- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 5 682
Ei ole Win11. Käytän työkoneella tuota virtuaalikoneessa jotta saan kokemusta ja "tiedän mistä valitan".Siis mikä epäyhtäläisyys? Nuo on kaikki yhtä leveitä?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei ole Win11. Käytän työkoneella tuota virtuaalikoneessa jotta saan kokemusta ja "tiedän mistä valitan".Siis mikä epäyhtäläisyys? Nuo on kaikki yhtä leveitä?
Ei mainostanut.Lisäksi mikkisofta isoon ääneen mainosti win 10 olevan viimeinen windows.
Ei mainostanut.
Edelleen, tuossa on suora kuvakaappaus, mistä kohtaa ne ohjelmien paikat tehräväpalkissa ei ole yhtä leveitä? Se on sitten toinen juttu jos käyttää jotain järjettömiä ikkunoiden nimiäkin niissä, en tiedä miten silloin käyttäytyy, mutta noin ne on jokainen ihan yhtä leveä.Ei ole Win11. Käytän työkoneella tuota virtuaalikoneessa jotta saan kokemusta ja "tiedän mistä valitan".
Tässä olen itse testaillut w11 ja jos suoraan verrataan w10, niin kaikista ilmiselvimmät parannukset rajoittuu aikalailla pelkästään tuohon explorerin välilehti ominaisuuteen sekä "core scheduler", joka auttaa mikäli on koneessa uutta moniydin inteliä tai amd:tä. Pieni parannus myös multitasking hommiin, lähinnä ikkunoiden asettelu sekä työpöytien hallinta. Mutta muutoin on kaikin puolin tuhnumpi ja lagisempi kakkakikkare.Onneksi parempaan Windows 11 -käyttöjärjestelmään voi kuitenkin siirtyä
Niin, yksi työntekijä on höpissyt jossain tapahtumassa juttuja ja media otti sen jonain Microsoftin virallisena kantana. Microsoft itse ei ole virallisesti koskaan tuollaista sanonut.Windows 10 will be 'the last version of Windows'
Microsoft to move to smaller, more frequent updates – meaning the all-important version number will remain the same from now onwww.theguardian.com
Why Microsoft is calling Windows 10 'the last version of Windows'
The Verge is about technology and how it makes us feel. Founded in 2011, we offer our audience everything from breaking news to reviews to award-winning features and investigations, on our site, in video, and in podcasts.www.theverge.com
Niin missä on kuvakaappaus? Sun kuvassa on tuo typerä combine toiminto käytösssä missä ne menee pelkän ikonin kokoisiksi mistä ei edes näe mikä kansio vaikkapa siellä file explorerissa on auki.Edelleen, tuossa on suora kuvakaappaus, mistä kohtaa ne ohjelmien paikat tehräväpalkissa ei ole yhtä leveitä? Se on sitten toinen juttu jos käyttää jotain järjettömiä ikkunoiden nimiäkin niissä, en tiedä miten silloin käyttäytyy, mutta noin ne on jokainen ihan yhtä leveä.
Jep. Siinä kohtaa lienee pakko siirtyä jos/kun päivittää prossuun jossa on P-coreja ja E-coreja. Tosin se on näillä näkymin tapahtumassa vasta ensi vuonna joten pakkopäivitys edessä joka tapauksessa ellen päädy maksamaan tätä ~30e maksua.Tässä olen itse testaillut w11 ja jos suoraan verrataan w10, niin kaikista ilmiselvimmät parannukset rajoittuu aikalailla pelkästään tuohon explorerin välilehti ominaisuuteen sekä "core scheduler", joka auttaa mikäli on koneessa uutta moniydin inteliä tai amd:tä. Pieni parannus myös multitasking hommiin, lähinnä ikkunoiden asettelu sekä työpöytien hallinta. Mutta muutoin on kaikin puolin tuhnumpi ja lagisempi kakkakikkare.
Niin siis ainut järkevä ratkaisu eli pelkät ikonit. Kuulostaa suorastaan sekavalta käytöltä jos ei itse tiedä mitä on avannut (ja edelleen koska file explorerissa tabit ei ole tarvetta avata kahta ikkunaa). Ei voi ymmärtää.Niin missä on kuvakaappaus? Sun kuvassa on tuo typerä combine toiminto käytösssä missä ne menee pelkän ikonin kokoisiksi mistä ei edes näe mikä kansio vaikkapa siellä file explorerissa on auki.
Nuo pelkät ikonithan se sekava nimenomaan on kun ei näe mitä tarkalleen on auki ja pitää viedä hiirtä päälle ja odottaa previkoita. Hidastaa vain koneen käyttöä turhaan.Niin siis ainut järkevä ratkaisu eli pelkät ikonit. Kuulostaa suorastaan sekavalta käytöltä jos ei itse tiedä mitä on avannut (ja edelleen koska file explorerissa tabit ei ole tarvetta avata kahta ikkunaa). Ei voi ymmärtää.
Nämä on niitä makuasioista toki.
