Makkaran teko ja reseptit

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Pavosen Heska, 25.08.2017.

  1. Pavosen Heska

    Pavosen Heska

    Viestejä:
    204
    Rekisteröitynyt:
    13.01.2017
    Tilasin eukolle yleiskoneen ja koneessa on myös lihamylly ja makkarasuutin. Pitkään suunnitelmissa ollut makkaran kotona tekeminen alkaa siis pian olla käsillä.:cool:

    Nyt parhaat reseptit ja menetelmät jakoon!
     
  2. skaribo

    skaribo

    Viestejä:
    169
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tätä ollaan käytetty sekä hirven, peura, kauriin että jäneksen kanssa (anteeksi ruotsin kieli).
    Ingredienser
    PORTIONER: 30 korvar
    • 1 kg älgkött t ex fransyska eller ytterlår
    • 200 g varmrökt sidfläsk
    • 2 tsk jodfritt salt
    • 1 äpple
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 dl mild eller stark ajvar relish
    • ev 1 tsk chiliflakes
    • 2 tsk grovmalen svartpeppar
    • ev vatten
    • fjälster av gris
     
  3. Maso

    Maso

    Viestejä:
    235
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ennen kuin lykkäsee lihat suoleen niin kannattaa nokare taikinaa paistaa pannulla ja maistella, tietää vähän että mitä lisätä.
     
  4. Pavosen Heska

    Pavosen Heska

    Viestejä:
    204
    Rekisteröitynyt:
    13.01.2017
    Kun massa on saatu onnistuneesti makkaraksi niin mitenkä kypsennätte? Keittämiällä vai uunissa?
     
  5. Fox-x

    Fox-x

    Viestejä:
    75
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Itse pääsin tekemään makkaraa toissa viikonloppuna, perus makkararesepti (kilosta sianniskaa) johon lisäsin keitettyä ohraryyniä, timjamia sekä valkosipulia. Kypsennys tapahtui grillissä miedolla liekillä ettei kuori revennyt.
    Semmoinen vinkki että valmiin makkaran kannattaa antaa levätä ja asettua jääkaapissa yön yli ennen kypsennystä, tällöin suoli ei repeä niin herkästi.

    Ohessa parit kuvat ennen ja jälkeen paiston.


    Attachment-1.jpeg

    Attachment-1 (1).jpeg
     
  6. Pavosen Heska

    Pavosen Heska

    Viestejä:
    204
    Rekisteröitynyt:
    13.01.2017
    Millainen suolaus, monessa ohjeessa sanotaan että jos pannulla paistettu testipala maistuu hyvältä niin makkarasta tulee liian mietoa...
    Jääkaapissa lepuuttaminen kuullostaa juuri siltä vinkiltä mitä makkarantekoa kantapäänkautta harjoitelleet eivät muista mainita :).
     
  7. Pavosen Heska

    Pavosen Heska

    Viestejä:
    204
    Rekisteröitynyt:
    13.01.2017
    Perusmakkaraohje
    • 1 kg sianlihaa (tai 500 g sian-, 400g naudanlihaa ja 100 g ihraa)
    • 0,5 dl perunajauhoja
    • 1,5 rkl suolaa
    • 1 tl valkopippuria
    • 0,5 tl inkivääriä
    • 1,5 tl maustepippurirouhetta
    • 0,75 l vettä
    • 5 metriä suolta
    Jauha liha, sekoita jauhettuun lihaan perunajauhot, suola ja mausteet. Lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita hyvin.
    Keitä kypsäksi vedessä, ilman kantta olevassa kattilassa noin 20 minuuttia.

    Tällä jos aloittaisi, lihaksi 800 g kassleria ja 200 g pekonia. Mausteiksi ehkä savupaprikaa, valkosipulia ja tuoreita yrttejä (salviaa, persiljaa, ruohosipulia).
    Nesteen määrä kuullostaa isolta, samoin olisiko vesi parempi korvata lihaliemellä tai kasvisliemellä?

    Keittämisen ajattelin vaihtaa uunissa kypsytykseen.