M-ITX ja sitä pienemmät pelikoneet

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja sl06bhytmar, 20.10.2016.

 1. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Hm, Pitää kait minun pitää kunniapaikkani tämänkin ketjun perustajana (taas).

  Alkusanat:
  Tämä ketju on nyt perustettu viimeisten vuosien varrella kertyneiden kyselyiden ja vastausten perusteella omaksi ketjuksi, jotta vältetään ketjujen hajaantumista ja että nämä saadaan koottua yhteenpaikkaan kaikkien luettavaksi, niin tietoa havittelevien ei tarvitse selata ketjuja takaisin vuoteen 2016 asti, jolloin tämäkin ketju on perustettu. Tänne siis voi postata omat M-ITX tai sitä pienemmät pelikone buildinsa, oman mielipiteensä niistä, kysyä neuvoa ja yleensä keskustella aihepiiristä. Yritän itse parhaani mukaan pitää listaa projekteista ja minua voi auttaa tämän ketjun ylläpidossa lähettämällä YV:tä, kun jotain mielestäsi on väärin, vanhentunutta tai muuten vain haluat oman buildisi Hall of Fameen.

  Muutos historiaa:
  - Päivitetty tekstit ja linkit ajattomiksi 20.10.2016
  - Siirryimme sen toisen BBS PC-Konepaketti-alueelta 22.10.2016 tänne
  - Perustettu 20.10.2016 M-ITX ja sitä pienempien pelikoneiden aihealueeksi.

  Mikä on M-ITX tai sitä pienemmän pelikoneen määritelmä?
  - Ihan samanlainen kuin tehokas ATX/mATX-pelikone, ainoastaan vain paljon kompaktimmissa kotelossa, jonka kokoluokka vaihtuu mATX luokasta aina meikkirasian kokoiseen koteloon.

  Miksi pienempi?
  - Kevyempi kantaa esimerkiksi lan-tapahtumiin ja helpottaa huoneen sisustamista (yleensä kauniimman osapuolen toteuttama)

  Entä jos tarvitsee lisäkorttipaikkoja näytönohjaimen lisäksi?
  - Tällöin suosittelisin mATX kokoluokkaa, johon löytyy mahtava pienehköjä koteloita, esimerkiksi Silverstonella on pitkän linjan mATX linjasto. Toisaalta jos näytönohjaimen lisäksi tarvitsee jotain muuta, niin se on varmaan yleensäkin pelikoneessa äänikortti, näistä joutuu maksamaan lähemmäs 50 - 100€. Ketjun aloittaja suosittelee käyttämään USB-headsettejä tai ulkoisella DAC:lla olevia langallisia/langattomia kuulokkeita.

  Mitä kompromisseja pienessä koneessa on verrattuna normaleihin mATX/ATX kokoihin?
  - Kiintolevypaikkoja on rajoitetusti, joten suosittelemme miettimään tarkasti montako kiintolevyä tarvitset. Pienet SSD asemat voi teipata piiloon kotelossa.
  - Näytönohjain vie todennäköisesti vie ainoan lisälaitepaikkasi, eli et saa erillistä äänikorttia / sata-raid ohjainta kiinni ellet viritä lisäpaikkaa joissakin emolevyissä olevaan mini PCI-E paikkaan. USB/Bluetooth on pääasiallinen lisälaiteliitäntä pienissä koneissa.
  - Vesijäähdytyksen rakentaminen on erittäin haasteellista ja vaatii varmasti enemmän kokemusta. En suosittele ensikertalaiselle M-ITX tai pienempiin koppiin itsekoottavaa vesijäähyä, mutta kuvittelisin sen onnistuvan kuitenkin.
  - Ei voi käyttää korkeita, suuria tai matalia ja leveitä ilmajäähyjä prosessorille ilman etukäteen selvittämistä. M-ITX emolevyn koko on 170 x 170mm ja yleensä prosessorin socket ei ole keskellä, jolloin esim 120mm leveä matala tuuletin menee PCI-E paikan päälle.
  - Kellotukset eivät yllä niin korkealle kuin isolla kotelolla (ei saada tarpeeksi tehokasta jäähdytystä koteloon, johtuen tilanpuutteesta, yksi ratkaisu on käyttää valmisvesijäähyjä.
  - Kasaaminen vie enemmän aikaa, varsinkin jos tekee todella huolellisesti kaapeleiden vetämisen.

