On noita huomattavia magneettisia myrskyjä jo ollut modernilla sähköistetyllä ajalla ja käytännössä ilman valmistautumista.
Ovat vain jääneet paikallisiksi.
Yksi purkauksista oli itse asiassa kuukausia Apollo 16:n jälkeen ja olisi vähintään aiheuttanut säteilysairauden astronauteille maapallon magneettikentän ulkopuolella ja tappavan annoksen aluksen ulkopuolella kuun pinnalla.
Solar storm of August 1972 - Wikipedia
March 1989 geomagnetic storm - Wikipedia
Halloween solar storms, 2003 - Wikipedia
G1-luokan geomagneettisia myrskyjä esiintyy aktiivisuusjaksolla (11 vuotta) noin 1700
G2-luokan geomagneettisia myrskyjä esiintyy aktiivisuusjaksolla (11 vuotta) noin 600
G3-luokan geomagneettisia myrskyjä esiintyy aktiivisuusjaksolla (11 vuotta) noin 200
G4-luokan geomagneettisia myrskyjä esiintyy aktiivisuusjaksolla (11 vuotta) noin 100
G5-luokan geomagneettisia myrskyjä esiintyy aktiivisuusjaksolla (11 vuotta) noin 4
www.northernlighthouse.ca
Joten itsellään auringonpurkaus ei todellakaan ole mikään harvinainen. Niinkuin ei ole harvinaisia myöskään <8 magnitudin maanjäristykset.
Eikä kukaan ole kai väittänytkään että pienempi purkaus, kuten nuo mainitsemasi, aiheuttaisi merkittävää vahinkoa. Isoja maahan osuneita, mutta pienempia kun Carrington-luokkaa olevia purkauksia, tapahtuu itseasiassa aika usein.
en.wikipedia.org
Mutta kun tuo mainitsemani Carrington-luokan purkaus oli omaa luokkaansa, ja sen uusinnan todennäköisyys jo lähitulevaisuudessa on suuri.
"On September 1–2, 1859, the largest recorded geomagnetic storm occurred. "
en.wikipedia.org
"Pahin tiedossamme oleva avaruusmyrsky tapahtui
syyskuussa 1859, kun aurinkopurkaus osui Maahan ja sai aikaan omituisia asioita: taivaalla leimusivat revontulet Välimerta myöten ja esimerkiksi lennätinlinjoista tuli kipinöitä. Arvioiden mukaan vastaava tapaus saisi aikaan suurta tuhoa nykyaikaisessa teknisessä maailmassa."
Auringossa alkaa taas tapahtua
yle.fi
"Parin vuoden ajan kestänyt rauhallisuus on nyt päättymässä: Auringon pinnalta on havaittu ensimmäiset merkit uuden aktiivisuusjakson alkamisesta" / YLE 13.6.2020
Kysymys ei ole siitä että jos Carrington-luokan myräkkä tulee, vaan siitä että kun/milloin se tulee. Se tulee aivan varmasti. Ja todennäköisyys megaluokan purkaukselle on jo suuri. Megaluokan (>=9 Richterin asteikolla) maanjäristyksen vaikutukset on paikallisia ja suurin tuho on episentrumissa ja rajoittuu pienelle alalle, mutta megaluokan auringonpurkaus koskee koko maapalloa ja kaikkia virtapiirejä, sähkölaitteita ja sähköverkkoja. Tapahtuman skaala on aivan erilainen ja tuhot on aivan eriluokassa. Moderni maailma pysähtyy piiiiiitkäksi aikaa.
No, Suomalaista huolestuttaa ainoastaan kerkiääkö kaljat lämpiämään jääkaapissa. Vastaus valitettavasti on että kyllä.