Maukasta ruokaa isomman porukan illanistujaisiin yms.

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 873
Avataan tällainen ketju. Nykyisin hifistelen pizzalla liikaa joten isolle porukalle kokkaus on vaikeaa. Oma suosikkini on tortillat, mutta ei ole se halvin vaihtoehto.

Huomenna vedän tortillat, olisin kysynyt vinkkejä lihakastiketäytteen tekemiseen ettei aina tarvitsisi mennä pelkällä lihalla. Esim joku jauhelihapaputäyte tai tomaattinen täyte. Vinkkejä kaivataan!

Myös muita safkaideoita saa postailla, jotka on vähän tavallisuudesta poikkeavaa arkiruokaa maukkaampaa mutta illanviettoihin tarjottavaksi kelpaavaa! Jatketaan näillä!
 
Kinkkukierteet on aivan mahtava. Joulutorttulevyjä, valkosipulituorejuustoa, ja siivutettua palvikinkkua. Taikina kaulitaan, täytteet päälle ja kääritään kasaan. Leikataan kierrekappaleita irti ja laitetaan uuniin. Helppo tehdä, älyttömän hyviä, eikä maksakaan liikaa.
 
joku meksikolaistyyppinen lihapata

Possun jotain halpaa osaa (lapa tms) palasiksi ja uuninpellille veden, tomaattimurskan, tacomausteiden, valkosipulin, sipulin ja paprikan kanssa. Vähän sekottaa vehnäjauhoa veteen että tulee sakeampaa. Uunissa saa olla rauhassa, sitten perunaa sekaan tuntia paria ennen tarjoilua. Tarjoilu tuoreen ananaksen ja korianterin kanssa.

helppo tehdä, ei tarvitse valvoa koko ajan eikä häärätä keittiössä. Aikataulun kanssa ei ole niin tarkkaa kunhan on vaan monta tuntia uunissa.

Ei olisi kovin kalliskaan, joku hyvä halpa punkku juomaksi vielö avot
 
joku meksikolaistyyppinen lihapata

Possun jotain halpaa osaa (lapa tms) palasiksi ja uuninpellille veden, tomaattimurskan, tacomausteiden, valkosipulin, sipulin ja paprikan kanssa. Vähän sekottaa vehnäjauhoa veteen että tulee sakeampaa. Uunissa saa olla rauhassa, sitten perunaa sekaan tuntia paria ennen tarjoilua. Tarjoilu tuoreen ananaksen ja korianterin kanssa.

helppo tehdä, ei tarvitse valvoa koko ajan eikä häärätä keittiössä. Aikataulun kanssa ei ole niin tarkkaa kunhan on vaan monta tuntia uunissa.

Ei olisi kovin kalliskaan, joku hyvä halpa punkku juomaksi vielö avot
Uunipellille?
 
Eikö pata olisi parempi? Ottaa vaikka kannen pois jos haluaa sakeampaa.
No riippuu paljon väkeä tulee, sopivan kokonen astia tilaisuuteen. Tota peltiä ajattelin myös sillä että lämpenee nopeasti se ruoka siinä.

Ja jotenkin ajattelin että helppo arvioida ruoan määrää kun jakaa annoksia
 
Avataan tällainen ketju. Nykyisin hifistelen pizzalla liikaa joten isolle porukalle kokkaus on vaikeaa. Oma suosikkini on tortillat, mutta ei ole se halvin vaihtoehto.

Huomenna vedän tortillat, olisin kysynyt vinkkejä lihakastiketäytteen tekemiseen ettei aina tarvitsisi mennä pelkällä lihalla. Esim joku jauhelihapaputäyte tai tomaattinen täyte. Vinkkejä kaivataan!

Myös muita safkaideoita saa postailla, jotka on vähän tavallisuudesta poikkeavaa arkiruokaa maukkaampaa mutta illanviettoihin tarjottavaksi kelpaavaa! Jatketaan näillä!

Tortillat voi tehdä myös uunissa. Täytteeksi possun suikaletta, riisiä, papua yms palkokasveja ja tottakai paprikaa & chiliä. Toisen pellin voi tehdä vaikka broileri täytteisillä, siihen sopii valkosipuli hyvin mukaan, vuohenjuusto ja paholaisenhillo.

Tuon kustannukset on vähän huokeammat kun riisi on halpaa ja täyttävää.
 
Itse suosin aina syksy/talviaikaan pataruokia, koska juurekset ihan puoli-ilmaisia.
Mukavaa hidasta kokkausta ja kun valitset hyvän lihan on lopputulos mainio. Tosin kannattaa varata se pari pulloa punkkua, kun menee jo puolikas pataan ;)

Tällä reseptillä tein viime kuussa:
Pata porisee: Burgundinpata
 
Itse tein uutena vuotena 8 hengen porukalle adobo kanaa (googlaa chicken adobo). Helvetin hyvää, halpaa ja helppoa tehdä. Rajoituksena on lähinnä kattilan koko.

