M-ITX GTX 1060 6 GB pohjalta, ei kiireellinen päivitys

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja $pitfire, 07.11.2018.

 1. $pitfire

  $pitfire

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Morjesta pöytään.

  Tässä hieman katsellut ja miettinyt tulevaa kokoonpanoa ja seuraavana ajattelin pienentää ATX-kotelon pienimpään mahdolliseen eli M-ITX kokoiseen. Koteloksi olen ajatellut Fractalin Node 304, mutta mikäli hyviä ehdotuksia tulee toisesta kotelosta, niin sitä voi vielä miettiä. Valkoinen miellyttää omaa silmää kuitenkin enemmän kuin musta.

  Nykyinen kokoonpano löytyy profiilitiedoistani ja niistä ajattelin kaikkia muita käyttää seuraavassakin kotelossa, poislukien:

  - Emo
  - CPU
  - CPU jäähdytin
  - RAMit
  - Virtalähde (tästä en haluaisi luopua, mutta mikäli noden haluan, niin on pakko hommata lyhyempi virtalähde) Uutena Focus + ? Sitä täällä foorumilla ainakin ehdotettu node 304 buildiin aiemmin.

  Päivityksellä ei mikään kiire ole ja ajattelin osia hommata pikkuhiljaa mm. black fridayn aikana. Asusin Dual GTX 1060 6 GB malli siis löytyy nykyisestä kokoonpanosta ja se siirtyy sitten myös tulevaan buildiin. Tässä on tullut useita vuosia tekohengitettyä konetta esim. tuon GPU:n avulla ja i5-2500k:n kellottamisella, mutta nyt olisi aika edetä vähän uusimpiin myös mobon ja CPU:n osalta.

  Näihin tarvitsenkin sitten eniten apua, eli kysymys kuuluukin, että mikä olisi ns. best bang for buck mitx emolevylle + CPU:lle? Hieman lukenut asiasta ja ilmeisesti Ryzen 2600 voisi olla sopiva? Ilmeisesti sen mukana tuleva stockkicoolerikin on ihan asiansa ajava kapistus? Melkein voisinkin aluksi olla ostamatta custom cooleria CPU:lle, jää ainakin tilaa koteloon hieman enemmän. Mielipiteitä otetaan tosin vastaan tässäkin asiassa. Myös tuo uusi tuttavuus eli m.2 ssd voisi kiinnostaa.

  Emolevyltä toivoisin hyvää langatonta sovitinta sekä sitä, että liittimien paikat olisivat suhtkoht järkevissä paikoissa kasaamisen suhteen. Muistien suhteen olen todella noviisi, joten niihin tarvitsee apua paljonkin, elänhän vielä DDR3 ajassa :confused2:

  Budjettia en ala sen kummemmin miettimään vielä, koska osat tulee joka tapauksessa varmasti hommattua vähän eri aikoihin. Alennuksia tosiaan kun pääsisi kunnolla hyödyntämään.

  Laittakaa ehdotuksia/mielipiteitä. Jotain varmasti jäi nyt kirjoittamatta, mitä on tullut tässä viime päivinä ajateltua, mutta lisäilen myöhemmin, jos jotain tärkeätä unohtui kirjoittaa.

  Kiitoksia jo etukäteen ja anteeksi sekavasta kirjoitusasusta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2018
 2. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 427
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Kun kerran mainitsit Black fridayn, metsästä sieltä sopivia osia ja katso sen jälkeen mitä tuli hankittua. Ryzen 2600 on hyvä valinta ja sitä varmasti jostakin saa BF tarjouksena. M.2 SSD levyjä tulee myös, sama pätee niihin. Emolevyn hankinnan jättäisin myöhempään, koska BF tarjouksena ei yhtä todennäköisesti sopivaa tule. Ongelma Black Fridayn tarjouksissa on ettei niitä aina ilmoiteta paljoa etukäteen ja siksi vaikea suunnitella tarkasti mitä ostaa.
   
  tsönäri ja $pitfire tykkäävät tästä.
 3. $pitfire

  $pitfire

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Pikkasen taas katsellut ja vertaillut erilaisia komponentteja. Olisin kallistumassa kyllä tuohon Ryzen 2600 ja sille
  ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac - emolevy olisi varmaan passeli, vai tuleeko jotain ongelmia?

  Samalla olisi kysyttävää, mikäli techiläisillä olisi kokemusta tuosta Ryzen Wraith Stealth- coolerista, mikä tulee 2600 mukana. Onko siitä mihinkään? Väliaikaisena ajattelin ainakin, voihan tuohon sitten jälkeenpäin hommata jonkun custom coolerinkin. Myös tuo m.2 ssd menisi tuohon emolevyyn, joten olisiko jotain tiettyä merkkiä ja/tai mallia ehdotella?
   
 4. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 427
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ryzenin boxed coolerit ovat erinomaisia, ainakin jos vertaa aiempien prosessorien vastaaviin.

  Western Digital Black 500 GB (ei 512GB) yksi hyvä vaihtoehto.
   
 5. $pitfire

  $pitfire

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  [​IMG]

  No niin, node 304 tuli hankittua valmiiksi ja puuttuvat osat tässä olisi sitten tarkoitus pikkuhiljaa hommailla, jottei jää kotelo keräämään pölyä. Black Friday oli melkoinen pettymys ainakin itselle, eipä tuota 2600 silloin kerinnyt millään saamaan, vaikka jossakin olikin alennuksessa.

  Hieman tässä palloilee edelleen tuon CPU+mobo - kombon välillä, että mitä sitten kannattaisi hommata. Onko Ryzen 2600 ja 2700 välillä niin suurta eroa, että kannattaisi 2700:stä maksaa? Emosta lähinnä mietityttää, että mikä kannattaa hommata, mikäli haluaa mahdollisesti tulevaisuudessa sitten vielä CPU:n päivittää kertaalleen?
   
 6. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 711
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  2700 on huonompi peleissä.

  Itse ostaisin tämän:
  ASRock Z390 Phantom Gaming-ITX/ac, Mini-ITX -emolevy - 224,90€

  Mutta enemmän on osteltu tuota Asusta:
  Asus ROG STRIX X470-I GAMING, Mini-ITX -emolevy - 219,00€

  Ehkä siksi, että se tuli aiemmin.
   
  $pitfire tykkää tästä.
 7. lautanen

  lautanen

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  28.05.2017
  Hox tuo Asrock on intelille
   
  $pitfire ja hsalonen tykkäävät tästä.
 8. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 711
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  $pitfire tykkää tästä.