Edelleen ihmettelen miten sitä konetta käyttää jos ei tiedä mitä on auki.Nuo pelkät ikonithan se sekava nimenomaan on kun ei näe mitä tarkalleen on auki ja pitää viedä hiirtä päälle ja odottaa previkoita. Hidastaa vain koneen käyttöä turhaan.
Kyllähän noita kansioita varsinkin aukoo jotain tehdessä välillä paljonkin niin on se kiva kun voi suoraan hypätä oikeaan eikä odotella että nousee se esikatseluhimmeli kun vie kursorin päälle.Edelleen ihmettelen miten sitä konetta käyttää jos ei tiedä mitä on auki.
Jos oikeasti ahistaa tuleva niin kannattaa tutustua FlyingAnteron mainitsemiin kikkakolmosiin joilla saa hankittua tuon IoT LTSC version w10 enterprisestä. Siitä löytyy päivitystuki muistaakseni vuoteen 2032 asti. Ellei nyt välttämättä halua lähettää microsoftille massia väliaikaisesta päivitystuesta...Jep. Siinä kohtaa lienee pakko siirtyä jos/kun päivittää prossuun jossa on P-coreja ja E-coreja. Tosin se on näillä näkymin tapahtumassa vasta ensi vuonna joten pakkopäivitys edessä joka tapauksessa ellen päädy maksamaan tätä ~30e maksua.
Todennäköisesti alennun tämän 8700K buildin päivittämään Win11 vuoden päästä koska pelailen ihan Game Pass pelejä joissa tuntuu usein olevan vaatimuksena aika uusi versio käyttiksestä. Todennäköisesti vuoden päästä myös aika viimein ostaa uutta rautaa joten tämä saa korvata kakkoskoneen 3570K:n jota ei saa virallisesti päivitettyä Win11.Jos oikeasti ahistaa tuleva niin kannattaa tutustua FlyingAnteron mainitsemiin kikkakolmosiin joilla saa hankittua tuon IoT LTSC version w10 enterprisestä. Siitä löytyy päivitystuki muistaakseni vuoteen 2032 asti. Ellei nyt välttämättä halua lähettää microsoftille massia väliaikaisesta päivitystuesta...
Sellainen huomio tosin, että tuo IoT LTSC on se edellinen buildi w10:stä eli jos on jotain erikoista softaa mitä ajaa SAATTAA tulla mutkia. Toisaalta silti käytännössä ominaisuuksiltaan sama kuin ihan uusi retail versiokin ja monenlaiset pelit pyörii moitteetta. Voisi jopa väittää, että se on hieman parempi, sillä siinä on todella minimit bloatit esiasennettuna. Windows updateki on aika hiljainen, sillä sieltä tulee vain pakolliset tietoturva päivitykset.
Jos ei tosiaan ole uusinta uutta prossua niin on todella vaikeaa suositella w11 tuon yli. Omassa tapauksessa jäin tähän w11, päivitin 2ccd:n riisseniin, huomasin pientä nykimistä tietyissä ohjelmissa ajaessani niitä w10:llä. Toistaiseksi nämä nykimiset eivät ole esiintyneet w11.
Se on fakta, että w11 on otettu melkoista takapakkia käyttöliittymän kanssa. Aika massiiviset UI downgradet sekä poistettuja ominaisuuksia, heikompi ja lagisempi suorituskyky aloitusvalikossa, tehtäväpalkissa ja explorerissa. Sivunoottina, että kakkoskoneeseen jätin tuon w10 ja se on sulavempi käyttää noin 10v vanhalla prossulla mitä w11 on lippulaiva ryzenillä... Pakostakin kertoo jotain.
Jos asioista haluaa tehdä vaikeita niin mikäs siinä. Mutta edelleen, tämä on niitä makuasioita. Mielestäni kuvailemasi toimintatapa on täysin järjetön, mutta se on mun mielipide. Ihan niin kuin sun mielestä varmasti sinun tapasi on hyvä, mutta sekin on vain sinun mielipiteesi.Kyllähän noita kansioita varsinkin aukoo jotain tehdessä välillä paljonkin niin on se kiva kun voi suoraan hypätä oikeaan eikä odotella että nousee se esikatseluhimmeli kun vie kursorin päälle.
Sinähän se haluat tehdä asioista vaikeita tuomalla ylimääräisiä klikkauksia ja odotuksiaJos asioista haluaa tehdä vaikeita niin mikäs siinä. Mutta edelleen, tämä on niitä makuasioita. Mielestäni kuvailemasi toimintatapa on täysin järjetön, mutta se on mun mielipide. Ihan niin kuin sun mielestä varmasti sinun tapasi on hyvä, mutta sekin on vain sinun mielipiteesi.
Mitä ihmeen odotuksia? Miksi ihmeessä minulla olisi useampi File Explorer auki? Jos tarvitsen useampaa kansiota käytän välilehtiä, paljon kätevämpää.Sinähän se haluat tehdä asioista vaikeita tuomalla ylimääräisiä klikkauksia ja odotuksia
Itse jos vertailen kahden kansion sisältöjä tai siirrän yksittäisiä filuja kansiosta toiseen tykkään pitää molemmat kansiot auki rinnakkain.Mitä ihmeen odotuksia? Miksi ihmeessä minulla olisi useampi File Explorer auki? Jos tarvitsen useampaa kansiota käytän välilehtiä, paljon kätevämpää.