  Nouseeko hinta verrattuna mATX/ATX koneeseen?
  - Ei enää, aiempina vuosina kun M-ITX emolevyt alkoivat tulemaan pelikäyttöön sopivassa muodoissa, joutui hyvästä kotelosta ja virtalähteestä maksamaan extraa. Nykyään hintaerot ovat hyvinkin marginaalisia verrattuna mATX kokoluokkaan.

  En ole kovin kokenut tietokoneiden kasaaja, onko M-ITX tai pienempään koteloon vaikeampi kasata?
  - Pääpiirteittäin kasaaminen on samanlaista kokoluokasta riippumatta vaikka tietenkin ATX ja mATX koteloissa on käden tilaa säätää. Pienempi koko emolevyssä ja kotelossa voi aiheuttaa pieniä ongelmia ja kompromisseja, joihin tämä ketju pyrkii antamaan selkeyttä. Todellisena extreme suorituksena ilman modaamista voidaan pitää luultavasti tätä videota:

  Vuoden 2015 taso:


  Vuoden 2016 taso:


  Alla olevaa kotelolistaa ei päivitetä ilman YV:n kautta tapahtuvaa lisäyspyyntöä, formaatti on koodirivillä.
  Koodi:
  [*][URL="<LINKKI KOTELOON (KUVA,THREADI,POSTAUS)>"]<NICK>,<PÄIVÄYS>,<KOTELO "<LISÄINFO>">[/URL]
  Lista IO-techin käyttäjien pieniestä pelikoneista
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Koteloita Hinta.fi:n hakutoiminnolla
  Hinta.fi, Koteloiden haku ehdoilla: ITX/DTX

  Emolevyjä Hinta.fi:n hakutoiminnolla
  Hinta.fi, Emolevyjen haku ehdolla: ITX/DTX

  Virtalähteitä Hinta.fi:n hakutoiminnolla
  Hinta.fi, huonot valmistajat sensuroitu tuloksista

  Esimerkki kokoonpanot
  Ei esimerkkikokoonpanoja, rauta päivittyy nopsaan, että kysy apua lähettämällä viesti ketjuun, jolloin saat iottajien ehdotuksia kokoonpanoksi, tai voit tarkistuttaa oman kokoonpanosi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2016
  sawe, Vertex, Henriquez ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 2. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Hieno aloitus. Mini ITX-setuppi käynyt itsellänikin mielessä. Tästä varmasti saadaan hyvä ketju aikaiseksi, kunhan käyttäjät kertovat kokemuksiaan näistä. Tuo virtalähdepuoli noissa kiinnostaa itseäni - mikä on kooltaan pienin virtalähde, joka sopii tehokkaille komponenteille?

  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...00w-strider-sfx-100-modulaarinen-80-plus-gold
  Tällainen varmasti olisi omiaan pieneen koteloon?
   
 3. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse olen Node 304-koteloon ollut oikein tyytyväinen, vaikka se pitääkin sisällään pääkoneen komponentteja sen sijaan, että käyttäisin konetta HTPC- tai mediavarastokoneena. Ylikellottaminen aikanaan kävi myöskin mielessä, mutta toistaiseksi mitään mahdollisuutta vaihtaa jonkun kanssa päikseen LGA1150-alustaa sopivalla välirahalla ei ole ja seuraava prossupäivitys tullee tehtyä 2019 tienovilla ihan uusien osien kanssa.

  Tuolloin 2018-2019 vuonna i7 4790K ja Z87/Z97-emo houkuttelisi ostaa/vaihtaa käytettynä, mutta nykyisistä osistani on liian vaikea päästä eroon, joten jäänevät sitten kaappiin. Puhumattakaan siitä, että LGA1150 ITX kellotusemoa ei taida enää koko planeetalta löytyä :)

  EDIT: Tulikin emolevyistä mieleen, miksi minusta tuntuu, että suurin osa ITX -emolevyistä on tuollaisella kauhean räikeällä musta / puna / sini -värityksellä koristeltu Gamer -tyylisesti, vai olisiko näytön ja tuolin välissä turhan tiukka henkilö? ATX ja µATX emoissa tuntuu olevan paljonkin siistejä musta / safiiri -värisiä tai mustavalkoisia siistejä emolevyä :think:
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2016
 4. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Riippuu kotelosta, mutta SFX taitaa vaatia adapterin muistaakseni, että voi kiinnittää ATX paikkaan.
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...one-sfx-atx-adapteri-tietokonekotelolle-musta

  Esimerkiksi omassa kotelossani tiukka maksimimitta virtalähteelle, jos haluaa vielä johdotkin vetää nätisti on 150mm. Jätin 20mm pelivaraa modulaarisille liittimille. Jos haluaa todellista kompaktia pakettia, niin suosittelen vilkaisemaan Evgan Hadron Air / Water koteloa, jossa tulee 500W poweri mukana. Käyttää 1U-korkeus luokan powereita.

