Local co-op, splitscreen yms.

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja huomena, 17.11.2017.

 1. huomena

  huomena

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiinnostaisi kuulla parhaita samalta koneelta pelattavia pelejä ja kokemuksia pc:llä, kun hommasin paremmin tietämättä: Don't starve togetherin vaimokkeen kanssa pelattavaksi ja eihän se sitten toiminutkaan niin.
   
 2. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 254
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
 3. huomena

  huomena

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Viimeksi muokattu: 17.11.2017
 4. Seppo77

  Seppo77

  Viestejä:
  1 077
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Cuphead ja Gears of War 4 nyt ainakin.
   
  huomena tykkää tästä.
 5. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Vaikka hyvä ketju jo linkitettiinkin, se rajattiin 4 pelajaan peleihin.

  Kahdelle on vielä paljon enemmän hyviä saman ruudun pelattavia (jonkin verran päällekäisyyksiä toisen topicin kanssa).

  Suosikkini:

  - Red Rope: Don't Fall Behind: kaksi köydellä toisiinsa sidottua pelaajaa. Köysi on usein ainoa tapa hävittää vihollisia ja ratkaista puzzleja. Kuvakulma ja huoneisiin jaettu design muistuttaa hieman Zeldaa. Vaatii huomattavan paljon kommunikaatiota. Vaikea, mutta reilu.

  - Kalimba (+ Dark Void co-op DLC): 10 tasoa erinomaista puzzletasopomppua, dlc:ssä toiset 10 lisää. Ei kovin pitkä, mutta todella hyvä. Molemmat ohjaa kahta toteemipaalua, jotka yhteensä voi kasata neljän korkuiseksi. Vaatii paljon yhteistyötä ja ajoitusta.

  - Ibb & Obb toinen kova puzzletasopomppu, joka ei tarjoa yksinpeliä lainkaan.

  Muita, ei missään erityisessä järjestyksessä:

  - Broforce 2d-tasohyppelyräiskintää.Jos epäilyttää, kokeile ilmainen Expendabros, joka on käytännössä demo koko pelille.

  - BattleBlock Theater 2d-tasohyppelyä.

  - Overcooked Simppeliä kokkaamista, toimii hyvin jo kahdella.

  - Octodad: Dadliest Catch Fysiikkasähläystä. Parhaimmillaan, kun jakaa molemmalle pelaajalle yhden jalan ja yhden käden.

  - Pitfall Planet Simppeliä toimintapuzzlea isometrisestä kuvakulmasta.

  - PixelJunk Shooter Ultimate 2d-luolastolentely, jossa vesi-/laava-/kaasufysiikat keskiössä.

  - Putty Pals 2d-puzzletasohyppely, ehkä liiankin helppo, ainakin tyttöystäväni vähän kyllästyi tähän kun ei tarjonnut mitään mullistavaa.

  - Shift Happens 2.5d-puzzletasohyppely, mukava shiftausmekaniikka.

  - Trine 1+2+3 2.5d-toimintapuzzletasohyppelyä.

  - Tiny Brains Isometrisestä kuvakulmasta puzzleilua.

  - Iron Crypticle Arcade-mättöä Gauntletin tapaan. Ei tallennuksia, pelattava alusta loppuun yhdeltä istumalta. Suht aivotonta.

  - Nom Nom Galaxy Hieman Terraria/Minecraft -vaikutteista avaruussoppakeittiön rakentelua. Pidemmän päälle yksitoikkoinen "rakenna soppakeittiöt, hae ainekset, ammu raketilla markkinoille", mutta ainakin minun tyttöystäväni halusi ehdottomasti jatkaa loppuun asti. Loppu aika antiklimaattinen.

  - Nuclear Throne Twinstick-shooter roguelike. Ihan hauska ja mahdollinen läpäistä kahdella. Pelkäksi kaksinpeliksi en lähtisi suosittelemaan.

  - Lovers In a Dangerous Spacetime Avaruusaluksen lentelyä, jossa sisällä pelaa kahta miehistön jäsentä jolla juoksee aluksen asemalta toiselle. Alunperin ei tukenut yli kahta pelaajaa, joten vaikeustaso sopii mainiosti kahdelle.

  - Human: Fall Flat Kaksi muovailuvahaukon tapaista sompailemassa fysiikkapuzzleja. Ihan huvittavaa toilailua kahdestaan.