The Vergen toimittaja Tom Warren kysyi asiaa Microsoftilta ja sai aiheesta virallisen kommentin.Microsoft itse ei ole virallisesti koskaan tuollaista sanonut.
When I reached out to Microsoft about Nixon's comments, the company didn't dismiss them at all. "Recent comments at Ignite about Windows 10 are reflective of the way Windows will be delivered as a service bringing new innovations and updates in an ongoing manner, with continuous value for our consumer and business customers," says a Microsoft spokesperson in a statement to The Verge. "We aren’t speaking to future branding at this time, but customers can be confident Windows 10 will remain up-to-date and power a variety of devices from PCs to phones to Surface Hub to HoloLens and Xbox. We look forward to a long future of Windows innovations.
Kirjoitit: "ja turha tulla urputtamaan tyypillistä Windows käyttäjän paskaa että ei pysty pelaamaan tai tekemään sitä tai tätä"Näitä sinun vastauksia tässä lueskelin niin taidat olla viimeisen päälle Windows fanboy ja kaikki mitä paskaa MS työntää Windowsiin on OK.
Järjestelmä tekee kovaa syöksykierrettä että mainoksia ja MS palveluiden tuputtamista vaan jatkuvasti lisätään + siihen päälle käyttäjien vakoilu.
Saat olla pois kytkemässä eri asetuksia (kuten käynnistävalikon haku hakee vaan koneelta tiedostoja/toimintoja) ja jotka jossain päivityksessä saattavat mennä taas päälle eli MS pakko syöttää niiden mielestä sinulle "hyvät" asetukset.
Eri toimintoja rampautetaan ja sitten ehkä joskus saadaan aina takaisin. Kuten tehtäväpalkki pilattiin täysin ja nyt osa toiminnoista saatu takaisin.
Ja sitten sen roskan määrää mitä saatu järjestelmään tungettua. Ja näin saatu "puhdas" järjestelmä viemään yli 4 Gigaa muistia ja näin 8 Gigaa muistia loppuu aika äkkiä kesken.
Itseäni kaikki MS pakkosyöttämät paskat alkoivat vituttamaan vuos sitten niin paljon että tammikuusta saakka oltu täysin Linux käyttäjä ja paluuta Windows maailman ei enää ole. Suosittelen sinullekkin kokeilemaan jotain muuta, niin tajuat että ehkä se Windows ei olekkaan niin hyvä.
Ja turha tulla urputtamaan tyypillistä Windows käyttäjän paskaa että ei pysty pelaamaan tai tekemään sitä tai tätä. Kun niin onnistuu pelaaminen kuin kaikki muukin oikein hienosti.
Peleissä itseasiassa fps enemmän kuin Windowsissa
Ja muuten 8 gigaa muistiakin alkaa riittämään hienosti peruskäytössä ja pelaamiseen 16 gigaakin kun järjestelmä ei syö kuin about 1 gigaa muistia.
Myöskin jos ei Linux kiinnosta niin löytyy BSD ja ihan peruskäyttöön Haiku vaikutti myös ihan pätevältä.
Että ei todellakaan kannata Windows 10 päivittää 11:sta taikka maksaa sen 10 extra tuesta 30€ vaan heittää se Windows mäkeen ja laittaa Linux, BSD tai vaikka Haikua tilalle riippuen mitä meinaat koneella tehdä.
Ei toimi kaikki pelit.Itse elän siinä uskossa ettei linuxilla toimi kaikki pelit. Miten esim hell let loose toimii linuxilla?
2021 LTSC version extended tuki taisi olla vuoteen 2032 asti. 2027 normaali tuki.Taidan kuitenkin asentaa ennemmin Windows 10 IoT Enterprise LTSC- version, jonka päivitykset jatkuu vielä useamman vuoden.
Sitten on toki se toimiiko out-of-box vai vaatiiko tuntitolkulla tunkkaamista ja säätöä. Nimim. ei oikein kiinnosta komentorimpsuja consoleen kaivella.
Kuulostaa todella hyvälle jos kaikki pelit saataisiin toimimaan linuxilla. Vanhemman koneen omistavalle linux on aika hyvä vaihtoehto, kun W10 tuki loppuu ja miksei myöskin muillekin.Kuin Windowsissa. Painat Steamissä asenna ja menet sen jälkeen pelaamaan.
Tässä taas nähdään että täälläkin luullaan ihan muuta mikä tilanne on oikeasti.
Ihan uutuus pelitkin toimivat suoraan heti julkaisussa kuten vasta Mechwarrior 5 Clans.
Toki on joitain kernel anti-cheatin omaavia pelejä jotka eivät toimi.
Mutta jos vähänkään ymmärtää noiden päälle niin ei noita viruksiksi luokiteltavia ohjelmia mihinkään käyttikseen asenna.
Ja tämän on myös MS tajunnut. Olikin vasta uutista että MS lähiaikoina blokkaa ohjelmien pääsyn Windows kerneeliin koska se on niin paha tietoturva ongelma.
