Mihin Windows hukkaa käyttäjän käyttöjärjestelmään kirjautumiseksi asetetut PIN-koodit ja salasanat?

Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
74
Ihana uusi ongelma tuon paskakasan kanssa! Tein uuden duunin takia Windows 11 Professional -koneelleni uuden tunnuksen. Windows valitsi sille sisäänkirjautumistavaksi salasanan, kun aiemmalle tunnukselle se pakotti pin-koodin. Tuo uusi tunnus täytyi liittää lokaalin kirjautumisen takaa firman MS-mikälietiliin, ja tästähän se riemu repesi.

Ensin Windows piilotti kaikki muut tunnukset paitsi tuon luvatta luomansa, minkä piti olla vain toisen tunnuksen alla kytkentä työpaikan verkkoon. No, tähän löytyi jokin ratkaisu millä sain Windowsin näyttämään sisäänkirjautumisruudulla myös ne tunnukset jotka on tehty sisäänkirjautumista varten. Ainoa vaan, että nyt Windows hukkaa lähes joka kerta asetetun PIN-koodin tai salasanan alkuperäiseltä käyttäjätunnukseltani, ja pääsen sisään vain virhetapauksen käsittelyn kautta Microsoft (Live) -tunnuksella mihin tuo Windows- lisenssi on sidottu ja syöttämällä sähköpostiin lähetetyn aktivointikoodin, mikä tietysti täytyy käydä katsomassa toisella tietokoneella kun tähän ei pääse tuossa vaiheessa vielä sisään

Tekeehän ne tämän tahallaan, tekeehän?
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 700
Voisiko olla, että teillä on firman tunnuksille määritetyt asetukset, joista et ollut tietoinen? Niin voi rajoittaa monia asioita, kuten esim. kirjautumisen vaihtoehdot, mitä on sallittu käyttää ja mikä on piilotettu pois näkyvistä.

Oma ratkaisuni olisi pitää työasiat erillisinä ja asentaa oma Windows-osio omalla tunnuksella, jos on aivan pakko samaa laitetta käyttää. Vielä parempi, jos työnantaja antaisi työläppärin työntekoon. Sitten työjutut eivät sotke muuta.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
242 271
Viestejä
4 231 434
Jäsenet
71 186
Uusin jäsen
pymehry

Hinta.fi

Ylös Bottom