Luujohdinkuulokkeet

Liittynyt
01.11.2022
Viestejä
44
Omaan korvaan eivät nappikuulokkeet sovi, ja olen kuullut näistä luujohdinkuulokkeista. Kuulemma sopivat kaikille ja niin edespäin.
Onko kenelläkään kokemuksia tai suosituksia?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 882
Ei oo varsinaisesti näistä kokemuksia mutta kylläkin yksistä open ear-mallisista jotka on astetta yksinkertaisempi ratkaisu jossa vaan korvakäytävän lähellä on pienet kaiuttimet. Nyt markkinoilla on ilmeisesti jonkin verran tonkin tyyppisiä kuulokkeita saatavilla jos ei varsinaiseen luujohdinkuulokkeeseen ole tarvetta mutta ei haluaisi korviin työnnettävää mallia.

Ihan toimivat noikin, riittää aika monessa tapauksessa että ääni tulee suoraan korvakäytävän ulkopuolelta eikä kovin paljon kuulu ympäristöön. Toki ton tyyppiset eivät varmasti erittäin meluisassa ympäristössä taas sitten enää toimikaan niin hyvin.
 
Liittynyt
26.03.2018
Viestejä
71
Käyttänyt aftershokzeja pyöräillessä ja nyt talvella lasketellessa. Hyvää noissa on, että käytännössä kaikki ulkopuolella olevat äänet kuuluu selkeästi. Esim hississä pystyy juttelemaan kaverin kanssa vaikka musiikki soi samalla kuulokkeissa. Sama pyöräillessä, liikenteen äänet kuuluu selvästi. Huonona puolena sitten, äänenlaatu ei ole tietenkään kaksinen, varsinkin matalammat äänet puuttuu täysin. Minkäänlaista väsymystä noiden kanssa ei tule, eli pystyy hyvin käyttämään tunteja putkeen. Jos hakee ihan taustamusaa ja podcasteja, sitten noi on ok, mutta jos musiikin äänen laadulla on merkitystä, katse muualle.
 
Liittynyt
02.06.2019
Viestejä
320

ja samsungilla oli joku rumempi kananmunan muotoinen jos toive oli ettei itse korvakäytävään tungeta mitään sinne luonnollisesti kuulumatonta.

Mutta jos korvalehti on erilaisempi niin sitten varmaan tuollaista. Kerran kuunnellut luujohdetta ja vähän sellaista hiljaisen ja kaukaisen oloista ääntä kehittyy.

Aurinkolasikuulokkeita on Bosella. En ole koittanut ja tietysti jos korvanlehti puuttuu niin ei välttämättä toimi.
 
Liittynyt
01.11.2022
Viestejä
44
Aftershokzeja olen miettinyt itsekin, täältä toivoisin lisää arvosteluja. Haen kyllä taustamusiikkia. Nuo LinkBudsit vaikuttavat myös kiinnostavilta, mutta jossain kaupassa pitäisi päästä testaamaan oudon muodon takia...
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
629
Samsung Galaxy Buds Livet ovat kyllä olleet omaan korvaan hämmentävän hyvät. Ehkä ensimmäiset kuulokkeet joilla unohtaa, että korvissa on edes jotain. Ilmeisesti kuitenkin hyvin korvan muodosta riippuvainen, kun arvostelut ovat laidasta laitaan.
 
Liittynyt
01.11.2022
Viestejä
44
Olet varmaan oikeassa. Saisikohan testattua jossain? Nuo pavut ovat vielä kohtuullisen hintaiset.
 
Liittynyt
11.04.2021
Viestejä
5
Vaimolle hommasin aikoinaan (After) Shokz minit. Kuulemma parhaat lenkkikuulokkeet mitkä ollut ja taitaa olla merkkinä se joka nuo toi alunperin kuluttajamarkkinoille. Valitsin nuo "normit" pron sijaan koska niissä oli parempi IP-luokitus. Uudemmassa Pro mallissa oli arvostelujen mukaan parempi basso mutta heikompi IP-luokitus. Mikäli luujohteet valitsee pitää tiedostaa ettei niiden matalat taajuudet voi toistua kuten esim. suljetuissa kuulokkeissa. Ymmärrykseni mukaan luujohteet oli alunperin kehitetty armeijakäyttöön, jossa tarve tiedostaa ympäristö, eli hyvä vainta urbaanissa ympäristössä tai sotatantereella. Parempi puolisko kuuntelee lenkeillessään äänikirjoja ja niissä ainakin toimii kuin junan vessa (toimii hyvin myös mikkinä kun soittaa puhelimellä). Nuohan ei siis mene korvakaytävään vaan jää nätisti tuohon korvannipukan viereen ja ei hiosta korvakäytäviä.
 

ykii

Lizard of Oz
Liittynyt
16.07.2017
Viestejä
648
Kuukauden verran takana Shokz Opencomm -kuulokkeilla. Hommasin nämä Teams-maratoneja varten ja täytyy sanoa että ehkä parhaiten käytetty 150 euroa aikoihin.