Tämähän tarkoittaa sitten että AV lakkaa toimimasta nykymuodossa ja noi kernel tason anti-cheatit.
Joten noita käyttävät pelit joutuvat vaihtamaan anti-cheatinsä ja tämä tarkoittaa aika varmasi myös että linux tuki tulee samalla.
Että sen jälkeen toimis kaikki pelit. Kun nyt toimii muut paitsi nuo jokunen kernel anticheatiä käyttävä peli.
Kuulostaa todella hyvälle jos kaikki pelit saataisiin toimimaan linuxilla. Vanhemman koneen omistavalle linux on aika hyvä vaihtoehto, kun W10 tuki loppuu ja miksei myöskin muillekin.
Niin missä tuossa kommentissa sanotaan että Windows 10 on viimeinen Windows?The Vergen toimittaja Tom Warren kysyi asiaa Microsoftilta ja sai aiheesta virallisen kommentin.
Kyllä tuosta jauhettiin aikoinaan ihan älyttömästi. Ainakin 2015 kaikki puhuivat Windows 10 olevan viimeinen Windows, itse epäilin jo silloin tämän jutun paikkansapitävyyttä.Niin missä tuossa kommentissa sanotaan että Windows 10 on viimeinen Windows?
Tässä kun itse olen uutta konetta kasaamassa nimenomaan linux pelaamisen testaamis mielessä niin ainakin youtube videoiden perusteella ei se linux pelaaminen aina ihan ruusuilla tanssimista ole vaikka nuo anticheat moninpelit laskettaisiin pois. Aika monessa videossa on kuitenkin raportuitu jos jonkinnäköisistä ongelmista.Kuin Windowsissa. Painat Steamissä asenna ja menet sen jälkeen pelaamaan.
Tässä taas nähdään että täälläkin luullaan ihan muuta mikä tilanne on oikeasti.
Ihan uutuus pelitkin toimivat suoraan heti julkaisussa kuten vasta Mechwarrior 5 Clans.
Toki on joitain kernel anti-cheatin omaavia pelejä jotka eivät toimi.
Mutta jos vähänkään ymmärtää noiden päälle niin ei noita viruksiksi luokiteltavia ohjelmia mihinkään käyttikseen asenna.
Ja tämän on myös MS tajunnut. Olikin vasta uutista että MS lähiaikoina blokkaa ohjelmien pääsyn Windows kerneeliin koska se on niin paha tietoturva ongelma.
Tämähän tarkoittaa sitten että AV lakkaa toimimasta nykymuodossa ja noi kernel tason anti-cheatit.
Joten noita käyttävät pelit joutuvat vaihtamaan anti-cheatinsä ja tämä tarkoittaa aika varmasi myös että linux tuki tulee samalla.
Että sen jälkeen toimis kaikki pelit. Kun nyt toimii muut paitsi nuo jokunen kernel anticheatiä käyttävä peli.
Tässä kun itse olen uutta konetta kasaamassa nimenomaan linux pelaamisen testaamis mielessä niin ainakin youtube videoiden perusteella ei se linux pelaaminen aina ihan ruusuilla tanssimista ole vaikka nuo anticheat moninpelit laskettaisiin pois. Aika monessa videossa on kuitenkin raportuitu jos jonkinnäköisistä ongelmista.
Jos sinusta tuntuu niin ei se minulta ole pois. On MS tehnyt paljon paskaakin ja Windows 11:ssä on muutoksia joista en pidä, mutta ei se käyttiksestä paskaa tai paskempaa kuin Windows 10 oli tee.
Kaikki käyttöjärjestelmät vakoilevat käyttäjiä, ei pitäisi olla mitään uutta siinä (ellet sitten lähde puhtaalla open source raudalla ja softalla liikkeelle, se ei ole useimmille kuitenkaan vaihtoehto). Tuon perusteella sulla tuskin voi olla älypuhelintakaan käytössä?
Mitäs tuputusta minun pitäisi nyt nähdä? Minun elämääni ei kaada maininta siitä että lähes lopussa olevaa OneDrive-tilaa voisi saada lisää kun se ei tunge naamalle missään kuitenkaan tai se että MS kertoo yhdellä rivillä jossain että Microsoft 365 on olemassa, klikkaa jos kiinnostaa. Varsinaisia mainosmainoksia ei ole näkynyt jollet nyt noita sitten sellaisiksi laske.
En ihan oikeasti ymmärrä mitä ongelmia ihmisillä on käynnistävalikon haun kanssa, tulee olo että siellä on säädetty omia ja sitten ihmetellään kun ei enää toimi niin kuin pitäisi. Täällä se on löytänyt niin kauan kaiken mitä pitää, kun on ollut olemassa. Vistassa indeksointi kyllä kesti alussa aikansa, mutta siitä kun pääsi eteenpäin homma on rullannut ongelmitta. Ja ei, se ei tuputa mitään nettituloksia ellei tilanne oikeasti ole se, että sitä mitä haetaan ei ole olemassa koneella, tai sitten minä en osaa sellaista hakea. Tyypillisesti käytän sitä vanhanaDOS-käyttäjänä vain sovellusten käynnistykseen mutta silloin tällöin tulee haettua muutakin.
