Mekaaniset näppäimistöt

Viestiketju alueella 'Muut PC-komponentit ja oheislaitteet' , aloittaja Ano, 17.10.2016.

 1. Ano

  Ano

  Viestejä:
  482
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
 2. iso-karhu

  iso-karhu Vieras (tunnus poistettu)

 3. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 671
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itselläkin vuoden verran ollut Logitech K710+ ruskeilla kytkimillä käytössä, ja on toiminut loistavasti. Ruskeat omaan makuun parhaat ajatellen peli/kirjoituskäyttöä. Ja tätä taitaa vieläkin saada aika-ajoin Gigantista todella edulliseen 60€ hintaan.
   
 4. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 979
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aloituspostaukseen joku hyvä selvennys kytkinten erosta olisi jees. Itsehän pidän sinisistä. :tup:
   
 5. ErrorFile

  ErrorFile

  Viestejä:
  463
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itse olen tykännyt tästä 60 % -kokoisesta Pok3rista. Mukavampi käyttääkin, kun kädet saavat olla järkevämmässä asennossa eikä pitkän näppäimistön tavoin tarvitse kurotella hiirtä. :tup:
   
  Härkönen tykkää tästä.
 6. Ano

  Ano

  Viestejä:
  482
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ole hyvä:

   
  Raippareino ja Chloe tykkäävät tästä.
 7. Kuningashillo^2

  Kuningashillo^2

  Viestejä:
  283
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Nyt on käytössä Corsair K65 RGB MX Speed kytkimillä. Tätä edeltävä oli tuollainen aloituspostauksen Quickfire TK MX Red, jonka annoin azerty-layoutillisena pois ennen kotikonnuille ulkomailta paluuta. Tykkään enemmän näistä Corsairin herkemmistä kytkimistä ja kunnon rannetuesta. Tosin laitteiden hinnoissakin taitaa olla vähän eroa.
   
 8. Kurppa

  Kurppa

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Voiskohan ketjun nimi olla mekaaniset näppäimistöt niin saataisiin ynnättyä muutkin kuin gamer-tyyliset mekaaniset samaan ketjuun? Ainakin muron puolella vastaava ketju oli tuolla nimellä. Paitsi jos joku välttämättä haluaa kumimattonäppiksistä täällä puhua. :think:

  Itsellä käytössä tällä hetkellä custom näppis jonka briteistä ostin. Pohjana Royal Glamin puinen kotelo, missä GONin musta plate, GH60 Satan -PCB, Gateronin Tactile Clear -kytkimet 67 grammasilla jousilla, ja ledeinä lämpimät valkoiset. Vielä tulossa Gateronin blankit PBT-hatut, kun ostaessa ei tullut hattuja ollenkaan. Toinen näppis on Qisanin Magicforce 68-key ruskeilla Gateroneilla. Näiden välillä vaihtelen fiiliksen mukaan. Aika samanlaiset kytkimet näissä on, mutta muutaman viikon päästä pitäisi tulla 75%-näppis mihin tulee massdropista tilatut lineaariset Gateron Yellowit.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
 9. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 671
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Triidin nimen voisi tosiaan vaihtaa koskemaan kaikkia mekaanisia. Pointsit tälle.

  Laitappas kuvaa tuosta omasta näppiksestäsi jos viitsit. Kuulostaa mielenkiintoiselta tapaukselta :cigar:
   
 10. Kurppa

  Kurppa

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuli vähän huonolaatuiset kuvat kun piti puhelimella upata imguriin ja pienensin siellä vähän.
  Täältä tulee lopulta tuo ylempi setti paikalleen.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  EDIT: Piti reupata kuvat kun lähtivät kävelemään imgurista.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
  ljarvi, Fribo-71, hesekiel ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 11. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 671
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiitokset kuvista :) Aikas seksikäs pikku ilmestys kyllä. Erittäin nätti tuo puinen runko.
   
 12. henksel

  henksel

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Kurppa, piru vie kun on komia näppis! Mites noissa ei-nordic-layouteissa toimiikaan ääkköset? Ei ole ihan liian tuttu aihe itselle. Mekaaniset näppikset olisi ihan veikeä harrastus/näpräilyaihe, mutta valitettavan vähän on ko. aihepiirin tavaraa tarjolla nordicina, tai ei ainakaan millään tavalla järkevällä hintatasolla.
   
