Suurin ongelma näissä modeemeissa siltatilan kanssa on se, että mobiiliverkossa IP-osoitteita ei jaella DHCP:llä vaan päätelaite saa IP-osoitteen verkolta ennen kuin pakettidatayhteys on avattu. Tämä johtaa siihen, että mikään laite ei voi toimia todellisuudessa oikeasti "siltaavana" ilman mitään osoitteenmuunnosta ja erilaisia purkkavirityksiä, joilla siihen kytketty laite saa DHCP:n kautta julkisen osoitteen.
Toinen haaste on, että mobiilissa IP-osoite arvotaan uusiksi jokaisella yhteyskerralla, eli jos yhteys syystä tai toisesta pätkäisee, niin osoite vaihtuu ja yhteys on poikki niin kauan kunnes kytketty laite osaa pyytää DHCP:llä uuden osoitteen. DHCP:n standardi ei tunne osoitteen vaihtamista lennossa, vaan pyyntö tulee aina osoitetta tarvitsevalta laitteelta lease-ajan puitteissa.
Olenkin siis neuvonut, että jos haluaa pitää kaiken mahdollisimman yksinkertaisena ja välttää potentiaalisia ongelmia, niin siltatilaa ei kannata mobiiliverkon kanssa käyttää. Kaikista varmin ratkaisu, missä vähiten liikkuvia osia, on laittaa modeemi reitittäväksi (sisäisesti paljon yksinkertaisempi NAT-toteutus kuin siltatilan julkisella IP:llä toimiva NAT) ja määrittää oman reitittimen WAN-portille modeemin IP-avaruudesta kiinteä osoite. Sitten modeemista kytkee DMZ:n päälle tähän reitittimen IP-osoitteeseen, jolloin kaikki liikenne verkosta päin menee reitittimelle. Tällöin koko ketju yksinkertaistuu huomattavasti, eikä välissä ole mitään purkkaviritelmää, millä tuodaan väkisin se vaihtuva osoite sieltä mobiiliverkon puolelta.
Vielä en ole keksinyt tästä toteutustavasta mitään muuta haittaa kuin että reitittimen WAN-portin tiedoista ei näy se julkinen osoite. Jos reitittimellä on esim. joku dyndns-skripti, joka perustuu siihen, niin se ei ajaudu IP:n vaihtuessa. Mutta muutoin kyllä saa monta potentiaalista vikapaikkaa ketjusta pois.