Microsoft esitteli Windows Copilot -tekoälyavustajan

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 166


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Microsoft on julkaissut Build-tapahtumassaan täyslaidallisen tekoälyuutisia. Tekoälyä on ahdettu suoraan Windowsiin minkä lisäksi saataville tulee Bing Chat -plugineja, joiden avulla kehittäjät voivat integroida tekoälyominaisuuksia suoraan ohjelmiinsa.

Microsoftin mukaan sen Copilotit tukevat automaattisesti OpenAI:n ChatGPT-plugineja yhtiön omien Bing-pluginien lisäksi, tehden erilaisten ominaisuuksien integroinnista entistä helpompaa. Esimerkiksi Bing Chattiin suunniteltu lisäosa toimii sellaisenaan myös Copilot-alustoilla.


Windows Copilot ei oletuksena näy missään, mutta kun sen avaa se pysyy jatkuvasti esillä ruudun sivulle asetetussa palkissa. Copilot näyttää pintapuolisesti hyvin vastaavalta kuin vaikka Edgeen integroitu Bing-tekoälypalkki, mutta se on integroitu tiukasti Windowsiin ja on siten hyödynnettävissä helposti myös erilaisten käyttöjärjestelmään liittyvien toimien komentamiseen esimerkiksi taustakuvan vaihtamisesta alkaen. Esimerkkinä Copilotin käytännön taidoista Microsoft kertoi, että se osaa esimerkiksi tiivistää, uudelleenkirjoittaa tai selittää leikepöydälle kopioitua sisältöä.

Microsoft Storeen taas perustetaan erillinen, vain tekoälysovelluksille ja -kokemuksille tarkoitettu osionsa, mistä käyttäjät voivat löytää helpommin omaan pirtaansa sopivia sovelluksia. Lisäksi tekoälyä tullaan hyödyntämään ohjelman arvostelujen tiivistelmien muodostamiseen kaikkien arvostelujen pohjalta.

Kehittäjille tarjotaan puolestaan uutta ONNX Runtimea, joka sisältää Microsoftin sisäisesti käyttämät työkalut eri tekoälymallien pyörittelyyn. Se mahdollistaa tekoälyn pyörittämisen suoraan laitteella sen prosessorilla, näytönohjaimella tai erilaisilla tekoälykiihdyttimillä ja tarvittaessa Azure-pilven hyödyntämisen siinä sivussa, mikäli lokaalit resurssit eivät ole riitttäviä.

Lähde: Microsoft

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
206 797
Viestejä
3 697 153
Jäsenet
64 535
Uusin jäsen
Keintsuuu

Hinta.fi

Ylös Bottom