Se harmitti kyllä minuakin, ettei sitä enää saanut tuonne näytön sivuun pystyyn, mutta ei se tehtäväpalkkia mitenkään pilannut täysin kuten annat ymmärtää. Hyvin se hoitaa tuolla alalaidassakin tehtävänsä. Mitäs muuta nyt on rampautettu?
Varmasti siellä on paljon ylimääräistä monelle käyttäjälle, mutta toisaalta toisille ne ei ole turhia ja koska Windows on käyttöjärjestlemän jonka pitää "vain toimia" koneella kuin koneella niin kompromisseja pitää tehdä. Voi siellä olla myös jotain mitä "kukaan" ei tarvitse, mutta ei se ainakaan täällä tai tutuilla ole ongelmia aiheuttanut muistin loppumisen tms suhteen.
Olen koittanut vuosien varrella, en ole pitänyt ja aina on ennemmin tai myöhemmin jokin asia johtanut kehoteloitsuiluun mikä on ehdoton no no vaikka sitä osaisikin käyttää. Voi olla että nykyään ei tarvitsisi, mutta en näe yhtä ainutta syytä miksi vaihtaisin. Minulla on myös syitä kuten Photoshop miksi en edes käytännössä voisi vaihtaa (ja kyllä, tiedän että "vastaavia sovelluksia" on, mutta se ei ole oleellista).
Hyvin se 16 Gt riittää pelaamiseen Windowsillakin?
Miksi? Koska sinä pidät siitä enemmän?
Siinä missä minun postauksista tulee olo että "MS fanboy" niin tällaisista ulostuloista tulee lähinnä "paska koska MS" fiilis. Ei sitä käyttöjärjestelmää ole tehty sinulle tai minulle, vaan kaikille.
(pahoittelut kirotusvriheistä, alkoholi)
((pps. muistatko Mojaven? Minä muistan ))
Recall julkaisua insider käyttäjille on taas siirretty joulukuuhun, sen voi kuitenkin halutessaan poistaa käytöstä eikä se ole automaattisesti päällä.
Kuitenkin mobiili.fi sivuston uutisessa joku jo siellä kommentoi, että insider versiossa se oli kysymättä käynnissä.
Tarkistus toimii komennolla:
Dism /Online /Get-Featureinfo /Featurename:Recall
Ja jos se on käynnissä, sen saa pois komennolla:
Dism /Online /Disable-Feature /Featurename:Recall
Tuota vain ihmettelin, että jos Recall julkaistaan vasta joulukuussa, niin miten tuolla kommentoijalla on se jo ollut?
Lopetin lukemisen tähän, takki ja ovi jne..SecureBoot on myös niiden ja mitä hyötyä siitä on ? Ei mitään.
Juuri tällainen ylimielisesltä vaikuttava paasaus varmistaa ettei tule edes mieleen harkita mitä ikinä ehdotatkaan. Oletat että kaikkien pitää toimia ja ajatella kuin sinä ja jos ei niin tee kyse on vain tietämättömyydestä.Tartutaas tuo Photoshoppiin eli Adobeen, että kai olet tietoinen mitä "kivaa" tuo firma harrastaa ? Että miksi kannattaisi pysyä erossa tuon firman tuotoksista ja katsoa jotain muuta tilalle niin äkkiä kuin mahdollista.
No minäpä kerron jos olet missannut uutiset firman toimista.
1. Lakkauttaneet ihmisten vanhoja adobe tuotteiden lisenssejä ja sanoneet että aika ottaa adobe creative cloudi käyttöön.
2. Muuttivat EULA että kaikki mitä teet Adobe tuotteilla on Adoben omaisuutta ja he saavat käyttää töitäsi mihin haluavatkaan.
Monessa asiassa kyllä, joissain toisissa ei.Mitä tulee paska MS juttuihin, niin voitko oikeasti väittää että Windows ja MS:n hommat ylipäätään menevät oikeaan suuntaan ?
Missä kohtaa? Paljon puhetta ilman mitään substanssia, jatkunut Windows 8:sta lähtien täysin tyhjästä temmattujen uhkakuvien voimalla.Kun ihan selvästi ollaan PC:stä tekemässä suljettu ekosysteemi ala Applen tuotokset että MS hallitsee kaiken.
On ollut monessa jo pari vuotta, ei estä ja itseasiassa Linux tukee Plutonin TPM Command Response Buffer -rajapintaa.Onhan MS tuomassa koneisiin MS turvasirua mikä ei niin yllättäen estää kaikkien muiden käyttisten asentamisen.
Sen käyttö estää pahimpien mahdollisten eli käyttöjärjestelmälle näkymättömien haittaohjelmien asentamisen (tai ainakin suurimman osan niistä, en nyt päätäni pistä pantiksi ettei siinä voisi haavoittuvuutta olla)SecureBoot on myös niiden ja mitä hyötyä siitä on ? Ei mitään. Haittaa vaan suuresti asioista tietämätöntä kokeilemaan muita käyttöjärjestelmiä.