  - Keep talking and Nobody Explodes Ei varsinaisesti enää splitscreen/shared screen, koska toinen lukee FYYSISTÄ ohjekirjaa (tai pdf:ää toiselta koneelta) ja toinen pelaa ruudulta. Ohjekirjan lukija ei saa katsoa ruutua, eikä toisinpäin. Hauska mutta osalle todella ahdistava kommunikaatiopeli.

  - Lara Croft and the Guardian of Light Kevyttä twinstick-räiskintää ja kevyttä puzzleilua. Jälkimmäinen vaatii kivasti yhteistyötä, kun kaksi hahmoa osaa vähän eri asioita.

  - Death Squared Puzzlea. Molemmat liikuttaa omaa laatikkoaan maaliin, auttaen samalla toista. Näyttää videoissa jotenkin vähän köyhältä, mutta itse peli varsin hauska. Tarjoaa 80 tasoa kaksinpeliä, 40 tasoa nelinpeliä.

  Recourse on myös nyt melkein vuoden odottanut patchia, jossa splitscreen kaksinpeliä on parannettu. Ennen patchia en vielä voi suositella. spaceBOUND on samantapainen kuin Red Rope, mutta niin vaikea, että meillä alkaa usko loppua lähes jokaisessa tasossa ja jaksaa vain silloin tällöin jatkaa. Think of the Children on ihan huvittava, mutta vähän liian vaikea kahdelle. Jonkinlaista tasapainotusta on lupailtu. Neljällä lähes turhan helppo.

  Hankintalistalla on myös Over my dead body (For you), joka vissiin tarjoaa zombin ja haamun asymmetristä yhteistyötä.

  Tulevista peleistä olen itse pistänyt muistiin seuraavia, joita sitten katselen julkaisun aikaan:
  - Wizard of Legend
  - Fossil Hunters
  - Mugsters
  - Deru: The Art of Cooperation
  - DownWind
  - Koloro
  - 39 Days to Mars
  - Police Stories

  Olisko siinä sitten ainakin niitä yhteistyöpelejä kerrakseen? Toisten nöyryytykseen nojaavia yhden ruudun pelejä voin myös listata, mutta ne vaativat miltei poikkeuksetta neljä osanottajaa ollakseen hauskoja.

  Pitäisi joskus ehkä kirjottaa näistä jotain ihan oikeita arvioita tai pitää jotain blogia, koska toistelen samoja aika moneen paikkaan. Saman ruudun yhteistyöt kolahtavat kuitenkin niin kovaa, että kaikki vähänkään kiinnostavammat tulee poimittua, koska yleensä noiden ~15€ hinta per peli ei ole mitenkään ylitsepääsemätön - varsinki kun aleista niitä saa lähes poikkeuksetta 5-10 eurolla.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
  Raatokalle, Merkath, perato ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 6. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Todettakoon muuten, että Don't Starve Togetherin jaetun ruudun yhteistyöpelistä on useammankin kuin kerran tieto "on tulossa, kukaan ei vain tiedä koska". Pidän aika outona, että sitä ei tarjota PC:llä, vaikka konsoleilla voi pelata jaetulla ruudulla. Varmaan ostaisin itsekin, jos splitscreen patchi joskus Steam-versioon tulee.

  Jonkinlainen modi siihen on tarjolla:

  Samalla tavalla järjettömästi Portal 2 PC-versiosta puuttuu splitscreen... joka on kuitenkin aloitettavissa konsolikomennoilla ja täysin pelattavissa, eli oikeasti vain se menu puuttuu. Ei voi ymmärtää.
   
 7. huomena

  huomena

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitos, tässähän näitä jo onkin. Pari on jo valmiina ja paria katsellut ja pyöritellyt ostoskorissa, katson vielä black friday:n josko pukkaisi alennuksella.
   
 8. huomena

  huomena

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En saanut toimimaan steamlinkillä. Pitää koittaa vielä kun kerkiän uusiksi. Ei tunnistanut ohjaimia. Portal2 taitaa löytyä ps3:lta.. hyvä että sanoit, en muistanut koko peliä.
   