  Koska Super Overclock
  [​IMG]

  Aika marginaalisena pidän sitä mikä väriteema ITX emolevyihin valittuna, suurimpaan osaan koteloista kun ikkunan tekeminen ei juurikaan auta, koska jotain edessä :D
   
 5. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itse en niin välitä noiden mini ITX-emojen esteettisyydestä, sillä tosiaan ei niistä mitään näy, kun kokoonpano on valmis. ;)
   
 6. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Zotac Z68-ITX-A-E alkaa olla itselläni tiensä päässä, ei voi kellottaa enempää, muistia ei saa enempää tai nopeampaa, muutenkin rantut UEFI kikkailut, että voisin dumpata jonkun muun iloksi tämän.

  Nyt kun katsoin mitä uudemmat LGA1151 kannat tarjoavat, niin huokaisin syvän pettymyksen. Eivät juurikaan mitään verrattuna siihen mitä pitäisi laittaa uuteen kokoonpanoon, jonka nopeuden lisäystä en edes huomaisi juurikaan.
  Pitää varmaan metsästää jostain käytetty AsRock Z77E-ITX emolevy ja vaihtaa Zotacin tilalle sellainen.
   
 7. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 517
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pystyykö tuolla emolla säätämään vcorea, PLL jne.? Oma asrock z68 ei anna muuta vaihtoehtoja kuin nostaa turbo voltteja (nostaa siis max vcorea rasituksessa).

  Voisin olla kiinnostunut jos onnistuu tuolla.
   
 8. Tege

  Tege

  Viestejä:
  1 898
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eka kosketus oli kanssa tuon saman Zotacin kautta. Tosin ei se kyllä mikään paras kellitysemo ollut. Vähän pysty nostamaan ainakin omalla laudalla. SFX-powereissa ainakin Silverstone toimittaa ATX-adapterin.
   
 9. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei ole PLL voltagen nosto asetusta, niin jumittaa tuossa 4.5GHz. Seuraavan BIOS version jälkeen olisi luultavasti ollut, koska Betassa on tullut "Enable PLL Overvoltage", mutta ei voi säätää itse PLL mistään :p
   
 10. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
 11. hesekiel

  hesekiel

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo itse asiassa. Oon aika perso näille pienille pelikoneille, viime aikoina on putkahdellut paljonkin tosi pieniä mielenkiintosia itx-koteloita.
  Tossa sentryssä pidän nimenomaan tosta konsolimaisesta ulkonäöstä. Siis siitä, ettei tuo ole lainkaan niin kuutiomainen kuin "normaalit" kotelot, vaan kapea tai matala, riippuen miten päin sitä pitää. Tuo kun on asetettu muun viihdekeskuksen lomaan niin eipä päällepäin näytä paljoa pleikkaria ihmeellisemmältä. Eikä maallikon silmään ainakaan ensimmäisenä näytä pelitietokoneelta. Sisällä kuitenkin parhaimmillaan tehokaskin mylly.

  Ainakin tuo venäläinen canadalainen pisteli videota pihalle hetki sitten, olet ehkä nähnytkin.


  Toi jalkasysteemi on ainoo juttu mistä en lainkaan pidä. Kovalla tasasella pinnalla tossa vois olla ne samat pikkujalat jotka kiinnitetään kylkeen, jos tämä asetetaan vaaka-asentoon.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2016
 12. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Hieno ratkaisu tuo on kyllä koon puolesta. Mieheltä jäi vain mainitsematta eräs hyvin tärkeä tekijä - melutaso.

  Voin hyvin kuvitella, kuinka radiaalituulettimella varustettu GTX1060 ja vakio intelin sirkkeli huutavat tuossa kokoonpanossa. Tästä johtuen tuota ei kehtaisi edes pöydällä pitää melun vuoksi. Tämähän vaivaa kaikkia tämän kokoluokan koteloita, eikä vain tätä mallia.
   
 13. Kuningashillo^2

  Kuningashillo^2

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tämän kanssa olisi varmaan viisainta laittaa joku 35W skylake ja 75W näyttis. Hieno kotelo kyllä kieltämättä, mutta ei oikein sovellu omillekaan osille.
   
