Kumpi Huawei B818 vai ZTE MC801A 5G hinnassa ei isoa eroa kun tuo ZTE tarjouksessa Elisalla, laite tulee mökille saaristoon, jonne 5g ei ehkä koskaan tule kuulumaan. ZTE merkkinä ei herätä luotettavuutta.
Viimeksi muokattu:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>
Oma valintani olisi Orbi, koska siinä on oma radio backhaulia varten. Tp-linkin vehkeissä käsittääkseni ei ole.Riittääkö tarpeisiin esim. TP-Linkin Deco M4 (3 purkkia) / Deco M5 (3 purkkia) vai olisiko syytä maksaa tuplat ja ostaa esim. Netgearin Orbi RBK50 / RBK752?
Toki jos purkit saa kiinni kaapeleilla niin tätä ongelmaa ei ole. Eli katsoisin onko purkkit mahdollista sijoittaa niin että saa kaapeleilla jos ei niin tuo on totta että ainakin itsellä Deco M4:llä romahti wlan nopeus sen verran että jätin 3 purkin laittamatta yläkertaan em. syystä. Onneksi 2 purkkia alakerrassa riittää kattamaan ne yläkerrankin katvealueet joiden takia tuon ostinkin.Oma valintani olisi Orbi, koska siinä on oma radio backhaulia varten. Tp-linkin vehkeissä käsittääkseni ei ole.
Tarkoittaa siis sitä, että TP-linkin tukiasemat keskustelevat keskenään sillä samalla kanavalla jolla laitteet ovat yhteydessä tukiasemiin. Jos on paljon liikennettä niin suorituskyky voi kärsiä.
Orbissa on oma erillinen radio jolla tukiasemat juttelevat keskenään, jolloin muille laitteille jää käytettäväksi enempi kaistaa.
Ei hajuakaan onko tällä oikeasti kuinka havaittava merkitys, mutta vähintään mielikuvien tasolla ostaisin (ja ostinkin) ennemmin Orbin.
Nyt kun luin tarkemmin viestin Meisseli vastasit. Eli jos on tarkoitus päästä kaikista kaapeleista eroon niin uskoisin, että tuommoiset purkit joissa on oma backhaul-radio on suositeltavampi.Kokeillaan jos täältä löytyisi apuja, kun omakotitaloon pitäisi saada toteutettua kattava ja vakaa langaton verkko. Kuitu tulee eteisen sähkökaappiin ja kaapin sisällä on Inteno EG400 kuitumodeemi. Vuoden verran olen jaksanut katsella aukinaista kaappia ja lattioilla kulkevia verkkopiuhoja, mutta nyt pitäisi saada langaton yhteys talon toiseen päähän kodinhoitohuoneeseen. Piuhoja en tässä vaiheessa rupea vetämään mihinkään.
Päivän ja illan olen tutkinut eri Mesh-järjestelmiä, mutta sopivan järjestelmän valinta osoittautui hankalaksi. Alla vielä speksejä ja pohdintaa.
- Yksikerroksinen puutalo (ulkomuistista kerrosala ~125 m2)
- Ei verkkopistokkeita huoneissa -> Yksi purkki modeemin perään, muut ilman verkkokytkentää
- Koko talon kattava langaton verkko (ei pitäisi olla ongelma tässä kokoluokassa ja yhdessä tasossa)
- Haaveena nykiä lattioilla kulkevat piuhat pois ja pärjätä pelkällä langattomalla verkolla (myös pelaaminen ja kahden ihmisen etätyöskentely)
- Älytelevisiot, konsoli, pari läppäriä, pöytäkone, pari luuria laitteina. Lisäksi tulee vuotovahti ja jossain vaiheessa luultavasti kameravalvonta
Riittääkö tarpeisiin esim. TP-Linkin Deco M4 (3 purkkia) / Deco M5 (3 purkkia) vai olisiko syytä maksaa tuplat ja ostaa esim. Netgearin Orbi RBK50 / RBK752?
Oma valintani olisi Orbi, koska siinä on oma radio backhaulia varten. Tp-linkin vehkeissä käsittääkseni ei ole.