 9. jc_jake

  jc_jake

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2017
  Ehdottomia lemppareita ovat olleet Divinity original sin 1&2. Vaimon kanssa tuli ykkönen pelattua ja tykkäs kovasti (hänen ensimmäinen crpg). Nytten kakkonen peluussa.
   
  huomena tykkää tästä.
 10. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Osaanki sanoa näistä jo nyt, enkä kumpaakaan lisää suositeltavien listalle.

  Tower 57 on kyllä ehta co-op, mutta peli tuntui todella viimeistelemättömältä ja sekavalta kauniista grafiikoistaan huolimatta. Ekan tason perusteella fiilis puuttui kokonaan, hahmot vaan yhtäkkiä kuoli ilman juuri mitään indikaatiota ja pahinta oli se, että jotenkin tuon pikseligrafiikan päivittäminen minun televisioruudullani sai sekä tyttöystävän että minut voimaan fyysisesti hieman pahoin. Sääli, koska tuo keikkui wishlistillä pidempään. Iskin rahojen palautusta, joilla todennäköisesti voi sitten kokeilla tuota Over My Dead Body (For you).

  Uurnog taas vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta puzzle platformerilta, mutta toinen pelaaja ohjastaa koiraa, joka voi toimia lähinnä apurina hypyissä ja vähän interaktioida maailman kanssa... vaikutusmahdollisuudet ovat kuitenkin aika vähäiset toisella pelaajalla. Sopii lähinnä ympärille häsläämään, ei niinkään edesauttamaan etenemistä. Jättäisin Uurnogin pääasiassa yksinpeliksi
   
 11. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Lisäilin listalle Death Squared + Lara Croft & Guardian of Light, kun molemmat tullut hankittua ja testailtua ekan tunnin perusteella varsin päteviksi kaksinpeleiksi, vaikka ennakkoasenteeni oli kumpaankin vähän epäilevä.

  Pitäisi ehkä myös listata sellaisia co-opilla itseään mainostavia pelejä, joita erityisesti suosittelen välttämään.
   
 12. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 254
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Lara Croft & Guardian of light on kyllä hyvä coop, mutta sen jälkeläistä Temple of Osirista suosittelen välttämään. Se on onnistuttu kyllä penaamaan totaalisesti tuon ekan onnistumisen jälkeen.
   
 13. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Mitkä tämän oikeat ongelmat ovat? Arvostelut motkottavat lähinnä lyhyydestä, turhasta juonesta ja helppoudesta, mutta ihan sama pätee minusta Guardian of Lightiin, jota on pakko pelata puzzlejen vuoksi ja suorittaa päälleliimattuja haasteita, koska muuten taistelujen osalta peli on aika yhdentekevä.

  Eihän tuota varmasti 20 euron perushinnan arvoinen ole, mutta onko suurta vikaa, ettei edes parilla eurolla kannata? Nettiongelmistakaan ei voi kärsiä, jos pelaa lokaalina.
   
 14. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 254
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Vähän alkaa olla jo hämärät muistikuvat, mutta muistelen, että peli olisi aika keskeneräisen oloinen. Ihan kuin olisi tähän toiseen aloitettu kaikki alusta, mutta ei olla päästy lähellekään yhtä hiottua tulosta kuin ekassa. No eipä muutaman euron menetys niin kovin paha ole.
   
 15. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ollut aikalaisen heikkoa jaetun/saman ruudun yhteistyöpelien julkaisu viimeaikoina. Marraskuun postausten jälkeen ei ole julkaistu oikeastaan mitään kauhean mielenkiintoista, vaan kaikki ovat edelleen tulossa tai odottelee parempaa hinnoittelua. Pelatut pienet kaksinpelit ovat olleet ajanvietettä, mutta mihinkään ei ole muodostunut kummempaa tunnesidettä kuin "kai tätä pelaa paremman puutteessa". Esimerkiksi Strikey Sisters (ibreakout/arkanoid klooni) ja No Heroes Here (tower defence + overcooked yhdistettynä, paitsi ei rakentelua ja todella pahaa toistoa).

  Kiinnostaisi jonkin verran A Way Out, mutta EA/Origin kyllä saavat ostohalut hyytymään aika hyvin... toisaalta taas olisi ehkä toivottavaa äänestää lompakolla silloin, kun julkaistaan kerrankin peli, joka ei ole always-online mikromaksuhelvetti.