Bitlocker-setistä olen samaa mieltä, TPM:stä en.Samaa voidaan sanoa TPM hommistakin. Ja nyt vielä nerokkaasti puhtaalla Windows 11 24H2 asennuksella asemat salataan automaattisesti bitlockerilla. No mitäs käy jos vaikka vaihdat prossun tai jonkin muun osan mikä laukasee TPM:n ?
No jos et käytä MS tiliä koneellasi ja pääse siihen kirjautumaan toisella laitteella olet kusessa kun MS ei anna salausavaimia salaus vaiheessa ollenkaan vaan ne upataan MS servereille (todella turvallista).
Mikä pakkosyöttö? Anna nyt jotain konkreettisia esimerkkejä väittämästäsi pakkosyötöstä ja miten hankaloitetaan "niin paljon kuin mahdollista" muilla tavoin toimimista.Sitten tämä jatkuva pakko syöttö että hommat pitää tehdä MS määräämällä tavalla ja jos haluat tehdä eri tavalla niin sitä hankaloitetaan niin paljon kuin mahdollista. Ja sitten tietenkin omia palveluita tuputetaan minkä keretään kuten Onedrive, Office ja nyt vissiin GamePassiakin.
GamePassia mainostetaan sinulle jos sinulla ei sitä ole ja järjestelmä on katsonut että pelaat pelejä.
Windows 11:n ikkunoiden "snap" toiminto on paljon enemmän kuin vain vanhat näppäimistöoikotiet graafisella käyttöliittymällä.Porukka on Windows 11:ssa kehunut ikkunoiden snap toimintoa, mutta ei se mikään uusi juttu ole. Tuli jo Windows 7:ssa ja kyllä ennen Windows 11:sta siihen ei ollut hienoa graaffista työkalua, mutta näppäin oikotiet oli jo silloin.
Että ainoa Windows 11 hyvä uutuus ei ollutkaan edes mikään uutuus.
Niin, eli käytännössä kaikki merkittävät tekevät sitä. Ei rajoitu Linux-puolellakaan Googleen ja Ubuntuun.Mitä tulee muiden järjestelmien vakoiluun. Niin Apple, MS ja Google sitä harastavat liikaakin ja linux maailmassa Ubuntu ikävästi seuraa MS jalanjälkiä sen ja monen muun asian suhteen ja saanut sen takia paljon kritiikkiä viimeaikoina.
Mutta vakoilevatko muut ? No eivät.
Kun degoogle android on olemassa, niin hyvin pystyy elämään ilman yhtään järjestelmää mikä kerää jatkuvasti käyttäjästä dataa myytäväksi tai muuten hyväksi käytettäväksi.
Toki saa olla luuria vaihtamassa tarkkana onko siihen esim LineageOS saatavilla vai ei.
Pienuus on katsojan silmässä ja monet noista vaikuttaa aika työläiltä eikä ollenkaan niin ruusuiselta kuin annat ymmärtää. Ja ihan oikeasti suurin osa ihmisistä ei vain välitä.Että pienillä valinnoilla voit olla aika rauhassa datan keräilystä varsinkin kun laittaa vielä netin ja oman verkon väliin pfsense tai opnsense boksin ja siihen adguardin suodattamaan kaiken roskan pois verkkoliikenteestä.
Tässä palataan taas viestin alkuun: Juuri tällainen ylimielisesltä vaikuttava paasaus varmistaa ettei tule edes mieleen harkita mitä ikinä ehdotatkaan. Oletat että kaikkien pitää toimia ja ajatella kuin sinä ja jos ei niin tee kyse on vain tietämättömyydestä.Et selvästi tiedä mitä käyttäjän vakoiluja MS on lisännyt Windowseihin jo 10:n tulon aikana ja lisännyt vaan 11:sta tultua ?
Se kuule lähettää MS servereille jopa tiedot mitä videoita katselet (video tiedoston nimen).
Suosittelen tutustumaan aiheeseen niin laittaa äkkiä miettimään että olikos sitä jotain muuta saatavilla mikä ei loukkaa yksityisyyttä.
Secure Boot on UEFI Forumin kehittämä ja hyvinkin hyödyllinen.SecureBoot on myös niiden ja mitä hyötyä siitä on ? Ei mitään.
Kovin kaukana taitaa olla 100% yhteensopivuus. Asensin eilen vanhaan 2600K+R9 290-yhdistelmään useamman Linux Distron ja kokemus oli kyllä kaukana mukavasta. Kauhean loitsimisen jälkeen joku peli saattoi toimia, mutta aika rampa ankka -kokemus tuosta jäi ja fps:t oli kaukana Windowsista. Tänään W11 Rufuksella sisään ja kaikki toimii kikkailematta. Mitä noihin Linuxin kaupallisten ohjelmien vastineisiin tulee, monet niistä saa myös Windowsille (Gimp, Krita, LibreOffice, Kdenlive jne.). /OTKuulostaa todella hyvälle jos kaikki pelit saataisiin toimimaan linuxilla. Vanhemman koneen omistavalle linux on aika hyvä vaihtoehto, kun W10 tuki loppuu ja miksei myöskin muillekin.