Tarkoittaa siis sitä, että TP-linkin tukiasemat keskustelevat keskenään sillä samalla kanavalla jolla laitteet ovat yhteydessä tukiasemiin. Jos on paljon liikennettä niin suorituskyky voi kärsiä.
Orbissa on oma erillinen radio jolla tukiasemat juttelevat keskenään, jolloin muille laitteille jää käytettäväksi enempi kaistaa.
Ei hajuakaan onko tällä oikeasti kuinka havaittava merkitys, mutta vähintään mielikuvien tasolla ostaisin (ja ostinkin) ennemmin Orbin.
Toki jos purkit saa kiinni kaapeleilla niin tätä ongelmaa ei ole. Eli katsoisin onko purkkit mahdollista sijoittaa niin että saa kaapeleilla jos ei niin tuo on totta että ainakin itsellä Deco M4:llä romahti wlan nopeus sen verran että jätin 3 purkin laittamatta yläkertaan em. syystä. Onneksi 2 purkkia alakerrassa riittää kattamaan ne yläkerrankin katvealueet joiden takia tuon ostinkin.
Jos taas saa kaapeleilla niin itse ainakin tyytyväinen vaikka ei niin kattavat säädöt olekkaan, mutta itselle ainakin riittävät. Tosin Orbeista ei minkään näköistä kokemusta.
Edit.
Nyt kun luin tarkemmin viestin Meisseli vastasit. Eli jos on tarkoitus päästä kaikista kaapeleista eroon niin uskoisin, että tuommoiset purkit joissa on oma backhaul-radio on suositeltavampi.
UniFin ulkotukareita pari ja wireless uplink päälle noihin? Esim. UAP-AC-M-malli, ja noin lyhyelle matkalle ei tarvitse suuntaavia antennejakaan, jos tukarit näkevät toisensa.
Toki sisällekin saman valmistajan wifi-pönttö(jä) sitten kannattaa vaihtaa ja kontrolleri, niin saa fiksummin hallittua ja näkee mitä verkossa tapahtuu.
Noiden tukiasemien mukana tulee virransyöttöön ns. PoE-injektori, joten kytkintä ei ole pakko Unifilta olla. Toki virransyöttö PoE-kytkimestä on siistimpi, kun ei joka injektorille virtajohtoa erikseen seinään tökkiä, mutta parille tukiasemalle menee ilmankin.Rupesin nyt tutkimaan tätä unifi systeemiä, olisko sulla jotain mistä vois vähän opiskella sitä kun en nyt oikein löydä vastausta sille että mitä kaikkea roinaa tarvitsen. Ubiquitin oma verkkokauppa sanoo että tarvii ostaa 300€ kytkin ja sitä sun tätä että voi alkaa käyttämään, mutta ei se oikein tunnu luontevalta
Pitäisi lähteä käymään reititinkaupoilla kun vanhoista modeemeista/reitittimistä puuttuu antennia ym. sen verran että nykyisen kämpän kokoisessa tilassa kantavuus ei riitä enää.
Onko esim tästä purkista kokemuksia? TP-Link Archer C20 AC750 WiFi-ac reititin - Reitittimet
Wifin kautta käytetään vain firman VPN:ää kevyiden työasioiden hoitamiseen ja katsotaan TV:llä Netflixiä, pelaaminen tapahtuu reitittimen vieressä olevalla pöytäkoneella piuhan kautta. Käytössä ei ole verkkotulostimia tms. ja laajakaistan nopeus 50 Mb.
Asus RT-AC750L langaton reititin - Reitittimet
Myös tätä tutkailin, mutta hinta yli tuplat tuohon TP-linkkiin verrattuna; onko mitään hyötyä paitsi että kantavuusalue isompi? WLAN:in ei tarvi toimia 100% vakaasti kuin n. 10 metrin päähän purkista joten mitään mörköreititintä ei varmaan tarvitse.
Saa ehdottaa myös muita purkkeja; kriteerinä se että saa tämän päivän aikana noudettua paikan päältä (Seinäjoelta) eli Gigantti, Power ym..