 14. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jep. Pelikoneet sitten erikseen. Kotelosuunnittelu mennyt huimasti eteenpäin, mutta näytönohjainvalmistajat edelleen työntävät samoja 2 korttipaikan kikkareita ulos minkä ehtivät.
  Odotan päivää, jolloin saadaan yhden korttipaikan korkuinen low profile kortti teholuokkaan. :kahvi: Sitten voitaisiin puhua jo kehityksestä.
   
 15. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tässä nyt kun itselläkin on ITX:n viimeiset päivitysvaiheet menossa, niin olen miettinyt Nano tai pico ITX pelikonetta sitten tulevaisuudessa.

  Haluamani nano emolevyn ominaisuudet
  • kotelon PCI slotit ovat oletuksena half size
  • Emon fyysinen koko: 120mm x 120mm
  • PCI-E x 8 (Nano)
  • Prossuna mobiili tai työpöytäpuolen socket
  • Sodimm kammat
  • 1.27mm pitchillä olevat USB / etupaneeliliittimet
  • emolevylle integroituna wlan / bt valmiiksi
   
 16. Smanci

  Smanci

  Viestejä:
  665
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kannatan. Sodimm voisi aivan hyvin jo nyt syrjäyttää nämä normaalikokoiset kammat mITX-lankuissa. Samoin normaalikorkuisen dimmin voisi korvata 18,75mm korkeilla, joissa ei ole:
  a) puolet kammasta tyhjää PCB:tä :facepalm:
  b) 60mm korkeita lämmönlevittäjiä :facepalm:
   
  Kosamiitti, hesekiel ja Henriquez tykkäävät tästä.
 17. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mitäs näitä parhaimpia low profe malleja on markkinoilla GTX 10 sarjasta?

  Listataan nyt muutama ja muut täydentäkää:

  - http://hinta.fi/1116082/gigabyte-geforce-gtx-1060-mini-itx-3g
  - http://hinta.fi/1089405/evga-geforce-gtx-1060-gaming-6gb
  - http://hinta.fi/1103982/msi-geforce-gtx-1060-6g-oc
  - http://hinta.fi/1087786/gigabyte-geforce-gtx-1070-mini-itx-oc
  - http://hinta.fi/1095477/zotac-geforce-gtx-1060
  - http://hinta.fi/1090870/inno3d-n1060-2ddn-n5gn

  Nuo kaivoin hintaseurannasta. Mikäs on noiden GTX1070 korttien tilanne markkinoilla?
   
 18. Smanci

  Smanci

  Viestejä:
  665
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 19. hesekiel

  hesekiel

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Niin tosiaan, en pelkästään pidä pienistä koneista yleisesti, vaan oma kone on myös mallia mini-itx. Pistän tähän kuvia ja tarinointia, jos jotakuta kiinnostaa lukea. Pelkään että jaarituksesta saattaa tulla pitkä, pahoitteluni. Käytän kumminkin spoilereita jotta pysyy sivu siistinä.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Tämä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2016
 20. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 21. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Hm meni ohi tuon kuvan tarkoitus, mutta ajattelin, että low profile ja liittimenä olisi pcie x 8 eikä x16, siinäpä näytönohjainvalmistajille haastetta laittaa sama teho noin 30-40% tilaan nykyisestä :)
   
 22. Fox-x

  Fox-x

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noniin, elikkäs uuden koneen kasaus olisi nyt edessä ja mini-itx on koko jota lähdetään hakemaan. Käyttö kuvankäsittelyä 50%, pelaamista 30%, leffoja ja netissä selailua 20%.
  Näin alustavasti suunnittelin seuraavaa:

  Emo: Asus Z170i PRO GAMING, LGA1151, Intel Z170, DDR4, mITX

  Prossu:
  Intel Skylake i5-6600K, LGA1151, 3,5GHz, 6MB, Boxed

  Muistit: Kingston 16GB, HyperX Fury DDR4 2133 MHz (nämä on jo ostettu verkkiksen kamppanjasta)

  Näyttis: EVGA GeForce GTX 1060, 6GB GDDR5

  Kiintolevy: Samsung 250GB 750 EVO SSD-levy, 2.5", SATA III, 540/520 MB/s (nykyisessä konessa on jo samsungin 128GB 840 Pro johon käyttis tulee)

  Virta: Silverstone 500W Strider SFX 100% modulaarinen, 80 Plus Gold

  Kotelo: Fractal Design Node 304 Mini-ITX kotelo, valkoinen

  Kertokaas viisaammat miltä kyseinen kokoonpano kuulostaa, onko mitää huomioitavaa / parannusehdotuksia? Budjetti projektille on noin 900-1000€, tällä hetkellä vielä odottelen Black Fridayn tarjouksia josko sieltä jotain saisi edullisemmin ostettua :cigar:
   