OpenSuse, Nobara & Kubuntu. F1 2018 ei lähtenyt käyntiin ollenkaan (läppärillä tämä on kyllä joskus OpenSusessa toiminut, mutta silloinkin Windowsin puolella huomattavasti nopeampi), Dirt3 ei käynnistynyt (toisella koneella joskus kyllä toiminut tämäkin, OpenAL asennettu manuaalisesti)...Kaikki Steam-kirjaston pelit on hieman vanhempia, kun en ole vuosiin mitään uusia ostanut. Kokemus kuitenkin melko huono.Pakko kysyä mitäs distroja kokeilit ja mihin ongelmin törmäsit ?
Itse kun en ole vielä kerennyt testailla noin vanhoja ratukoita linux ympäristössä.
Eli omat kokemukset rajottuvat näihin: RX 480, RX Vega 64, RX 5500 XT, RX 5600 XT, RX 5700 XT, RX 6600 ja RX 7900 GRE. EDIT: unohtu listasta Fury X ja RX 5700.
Nvidia leiristä: GTX 1050 Ti, GTX 1060, GTX 1070, GTX 1650, GTX 1660 Ti, GTX 1660 Super ja RTX 2060.
Intel leiristä kaikki yksi eli Arc A750:ntä.
Pelikäyttöön kannattaa sitten käyttää distroa mikä päivittyy tiheään eli ei mitään Debian pohjasta. Omat lempparit ovat Fedora sekä OpenSuse.
Mites muuten tuo R9 290 nykyään Windowsissa peleissä toimii ? Kun ajuri tuki loppunut jo 2021 (jos en väärin muista) ja parista tekki videosta saanut käsityksen että ajuri ongelmia on ja paljon. Jopa modatuilla nimez ajureilla.
Windowsin puolella R9 290 toimii vielä yllättävän hyvin. Tosin otanta aika pieni, kun en yleensä pelaa mitään. Ghostwire Tokyo ja em. autopelit + BF4 rullaavat vielä kivasti.
Secure Boot on UEFI Forumin kehittämä ja hyvinkin hyödyllinen.
Faktat kuntoon ennen öyhöttämistä.
Tässä palataan taas viestin alkuun: Juuri tällainen ylimielisesltä vaikuttava paasaus varmistaa ettei tule edes mieleen harkita mitä ikinä ehdotatkaan. Oletat että kaikkien pitää toimia ja ajatella kuin sinä ja jos ei niin tee kyse on vain tietämättömyydestä.
Kovin kaukana taitaa olla 100% yhteensopivuus. Asensin eilen vanhaan 2600K+R9 290-yhdistelmään useamman Linux Distron ja kokemus oli kyllä kaukana mukavasta. Kauhean loitsimisen jälkeen joku peli saattoi toimia, mutta aika rampa ankka-kokemus tuosta jäi ja fps:t oli kaukana Windowsin vastavasta. Tänään W11 Rufuksella sisään ja kaikki toimii kikkailematta. Mitä noihin Linuxin kaupallisten ohjelmien vastineisiin tulee, monet niistä saa myös Windowsille (Gimp, Krita, LibreOffice, Kdenlive jne.). /OT
Et selvästi tiedä mitä tietoturva käsitteenä tarkoittaa. Suosittelen tutustumaan aiheeseen.Faktat kuntoon itselläsi vaan. Kun kuka hallitsee SecureBoot avaimia ? No Microsoft. Siksi linux puolella vain jollain distroilla on secureboot tuki. Eli niillä kellä on ollut rahaa maksaa siitä MS:lle kuten Ubuntu ja Fedora.
Ja mitä tekee koko SecureBootilla unix järjestelmillä mihin lukeutuu Linux, BSD ja vaikka Haiku ? Ei yhtään mitään, koska koko SecureBoot on enemmän ja vähemmän Windows juttu.
SecureBoot kuten TPM enemmän tekevät ongelmia kuin niitä estävät. TPM kun käytetään salaus hommiin, mutta paljon parempi ratkaisu on vanha kunnon salasana mikä ei petä.
Ja taas väärin.Ja se pitää sanoa Windowsista tai no MS:stä että se Windows Kerneliin ohjelmien pääsyn estäminen on hieno juttu. Jonka ne kuulemma meinas tehdä jo Vistan kohdalla, mutta AV firmat vastustivat sitä joten luopuivat siitä silloin.
Älä nyt taas viitti. Perus Ubuntu, tai oma suosikkini Pop Os päivittyvät ihan riittävän tiheään, ja vaikka just sulla onkin deb-distrojen kanssa ongelmia, ne on (yllätys yllätys) oikein hyviä.Pelikäyttöön kannattaa sitten käyttää distroa mikä päivittyy tiheään eli ei mitään Debian pohjasta.
Oletan että Windows 12 on AI pohjainen eli raudan pitää siis tukea AI ominaisuuksia lokalisti. Sitten kun tarvitsee lisää AI tehoa, sitä voi ostaa kuukausimaksulla etäpalvelimilta.Toivottavasti vuoden päästä olisi Windows 12 ulkona ja siinä korjattu kaikki 11 aivopierut. Tällä hetkellä se on kasa höyryävää se käyttökokemukseltaan että luotettavuudeltaan.
