Makkaran teko ja reseptit

Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
989
Tilasin eukolle yleiskoneen ja koneessa on myös lihamylly ja makkarasuutin. Pitkään suunnitelmissa ollut makkaran kotona tekeminen alkaa siis pian olla käsillä.:cool:

Nyt parhaat reseptit ja menetelmät jakoon!
 

skaribo

Vuoden räbä 2023
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
236
Tätä ollaan käytetty sekä hirven, peura, kauriin että jäneksen kanssa (anteeksi ruotsin kieli).
Ingredienser
PORTIONER: 30 korvar
  • 1 kg älgkött t ex fransyska eller ytterlår
  • 200 g varmrökt sidfläsk
  • 2 tsk jodfritt salt
  • 1 äpple
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mild eller stark ajvar relish
  • ev 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • ev vatten
  • fjälster av gris
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 121
Ennen kuin lykkäsee lihat suoleen niin kannattaa nokare taikinaa paistaa pannulla ja maistella, tietää vähän että mitä lisätä.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
989
Kun massa on saatu onnistuneesti makkaraksi niin mitenkä kypsennätte? Keittämiällä vai uunissa?
 

Fox-x

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
855
Kun massa on saatu onnistuneesti makkaraksi niin mitenkä kypsennätte? Keittämiällä vai uunissa?
Itse pääsin tekemään makkaraa toissa viikonloppuna, perus makkararesepti (kilosta sianniskaa) johon lisäsin keitettyä ohraryyniä, timjamia sekä valkosipulia. Kypsennys tapahtui grillissä miedolla liekillä ettei kuori revennyt.
Semmoinen vinkki että valmiin makkaran kannattaa antaa levätä ja asettua jääkaapissa yön yli ennen kypsennystä, tällöin suoli ei repeä niin herkästi.

Ohessa parit kuvat ennen ja jälkeen paiston.


Attachment-1.jpeg

Attachment-1 (1).jpeg
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
989
Itse pääsin tekemään makkaraa toissa viikonloppuna, perus makkararesepti (kilosta sianniskaa) johon lisäsin keitettyä ohraryyniä, timjamia sekä valkosipulia. Kypsennys tapahtui grillissä miedolla liekillä ettei kuori revennyt.
Semmoinen vinkki että valmiin makkaran kannattaa antaa levätä ja asettua jääkaapissa yön yli ennen kypsennystä, tällöin suoli ei repeä niin herkästi.
Millainen suolaus, monessa ohjeessa sanotaan että jos pannulla paistettu testipala maistuu hyvältä niin makkarasta tulee liian mietoa...
Jääkaapissa lepuuttaminen kuullostaa juuri siltä vinkiltä mitä makkarantekoa kantapäänkautta harjoitelleet eivät muista mainita :).
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
989
Perusmakkaraohje
  • 1 kg sianlihaa (tai 500 g sian-, 400g naudanlihaa ja 100 g ihraa)
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1,5 tl maustepippurirouhetta
  • 0,75 l vettä
  • 5 metriä suolta
Jauha liha, sekoita jauhettuun lihaan perunajauhot, suola ja mausteet. Lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita hyvin.
Keitä kypsäksi vedessä, ilman kantta olevassa kattilassa noin 20 minuuttia.

Tällä jos aloittaisi, lihaksi 800 g kassleria ja 200 g pekonia. Mausteiksi ehkä savupaprikaa, valkosipulia ja tuoreita yrttejä (salviaa, persiljaa, ruohosipulia).
Nesteen määrä kuullostaa isolta, samoin olisiko vesi parempi korvata lihaliemellä tai kasvisliemellä?

Keittämisen ajattelin vaihtaa uunissa kypsytykseen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
68
Tekisi mieli tehdä makkaraa kun kaapista löytyy lihamylly, mutta makkarapursotin/suutin puuttuu. Onkohan pursottamiselle jotain vaihtoehtoista keinoa?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 342
Tekisi mieli tehdä makkaraa kun kaapista löytyy lihamylly, mutta makkarapursotin/suutin puuttuu. Onkohan pursottamiselle jotain vaihtoehtoista keinoa?
Onko sulla sellainen "normaali" mylly, jonka suuttimen ritilä on käsin pyöritettävällä mutterilla kiinni? Sellaiseen saa ihan muutamalla eurolla makkarasuuttimen.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
139
Tein tuossa pariviikkoa sitten hevosen lavasta makkaraa. Tuli oikein hyvän makuista, pääsi vaan hiukan kuivahtamaan kypsäksi keittäessä. Varmaan 150-200g oli keittoveden pinnalla rasvaa.
Reseptinä oma kehitelmä:
1,5kg hevosenlapaa
0,8kg silavaa
Sipuliyrtti-maustetta
Suolaa
Pippuria
Cayenne jauhetta

Mausteita pistin parissa erässä ja kun koepulla maistui hyvälle niin jätin siihen.
Hain lähipalvista suolta, oli sellasen muovin päällä mistä oli helppo pistää pursotussuuttimen päälle.

Suolet maksoi muistaakseni 3€ ja silava 1,5€/kg, hevosenlihalle en hintaa tiedä sen sain tutulta ilmaiseksi.
Oli sen verran helppo projekti, että kunhan bongaan sopivaa lihaa tarjouksesta niin teen kyllä uudemmankin kerran :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 648
Viestejä
4 197 282
Jäsenet
70 760
Uusin jäsen
Maakkkee

Hinta.fi

Ylös Bottom