 23. Animal

  Animal

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ITX-kokoonpanot pääasiassa suunnitellaan aina koteloiden ehdoilla ja Node 304:sen ehdot näyttävät olevan tämänlaiset:
  Eli ne muutokset jota tekisin kokoonpanoon olisi SFX-powerin vaihtaminen ATX-poweriksi. Pitää vaan tarkistaa tuo powerin pituus, että ottaa lyhyen mallin. ATX-powerin etuja on yleensä halvempi hinta, laadukkaamman valmistajan valinta ja isompi tuuletin jolla saa kokoonpanoa hiljaisemmaksi.

  Katsoisin myös jonkin hyvän tornimallisen prossujäähdyttimen. Valinnassa kannattaa huomioida oma budjetti ja tuulettimen korkeus spekseistä.

  Vaikka osa ihmisistä on HDD-levyjä vastaan, niin itse kyllä koittaisin mahduttaa esim. kahden teran kovalevyn tallennustilan takia kokoonpanoon.
   
 24. Fox-x

  Fox-x

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitos, hyvä pointti tuo atx-poweri. Häytyy myös tuota kovoa miettiä, periaatteessa voisin kyllä jonku teraisen hommata kuvia varten. Äkkiä se tuo ssd täyttyy kun pelejä alkaa asentaan.

  Lähetetty minun SM-G930F laitteesta Tapatalkilla
   
 25. hesekiel

  hesekiel

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ehdoton kyllä tälle. Jos vain mitenkään fyysisesti mahtuu niin normi atx poweri. Vaikka toi on atx "standardikoko", niin se koskee vain niiden sivujen mittoja, joissa on liittimet. Eli pituuksissa on tosiaan eroja. Varmasti löytyy hyvä 500-600w poweri joka on niin lyhyt, että se mahtuu tonne pitkänkin näyttiksen kanssa.
   
 26. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Evgan uudet G3 sarjalaiset on 150mm pitkiä ja täysmodulaarisia.

  Voi sen SFX:n ihan hyvin hankkia, jos sitten vaihtaa taas pienempään, niin on jo poweri valmiina :eek:
   
 27. IDDQD

  IDDQD

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Olen tässä vähän harkinnut, että rakentaisi Skylake -setin mITX-koteloon. Miltä allaoleva kori näyttää?

  Intel Skylake i5-6600K, LGA1151, 3,5GHz, 6MB, Tray

  Thermalright True Spirit 90 M Rev.A prosessoricooleri, LGA775/115X/1366, AMD AM2(+)/AM3(+)/FM1/FM2

  Gigabyte GA-Z170N-WIFI, LGA1151, Intel Z170, DDR4, mITX

  G.Skill 16GB (2x8GB), Ripjaws V, DDR4 3200MHz, CL16

  Palit GeForce GTX 1060 Dual -näytönohjain, 6GB GDDR5

  Silverstone 550W Strider Gold, 100% modulaarinen, 80 Plus Gold

  Jonsbo UMX1 Plus mini-ITX kotelo, musta

  Kotelo asettaa hieman rajoitteita (prossujäähy max. 130mm korkea, näytönohjain max. 270mm pitkä, virtalähde max. 160mm pitkä), mutta noiden kamojen ilmeisesti pitäisi mahtua sisälle? Toinen vaihtoehto on Fractalin nano S, mutta se on vähän kookkaampi joten mieluummin ottaisin tuon Jonsbon kotelon.
   
 28. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Peruskauraa, jolla ihan ok mennä. Eipä osissa sanomista.
  Näyttis mahtuu. Tuo Dual on 252mm pitkä ja Jonsboon mahtuu 270mm pitkä näyttis. Ja jos haluaa enemmän prossulle kellotusvaraa jäähdytyksen muodossa niin vaakamallisiakin vaihtoehtoja on hyviä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2016
 29. IDDQD

  IDDQD

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mitenhän tuollaisen 150mm powerin kanssa mahtuu tuollainen "täyspitkä" näytönohjain kyseiseen koteloon?
   
 30. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  [​IMG]
   
 31. IDDQD

  IDDQD

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onkohan tuo nyt sitten "maksimimittainen", eli 160mm poweri?
   
