Microsoft kertoi Game Modesta ja Creators Updaten muista uudistuksista pelaajille

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 574


Microsoft on kertonut tipottain tietoja tulevasta Windows 10:n Creators Update -päivityksestä. Yhtiön omien paljastusten lisäksi päivitykseen saapuvista ominaisuuksista on saatu niin Windows Insider -koontiversioista kuin myös yhtiön sisältä vuotaneista koontiversioista.

Nyt Microsoft on kertonut Xbox-sivustollaan etenkin pelaajia koskevista Creators Updaten ominaisuuksista. Päivitykset koskevat tavalla tai toisella sekä Windows-tietokoneita että Xbox One -pelikonsoleita.

Game Mode on ominaisuus, jonka olemassaolo vuoti alun perin yhtiön sisäisistä Windows 10 -koontiversioista. Game Moden tarkoitus on optimoida Windows 10:n ja tietokoneen resurssit mahdollisimman tehokkaasti pelien käyttöön. Ominaisuus tulee tukemaan sekä Win32- että UWP-pelejä, mutta toistaiseksi on epävarmaa pitääkö pelinkehittäjän rakentaa tuki ominaisuudelle erikseen, vai hoitaako Windows sen automaattisesti. Myös Xbox One ja tuleva Scorpio tulevat hyödyntämään vastaavaa ominaisuutta pelisuorituskyvyn optimoimiseksi ja Microsoftin tavoitteena onkin, että pelinkehittäjän tarvitsee luoda pelistä vain yksi UWP-versio, joka toimii pienin muutoksin sekä Xbox Onella, Scorpiolla että Windows 10 -tietokoneilla. Windows Insider -koontiversioita käyttävien käyttäjien pitäisi saada täysin toimintakykyinen Game Mode testikäyttöön lähitulevaisuudesssa.Toinen merkittävä uudistus on Beam-streamauspalvelun vahva integrointi osaksi pelikokemuksia. Päivityksen myötä sekä Windows 10 -tietokoneet että Xbox One -konsolit voivat streamata pelinsä palveluun parilla klikkauksella. Windows-puolella yhden napin streamaustoiminto liitetään osaksi Game baria (Win+G) ja Xbox Onella osaksi Guidea, jonka saa esiin painamalla Xbox-logoa ohjaimessa.

Muita pelaajien kokemuksia parantavia toimintoja ovat omien kavereiden etsimen helpommin eri sosiaalisista medioista, päivitetyt Activity Feed -päivitykset sekä parannetut peliporukan etsimismahdollisuudet. Kilpahenkisempää peliväkeä hellitään puolestaan mahdollisuudella luoda omia Arena-turnauksia Xbox Live -palvelun avulla. Aluksi tuettuina peleinä tulevat olemaan World of Tanks ja Killer Instinct, mutta pelilista tulee kasvamaan tulevaisuudessa.

Lähteet: Xbox, Windows Central

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 574
Pitää toivoa, ettei tämä ala muodostamaan mitään conflikteja esim. Steamin Overlayn kanssa. Alkaa olemaan muutenkin kohta aikaspaljon kaikkea overlay juttua tarjolla, ku on Steam, UPlay, RivaTuner, GoG, Origin, Geforce Experience ja Rockstar Social Club. Niidenkin toimimaan saaminen samaan aikaan ei aina meinaa onnistua.
Tuo Game Bar on ollut Windows 10:n mukana alusta asti, siihen vain lisätään uusi streamausnappula (sillä Game Barilla on tosin välillä ollut jotain konflikteja ainakin näyttisvalmistajien pelivideon nauhoituskikkareiden kanssa). Game Mode tuskin on mikään overlay.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 933
Onko anniversaryn mukana tullutta bugia korjattu vieläkään? Juurikin tämä game bar + xbox sovellus viritys aiheutti monille aivan järkyttäviä fps ongelmia joissakin peleissä. Tämä siis siitä huolimatta käytitkö koko sovellusta, se onnistuu taustalla pyöriessään sössimään asiat ihan itsekseen. Esimerkiksi csgo:ssa fps tippu normaalista 300 johon cäpätty tuonne 30-60 paikkeille.

Ylipäätään nämä taustalla pyörivät turhat kikkareet on enemmän haitaksi kuin hyödyksi suurimmalle osalle ihmisistä. Silti niitä pitää väkisin tuputtaa kaikille. Esimerkkeinä mikkisofta ja nvidia. Varmaan myös AMD:llä joku vastaava?
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
63
Mua kyllä vähän ärsyttää tuo XBOX tauhkan integrointi käyttöjärjestelmään. Game bar aiheuttaa jo nykyisellään harmaita hiuksia mm. Steamin Big Picturen käyttäjille. Onneksi osan noista saa vielä poistettua Windows 10:stä PowerShell loitsuilla.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
1 019
Olisi mukavaa, jos Microsoft olisi jo tässä vaiheessa kertonut tarkalleen miten tuo Game Mode oikeasti toimii. Nyt voi lähinnä arvailla, että onko se yhdistelmä esim. tiettyjen prosessien prioriteetin säätämisestä, toisenlaisesta muistinhallinnasta, tiettyjen taustatoimintojen sulkemisesta ja/tai näytönohjaimen ajurisäädöistä.
 
Liittynyt
25.11.2016
Viestejä
1 783
Voisiko olla niin ettei kaikkia ominaisuuksia ole lyöty lukkoon tai ei olla varmoja saadaanko kaikki toimimaan niin ei huudella liikoja.
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 219
Olettaisin sen olevan jotain tähän malliin: sammutetaan epäolennaisia prosesseja muistin ja CPU:n säästämiseksi. Estetään indeksointi ja Windowsin päivitysten lataus. Tuupataan kaikki mahdollinen tarpeettomampi muistinvaraus swappiin ja mahdollisesti vaihdetaan suuremmat prioriteetit peleissä tarvittaville toiminnoille.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 681
Toivottavasti saadaan myös jotain nappuloita joista ominaisuuksia voi ottaa pois päältä. Eikä niin, että ne on aina päällä/taustalla vaikka et haluaisi.
 

Laquel

This is where I get off.
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 518
Olis kyllä hauska nähdä miten eri tehoisilla kokoonpanoilla tämä vaikuttaa eri peleissä. Oisko pikku artikkeli mitään @Sampsa?

Kokoonpanoja vaikka joku GTX 1050ti+i3+8GB ram ja GTX 1080+i7+16GB ja erot game mode päällä ja pois. Siinä vois toki pitää pari ohjelmaa taustalla päällä jos sillä tulis erojakin.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 658
Oletan, jotta vaikuttaa eniten hitaimmilla ja heikoimmilla laitteilla, joista saattaa resurssit loppua kesken nopeammin kuin laitteilla joissa on kaikki viimeisen päälle ylimitoitettu.
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 219
Oletan, jotta vaikuttaa eniten hitaimmilla ja heikoimmilla laitteilla, joista saattaa resurssit loppua kesken nopeammin kuin laitteilla joissa on kaikki viimeisen päälle ylimitoitettu.
Näkyy todennäköisesti kaikein parhaiten laitteilla, joissa on niukasti muistia ja tavallinen kovalevy.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 658
Mahdollisesti... Riippuu siitä missä pullonkaula sattuu luuraamaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
192 795
Viestejä
3 488 750
Jäsenet
62 211
Uusin jäsen
Rullaaja

Hinta.fi

Ylös Bottom