 13. Kurppa

  Kurppa

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiitokset. Olenkin jo jonkun aikaa haaveillut 60%-näppiksestä ja puisesta kotelosta, joten redditin mechmarkettiin sopivan näppiksen sattuessa piti moinen testiin hommata.

  Ääkköset tulee ihan normaaleilta paikoilta vaikka hatuissa merkinnät onkin erit. Tästä syystä monesti tulee sulkuja hapuiltua vääriltä paikoilta numeronapeista kun merkit on eri napeissa, mutta muuten tuohon on kyllä tottunut. Saa nähdä auttaako blankit hatut vääriin merkintöihin. ANSI-leiskassahan ainoa puute on tuo vasemman shiftin vierestä löytyvä nappi, mutta aikaisempi käyttäjä oli laittanut backspacen tilalle kaksi nappia, niin käytän tuota sisempää korvaamaan nuo <>| merkit. EasyAVR-ohjelmalla sai kätevästi muokattua tuon layoutin omanlaiseksi, ja FN napin taakse sai ihan vapaasti viritellä omat kombinaatiot. Periaatteessa tuon napin voisi heittää vaikka FN+Z komboon, niin löytyisi sitten lähempää sitä oikeaa paikkaa. Yksi vaihtoehto olisi myös hommata yksi kytkin lisää, ja jakaa tuo vasen shifti kahdeksi napiksi.

  Viime aikoina on aika hyvin tullut universaaleja piirilevyjä ja pleittejä saataville, ainakin väliaikaisten group buy:en kautta. Myös monet groupbuy-hattusetit sisältää nuo ISO-napit, mukaanlukien tuo Hyperfuse-setti joka kuvissa näkyy. Tosin kaikissa kokoluokissa saatavuus ei ole yhtä hyvä kuin 60%:ssa, joihin tuota custom osaa löytyy reilummasti.
   
 14. amblik

  amblik

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onpas hyvä alku tälle uudelle ketjulle, todella hieno näppäimistö! Hatut on vissiin GMK:n Hyperfuse-versio? Noita Gateron tactile cleareja itsekin havittelin, mutta ei taida olla välttämättä luvassa enää ollenkaan uusia eriä kun Zealioilla on nähtävästi jonkinlainen yksinoikeus tuon tyyppisiin kytkimiin Gateronin kanssa.
   
 15. BonaC

  BonaC

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ittellä on tällä hetkellä alla tämä IBM:n Model M (vm. -92). Ollut vähän muussa käytössä tuo Rosewillin RK-9000 (MX Blue), niin on ollut helpompi pitää IBM:mää pöydällä kuin kaivaa aina näppistä mistä lie se nyt sattuu milloinkin olemaan. Ihan mukavahan tämä on ja ajaa asiansa, mutta pelatessa tekisi kyllä punasia mieli ja olenkin niitä katsellut tässä jo pidemmän aikaa.

  Eli olisko kellään tietoa perushyvästä Cherryn punasilla olevasta tenkeyless-näppiksestä?

  Suurimpana tässä mietintäprosessissa on ollut tuo, että ei kävis niinkuin on täs tuon Rosewillin ja Qpadin MK-50:sen kans käyny. Näissä kun näppäinhatut on jotain ämpärimuovia niin kaikki isommat näppäinhatut murtuvat tuosta kytkimen tapin juuresta. Ei mikään suuri ongelma, mutta jos oikein sopivasti sitä kolauttaa niin hattu singahtaa pois paikaltaan. En välttämättä valoja tarvittis, mutta ne tietysti saa pois päältä jos mieli muuttuu. Että jos valot on niin valkonen tai RGB. Medianapit olis kyl sinänsä plussaa, näis edellisis on pitäny autohotkeyllä virittää pikanapit niille.

  Jimm'siltä oon kattellu noita Cooler Masterin Masterkey Pro-näppiksiä. Niissä vain häiritsee se, että joku kerkisi niistä mainitsemaan että näppäinhatuissa on merkintävirheitä (pieniä virheitä labeleissa siellä täällä). Meinasin aluksi ostaa Duckyn, mutta jostakin syystä Jimm'si oli tiputtanu Duckyn näppikset valikoimistaan. Corsairit olis muuten, mutta en tiiä haluanko kuvioitua välilyöntiä.