 32. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  On ja tässä videota vielä:  Ahdastahan siinä tulee olemaan täyspitkällä kortilla.
  Oletko miettinyt muita näyttisvaihtoehtoja? Esim EVGA:lta tämä:
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho.../evga-geforce-gtx-1060-naytonohjain-6gb-gddr5

  tai

  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...ga-geforce-gtx-1060-sc-naytonohjain-6gb-gddr5

  Näissähän luulisi, ettei mitään muuta eroa ole, kuin tuo kellotaajuus. Väärin. Jäähdytys on parempi tässä SC-mallissa.

  SC-mallissa ACX2.0 jäähy, mutta sen lisäksi kuparipohja ja lämpöputket, joita normimallissa ei ole.

  Testien mukaan tämä evgan ACX 2.0 suoriutuu tehtävästään hyvin:
  http://hexus.net/tech/reviews/graphics/95899-evga-geforce-gtx-1060-sc-gaming/?page=11
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2016
  IDDQD tykkää tästä.
 33. IDDQD

  IDDQD

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En oo vielä sen tarkemmin miettinyt. Lähinnä vilkuilin vanhan muron puolelta suosituksia ja toi osui silmään. Eikös noi isommat kortit ole lähtökohtaisesti hiljaisempia ja käy viileämpänä?
   
 34. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  766
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kannattaa lukea arvosteluita tuosta. Kyllä pääsääntöisesti, mutta 1060 vie niin vähän virtaa, ettei mitään jäähdytettävää juuri ole. Tuossa sinun setissäsi näytönohjaimen melu on kaukaisin huolenaihe. Kotelotuulettimet pitävät jo melua enemmän ja todennäköisesti prossutuuletin. Ja niin kauan kun pysytään poissa 1060:in "thermal throtling" arvosta, niin kaikki on ok. Muistaakseni se kynnysarvo oli 92 astetta noilla korteilla. Joku korjatkaa mikäli muistan väärin. Joten aika paskan täytyisi kotelon olla, että noihin lukemiin pääsee.

  Mitä tulee kortin tuottamaan lämpökuormaan, niin se taas ei muutu - oli jäähy mikä hyvänsä. Se kortti tuottaa aina TDP-arvonsa mukaisen lämpökuorman.
   
 35. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 256
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Katselin alustavasti tällaisen kokoamista. Jäähy ei vaikuta kauhean hyvältä, joten sen ostaisin kuitenkin varmaan muualta.
  Vähän tehottomampikin riittäisi, mutta jos nyt ostaa tehokkaan niin eipä tarvitse heti olla päivittämässä ja toimiipa tulevat ohjelmat/pelitkin vaivatta. Kellotusta en aio harrastaa.
  Olisikohan muuta vikaa/tarvittavaa?


  [​IMG] Intel Core I7 6700 / 3.4 GHz Suoritin S-1151
  Tuotenumero: 5010874411
  Valm. tuotenro.: BX80662I76700

  [​IMG] Kingston Hyperx Fury 16GB 2133MHz DDR4 SDRAM Non-ECC
  Tuotenumero: 5010851719
  Valm. tuotenro.: HX421C14FBK2/16

  [​IMG] Evga Founders Edition Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
  Tuotenumero: 5010960386
  Valm. tuotenro.: 08G-P4-6180-KR

  [​IMG] Fractal Design Node 202 Musta
  Tuotenumero: 5010872854
  Valm. tuotenro.: FD-MCA-NODE-202-AA-EU

  [​IMG]

  ASUS Z170I Pro Gaming LGA1151 Socket Mini ITX
  Tuotenumero: 5010881567
  Valm. tuotenro.: Z170I PRO GAMING


  [​IMG] Scythe Kozuti SCKZT-1000
  Tuotenumero: 5010600429
  Valm. tuotenro.: SCKZT-1000

  [​IMG] Crucial MX300 525GB 2.5" Serial ATA-600
  Tuotenumero: 5010969444
  Valm. tuotenro.: CT525MX300SSD1
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2016
 36. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @WaspPike 600 Wattista virtlähdetta suositeltaisiin GTX 1080 + i7 6700 kombolle, Node 202:n mukana tuleva on vain 450W.
   
 37. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 256
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Hmm, minulla on ollut i7 4770 + gtx 970 OC setissä 330W virtalähde ilman mitään ongelmia, vaikka samassa setissä BD-soitin ja HD kovalevykin pelkän SDDn sijaan. Viekö 1080 sitten niin oleellisesti enemmän?
   