UV:n jälkeen on tullut tehtyä tämän jatkosovelluksia jo muutaman kerran himassa, kun perheelle tuntuu hyvin uppoavan.
 
Meillä on yhtenä kestosuosikkina paella. Mixed-versiona eli kanaa ja mereneläviä. Helppo skaalata 3-20 hengelle ja valmistaminen todella simppeliä. Sahramista ja hyvänlaatuisesta riisistä ei saa vaan tinkiä, muuten sinne voi heitellä kasviksista vähän mitä sattuu olemaan. Tuoretta patonkia ja hyvä viini niin kyllä kelpaa!
 
Pulled pork -hampurilaisia on tullut tehtyä monta kertaa isommalle porukalle. Ei vie älyttömästi aikaa vaikka possu onkin uunissa koko yön. Sämpylät voi tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiina. Mielestäni Oululaisen Tosi Tumma Reissumies sopii parhaiten Pulled porkin kaveriksi.
 
Karjalanpaisti + perunamuusi, paistetut muikut, kylmäsavu siika tai kirjolohi, patongit ja levitteet + salami ja kasvikset, kasvikset + dibit, kanasiivet, lämpimät voileivät, karjalanpiirakat + munavoi, oma tekemät lihapullat, kuohukermaan tehty lohikeitto... Olisihan noita hyviä vaikka kuinka :D
 
Mitäs ideoita olisi kun laniporukalle n.20hlö, pitäisi pari kertaa päivässä vääntää murkinaa? Vaatimuksena lähinnä valmistamisen helppous, jottei kyökissä tarvitse koko päivää heilua.
 
Mitäs ideoita olisi kun laniporukalle n.20hlö, pitäisi pari kertaa päivässä vääntää murkinaa? Vaatimuksena lähinnä valmistamisen helppous, jottei kyökissä tarvitse koko päivää heilua.

Lidl pizza kittejä n+1 määrä ja niihin täytteet? Ainakin olisi helppoa ja näiden pizza kittien pizzapohjista tulee yllättävän hyviä. Toinen vaihtoehto ois täytetyt lämmitetyt patongit. Eli valmiista patongista toinen kylki auki ja täytteet sisälle ja lopuksi juustoraastetta päälle. Koko komeus uuniin kunnes juusto on sulanut. Lämmitetyt patongit ovat todella helppoja ja hyviä mättöjä jotka toimivat myös kylminä.

Chili con carnea olen joskus tehnyt super bowl illanistujaisiin. Helppo ja hyvä ruoka: Chili con carne
 
Riippuu keittiötilasta, onko mallia iso keittiö vai joku keittiönurkkaus. Voi esimerkiksi funtsia kannattaisiko valmistautua etukäteen ja tehdä jotai makaronilaatikkoa tjsp valmiiksi iso satsi ja mikron kautta sitten naamariin laneissa. Sitten jos kokkauspaikkaa löytyy niin pari helpohkoa vaihtoehtoa:

-Nachoja: Kiekkokulinarismia: Nachot Timon tapaan.... (satsista tulee 2-4 hengelle huikopalaa)
-makkaraperunat uunipellillä
-lihapullat + ranskalaiset uunipellillä
-pulled pork (löytyy semivalmiita muistaakseni atrian bravuuri, tyyliin tarra pois ja kilon möykkyinä uuniin), johon kaveriksi valmis coleslaw (tai itse ennakkoon tehty) ja vaikka patonkia/sämpylöitä(pulled pork burgereiksi)
-hodarit (väliin vaikka kuivattua sipulia ja perusmajoa)
-pekonia/nakkeja uunipellillä ja munakasta kylkeen pannulla (tämmöstä ku vetää esim aamulla satsin ni tarttee ruokaa miettiä vasta iltapäivän puolella)
 
Riippuu keittiötilasta, onko mallia iso keittiö vai joku keittiönurkkaus. Voi esimerkiksi funtsia kannattaisiko valmistautua etukäteen ja tehdä jotai makaronilaatikkoa tjsp valmiiksi iso satsi ja mikron kautta sitten naamariin laneissa. Sitten jos kokkauspaikkaa löytyy niin pari helpohkoa vaihtoehtoa:

-Nachoja: Kiekkokulinarismia: Nachot Timon tapaan.... (satsista tulee 2-4 hengelle huikopalaa)
-makkaraperunat uunipellillä
-lihapullat + ranskalaiset uunipellillä
-pulled pork (löytyy semivalmiita muistaakseni atrian bravuuri, tyyliin tarra pois ja kilon möykkyinä uuniin), johon kaveriksi valmis coleslaw (tai itse ennakkoon tehty) ja vaikka patonkia/sämpylöitä(pulled pork burgereiksi)
-hodarit (väliin vaikka kuivattua sipulia ja perusmajoa)
-pekonia/nakkeja uunipellillä ja munakasta kylkeen pannulla (tämmöstä ku vetää esim aamulla satsin ni tarttee ruokaa miettiä vasta iltapäivän puolella)

Keittiö on perusvarusteltu, suurkeittiön liesi/uuni isoine vuokineen ja uunipelteineen.

