Merkistöistä

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
17 084
Siirretään tämä keskustelu oikeaan paikkaan.

Edellisessä viestissäni jo kerroin, miksi unicoden pitäminen oletuksena ei ole hyvä asia. Se tekee ihan konkreettisia tietoturvariskejä ja on ongelmallinen myös käyttäjien tuottaman sisällön kanssa esimerkiksi foorumeilla ja vieraskirjoissa. Unicode on kyllä hyvä asia silloin, kun sitä tarvitaan, ja ilman unicodea moni asia olisi hankalampaa. Kuitenkin tuollainen kaikkien pakottaminen unicoden käyttäjiksi on vastenmielistä ja tuottaa enemmän ongelmia kuin ratkaisee niistä.

Ja ovathan ne tasapituiset merkistöt aina myös helpompia implementoida.
Kyllä se unicoden pitäminen oletuksena on todellakin hyvä asia. Oikeastaan se, että käytät internetin UGC:tä esimerkkinä asiasta, jossa se olisi huono juttu, on suht koomista, kerta tuo on mainio esimerkki tilanteesta, jossa unicode on aikalailla välttämätön. Koska 2/3 maapallon väestöstä käyttää jotain muita aakkosia kuin latinalaisia.
Unicode mahdollistaa sen, että tietojärjestelmät ovat yhteensopivia kaikkien maailman kielien kanssa.
 

Timo 2

Premium-jäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
13 180
Tyhmänä kysyn liittyikö nää merkistöt ja niiden yhteensopivuus jotenkin siihen ettei mikkisoftan julkaisemasta dos 4.0 lähdekoodista saada käyttistä koottua (complile)? Jotain tälläistä muistan lukeneeni ja joku joskus sanoi jotain (saattoi olla villi huhu) ettei jotain ikivanhaa ajuria voi lähettää sähköpostilla liitteenä kun kuulema hajoaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 685
Viestejä
4 400 638
Jäsenet
73 032
Uusin jäsen
tetkiq

Hinta.fi

Ylös Bottom