 38. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyse on oikeastaan virtalähteen optimaalisesta hyötysuhteesta. Tarkoitus on laskea kokoonpanon virrankulutus rasituksessa (ts. pelatessa) ja tuon saadun Wattimäärän pitäisi olla 50% virtalähteen kokonaiskapasiteetista. Pointti on siinä, että aina pieni osa virtalähteen haukkaamasta virrasta muuntuu häviössä lämmöksi, mutta pitämällä tuon 50% hyötysuhteen mielessä, pystytään minimoimaan aika tehokkaasti turhaa sähkölaskua ja luultavammin myös powerin sisäiset komponentit ovat speksattuja toimimaan pidempään, kun virtalähdettä ei rasiteta ääriään myöten olevalla kuormalla.

  Esimerkiksi referenssiversio GTX 1080:sta vie 184 Wattia (aftermarketit hieman enemmän), i7 6700 pahimmassa tapauksessa 134 Wattia sekä muu laitteisto muutamia kymmeniä watteja

  = kokoonpanon virrankulutus ~350W äärimmilleen rasitettuna, tästä johdetaan (350W * 2) --> noin 600W. Huomioisin tosin, että et varmaan ole ajelemassa Prime95- ja muita rasitusohjelmia, niin aika huoletta virtalähteen kapasiteetin voi pudottaa ~550W tuntumaan.
   
 39. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 256
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Hmm, kiitos informaatiosta. Täytyy sitten vähän vielä katsella vaihtoehtoja. Käytän kyllä ohjelmia jotka vetävät cpu:n rasituksen 100% ja näytönohjaimen paikoitellen kanssa (pelidevausta ja renderöintiä mms.), ja kyllähän tämä kone silloin huutaa, tosin ei se ole sinänsä häirinnyt kun käytän kuulokkeita/peleissä äänet niin kovalla kaiuttimista ettei sitä kuule kuitenkaan.
   
 40. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuinka tärkeää on, että saat mahdollisimman pieneen koteloon kasattua työkoneesi? Jos paljon virtaa kuluttavista, tehokkaista komponenteista et viisi karsia, niin lähtisin ehkä katsomaan astetta isompia koteloita, joissa sekä ATX-kokoluokan sallimat powerit että suurempi jäähdytysteho kompensoivat tehokkaammin tarpeitasi. Onko esimerkiksi Node 304 / SST-SG13B / muu vastaava liian isohko sinulle?

  Äänentuottohan ei ole oikeastaan täysin lineaarisesti sidoksissa virrankulutuksen kanssa. Esimerkiksi pelatessa virtaa ei kuluteta luokkaa maksimit, mutta äänentuotto voi silti olla korkea, joka myös johtuu jäähdytyskonfiguraatiosta aika paljon, johon siis vaikuttaa paljon myöskin kotelon tehokkkuus vaihtaa palikoille viileämpää ilmaa.
   
 41. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 256
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Oikeastaan tällä hetkellä se ei ole täysin välttämätöntä olla noin pieni. Se tulee pääosin työpaikalleni, mutta työpaikkani tosin siirtyy kesällä pariksi kuukaudeksi mökille, jossa taas on vähemmän tilaa koneelle ja siirtäminen on rasittavaa. Näin pienestä taas saisin myöhemmin uuden HTPC:n itselleni samalla, sillä kotona en pelaamiseen muuta käytäkään enää sillä PC on ollut telkassa olkkarissa kiinni viimeiset 4v ja siinä tulee pysymäänkin. :)

  Mites toisaalta taas SilverStone Raven kotelo?
  http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2015/10/15/silverstone-raven-rvz02-review/4

  Tuolla se sai vähän paremmat arvostelut kuin Fractalin kotelo, ja siihen voi ostaa vaikka 600W virtalähteen erikseen. Tuosta toki versio ilman ikkunaa, sillä tuo arvostelussa oleva on hirveän näköinen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2016
 42. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 43. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 256
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Jees, kiitti infosta. Olen vasta tammikuussa ostamassa, kun saan hommani käyntiin, joten seuraan skeneä ja ketjua siihen asti. Jos muuta kiinnostavaa löytyy tilalle siihen mennessä niin katson niiden suuntaan toki. Toi powerin hinta ei budjettiin sinänsä merkkaa, kun ostan samalla monitorin ja muuta sälää niin menee kuitenkin 2.5k€+ yhteensä. yli kymmeneen vuoteen en ole kasannut konetta nollasta, tuleeko tarvittavat sata, gpu virta yms. kaapelit osien mukana, vai pitääkö ostaa Erikseen? Muistasin kyllä että gpun mukana tuli, toisaalta nykyiseen koneeseen jouduin vähän specifimmän sata-splitterin ostamaan joten se täytyi metsästää itse. Niinjoo, ja kotelon tuulettimet varmaan pitää itse ostaa?
   