Makkaraperunoita, pyttäriä ja lihapullia ranuilla on kokeiltu, niitä vain joutuu monet pellilliset tekemään että saa joka suun ruokittua.

Tähän mennessä on tehty, erilaisia kiusauksia, risottoa, makaroonilaatikkoa, keittoja ja taidettiin burgereita/hodareitakin kerran tehdä. Moni näistä perusruuistakin muuttuu melko työlääksi kun iso satsia tekee. Kiusaukset on ainoita helppoja ja nopeita.

Vielä yhtenä kriteerinä pitäisin edullisuutta. Pekonit ja pulled porkit (jos ei itse tee) rupeaa hinnat pyörimään satasissa kun isoja satseja tekee :D
 
Ostat keittoainekset valmiina psussina niissä siis perunat ja vihannekset valmiina sopivassa suhteessa.
Pilkot sitten HK:n sinistä vaan mukaan.
Helppo ainakin tehdä. Tekee sen verran pienellä liemi määrällä että isoon kattilaan saa jo aika mukavan määrän. Toki sitten jos on toinen katila niin voi lisäksi tehdä. Tuohon vain kylkeen leipää, voita ja juustoa. Hyvää, halpaa ja helppoa.
 
Erilaiset kiusaukset ja laatikot on myös helppo tehdä vaikka jo aikaisemmin valmiiksi ja lämmittää paikanpäällä. Toki helppo valmistaa myös paikanpäällä
 
Pilkkireissu mökillä kavereiden kanssa tiedossa. Meinasin ensin uuniin pataa, mutta mietin sittenkin chili con carnea tai jotain sen tapaista.

Jättää kattilan miedolla lämmöllä pörisemn kun lähtee pilkkeilee. Voi huoletta jättää useammaksi tunniksi. Sitten kun palaa niin riisi kiehumaan. Kylkeen vielä jotain kaupan valmis valkosipulipatonkia.
 
Chiliä kannattaa tosiaan muhitella vaikka se parikin tuntia jos mahdollista, ja kipata tummaa olutta kattilaan. Kuulemma kaakaojauhe (ehtaa, ei mitään oboyta) tai tumma suklaa toimii myös, mutta en ole vielä itse ehtinyt testata. Kalja tuo semmosta pientä synkkyyttä ja syvyyttä soosiin, ja varsinkin pitkään keitellessä tomaatti menee äkkiä vähän liian makeaksi. Itse suosin tsekkiläistä tummaa, mutta lopputuloksesta ei kyllä olutta maista, ehkä pienen maltaan.

Tässä muutama päivä takaperin tein pikaruokaa katsomalla kaappiin, ja sattui olemaan jauhelihaa, papuja ja salsaa, niin paistelin lihat ja kippasin salsat päälle ja keittelin hetken keskenään. Lopuksi vielä pavut päälle ja pikainen kypsennys, niin tuli melko näppärästi chilit.
 
Todella hyvin parinkymmenen hengen porukalla toiminut tortillat/wrapit. Täytteet ja kastikkeet voi tehdä valmiiksi kannellisiin astioihin ja kippoihin, lihat paistaa sitten uunissa (grillissä jos mahdollista!) ennen syöntiä ja leikkelee pieneksi.

Linjasto pystyyn ja jokainen voi kasata omansa. Täytteistä voi hifistellä tai laiskotella niin hienot kuin haluaa.

Letuiksi kannattaa valkata isompia 30+cm halkaisijalla olevia, joita ainakin lähi-itämarketeista ja joistakin k-kaupoista sa kilon pakkauksissa.
 
Pekoni-tomaattikeitto

Tuota tehty kotona useamman kerran kun on iso porukka syömässä. Kerran jätettiin hautumaan kaveriporukan pilkkireissussa mökin hellalle 4 tunniksi ja parani vain kun pitkään hautui.
 
Tein tänään paitsi en laittanut sieniä mutta sitäkin enemmän Poppamiehen habanerokastiketta. Hemmetin hyvää.

Sama, itse olen jättänyt herkkusienet tuosta pois. Joskus lisännyt ison chilin pataan, tuo kanssa sitä tulisuutta hyvin. Keiton syön tietenkin Srirachan kanssa. :tup:
 
Mitäs ideoita olisi kun laniporukalle n.20hlö, pitäisi pari kertaa päivässä vääntää murkinaa? Vaatimuksena lähinnä valmistamisen helppous, jottei kyökissä tarvitse koko päivää heilua.

Chili con carne! Vedettiin 10 hengen laniporukalla oikein kunnon mätöt ensimmäisenä päivänä. Syötävää riitti seuraavallekin päivälle. Lanittajat tykkäs ja krahu maistui tuon kanssa oivallisesti. :tup:
 
  • Tykkää
Reactions: a85

Statistiikka

Viestiketjuista
261 478
Viestejä
4 539 164
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom