MediaTek esitteli Wi-Fi 7:ää ensimmäisissä käytännön demoissa

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
18 382


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Wi-Fi 6 ja 6E ovat vallanneet viime vuosina alaa langattomien verkkojen markkinoilta, mutta kehitys ei luonnollisesti ole missään vaiheessa pysähtynyt. Nyt MediaTek on esitellyt ensimmäistä kertaa Wi-Fi 7 -teknologiaa käytännössä.

Wi-Fi 7 eli IEEE 802.11be Extremely High Throughput on seuraavan sukupolven langattomien yhteyksien kantava voima. Standardi ei ole vielä täysin valmis, mutta se ei ole estänyt alusta asti sen kehityksessä mukana ollutta MediaTekiä esittelemästä Filogic-perheeseen kuuluvia ratkaisuja jo käytännössä. Yhtiön asiakkaille ja muille kumppaneille on esillä kaksi erilaista demoa, mutta valitettavasti niiden luonteesta ei kerrottu tiedotteessa sen tarkemmin.

MediaTekin mukaan sen Wi-Fi 7 Filogic -ratkaisut yltävät IEEE 802.11be:n määrittelemiin maksiminopeuksiin ja tukevat Multi-Link Operation- eli MLO-teknologiaa. MLO mahdollistaa useiden eri kanavien yhtäaikaisen käytön kaistan maksimoimiseksi ja ruuhkaisten kanavien aiheuttamien pätkimisten estämiseksi. Yhtiön Intelligent Connectivity -osaston johtaja Alan Hsu kuvailee lehdistötiedotteessa Wi-Fi 7:aa ensimmäiseksi todelliseksi kiinteiden verkkoyhteyksien korvaajaksi.

Wi-Fi 7 tulee toimimaan 2,4 GHz:n, 5 GHz:n ja 6 GHz:n taajuuksilla ja sen kanavien kaista on kasvatettu Wi-Fi 6:n 160 MHz:sta 320 MHz:iin. Muutosten myötä uusi standardi kykenee tarjoamaan parhaimmillaan 2,4-kertaisia nopeuksia Wi-Fi 6:een verrattuna. Teoriassa tämän pitäisi tarkoittaa maksimissaan noin 23 Gbps:n nopeutta, mutta aiemmin Wi-Fi 7:n yhteydessä on kuitenkin puhuttu jopa 30 Gbps:n nopeuksista ja vain aika näyttää, mihin lopullisen standardin nopeudet asettuvat.

Ensimmäisten Wi-Fi 7 -laitteiden pitäisi saapua MediaTekin mukaan markkinoille vuoden 2023 aikana.

Lähde: MediaTek

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
449
Mietin just kotiverkon päivittämistä wifi6 aikaan. Onko nyt sama odotella se wifi7 sieltä suoraan kun ei mitään erityistä kiirettä ole.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
6 655
Mietin just kotiverkon päivittämistä wifi6 aikaan. Onko nyt sama odotella se wifi7 sieltä suoraan kun ei mitään erityistä kiirettä ole.
Perinteisesti jos haluaa pitkää ikää taloudellisesti, niin kannattaa pistää rahat vakiintuneisiin toisenaallon laitteisiin jos hyvä tuki.

Jos hankkii ensimmäisen aallon tuotteita niin ottaa riskiä toimivuuden/yhteensopivuuden osalta ja siitä usein joutuu vähän maksamaan ylimääräistä.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
166 768
Viestejä
3 097 054
Jäsenet
57 210
Uusin jäsen
Shroomie

Hinta.fi

Ylös Bottom