  Hinnalla ei niin väliä jos se vain näkyy laadussa. Mutta mitä kauempana pysytään siitä 200 eurosta niin sen parempi.

  ===============================================================

  TL;DR;

  Laadukasta mekaanista vailla. Ideoita?

  Lyhykäisesti:
  - Cherry MX Red
  - Mieluusti Tenkeyless
  - Mieluusti mahdollisimman stock nordic layout
  - Laadukas ja luotettava
  - Taustavalot ei pakollinen, mutta jos on niin joko valkoinen tai RGB
  - NKRO pakollinen
  - Ei missään nimessä Razeria. :D
   
 16. Kurppa

  Kurppa

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä, juurikin nuo hatut on kyseessä. Tuosta vasta olleesta kakkos kierroksesta hankittu. Gateroninhan nuo Tactile Clearitkin ovat, mutta ZealPC ei ilmeisesti tykännyt, kun Gateron alkoi valmistaa Zealioseja vastaavia kytkimiä ihan omikseen ilman hänen suostumustaan. :D Taitaa siis olla sama kytkin muuten noiden Zealioitten kanssa, mutta erivärisellä sliderilla. Vielä viikko sitten taisi olla winkeyless.kr:n Gateron-kytkinten droppivalikossa nuo tactile clearit, tosin out of stockina, mutta nyt on poistunut vaihtoehtokin.
   
 17. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Team HFF

  Viestejä:
  709
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  [​IMG]
  Logitechin G410 hain tänään postista. Hieman erillaiselta tuntuu näpyttely näin MX brown/bluen jälkeen.
   
 18. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 251
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Keskustelua, kokemuksia ja suosituksia mekaanisista näppäimistöistä:

  Mikä on mekaaninen näppäimistö?
  Mekaaninen näppäimistö on näppäimistö jossa käytetään tavallisten kumikaarellisten näppäinten sijaan jousella tai muulla mekaanisella osalla toimivaa näppäintä.

  Mekaaniset näppäimistöt eivät ole enää niin erikoisia kuin aikoinaan, joten en listaa aloitukseen linkkien lisäksi kaikkia eri kytkintekniikoita jne. Täydennetään aloitusta myöhemmin jos se osoittautuu tarpeelliseksi.

  The Ultimate Mechanical Keyboard Catalog

  Kytkimet ja niiden erot:
  https://mechanicalkeyboards.com/faqs.php?q=mechanical_switch_difference

  -----------------

  Muutaman vuoden ajan olen käytellyt Q-Padin taustavalaistua MK-85:ttä punaisilla Cherryillä ja O-renkailla vaimennettuna. Hyvä näppis on ollut, mutta jostain syystä nyt on alkanut ilmenemään sellaista ongelmaa, että satunnaisesti jokin painike jää aktiiviseksi ja sitä pitää painaa uudestaan, jotta tilanne nollautuu.

  Uutta pitäisi siis laittaa tilalle, mutta mikä? Valikoima on laaja ja kaikki ovat kuitenkin tavallaan jonkinlaisia kompromisseja.

  Vaatimukset:
  - Skandit
  - Taustavalaistu
  - Mediapainikkeet
  - Cherryt (mielellään punaiset)
  - USB-jakaja (mielellään 2kpl)
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2016
 19. helppo92

  helppo92

  Viestejä:
  337
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Logtechin G710+ olen omistanut kohta vuoden ajan. Ihan tyytyväinen tähän olen ollut, vaikka aluksi tuo naksuna tuntuikin oudolta. Nyt sen sijaan kalvonäppäimistöjen ääni ei tunnu korvaan luontevalta :D. Näppäimistön tuntumaa en oikein osaa verrata muihin, kun on ainut ja ensimmäin mekaaninen näppis nyt käytössä.

  Parhaita ominaisuuksia tässä on ehkä kätevä taustavalojen säätö ilman turhia värejä, ylimääräiset ohjelmoitavat näppäimet ja volumesäädön rulla (+ muut mediapainikkeet). 60€ tästä maksoin black fridayssa ja ihan on tuntunut rahalle saavan vastinetta.
   
 20. Hordak

  Hordak

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red on ollut nyt käytössä about 1,5 vuotta kun moinen reilusta alennuksesta ostoskoriin tarttui. (Täyttä hintaa en kyllä maksaisi...)

  Punaisilla kytkimillä kirjoittaminen vaati vähän pidempään totuttelua kuin vaikkapa ruskeilla, mutta pelatessa ne tuntuivat heti luonnollisilta. Valaistusta voi säätää monipuolisesti, joskin pienen leikkimisen jälkeen valaistukseksi on tietenkin vakiintunut yksivärinen hillitty valaistus ilman mitään vilkkumisia ja efektejä. Makronappeja on vino pino, mutta vieläkään en ole keksinyt niille mitään järkevää käyttöä.

  Miinukset:
  - Aivan hirveä Anneli Auer -tribaalilogo :facepalm: (Mitä helvettiä Corsairilla oikein ajateltiin?)
  - Makronäppisten osuus näppiksen päädyssä näyttää irralliselta ja jälkeen päin lisätyltä

  Plussat:
  - Laatuvaikutelma
  - Tuntuma
  - Valaistuksen leikkimismahdollisuudet
   
 21. TheMrJamu

  TheMrJamu

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Itsellä on useampi IBM Model M joiden perässä PS2->USB kikkare. Tekniikkahan noissa on ns. buckling spring ja kestävät isältä pojalle ja ehkäpä lastenlapsillekkin. Kaupoista saa sitten noita nuorisolle tarkoitettuja taustavalaistuja hilavitkuttimia.
   
  chrisekh tykkää tästä.
 22. amblik

  amblik

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minusta nämä ketjut voisi tässä vaiheessa hyvin yhdistää kuten tuolla pelinäppäimistöketjussa jo aikaisemmin ehdotettiinkin ja tehdä yhdistelmästä "mekaaniset näppäimistöt" -ketjun. Viestejä ei varmaan liikaa tulisi ja suuri osa pelinäppäimistöistäkin on kuitenkin mekaanisia...
   
 23. Iso D

  Iso D

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Semmonen ongelma tullut Steelseries 6Gv2:en kanssa, että esc temppuilee. Rekisteröi about yhden kymmenestä painalluksesta. Kellään vinkkiä, miten tällaista ongelmaa kannattaisi alkaa korjailemaan?
   
 24. Gremmy

  Gremmy

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Corsair K70 lux rgb tätä nykyä itsellä käytössä, MX Blue kytkimillä. Aivan loistava kapine kyseessä. Valoissa niin paljon leikkimahdollisuuksia kuin ainakaan itse osaan pyytää. Tuntuma tosi hyvä kaikin puolin ja ulkonäkökin miellyttää omaa silmää. Erilliset medianapit ja usb (missä itsellä langattomien luurien lähetin kiinni) on niin ikään kivat olla olemassa.

  Hinta on siellä suht. suolaisen (n. 160e paikasta riippuen) puolella mutta vastineeksi tuntuu kyllä saavan ihan tosissaan laatua.

  http://www.corsair.com/se-fi/k70-lux-rgb-mechanical-gaming-keyboard-cherry-mx-blue-nd
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2016
 25. Robbs

  Robbs

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Langaton pelinäppäimistö.
  Ei taida vielä tänäkään päivänä löytyä mitään varteenotettavaa vaihtoehtoa?

  En vaadi mitään aivan markkinoiden parhaita input lageja yms. mutta joku ihan hyvä perusnäppis ja mielellään mekaaninen olisi hakusessa. Vaikka ainakin googlettelulla nuo taitavat olla vähissä(Rapoo ainut)
   
 26. Kurppa

  Kurppa

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Massdropissa ainakin on ollut vähän väliä bluetooth mekaanisia. Ei ihan marketeista taida vielä kunnolla saada langattomia, mutta tuo massdrop on yksi vaihtoehto.

  EDIT: Neljä päivää sitten viimeksi ollut tämmönen: https://www.massdrop.com/buy/kc71-rgb-bluetooth-mechanical-keyboard-typist (Taitaa vaatia sisäänkirjautumisen)
   
 27. Ano

  Ano

  Viestejä:
  482
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Oudie tykkää tästä.
 28. Gremmy

  Gremmy

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ano tykkää tästä.
 29. JesseR

  JesseR

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Nyt ollu puolisenvuotta logitech G710+ (Ruskeilla) käytössä, ja on omalla kohdalla ensimmäinen mekaaninen näppis.

  Oon ollut tosi tyytyväinen :tup:
  Aluksi tuntui äänekkäältä, mutta jahka totuin olemaan "pohjaamatta" niin ei paluuta perinteiseen ole.

  G810 (romer G) ois kiva saada testiin, mutta ei huvita maksaa kyllä yli 140€. Ja liekkö osaan enää olla ilman noita G710+ G-näppäimiä
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2016
 30. Nakkivahvero

  Nakkivahvero

  Viestejä:
  665
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Romer G:t on ihan jees. Itselläni tarttui G410 69 eurolla matkaan muutama viikko ennen tuota Jimm'sin 49 euron tarjousta. Entinen oli MX Browneilla varustettu Rosewill.

  Fiilis on se "likainen ruskea". Rekisteröintipiste korkeammalla ja sen jälkeen tuntuu paksummalta vaimennukselta kuin pienet O-renkaat Rosewillissäni. Pelaamiseen kelpaa hyvin ja kyllä tällä nyt kirjoittaakin, mutta mielummin brownit kirjoittamiseen, minkä takia tuo Rosewill menikin duuniin.
   
 31. Wabis

  Wabis

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  :)

  Itsellä on tuo g810 ja romer g näppäimet ovat omasta mielestäni miellyttävät :geek:
   
 32. Ari T

  Ari T

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Roccat suora ollut nyt käytössä muutaman kuukauden. Kyllä tämä aiemmat halppis näppäimistöt voittaa mennen tullen, tosin en ole koskaan kyllä kokeillut muita mekaanisia joten en osaa vertailla.
  Mutta se on kait pääasia että itse tykkää ja pärjää mokomalla.
   
 33. Vaateripustin

  Vaateripustin

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä ollut ducky shine 2 78version tässä nyt puolisen vuotta käytössä ja on varmaan yks mukavimmista näppäimistöstä mitä on tullu omistettua. Mukava kanssa kun löytyy useampaa cherryä nii pääsee testaamaan että mikä se mukavin niistä on (punaiset keveästi parhaimmat).
   
 34. tUMi87

  tUMi87

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Itsellänikin oli käytössä noin kuukauden ajan G810 ja itsekin miellyin Romer-G -kytkimien tuntumaan ja hiljaisuuteen.

  Tällä viikolla otin käyttöön G910:n lähinnä rannetuen takia, koska olen itse siihen niin tottunut, etten oikein osaa tulla toimeen ilman. Siksi G810 meni takaisin pakettiinsa ja kaappiin odottamaan sitä, mitä päätän sille tehdä.

  Jos joku haluaa ostaa minulta tuon G810:n pois, niin yhteyttä saa ottaa. Uudenveroinen näppis kyseessä, ostin sen noin kuukausi sitten Jimmsin B-stockista.
   
 35. amiskaRva

  amiskaRva

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Murotarjouksesta napattu G410 korvasi vanhan kalvonäppiksen, itselläni ei ole tarvetta numpadille ja macroille joten laninäppäimistöksi hyvä hankinta + onhan tää rgb valaistus nyt niiiiiiiiin kiva ominaisuus :lol:
   
 36. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kohta vuosi tullut rämpättyä tätä CM Trigger-Z ruskeilla kytkimillä ja mallikkaasti pelittänyt. Kaikki ledit toimii, eikä muutakaan häröä. Sama tuntumahan tässä on kun muissa, koska samat kytkimet mutta ei valitettavaa tästä. Kamalaa käyttää joskus muualla rubberdomeja tai läppärin näppistä, ihan muhjuja.
   
 37. Oispa kaljaa

  Oispa kaljaa

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsellä ollut vaikka mitä mekaanisia näppäimistöjä tässä vuosien varrella, tässä nopeat arvostelut kaikista:

  QPad MK-50 (Cherry MX Red): Hyvä perus näppis, ei mitään ylimääräistä lukuunottamatta aivan järkyttävän näköisiä oransseja blank näppäinhattuja, jotka ilmeisesti tarkoitettu WASD tilalle. Epästandardi alarivi. Punaiset kytkimet eivät vaan oikein maistunut joten meni kiertoon. Tää oli myös eka mekaaninen minulla.

  Aula Demon King (Aula MX Blue): Ekoja kiinalaisilla kopio kytkimillä varustettuja näppäimistöjä. Ostin Ebaysta kun dollari oli matalalla ja maksoin ~35€. Näppäinten alla joku ihme roiskesuoja mikä onkaan, ilmeisesti suunnattu Internet-kahviloille. Layouttina joku ANSI/ISO sekäsikiö, löytyy ISO enter ja ANSI shift. Näppäinhattujen erittäin ruma fontti on myös iso miinus. Kytkimet ihan paskat, vähän enemmän naksuvat Cherry MX Bluet, mutta erittäin epätasaiset. Lisäksi osa kytkimistä jää jumiin parin kk käytön jälkeen. Tää meni veljelle, jolla edelleen käytössä.

  Cherry G80-3000 (Cherry MX Clear): Tuli tilattua Mindfactorystä koneen osien mukana. Todella kevyt näppis, joten tuntuu halvalta. Vaaleassa versiossa ohuet PBT näppäinhatut. Näppäinhatut ovat myös vähän harvinaisempaa Cherry profiilia. Cherryn MX Clear kytkimet tuntuivat vähän turhan raskailta omille kätösille, joten tuli myytyä pois.

  Das Keyboard 3 (Cherry MX Blue): Ei mielestäni lähelläkään maineensa arvoista. Näppäimistö tuntuu jotenkin muoviselta vrt. Ducky Shine/Novatouch/QPad. Lisäksi kiiltävä muovipinta iso miinus, kaikki sormenjäljet ja muu paska näkyy siinä todella helposti. Lisäksi miinusta epästandardista alarivistä, etenkin kun vakiohatut tuntuivat kuluvan nopeasti. Cherry MX Bluet todella hyvät kirjoittamiseen, mutta äänekkäät. Tuli myytyä Duckyn alta pois.

  Access näppis jonka mallia en muista (Cherry MX Black): Mustilla kytkimillä, todella ohuilla ABS-doubleshot hatuilla varustettu näppis. Oli tarkoitus ottaa näppäinhatut sekä kytkimet talteen pientä projektia varten, mutta ei löytynyt motia ja meni kaverille. Mustat kytkimet yllättävän hyvän tuntuiset, vaikka tuntuvat olevan aika epäsuositut jostain syystä.

  Ducky Shine (Cherry MX Blue): Eka näppis ledeillä. Tähän tuli myös hommattua Duckyn PBT blankot parantamaan tuntumaan. Todella tukevan oloinen näppis. Aluksi näppäimistössä oli jotain häikkää K kytkimessä, ei toiminut jos taustavalo oli kirkkaana, mutta kun vähän antoi lämpöä juotoksille sekä puhdisti hapettumia, niin alkoi toimimaan normaalisti. About vuoden käytin tätä, kunnes vaihdoin kuullokkeet avoimiin ja sinisten kytkinten aiheuttama melu alkoi ärsyttää.. :)

  Matias Quiet Pro (Matias Quiet Click): Ekat ei Cherry (tai kopio) kytkimet, tuntuma aika pirun hyvä. Erittäin hiljaiset kytkimet jotka tuntuvat joltain sekoitukselta Toprea ja Cherry Clear/Blue. Tässäkin näppäimistössä jostain syystä kiiltävää mustaa muovia, jossa näkyy kaikki paska. Jossain vaiheessa alkoi ilmestyä jotain häikkää D-kytkimeen, jos painaa hitaasti niin tulee tupla D. Lisäksi tapahtuu kirjoittaessa ehkä kerran pari päivään. Tällä hetkellä myynnissä täällä btw. :)

  Noppoo Lolita Spyder TKL (Kailh MX Red + 3 Gateron MX Red): Tää tuli kaverilta mulle rikkinäisenä. Alkuperäiset näppäinhatut aika paskassa kunnossa ja 3 kytkintä paskana, vaihdoin Gateroneihin ihan testatakseni niitä, kun etenkin Redditissä ylistetty (Eikä suotta). Kailhit tuntuvat about 1:1 Cherry MX Red kanssa, Gateronit ovat selvästi paremman tuntuiset. Layout on standardi ANSI US, joten tuli tilattua kuluneiden näppäinhattujen tilalle Ebaysta räväkkään pinkit alle kympillä. Lisäksi jotain häikkää NKRO-modessa, kun ei meinaa mennä päälle ekalla yrittämällä. Muuten ihan toimiva kapistus ja tämäkin myynnissä tällä hetkellä.

  Turtle Beach Impact 700 (Cherry MX Brown): Tuli haettua Powerista, ilmeisesti jotain sukua Duckylle. Tämäkin todella tukevan oloinen, kuten Ducky Shine. Punaisella taustavalolla, jota voi säätää jonkin verran. Ruskeat kytkimet tuntuvat todella hyviltä, mutta näissä on huhujen mukaan aika paljon vaihtelua eri erien välillä. Tän näppiksen kytkimet eivät tunnu "likaisilta" punaisilta omasta mielestä, vaan aktivointipisteen voi tuntea hyvin, mutta ääntä ei lähde läheskään niin paljon kuin sinisistä kytkimistä. Mukana myös jotain extra näppäinhattuja sekä hattujen irroitustyökalu. Pari viikkoa oston jälkeen ensimmäinen ledi lopetti toimintansa, joten pitäs varmaan kiikuttaa takaisin Poweriin :think:

  CM Novatouch (Topre): Noppoon vuoksi tykästynyt TKL näppiksiin, joten piti saada tälläinen. Novatouch on siitä erikoinen näppäimistö, että vaikka tässä on Topren kytkimet, niin tähän käy kuitenki normaalit Cherry MX kytkimille suunnatut näppäinhatut. Toisaalta verrattuina muihin Topre näppäimistöihin, Novatouchin vakiohatut ovat ohutta ABS-muovia. Muuten näppäimistö on erittäin tukevan oloinen. Topre kytkimet tuntuvat paremmilta kuin mitkään Cherryn kytkimet omasta mielestä ja todennäköisesti tällä näppäimistöllä mennään nyt pidemmän aikaa.

  Lähes kaikki näppäimistöt ostettu käytettynä ja myyty aika +-0 pois. Jos jonkun mielestä teksti on hieman sekavan oloista, niin syytän krapulaa.
   
 38. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 737
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tällä hetkellä käytössä on Gigabyte Aivia Osmium Cherry MX Brown ja ennen sitä oli puolisen vuotta käytössä sama näppäimistö punaisilla kytkimillä. Siihen oli silloin pakko asentaa punaiset O-renkaat kun pohjaamisesta lähtevä kolina oli ihan sietämätön. Vaikka ne vähentivät näppäinten liikematkaa vain 0.2mm, niin ero tuntui ainakin aluksi valtavalta. Nyt en mitään renkaita jaksanut asentaa ja eipä tuo puolisokaan ole valittanut näppäinten kolinasta.

  Tässä välissä oli myös kokeilussa Logitech G710 sinisillä kytkimillä mutta koko näppäimistö tuntui laaduttomalta muovirimpulalta ja siniset eivät sopineet minulle ollenkaan. Kyseinen näppis taisi maksaa vain kuusikymppiä mutta en silti keksinyt yhtäkään syytä miksi pitäisin sen. Joku varmasti tykkää, mutta minulle oli aivan liian äänekäs ja raskas kirjoittaa.

  Tänne kaivataan myös suosituksia/vinkkejä langattomista mekaanisista näppäimistöstä. Olohuoneen Logitech k400 PLUS kaipaisi laadukkaampaa seuraajaa...
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2016
 39. JesseR

  JesseR

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tarkoitatko G710 ?
   
 40. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 737
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juu, tarkoitin ja nyt on viestikin korjattu. Ilmeisesti kännykän SwiftKey haluaa sotkea ihan kaikki sanat.
   
