Marinoidun kanan säilyttäminen raakana/valmistettuna

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja DiamondTear, 19.10.2018.

  1. DiamondTear

    DiamondTear

    Viestejä:
    152
    Rekisteröitynyt:
    03.11.2016
    Kun jääkaapissa on tuollaista standardia hunajamarinoitua kanaa hyvällä päiväyksellä, niin kannattaako siitä tehdä kanakastike mahdollisimman aikaisin vain myöhään? Eli säilyykö se paremmin paistamisen jälkeen kermakastikkeessa (jääkaapissa) vai raakana siellä avaamattomassa pakkauksessa?
     
  2. ddali

    ddali

    Viestejä:
    75
    Rekisteröitynyt:
    31.10.2016
    Periaatteessahan hunajamarinoidusta kanasta ei kannata tehdä yhtään mitään :D
     
    code.666., David ":DA" Imodium ja apek tykkäävät tästä.
  3. David ":DA" Imodium

    David ":DA" Imodium

    Viestejä:
    1 359
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Lidlissä just nyt valkosipuli-yrtti kanan sisäfilee -30 %

    10 / 10
     
    Mete tykkää tästä.
  4. petepas

    petepas

    Viestejä:
    431
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Veikkaisin että jos kylmäketju on katkeamaton säilyy se paremmin avaamattomassa paketissa raakana. Kun lihaa käsitellään alkaa bakteerikanta lisääntymään kuumennuksesta huolimatta.

    Tällainen maallikkovastaus, asiantuntijat varmaan tietää paremmin.
     
    GvsE tykkää tästä.
  5. Zardon

    Zardon

    Viestejä:
    201
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Oma logiikkani olisi myös että oli tuote menossa vanhaksi joko tänään tai viikon päästä, säilyy se paistamisen jälkeen jääkaapissa hyvänä ainakin 2 päivää(riippuu tietty paistetusta tuotteesta ja kunkin mieltymyksistä). Eli paremmin säilyy avaamattomana jos päiväystä on pidempään jäljellä.

    Oletuksena ylempiin että kylmäketju on säilynyt + paistettu ruoka on jäähdytetty nopeasti.