Kiitos, alkaa sumu hälvenemään. Vielä sellanen homma että noissa tukareissa eikä vissiinkään siinä controllerisoftassa(?) ole DHCP palvelinta, eli se pitää käytännössä laittaa päälle vaikka nykyisestä 4G modeemi/reitittimestä? UniFin kalustosta itse en löytänyt mitään järkevää ratkaisua kotikäyttöön
Joo, eipä ole AP:issa eikä UniFi Controllerissa itsessään DHCP serveriä, eli se pitää olla jostain muualta verkosta olla tarjottuna.
UniFilla on kotikäyttöön kyllä ollut USG Security Gateway-reititin/palomuuri, mutta se on aika vanhaa rautaa jo eikä hinta ole tippunut, joten sitä tuskin kannattaa hommata.
UniFi Dream Machine taas on aika kallis >300 e All-In-One-laite, jossa on palomuuri, reititin, tukiasema ja kontrolleri samassa purkissa - hyvine ja huonoine puolineen (eli lähinnä se, että jos haluaakin joskus korvata jonkin noista verkossaan erillislaitteella, niin ostaa turhia ominaisuuksia).
Ihan innokas harrastaja vaan olen, erilaisia kotiverkkoja viritellyt toki reilut parikymmentä vuottaJoo tuo UDM on vähäsen tyyris, mieluummin otan DHCP palvelun 4G boksista tai jätän sitten vanhan Asuksen hoitamaan sitä hommaa. Tai sitten raspi. Kiitoksia avustasi. Jos saa kysyä niin oletko tietoliikennepuolella hommissa vai onko harrastus?
Itelle on tulossa Unifi NanoHD AP:ksi, reitittimen tarttee sitten erikseen, käyttää vaikka sitä sagemcomia siihen. Jos sulla ei ole kiire niin voin laittaa vähän kokemuksia jahka laitteet saapuu. Nykynen vehje on Asus RT AC 66U joka kyllä toimii talon sisällä hienosti, mutta jos menee terassille ulos niin ei jaksa kuin 2 mbit/s lähettääMillaisia reitittimiä tulisi hakea, että saisi parempaa kuin nuo DNAn Sagecom laatikot? Hyvää wlan-kuuluvuutta ja monipuolisia asetuksia olen hakemassa.
Ei mene.Meneekö pahasti metsään, jos hankkii tuollaisen?
Mikä reitin sinulla on Hengahox?
ZTE MF286D boksi mikä tuli Elisan 4G liittymän mukana. Aikasemmin siinä oli kiinni Asuksen RT-AC66-U, nyt nuo Unifin romppeet
Kantama tuntuu olevan ihan hyvä näissä vehkeissä, sitä auttaa varmaan se että ne on seinässä/katossa kiinni.Ok, mul on seinässä ny tuo Huawein cpe outdoor n6368x. Sen perässä piuhalla yksi googlen wifi ja loput 3 vastaavaa on sitten langattomasti. Vähän siinä ja siinä tykkäänkö vai en. Pirun lyhyt kantomatka. Jo tuo palikoiden lukumäärä kertoo sen Ois kiva jos parilla palikalla ja ehkä ulkopalikka selviäis. Tän 5g liittymän mukana tuli tp-link deco m4 palikoita pari. Niillä kanto riittää talosta tallin perälle, mut vauhti on jotain aivan luokattoman huonoa. Lisäksi lasten nukkuma-aika systeemi ei oikein toimi.
Googlen palikoissa harmittaa kans wps puute, ei saa ilpiä verkkoon. Onko ubiquitin laitteissa wps?
Googlen palikoissa harmittaa kans wps puute, ei saa ilpiä verkkoon. Onko ubiquitin laitteissa wps?
Mikä reititin ja mikä vastaanotin?Millä wifi järjestelmällä saisi yli 100 vauhdit? Saako millään mesh systeemillä moisia? Jos olen eka mesh palikan lähellä saan reilu sata. Sit viiden metrin päässä saan enää noin 40-60. Yläkerrassa tulee noin 20. Vai odotanko mä vaan liikoja?
