Eipä ole oma roiskinut näpeille.
Jos runko ei pääse purkamaan syystä tai toisesta staattista varausta maihin, niin varsinkin talviaikaan sisäilman ollessa kuivaa (Suhteellinen kosteus laskee helposti reilusti alle 30 prosentin.), voi moni vehje roiskia näpeille riippuen muuttujista x lattiamateriaalista lähtien.
Tällöin sähköiskut ovat semmoisia nopeita napsuja.
Esim. keinokuituhihojen heiluttelemista näppiksen vieressä kannattaa välttää.
Eli ns. kissasähkö todennäköisesti kysymyksessä. Voi iskeä sen takia vain tuolta shiftin ja tabin kohdalta, kun siinä vieressä on tuo alumiinilvyn terävä reuna, josta sähkö tykkää pomppia helpommin. Varmaan räiskisi joka reunasta, jos muita reunaan sijoitettuja nappeja käyttäisi useasti ja käsi olisi riittävän lähellä alumiinia. Alalaidan nappeja painaessa käsi ei välttämättä ole riittävän lähellä alumiinia riippuen kirjoitustyylistä.
Testaa vaikka jotain läpinäkyvää teippiä siinä caps-näppäimen puoleisen alumiinin päällä. (Saattaa tosin alkaa roiskimaan muualta.)
Ilmankostutin toki auttaisi myös, mutta kannattaako sitäkään jatkuvasti päällä pitää, jos ei kuiva ilma muuten häiritse.
Voisihan tuon maadoittaa paikkaan x, mutta patentista tulisi ruma ja se ei täyttäisi kaikissa tapauksissa sähköturvallisuusmääräyksiä, joten siitä ei sen enempää.
Tai sitten kärsii sätkyistä kesään asti, jolloin ilmankosteus nousee reilusti.
Teippipatentti lienee helpoin testata.
En jaksa selittää tarkempaan, mutta jos siitä saa semmoista pidemmän aikaa kihelmöivää sätkyä, niin silloin tietokone pitäisi olla maadoittamattomassa rasiassa ja joku ruumiinosa tukevasti maissa, jota en oikein usko.
Muutenkaan tuo eloksoitu pinta ei taida jaksaa vuotaa sitä 115 volttia mitättömällä virralla ja tuskinpa tuo runko on edes koneen koppaan kytketty.
Tuo vuotovirta on siis ihan normaalia hakkuripowereissa filtteröinnin takia. Vaarallista lähinnä laitteille, jos kytkee sähköt seinässä kaiken maailman HDMI-kaapeleita ym. eri laitteiden välillä. Tosin harvemmin tuossakaan mitään tapahtuu.