  Paremman puutteessa tuli kaapattua Portal Knights ja Lego Harry Potter Years 1-4, jotta olisi taas jotain vähän isompaa pelattavaa.

  Lego-peleihin suhtaudun varauksella, koska ensimmäinen Lego Star Wars ei juuri iskenyt. Jos Potter iskee paremmin, niin tulee varmaan ostettua myös jatko-osa. Harmittavasti arvosanojen perusteella ne parhaat Lego-pelit ovat Marvel-universumia - en ole koskaan tuntenut minkäänlaista vetoa supersankareihin.

  Portal Knights vaikutti ekan tunnin perusteella ihan viihdyttävältä kahdestaan - yksin ei tulisi pelattua. Vähän kyseenalaiseksi jää kuinka paljon tuossa jaksaa mitään rakennella, kun ilmeisesti pelattava alue vaihtuu aika tiuhaan. Voisihan sitä jonkinlaisen kotikolon rakennella, mutta joutuuko sitten odottamaan aina latausruudun verran päästäkseen sorvien, takomoiden ja rakentelupöytien ääreen, kun samat voi kantaa taskussa ja iskeä maahan tarvittaessa..?
   
 16. Chloe

  Chloe Mestari Tukijäsen

  Viestejä:
  8 226
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Konsolipuolelta pakko mainita TimeSplitters, tuli pelattua kymmeniä tunteja kaverin kanssa aikanaan PS2:lla jaetulla ruudulla.
   
  GvsE tykkää tästä.
 17. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  TimeSplittersissä on vain se ongelma, että ainoa tapa herättää kaveri kuolleista on päästä checkpointille, jota ainakin kakkosessa on tasan yksi per taso. Lisäksi olisi kiva pelata myös pelin challenget ja arcade mode kahdestaan, mutta se on tarjolla vain yksin. Tulihan tuota pelattua veljen kanssa aikanaan huomattavasti. TimeSplitters 2 on kuitenkin (osin erikoisen tähtäyksen vuoksi) aika järkkyvaikea hardilla, jolla pääsimme puoliväliin asti.

  Aikaisemman viestin Portal Knights jäänyt 8 tunnin jälkeen pelaamatta. Tuntuu ihan älyttömän ontolta peliltä. Minecraftimainen rakentelu oikein kiinnosta, kun maailma ei ole iso, vaan eri saaret ovat pilkottu teemoittain (lunta ja metsää ei voi olla samalla saarella), resursseja joutuu hakemaan useilta eri saarilta, ja näiden välissä katsellaan puolesta minuutista minuutiin latausruutua. RPG ja taistelu ovat myös ihan uskomattoman yksitoikkoisia. Ehkä lastenpeliksi, mutta silloinkin pysyisin siinä Minecraftissa. Tuomio: en suosittele.

  Lego Harry Potter Year 1-4 paljastui kiinnostavammaksi. Tyttöystävä vaikuttaa olevan suht pihalla tapahtumista, kun ei ole kirjoja tai leffoja hetkeen aikaan kurkannut. Seuraa nuolta, jotain omituista tapahtuu. En tosin ihan ymmärrä, mikä pakkomielle Lego-peleillä on rakentamisen sijaan hajoittaa ja räjäyttää kaikki eteentuleva. Suurin osa pelistähän on vaan taikojen käyttäminen joka ikiseen objektiin, johon voi koskea, ja katsoa tanssiiko nyt joku luuranko vai heittääkö kynttelikkö kärrynpyörää. Vaikeustasoa ei ole nimeksikään - en edes tiedä miksi hahmoilla on kesto. Tuomio: Ihan ok keräilyräjäyttely.

  Nine Partchments tuli myös otettua alennuksesta. Testasimme ensin Magickaa, joka oli täysin pelikelvoton ohjaimella ja tuntui tahmaiselta. Nine Partchments on vähän samantyylistä magia hack'n slashia. En tiedä miten tästäkin on saatu näin pinnallinen. Oikeastaan ihan sama mikä taso tai minkälainen teema, kävelet vain eteenpäin pysähtyen kun syntyy kasa vihollisia. Taikojen yhdistelyä ei juuri ole, progressiokin aika pientä. Tuomio: Pettymys, mutta menee aivottomana viihteenä.

  Kuukausia odotuslistalla on ollut myös 39 Days to Mars, joka vaikutti erittäin mielenkiintoiselta kahden pelaajan point'n click tyyliseltä puzzlelta. Ja sitähän se olikin... kunnes pelin kalenteri vain viiletti eteenpäin, ja yhtäkkiä se loppui kuin seinään. Harvemmin petyn siihen, että peli on lyhyt, mutta 50 minuuttia on jo ihan hävettävän lyhyt. Samaan aikaan hintaa on alennuksessakin 12 euroa. Hetken mietin rahojenpalautusta, mutta toisaalta vietetty tunti oli kuitenkin varsin miellyttävä ja toisaalta tavallaan haluan tukea kehittäjiä tekemään samaa enemmän. Olisin vaan toivonut, että pelattavaa olisi ollut nykyhinnalla edes pari tuntia. Tuomio: Viehättävä yhteistyö, mutta ei kestä edes yhtä kokonaista iltaa ja täysin ylihinnoiteltu. 1-3 eurolla suosittelisin heti.

  Ja toinen hankinta oli The Swords of Ditto, joka lähti palautukseen alle tunnin kokeilun jälkeen. Miten voikaan ärsyttää peli näin paljon, kun ulkonäkö ja videot vaikuttavat niin hyvältä. Videoiden perusteella on Zelda-luolastoja kahdelle pelaajalle ja vähän hack'n slashia päälle, mutta varsinainen peli on uskomattoman täynnä elämää ärsyttäviä asioita. Taistelu on tunnotonta, mihinkään ei osu, random-luolastot eivät sovi zelda-puzzlejen yhteen, tavaroiden poimiminen on hidasta ja kankeaa, uuden hahmon aloitus on uskomattoman hidasta ja koko ajan peli pysäyttää täysin turhiin animaatioihin ja tutoriaaliteksteihin. Tuomio: Ulkonäkö ei voisi pahemmin pettää - vaatisi todella ison patchin, että tälle uuden yrityksen antaisin.

  ...ollut siis aika pettymyksiä täynnä uusien local co-opien läpikäynti. Nyt tiedossa ilmeisesti taas odottelua, ennen kuin seuraavat wishlistin tavarat julkaistaan (esim. Wizard of Legend, Catastronauts, Tick Tock: A Tale for Two ja Unruly Heroes ).
   
 18. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Pre-purchase Overcooked! 2 on Steam

  Overcooked! 2 tulossa Elokuun 7. päivä - vielä ehtii oman kesäloman loppupuolelle. Toivottavasti antaa vielä täyteläisemmän ja mehevämmän kokemuksen kuin ensimmäinen.
   
  perato tykkää tästä.
 19. perato

  perato

  Viestejä:
  3 065
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Hemmetti, varmaa eka peli jota vois harkita pre-purchasena sitte Red Orchestra 2. Noh, joulupeli 2018 tuosta ainakin tulee, jos eivät jotenki sit teknisesti ryssi tätä tai tee aivan liian lyhyttä.

  Aika kova minimi prossulle, i5 4590.


  Kalimba tuli läpäistyä. Oli ehkä jopa yllättävänki helppo. Harvassa oli kohdat, joita montaa kertaa joutu yrittämään. Toisaalta osa kohdista oli vähän "tuurilla" läpäistyjä, ettei hirveästi huvittaisi yrittää noita nollakuolema-juoksuja. Dark Co-op vielä pelaamatta.
   
 20. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jooh, minä päädyin pre-purchasena ostamaan, kun GreenManGamingistä -25% ja eihän ne nyt tuota voi mokata... eihän?

  Tässä odotellessa on tullut pelattua Diner Bros. Hyvin samanlainen kuin Overcooked, mutta pelkkien ruokien valmistamisen sijaan asiakkailta on ensin kysyttävä tilaukset ja vielä toimitettava ne pöytään (juomineen). Overcookedissa homma koostui eri ruokien tarjoamisesta erilaisissa haastavissa ympäristöissä, Diner Brosissa se on vain oma ravintola joka laajenee tarjoamaan useampia ruokia, juomia ja jäätelöäkin. Samalla asiakkaita on paria eri tyyppiä, joista osa tilaa lisää, osalla on kiire, osa yrittää lähteä maksamatta, jne.

  Pelannut nyt 2,8h ja kampanja on loppupuolella, tämän lisäksi challenge tasoja pelaamatta ~60%. Eli hupi ei ole kovin pitkäikäistä. Hyvä "budjetti-Overcooked" ja välipeli jatko-osaa odottaessa, johon siihenkin vain 2,5 viikkoa jäljellä.
   
 21. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Overcooked! 2 tuli, sitä nyt 2,5h pelattuna.

  Sanoisin, että todella turvallinen jatko-osa. Homma on pysynyt samana, ja ensimmäiset 2 maailmaa käytännössä jokaisesta tasosta ekalla yrityksellä kolme tähteä. Uusia reseptejä on tullut, ja raakoja aineksia voi nyt heitellä. Tällä on saatu lähinnä tasoista entistä hankalampia, kun pelaajat voi jakaa esimerkiksi kahdelle joessa kulkevalle lautalle, josta tavaroita pitäisi heitellä ees ja taas.

  Jostain syystä ovat myös saaneet tästä epäselvemmän kuin aiemmin. Jostain syystä paistinpannuihin ja muihin on tullut plus-merkkejä indikoimaan, montako tavaraa niihin mahtuu, eli kuvaan on vaan tuotu lisää sekavuutta. Grafiikkaefektit tekevät välillä asioista niin kirkkaita ettei erota mitä ne ovat, toisinaan ei saa selvää onko tiskit tiskiammeessa ja ruutu täynnä indikaattoreita eri tavaroista lautasilla/paistinpannuilla/monitoimikoneissa. Sitten vielä kun pöydät ovat pystysuunnassa kolme paistinpannua vierekkäin ja yks piipittää valmista, niin aika monet kerrat tullut otettua vääriä pannuja kun indikaattorit peittää asioita. Aika rasittavaa.

  Tuntuu, että tämä on Overcooked 1.5 eikä ihan täysiverinen jatko-osa. 2,5h peliajassa on jo World 1-3 kukistettu (kaikista paitsi yhdestä tasosta 3 tähteä) ja pelattavaa riittää 6 maailmaa - lienee siis läpi jo viiden tunnin jälkeen. Alkupään tasot ainakin ovat vaan uskomattoman helppoja, kun täydet 3 tähteä irtoaa 400 pisteellä, kun kerättynä on 1256... Toki pelimekaniikat ovat tuttuja jo niin ensimmäisestä Overcookedista kuin Diner Brosista.

  Pakko sanoa, että Diner Bros. teki monta asiaa jopa paremmin kuin Overcooked - esim. monien tavaroiden kantaminen yhtäaikaa, tavarat graafisesti selkeitä ja indikaaattorit hillittyjä ja tavaroiden tarjoilu. Diner Brosista puheenollen, ilmeisesti uusi päivitys toi setin lisää challenge-tasoja, pitäisi kurkata onko niissä yllätyksiä.

  Ei missään nimessä pettymys, mutta alun perusteella hyvin turvallinen jatko-osa ja voisi enemmän korjata sekavuutta kuin tuoda sitä lisää.

  Noh, tänä vuonna pitäisi tulla vielä Catastronauts, joka myös käyttää samaa pelimekaniikkaa FTL-twistillä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2018
 22. lokonen

  lokonen

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2017
 23. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  No joo... no joo... Tämä tuli pelattua vasta nyt läpi. Eikä tähdättyä edes 3 tähteä kaikista tasoista. Tuli jotain viikon taukoja pelihetkien välissä. Taitaa tämä sittenkin kääntyä pettymykseksi. Kaikki tasot ovat joko liian helppoja tai mekaniikaltaan todella ärsyttäviä. Yleensä molempia. Kaikki menee pieleen ja silti tarjotaan 3 tähteä tai lähes kolme tähteä jatkuvasti. Eikä homma edes mennyt yleensä hauskalla tavalla pieleen. Ihan liikaa keskittyneet kaikenlaiseen säätämiseen ja kaaokseen.
   
 24. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jatkaen edelliseen: nyt hankittu 3 tähteä kaikesta. Fiilis vielä vähän parani edellisestä viestistä, mutta olisin silti odottanut peliltä enemmän.