Ihmettelen vähän tätä, kun itse saan DNA:n vakioboxillakin 400mb kännykällä toiselta puolen asuntoa.Millä wifi järjestelmällä saisi yli 100 vauhdit? Saako millään mesh systeemillä moisia? Jos olen eka mesh palikan lähellä saan reilu sata. Sit viiden metrin päässä saan enää noin 40-60. Yläkerrassa tulee noin 20. Vai odotanko mä vaan liikoja?
Mikä reititin ja mikä vastaanotin?
2.4ghz linkki vai 5ghz linkki? Tukeeko tukari/laite mitä wifistandardeja?
Huawei n5368x 5g pääte. Sen perässä piuhalla google wifi ja siinä sitten 3 google wifiä langattomasti.
Molemmat linkit on käytössä. En ole varma mitä standardeja googlen purkit tukee.
Netin vauhti on hyvä jos katson googlen hallintaohjelmalla, sehän näyttää sen piuhalla kiinni olevan tilanteen. Mut siitä eteenpäin on kökköä. Oon välillä tuuminu oisko joku pelaajille suunnattu antennihirvitys ratkaisu, että saisiko niillä tuolle tallin perälle myös netin. Talo ja talli molemmat on puurunkoisia ja puuverhoiltuja.
Kokeilemallahan se selviääOnkohan hirveän huono wifin kannalta, jos access point on liitetty reitittimeen kytkimen kautta? Metalliseen sähkökaappiin ei saa kaikkea tarvittavaa rompetta mahdutettua, mutta suht lähellä on kaappi, johon saa ethernetin vedettyä piilossa. Tein oikein havainnekuvan:
Eli boksi nro 4 tulisi olemaan yksi wap ja niitä tulisi sitten tarpeen mukaan muuallekin. Onko järkevä kytkentä vai onko ehdotuksia paremmasta?
Edit: Se unohtui kertoa, että sähkökaapista siististi vietyä "kaappiin" vain yhden johdon (mahtuu listan alle). Kaapista sitten pääseekin hyvin vetämään kaapelin esim. talon lämpöpumppuun ja kaappiin saisi jemmattua Ikean Trådfri-siltaa, SmartThingssiä, yms.
Onkohan hirveän huono wifin kannalta, jos access point on liitetty reitittimeen kytkimen kautta? Metalliseen sähkökaappiin ei saa kaikkea tarvittavaa rompetta mahdutettua, mutta suht lähellä on kaappi, johon saa ethernetin vedettyä piilossa. Tein oikein havainnekuvan:
Eli boksi nro 4 tulisi olemaan yksi wap ja niitä tulisi sitten tarpeen mukaan muuallekin. Onko järkevä kytkentä vai onko ehdotuksia paremmasta?
Edit: Se unohtui kertoa, että sähkökaapista siististi vietyä "kaappiin" vain yhden johdon (mahtuu listan alle). Kaapista sitten pääseekin hyvin vetämään kaapelin esim. talon lämpöpumppuun ja kaappiin saisi jemmattua Ikean Trådfri-siltaa, SmartThingssiä, yms.
No siis wifin kannalta tuossa ei ole mitään erikoista. Jos toi olisi oma systeemi ja kaapelitila on tosiaan noin rajoittunut, niin miettisin onko kuitumuuntimen oikea paikka tuolla sähkökaapissa. Melkein veikkaisin että yhden parikaapelin alle/rinnalle/tms mahtuu yksi kuitukaapeli jolloin kuitumuuntimen voisi viedä kaappiin ja näin saisi paremmin tilaa esim. kunnolliselle palomurille. Parikaapelin voisi sitten käyttää sähkökaapin kytkimen syöttönä. Makuasioita nämä tietty..Onkohan hirveän huono wifin kannalta, jos access point on liitetty reitittimeen kytkimen kautta? Metalliseen sähkökaappiin ei saa kaikkea tarvittavaa rompetta mahdutettua, mutta suht lähellä on kaappi, johon saa ethernetin vedettyä piilossa. Tein oikein havainnekuvan: