Mehun/juoman kirkastaminen kotikonstein?

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 998
Eli, onko jotain helppoa tapaa kotikonstein kirkastaa juotavaa nestettä? Olen tässä useampana vuotena tehny läheisille paholaisen hilloa joululahjaksi ja nyt kun tässä useammalla kiertää flunssaa flunssan perään niin ajattelinkin tehdä heille inkiväärishotteja. Tuota tulee juotua itsekin, mutta sehän on (kuten varmaan kaikki jotka on juomaan tutustuneet tietää) väriltään lähempänä jotain kiljua/lömppiä. Kovin etovan näköistä väriltään siis.

Joskus kokeilin suodattaa harson läpi juoman, mutta eipä se vaikuttanut tulokseen juuri mitenkään. Kerran kokeilin kananmunan valkuaisella kirkastaa, netissä oli joku ohje lihaliemen kirkastamiseen ja päätin kokeilla.. No se meni ihan päin seinää se kokeilu :lol:
 

RageTech

Powered by
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
365
Eli, onko jotain helppoa tapaa kotikonstein kirkastaa juotavaa nestettä? Olen tässä useampana vuotena tehny läheisille paholaisen hilloa joululahjaksi ja nyt kun tässä useammalla kiertää flunssaa flunssan perään niin ajattelinkin tehdä heille inkiväärishotteja. Tuota tulee juotua itsekin, mutta sehän on (kuten varmaan kaikki jotka on juomaan tutustuneet tietää) väriltään lähempänä jotain kiljua/lömppiä. Kovin etovan näköistä väriltään siis.

Joskus kokeilin suodattaa harson läpi juoman, mutta eipä se vaikuttanut tulokseen juuri mitenkään. Kerran kokeilin kananmunan valkuaisella kirkastaa, netissä oli joku ohje lihaliemen kirkastamiseen ja päätin kokeilla.. No se meni ihan päin seinää se kokeilu :lol:
oisko tästä apua: Yleistä Kirkastuksesta - Lappo.fi - For Premium Beverages

ja erityisesti

Pektolaasi

Pektolaasi ei ole varsinainen kirkaste vaan entsyymi. Hedelmät ja marjat sisältävät pektiiniä, joka aiheuttaa hyytymistä. Pektolaasi on entsyymi, joka hajoittaa pektiiniä ja tätä kautta ehkäiseee juoman saostumista.


Pektolaasi sopii viineille, mehuille ja siidereille.
 
Liittynyt
24.02.2017
Viestejä
2 770
Eli, onko jotain helppoa tapaa kotikonstein kirkastaa juotavaa nestettä? Olen tässä useampana vuotena tehny läheisille paholaisen hilloa joululahjaksi ja nyt kun tässä useammalla kiertää flunssaa flunssan perään niin ajattelinkin tehdä heille inkiväärishotteja. Tuota tulee juotua itsekin, mutta sehän on (kuten varmaan kaikki jotka on juomaan tutustuneet tietää) väriltään lähempänä jotain kiljua/lömppiä. Kovin etovan näköistä väriltään siis.

Joskus kokeilin suodattaa harson läpi juoman, mutta eipä se vaikuttanut tulokseen juuri mitenkään. Kerran kokeilin kananmunan valkuaisella kirkastaa, netissä oli joku ohje lihaliemen kirkastamiseen ja päätin kokeilla.. No se meni ihan päin seinää se kokeilu :lol:
Liivatteella olen joskus kotivinkkua kirkastellut, kuten monet muutkin. Liivatteella voisit kokeilla. Kirkasta läpinäkyvää juomaa
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
132
drinkkejä kirkastetaan maidolla, joten voisikohan se toimia? Googlella löytyy "clarify with milk" tai "maitopesu".

Jos joululahjaksi menee, niin ehkä maitopesty inkivääri-juoma on hyvä tarina kerrottavaksi :hmm:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 161
Gelatiinia vaan, muuten teette väärin.

1. Laita teelusikka gelatiinia ja sekoita se kupilliseen vettä.
2. Lämmitä vesi 65-70C (tai alunperin kaada näin lämmintä vettä)
3. Tarkista , että on tuonlämpöistä ja pidä kunnon hygienia. Villihiiva voi lähteä käymään siellä purkissa.
4. Kaada muki inkiväärishottiseokseesi, tällä kirkastaa 5-10L kevyesti.
5. Siirrä seos kylmään ja anna vaikuttaa 1-2 päivää. Töhnä valuu pohjalle, niin joku lappoaminen tai ostaa sellaisen hanallisen, jossa on töhnän yläpuolella.
6. Nyt kun ulkona on tuollaiset kelit, niin jos saa loiskauttelematta esim. parvekkeelle, niin kannattaa mahd. kylmäksi saada ennen tarjoiluastioihin siirtämistä.


Tuommoinen maksaa alle kympin ja siinä voi tehdä:

Tuommoinen maksaa vähän yli kympin ja sopii isommille erille:

Liivatetta saa vaikka tuolta:

En ole kirkastanut mitään inkiväärishotteja, mutta olutta ja siideriä kyllä. Nämä tämän ketjun ohjeet alkoi olla niin jotain Pirkka-tasoa, että piti tulla tähän väliin.. Pektolaasikin auttaa, mutta sitä olen käyttänyt vain siidereissä ja sillä pitäisi kai olla marjoja tai hedelmiä. ja sen lisäksi käytetään usein gelatiinia, tms.

Googleen voi laittaa Fining With Gelatin, mutta tämä on ihan tunnettu metodi olutmiesten keskuudessa. Tuolta saa pussissa:
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
132
jos gelatiinilla kirkastaa ja antaa lahjaksi, niin on syytä huomata että juoma ei ole enää vegaaninen (jos sillä on merkitystä lahjan saajalle)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
241 202
Viestejä
4 211 216
Jäsenet
71 027
Uusin jäsen
eekoo47

Hinta.fi

Ylös Bottom