  Varsinkin kun tänään tuli hankittua Catastronauts - ensimmäisen tunnin perusteella pidän tästä mahdollisesti enemmän kuin kummastakaan Overcookedista, vaikka kokkaaminen teemana on epätavallisempi ja siten kiehtovampi.

  Catastronauts on Steam

  Catastronauts on käytännössä Overcooked/FTL yhdistettynä. Eli juostaan hyvin Overcookedin tyylisillä grafiikoilla ympäri alusta korjaten, tulipaloja sammutellen, tykkejä laukaisten ym. Mutta tämä taitaa olla jopa vaikeampi kuin kumpikaan Overcookedeista. 6 maailmaa, jossa jokaisessa 5 tasoa. Kakkosmaailmassa alkoi jo tulla vastaan pari tasoa, jossa tuli turpaan melkein heti. Hävitä kun voi siihen, että oma alus poksahtaa, jos sitä ei ehdi korjaamaan tarpeeksi nopeasti. Ja tässä sitä yhteistyötä tarvitsee jopa vielä enempi. Ohjustykit vaativat kaksi operoimaan, kuollut kaveri pitää herättää medical baysta, joitakin tykkejä hakataan nopeasti vuorotellen, tulessa olevia kavereita pitää sammuttaa ym. ym.

  Alun perusteella vielä parempi kuin osasin odottaa. Jos Overcookedista tykkäsi, niin suosittelen ehdottomasti kirjaston jatkoksi. Vink vink @perato

  [edit] joo vaikeustasoa kyllä löytyy kahdelle, kolmannesta maailmassa alkaa tulemaan yhtä tähteä kaikesta. Ilmeisesti tähdet perustuu siihen kuinka nopeasti vihollisaluksen saa matalaksi (eli kuinka nopeasti saa tykkejä aktivoitua).
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2018
  perato tykkää tästä.
 25. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Overcooked 2 sai jo 2kk julkaisusta ensimmäisen DLC:n, Surf'n Turf. Ihan hauskoja ideoita, joskin kun pääpeli oli jo perushinnaltaan 23€ eikä herättänyt mitään aivan suuria tunteita, niin taidan odottaa että hintaa on tippunut vähintään puolet tuosta 5€ hintaisesta, 12 tasoa (eli ehkä 1-1,5h pelattavaa) sisältästä paketista.
   
 26. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  631
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 27. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Nyt tuli myös ilmainen Kevin's Christmas Crackers DLC, joka sisältää 5 tasoa ja pari ylimääräistä kokkia. Aika helppoja olivat, mutta myöskin turhautuminen puuttui.

  Diner Bros sai myös ilmaisen lisäosan, Pizza Bros, joka toi toisen kampanjan, jossa burgerien sijaan pidetään pizzaravintolaa ja ravintolaan tulee uudenlaisia asiakkaita. Varsin pätevä lisä.

  Myös Recourse sai vihdoin päivityksen, joka korjaa splitscreenin ja oikeastaan uudistaa suurimman osan peliä. Aika sekava aluksi, ja amatöörimäisyyden huomaa UI:ssa ja monin paikoin, mutta silti varsin viihteellinen. Ei vielä kovasti pelattu, mutta voisin pelata lisää.

  ..ja Human Fall Flat laajeni myös ilmaisella Dark -lisätasolla (aiemmin on jo julkaistu ilmainen Aztec). Teemansa vuoksi vaikuttaa siltä, että alunperin lisätaso oli tarkoitus julkaista Halloweenin aikaan.

  Viimeisenä, ja vähäisempänä, The Deadly Tower of Monstersiin on jälkikäteen lisätty ilmaisena co-op ilmeisesti jonain hackathon viikonloppuna. Saahan pelin toisen hahmon, mutta kun kamera ei seuraa kuin ykköspelaajaa eikä mitään tasapainotuksia kahdelle ole tehty, niin valitettavasti ei sitä kahdelle kannata hankkia.

  Varsinaisia uusia pelejä ei ole mitään kovin ihmeellistä julkaistu.

  Deru - the art of cooperation vaikuttaa ihan jännältä minimalistiselta puzzlelta, jossa blokataan säteitä jotka tappaisivat kaverin. Ei kuitenkaan ollut mikään superinnostava, koska ei ole perehdytty tähän puolta tuntia enempää.