Aina oppii uutta. Tuohan on kätevä ominaisuus.Sen jälkeen kun File Explorer sai tabit ei ole tarvinnut miettiäkään useamman ikkunan aukipitoa
Siinäpä itse kuvasit itsesi, vaihda vain Windows tilalle Linux.Näitä sinun vastauksia tässä lueskelin niin taidat olla viimeisen päälle Windows fanboy
Whataboutismia.Oletan että Windows 12 on AI pohjainen eli raudan pitää siis tukea AI ominaisuuksia lokalisti. Sitten kun tarvitsee lisää AI tehoa, sitä voi ostaa kuukausimaksulla etäpalvelimilta.
Vastaako tuo sinun toiveitasi?
Itsellä on ollut win 11 parisen vuotta käytössä, eikä mitään ongelmia sen suhteen. En minä kaikista muutoksista siinäkään tykkää, mutta en kyllä takaisin kymppiinkään vaihtaisi.
Mutta varmasti Windows 12 tulee, kunhan markkinoilla on riittävästi koneita joiden rauta ajaa AI toimintoja lokaalisti. Nykyään kaikki kuvittelee, että ChatGPT on ilmainen… Ei se ole. Firmat maksaa sen kulut kouluttaakseen teköälyään käyttäjien aineistoilla. Sen käyttö,oikeasti on varsin kallista. Eli sille tulee hintalappu jossain vaiheessa. Helpointa se lienee siten, että käyttäjä maksaa kulut joko ajamalla tekoälyjutut lokaalisti tai maksamalla jotain käyttömaksua. Win12 olisi järkevä rakentaa tuon mallin ympärille (siis Microsoftin näkökulmasta) nyt toistaiseksi chatgpt on ilmainen, eikä oikein ole koneita joissa tekoälyn voisi pyörittää lokaalisti, niin turha julkaista win12msta vielä.
Tämähän on oma paheeni. Kuitenkin niitä pelejä on, jotka ei toimi Linuxilla... Ja toinen on FL studio jota käytän muutamine plugareineen. Tietty vastaavia softia löytyy Linuxille, tykkään kuitenkin käyttää tuota, ja plugareita johon olen tottunut ja todennut hyviksi.Toki on joitain kernel anti-cheatin omaavia pelejä jotka eivät toimi.
Jos kaikki ohjelmistot jota käytän pelittäis Linuxilla olisin luultavasti vaihtanut aikoja sitten. Windowsissa itsessään ei ole mitään ominaisuutta josta olen, että "WAU MITEN KOVA!", on pelkästään "It just works™". Ehkä vielä joskus jos emulaatio tai ohjelmistot muuttuu siten,että kaikki mitkä pyörii windowssilla pyörii myös linuxilla, tulen vaihdon tekemään.Että sen jälkeen toimis kaikki pelit. Kun nyt toimii muut paitsi nuo jokunen kernel anticheatiä käyttävä peli.
Yleisen turvallisuuden kannalta oleellista se että ohjelmisto on ladattu virallisista lähteistä ja että kikka kakkoset on sellaisia missä ei asenneta epävarmojen lähteiden lisäaosia/ohjelmia, tai että kikat ei ole sellaisia mitkä rajoittaa ohjelmiston tietoturvaa. Eli ettei olisi tieturvauhka käyttäjällä eikä ympäristölle.
- Asentaa Windows 10 IoT Enterprise LTSC- versio
- A) käyttää sitä ilman lisenssiä (toimii sinällään ongelmitta)
- B) hankkia lisensi kikkakolmosella
Vasta vaihtoehto 4 alkaa menemään harmaalle alueelle mutta 4a:ssa ollaan periaattessa vielä kuivin jaloin kuin asennustiedosto vaan hankitaan kolmannelta osapuolelta. Microsoft kun sallii Windowsin käyttämisen ilman lisenssiä. 4b:ssä mennään sitten kyseenalaisiin keinoihin, kun aktivointi tehdään epävirallisesti. Aiemmin tuossa käytettiin samaa menetelmää, jolla Microsoft salli Win7 lisenssien päivittämisen Win10:lle. Microsoft oli siis itse jättänyt sinne porsaanrei'än, jota hyödynnettiin. Viime vuonna Microsoft tilkitsi tuon tavan, niin nyt epävirallinen aktivointi on entistä kyseenalaisempi mutta edelleen mahdollinen .
Tämähän on oma paheeni. Kuitenkin niitä pelejä on, jotka ei toimi Linuxilla... Ja toinen on FL studio jota käytän muutamine plugareineen. Tietty vastaavia softia löytyy Linuxille, tykkään kuitenkin käyttää tuota, ja plugareita johon olen tottunut ja todennut hyviksi.
Kriittiset käyttöjärjestelmän tietoturvapäivitykset on tärkeitä, se kuinka tärkeitä riippuu onko laite verkossa ja millaisessa verkossa.onko tuollaisilla päivityksillä mitään virkaa ? Ainoastaan kerran tullut virus kun flash vai oliko se java vuonna kivi ja miekka ei ollut päivitetty.
xp:kin toimi ihan hyvin joku 10v supportin loppumisen jälkeen