  JesseR tykkää tästä.
 41. CryptoKid

  CryptoKid Jonkun tarttis varmaan tehrä jottain Make ATK Great Again

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  IBM Model F sen olla pitää. Itsellä on XT-malli, jossa on vähän totuttelua vaativa leiska, mutta on se sen arvoinen. Vielä kun jostain saisi 122-nappisen version.
   
  EDI tykkää tästä.
 42. TK007

  TK007

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse käytän Duckyn year of the horse- spessueditionia, on siis minikokoinen. Kytkimet on ruskeat jotka olen tunnistanut itselle parhaimmiksi sekä kirjoittamiseen että pelaamiseen. Tosin tenkeyless voisi olla soppeli koko itselle, näin jälkeenpäin ajateltuna.
   
 43. TheMrJamu

  TheMrJamu

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Löytyi tuollainenkin ser-kontista, mutta annoin duunikaverille. Olisi joutunut tekemään aikamoisia mappauksia uupuvien namiskoiden takia niin raaskin luopua :) Olihan se kieltämättä miehekkään oloinen.
   
  EDI ja CryptoKid tykkäävät tästä.
 44. Sire

  Sire

  Viestejä:
  286
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täältä löytyy Ducky Legend cherryn ruskeilla kytkimillä ja valkoisella taustavalolla. Ensimmäinen mekaaninen näppikseni ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Näppäimistön rakenne on erittäin tukeva ja sen huomaa myös painosta, tällä voisi halutessaan tappaa :smoke:

  Uutta näppistä tuskin tulee hankittua ennen kuin tämä hajoaa tai kulahtaa alta pois, eli katsellaan sitten 10v päästä. Ehkä.
   
 45. Raippareino

  Raippareino

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Onko kenelläkään kokemuksia näistä ns. silent- tai stealth-näppiksistä? Eli "hiljainen" mekaaninen näppäimistö?
  Uuden näppiksen hankinta on käsillä ja pikkaisen kokemuksia kaipaisin niistä. Esim Razer Blackwidow Stealth on tuollainen hissunäppis.
  Niin ja taustavalaistus olisi kiva, pidän pimeästä.
   
 46. stile

  stile

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 47. ekkiN

  ekkiN

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Itse paukuttelen kotona menemään Steelseriesin Apex M800:lla, joka on hiljainen mekaaniseksi näppikseksi. Kyseessä on "ultranopea" näppis, joten tuntuma eroaa aika paljon tavallisesta mekaanisesta. Näppäimet eivät pidä kliksuntaa ja niitä tarvitsee painaa vain vähän painalluksen rekisteröitymiseksi. Pelaamiseen näppäimistö vaikuttaa hyvältä, mutta kirjoitteluun en sitä välttämättä hommaisi, sillä näppäiasettelu tuntuu jotenkin ahtaalta. Näppäinten herkkyys aiheuttaa myös välillä virhepainalluksia.
   
 48. Shaolin

  Shaolin

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tiedä että oletko kokeillut o-renkaita näppäimiin. Niillä kyllä saa samanlaisen efektin.
   
 49. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 979
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Iteltä löytyy vanhemman pään Razer Blackwidow sinisillä Cherryillä ja kovasti olen tykännyt. Kaljat kaatuneet pari kertaa päälle, mutta mitäpä isopropanoli ei puhdistaisi, ja taas toimii kuin uusi :)

  Meni vaan K-näppäinhattu paskaksi kiinnityksestään, jotenka tuossa nyt S:n hattu tilalla (QWEASD nappeina punaiset näppäinhatut jotka tulivat näppäinten irrotustyökalun mukana). Olisihan se sinänsä kiva vaihtaa uuteen, niin saisi tästä vaikkapa kakkoskoneelle näppiksen. Mikähän olisi kova edullisemman pään MX Blue kytkimillä oleva taustavalaistu, ei mitään TKL-virityksiä vaan ihan täysillä näppäimillä?
   
 50. Raippareino

  Raippareino

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  En ole testannut koska en vielä omista mekaanista näppistä,
  mutta koska logitechin K800 alkaa tympimään niin kohta tulee hommattua sellainen.
  En vain tykkää ostella sikaa säkissä joten ostopäätös vaatii (itse)tutkiskelua.
  Niin ja näppiksessä olisi minimivaatimuksena oltava numeronäppäimistö.

  Kiitos.