  Adios Amigos on ihan jännää avaruuslentelyä, mutta vain toinen pelaaja voi ohjata alusta, ja pelissä saisi mielestäni olla enempi tekemistä kuin vain pyöriä planeetoilla keräilemässä esineitä pisteitä ja bensaksi. Lyhyin matka eli helpoin vaikeustaso tästä kuitenkin pelattiin.

  Joggernauts on auto-runner, jossa voi vain hypätä tai vaihtaa paikkaa etummaisen kanssa hoitaakseen edestään oman väriset esteet pois. Kahdella pelajalla superstressaava, vaikutti leppoisammalta kolmella.

  Kingdom: Two Crowns lisää jo pari osaa jatkuneeseen Kingdom -sarjaan kaksinpelin, mutta ei varsinaisesti mitään yhteistyöhön pakottavia elementtejä. En ole aiempia pelannut. Tämä on ilmeisesti ollut aika hankala yksin, mutta kahdella ainakin pari ekaa saarta valloitettu aika minimaalisilla ongelmilla.

  Muuta mainitsemisen arvoista uutta en ole tainnut pelata. Wishlistillä on setti kaikenlaista, jonka kohdalla odotan julkaisua (joka useimmissa valunut Q1/2019) tai selviä elonmerkkejä jotta valmistuisivat early accessista.
   
 28. arcane

  arcane

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tähän tuli myös maksullinen DLC, Sushi Bros, jossa on myös kourallinen ihan hyviä ideoita. Aika sama kamaa kuin kaksi aiempaa kampanjaa, mutta parin euron hintalappu ei päätä huimannut.

  Overcooked! 2 taas on saanut paljon maksullista sisältöä, jota en ole vaivautunut ostamaan. Kaksi 5€ hintaista DLC:tä, ja yksi 10€. Vielä ilmeisesti yksi tai kaksi lisäosaa tulossa. Jännästi season passiin ei kuulu koko setti, vaan yksi puuttuu.

  Degrees of Separation on saanut mixed-arvosanan Steamissa, mutta ensimmäisen tunnin perusteella vaikutti ihan mukavalta - mutta ei ihmeelliseltä - puzzleilulta kahdelle. Mixed-arviot ovat ymmärtääkseni pitkälti vastalause luvatulle, mutta puuttuvalle online co-opille.

  Tick Tock - A tale for Two vaatii kaksi laitetta, mutta ihan jees kommunikaatiopuzzle. Ilmestyessä näitä sai suoraan yhden ostamalla kaksi kopiota, nyt hinta on ehkä hitusen tyyris, jos näin ei enää ole. Hupia ei tosin riitä kovin kauaa, kun <2h meni eikä tarinallisesti jäänyt käteen juuri mitään.

  Resident Evil Revelations 2 deluxe-editionin ostin myös 10 eurolla alennuksista. Ensimmäinen episodi meni kaverin kanssa vaikeimmalla 3,5 tunnissa, kun hitaasti käytiin paikkoja läpi. Co-opin aloittamiseen menusta ei löydy mitään valintaa, se alkaa vain painamalla toisesta ohjaimesta startia. Ainakin RE-faneille oli suurta hupia, vaikka pelinä ei tarjonnut superihmeellistä. Kahden hahmon yhteistyössä tulee "asekateus", kun toinen hahmoista ei koskaan suostu käyttämään pyssyjä, vaan auttaa vain taskulampulla/sorkkaraudalla/kivenmurikoilla/jne. Hahmoja kannattanee vähän vuorotella.

  Menin myös ostamaan ~2 eurolla sen aiemmin topicissa välttämään kehotetun Lara Croft and The Temple of Osiris, mutta siitä en osaa sen kummepia vielä sanoa.

  Odottamani Pikuniku paljastui pettymykseksi, kampanja olikin vain yhdelle, ja 9 minitasoa kahdelle ei kauhean paljon tarjoa. Unruly Heroes sai myös niin ristiriitaisen vastaanoton, että kiinnostus katosi edes ostaa.

  Vähän on hiljaista ollut näiden osalta, mutta jos loppuvuonna taas julkaistaisiin kaikkea. Ainakin paljon kaikkea on wishlistillä, jo julkaistuakin, mutta nykyisiäkin ehtinyt niin vähän pelaamaan, ettei ole täyttänyt kirjastoaan enempää.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2019
  perato tykkää tästä.