voi olla että objettiivi olisi saatavilla kittinä kamerarungon kanssa jolloin ehdotukseni sopisi budjettiisi.

  Kamerassa on sama kuvasensori kuin itse käyttämässäni GH4 kamerassa joten se pystyy 4k 30fps videoon ja FHD 60fps videoon

  Jos minulta kysytään missään kamerassa ei ole riittävän hyvää sisäänrakennettua mikkiä, mutta G7 on kuitenkin sisäänrakennettu stereomikki ja mahdollisuus ulkoiselle mikille, mikäli joskus mieli mikin suhteen muuttuu.

  Wifi etäohjaus löytyy ja appi on itselläni toiminut ihan hyvin

  Akkukesto on keskimäärin 2h ja pidennettävissä vara-akuilla, joiden kappalehinnat liikkuvat kymmenen euron molemmin puolin.

  Kuvanvakain on panasonicin tässä mallissa vain objektiivissa ja molemmista ehdottamistani objektiiveista löytyy vakaaja. Vakaajan teho ei kuitenkaan ole ihan yhtä hyvä kuin parhaissa handheld tyypin kameroissa ja pitemmillä polttoväleillä jalusta voi olla tarpeen millä tahansa kameralla

  Ehdottamani kameran vahvuuksia on kuitenkin hintaluokassaan mielestäni lyömätön kuvanlaatu. Youtubesta löytyy runsaasti esimerkkejä ja arvosteluja.

  Ehdotus saattaa kuitenkin kaatua hintaan/tarjouksiin. Muistaakseni rajalalla oli kamerasta joskus 400€ tarjous tuolla lyhyemmällä -60mm kittilinssillä, mutta tällä hetkellä budjetissa pysymiseksi pitäisi joko tilailla ulkomailta tai katsella muita vaihtoehtoja.
   
 5. Siancarlo

  Siancarlo

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  21.05.2017
  No niin . Kävi niin että tuli tehtyä kaupat panasonicin fz-1000 kamerasta jota odottelen saapuvaksi ensi viikolla.. Tuli kuvailtua
  myös jo käytössä olevalla panasonicin HC-V210 ja uuden koneen myötä innostuin myös pieneen editointiin. Panasonic
  58" tv:ssä varsin kelvollista videota tuli vielä entiselläkin niin panostin nyt vähän tuohon valokuvaus puoleen myös..

  Tosin tuli rymykameraksi ostettua myös olyn tough 5 ja hitto vie miten nättiä jälkeä tekee :)
   
  Jimzamjimmyy tykkää tästä.
 6. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  335
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Itsellä ollut 12 vuotta käytössä Panasonicin miniDV-kamera, jolla tullut epäsäännöllisesti kuvailtua milloin mitäkin.

  Muutamia viikkoja sitten alkoi houkutella FullHD-aikaan päivittäminen, kun katselin että käytettynä noita muutaman vuoden vanhoja ja yleensä vähän käytettyjä pyörii hyvin markkinoilla. Katselin myös että uusia FullHD-kameroita olisi saanut ~300 eurolla ja 4K-kameraa ~700 euroa.

  Itse löysin huutonetistä Canon Legria HF R506:en, josta kahdella OK-kuntoisella akulla varustettuna köyhtyi 130EUR. Sopivaan kaupantekotilanteeseen osumalla varmaan olisi saanut halvemmallakin, mutta tuohon sattui joku toinenkin huutaja, niin hinta pääsi nousemaan.

  Mitä itse näiden halvemman pään kameroiden speksejä katselin, niin olennaisin asia omasta mielestäni on tarkistaa, että kamerasta löytyy 50p-kuvaus. Muita huomionarvoisia seikkoja omassa listassa on optinen kuvanvakain ja suodinkierre. Viimeksi mainittu tuosta 506:sesta harmillisesti puuttuu, mutta itsellä kuvauspaikat on yleensä sen verran siistejä, että linssin rassailua ei kovin usein tarvitse tehdä. Miinus on tietysti se, että myöskään laajakulmalinssiä ei sitten saa lisättyä, mutta eipä sitä vanhalla kamerallakaan kovin usein ole tarvittu, vaikka sellainen onkin.
  EDIT: Tietysti, äkkiäkös tuohon kierteet "tekee" kun ostaa sopivan kokoisen step-up-soviterenkaan ja liimaa kiinni.

  Hiukankin ammattimaisempaa kuvailua ajatellen mikkiliitäntäkin olisi tietysti OK, mutta itse en ole osannut sitäkään koskaan kaivata. Itsellä videokuvauksessa pääperiaate on saada talteen ajankuvia ja muistoja tuleville vuosille tai sukupolville, niin sen puolesta pienet tekniset puutteet sallittakoon.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2018
 7. Nakkivahvero

  Nakkivahvero

  Viestejä:
  554
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oikeasti ammattimaisempaan kuvailuun mikkiliitäntä menettääkin taas jo merkityksensä kun hankitaan erillinen ääninauhuri. Tuo toki yhden lisävaiheen ääntä syncatessa, mutta tuo ei ole hyvällä softalla erityisen työlästä jos videota muutenkin editoi. Jos ei, se on toki ihan vaan ärsyttävä lisävaihe.
   
  Jimzamjimmyy tykkää tästä.