Kuulokkeet ovat äärimmäisen mukavat eikä pitkät puhelusessiot rasita korvaa samalla tavalla kuin perinteiset headsetit. Itselläni on isoja ongelmia pitää nappeja tai perinteisiä kuppeja. Napit painaa korvakäytävässä ja kupit taas saa olon tuntumaan tukkoisen flunssaiseksi. Siirryin nappien ja kuppien kautta sitten on-ear -kuulokkeisiin (kokeiltu Jabran, Jlabin ja Creativen eri malleja). Ne toimivat jo paremmin, mutta Shokz lyö nekin laudalta.

Iso suositus Shokzeille! Näiden kanssa on kiva etätyöskennellä, kuulokkeet unohtuu helposti päähän puhelun päätyttyä. :)

Miinusta lyhyehköstä kantamasta, Creativen Jam v2:t kuuluivat kaikkialla talossani mutta nämä kantavat ehkä puolet siitä. Ei kuitenkaan iso miinus, harvoin tulee pyörittyä muualla kuin työhuoneessa puhelun aikana.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
46
Itse olen käyttänyt Aftershokzeja (on kyllä paska nimi, tai nykyäänhän se taitaa olla Shokz...) useamman vuoden erilaisia ja en urheilukuulokkeina enää mitään muita edes harkitsisi. Menee juoksussa, pyöräilyssä ja salilla erinomaisesti eikä tarvitse pelätä kuolevansa tai edes pelästyä yllättäviä tilanteita, kun liikenne kuuluu hyvin. Ei noilla mitään musiikin nyansseja kannata toivoa kuulevansa, mutta nämä viimeisimmät mallit alkavat olemaan musiikin kanssakin yllättävän hyviä. Varsinkin diskanttipainotteinen musiikki menee paremman puutteessa, vaikka enimmäkseen puhetta tuleekin lenkeillä kuunneltua.

Erittäin vahva suositus, Openmove ja hieman uudempi Openrun on ollut viime aikoina käytössä ja kummastakaan ei ole valittamista. Ensimmäisessä mekaaninen rakenne on hiukan parempi (lue: play/pause nappi helpompi käyttää) ja toisessa taas äänenlaatu on napsun verran parempi. Uudempi on myös hiukan kevyempi ja mukavampi käyttää, miksi varmaan vaimo tuon onkin ominut itselleen ja joudun pääsääntöisesti käyttämään noita vanhempia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 146
Mitenkäs näillä kuulee meluisassa ympäristössä? Peittääkö ympäristön ääni musiikin ja äänikirjan alleen samalla tavoin kuin perinteisissä ei-vastamelukuulokkeissa vai toimiiko hommalla tällä teknologialla jotenkin eri tavalla?
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
46
Kovassa metelissä kuulemisesta tulee selvästi vaikeampaa, aika hyvin näitä saa kovemmalle laitettua mutta jossain aina tulee raja, varsinkin äänikirjojen kanssa, kun laitan vaan pauselle siihen asti kun olen saanut juostua kauemmas isosta tiestä.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 260
Itselläkin Shockzit lähinnä pyöräilyyn. Kevyet ja pysyvät hyvin päässä, Äänenlaatu on itselle ihan riittävä eikä noita kovalla kannata ainakaan kaupungissa ajellessa pitääkään. Ovat täyttäneet tehtävänsä tähän asti varsin hyvin.
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 412
Itselläkin on ollut jo vuosia shozkit pyöräillessä päässä. Siihen hommaan parhaan kuulokkeet mitä olen testannut, kun ympäristön äänet kuulee selvästi.

Jos menee vilkkaasti liikennöidyn tien ohi, niin autojen meteli kyllä peittää shokzien äänen aika tehokkaasti. Olen nähnyt niissä tapauksissa parhaaksi laittaa toiston pauselle, kun äänestä ei saa kuitenkaan tarpeeksi selvää.

Kuuntelen pyöräillessä vain äänikirjoja tai podcasteja, joten siihen äänenlaatu on ollut oikein riittävä + akkukin kestää yllättävän pitkään.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 578
Shockz move ja puheluissa äänessä pieniä pätkäsyjä jatkuvasti. siis vastapuolelle häiritseviä. normaalia?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 152
Viestejä
3 981 105
Jäsenet
68 041
Uusin jäsen
Ipsuli

Hinta.fi

Ylös Bottom