 44. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarvittavat kaapelit ja vähän ekstraa tulee kyllä mukana. Ainoastaan kaapeleiden pituus on kriittinen asia pienessä kotelossa, vaikka veikkaisin, että mitään ongelmia ei asentaessa tule. Laiskuuttani en lauantai-iltana jaksa kaivella powerien tarkkoja speksejä auki, niitä voi sitten ostohetkellä vielä tarkistaa :) Aika näppärästihän nuo rakentelu-asiat kuitenkin palautuu mieleen, vaikka edellisestä kerrasta kuinka olisi aikaa.

  Koteloflektit pitää ostaa erikseen, Node 202:ssa on paikat 2 x 120mm tuulettimille syöttämään viileää ilmaa näytönohjaimelle. Voit halutessas vilkaista Jaskan videon tuosta kotelosta ja vaikka vähän henkisesti valmistautua kasaamishommaan. Kotelon mukana tuleva manuaali auttaa paljon.

  Niin ja kun tosiaan ostopäätös syntyy vasta vuoden vaihteen jälkeen, niin tällä välillä vakoilisin tarjoushintoja noista komponenteista tai jos sattuu käytettynä joku hyvä deal vastaan, uutta Kaby Lakea todennäköisesti nykyisen Skylaken tilalle sinunkin koneeseesi.
   
 45. Fox-x

  Fox-x

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noniin, projekti lyöty lukkoon ja osat tulossa. Aikas hyvin sai säästettyä kun hommasin perjantain alennuksista osat... Kiitokset tässä vaiheessa noista poweri ja kovalevyneuvoista.

  Emo: Asus Z170i PRO GAMING, LGA1151, Intel Z170, DDR4, mITX

  Prossu:
  Intel Skylake i5-6600K, LGA1151, 3,5GHz, 6MB, Boxed + ID-Cooling SE-214X 120mm jäähy

  Muistit: Kingston 16GB, HyperX Fury DDR4 2133 MHz

  Näyttis: Asus Strix GTX1060 6GB OC

  Kiintolevy: Samsung 128GB 840 Pro, Kingstonin UV400 240 SSD + Western Digital Blue 2TB

  Virta: EVGA SuperNOVA G3 750W Gold

  Kotelo: Fractal Design Node 304 Mini-ITX kotelo, valkoinen  Ps. Näemmä tuolla webhallenissa on jo varastossa tuota EVGA:n G3 poweria jos joku muukin on siitä kiinnostunut :p
  Pps. Lisään kuvia loppuviiikosta kunhan projekti on valmis.
   
 46. IDDQD

  IDDQD

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itse tilasin melkolailla saman setin, paitsi virtalähteeksi valikoitui EVGAn 550W modulaarinen ja koteloksi Fractal Nano S.

  Saispa osat nopeasti, @Jimm's tilauksen tiedot näyttää, että menisi ensi viikolle :sori: :sori:
   
  Matzu tykkää tästä.
 47. sohvamooses

  sohvamooses

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Kukaan tuhertanut setuppiaan Jonsbon VR1 koppaan? Mietteitä ilmankierrosta ja lämpötiloista?
   
 48. Makro16

  Makro16 Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 012
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Itellä olisi tälläisen koneen projekti menossa ja valmiiksi tuon varmaan saan perjantaihin mennessä:

  Emo: Asrock H61m-ITX
  Prossu: I7-3770S
  Jäähy: NZXT Kraken x31 120mm puhaltamassa radin läpi ulos kotelosta
  Muistit: A-Data 2x8gb ddr3 1600mhz
  Näyttis: Gigabyte GTX 1070 OC ITX + pohjassa Scythen slim 120mm puhaltamassa näyttikselle
  Kiintolevy: Sandisk 480gb ssd
  Virta: Corsair SF450w
  Kotelo: Lian-Li PC-TU100 musta

  Semmoista, on sitten pirun pieni koppa tuo TU100:nen ;)
   
 49. Ei kukaan

  Ei kukaan

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Rautana:
  upload_2016-12-2_17-43-0.png

  Eli pohjalla ja katossa noctuat 140mm ja scythen tuulettimen tilalle vaihettu noctua 140mm.  Lämmöt unigine heaven benchmarkkia 2 kierrosta vedettynä.

  upload_2016-12-2_17-50-39.png

  Eniten tässä tuo poweri töhisee muuten olisi ihan siedettävä kokoonpano.
   
  sohvamooses tykkää tästä.