Linkinlyhentäjä // uus ilmanen palvelu, joka voi failata ihan totaalisesti :D

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja nukkesoturi, 05.04.2018.

 1. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Mistähän sitä aloittaisi... Kaverin kanssa kun luettiin Googlen tiedotus tuosta heidän goo.gl url-shortner palvelun lakkauttamisesta, päätettiin nyt yhteistuumin väsätä vastaava palvelu kaiken kansan käyttöön. Joten jos tää menee io-techin vastaiseksi toiminnaksi; voitte poistaa koko tän triidin huoletta ja murheitta.

  Onhan tossa nyt oma vipstaakkelinsa mukana ja kahvirahaa pyydetään tuolla palvelinkustannustannusten ylläpitämiseen (donation/lahjoitus), joka itsessään ei tuo kenellekään minkäänlaisia perkkejä ja ketään ei velvoiteta maksamaan penniäkään mistään mitään.

  Kyseessä ei ole todellakaan mikään kaupallinen tuote vaan ihan kaikille vapaasti käytettävissä oleva palvelu, johon ei kenenkään tarvitse iskeä rahaa. Tullaan kaverin kanssa pyörittämään tätä ihan vapaaehtoisvoimin. Lahjotukset ovat toki aina tervetulleita -- kofeiinikiintön täyttämiseen; mutta tätä kiintiötä täyttämään ketään ei ole velvoitettu maksamaan mitään mihinkään suuntaan.

  Ad.fly ja muihin url-shortnereihin nähden, mitään mainoksia ette tule näkemään. IKINÄ. Ainoastaan tuon kahviraha-donation nappulan, kun luotte linkkiä. Ja vastavuoroisesti: linkin kliksaajille tuota donation nappulaa ei tule näkymään. Linkin klikanneille kyseessä on vain simppeli ja mainosvapaa redirect haluamaanne url-osoitteeseen.

  Tän meidän väsäämän palvelu on nimeltään "One Jump" ja tää löytyy osoitteesta Onejump / linkiks.com (brändäys vielä kesken - oli aiemmin tuo 1jmp.pw, joka vielä toiminnassa). Järkevät domainit oli nyt tällä hätää varattuja joten mentiin tuolla .pw:llä . Ja toki, kun löydetään joku järkevä ja halpa domaini tohon, swapataan siihen. Ja ton ulkoasu on tällä hetkellä ihan täyttä kuraa :D

  Kaikki toi engelska mitä tuolla on nyt sisällä -- on ihan täyttä dorkaa täynnä.

  Eli pyytäsinkin palautetta tuohon engelskaan liittyen; että saatas tuo järkeväksi.

  Tällä hetkellä tekniikka pelaa suht ok mut fraasaukset ilman muuta pissii.

  Tän hetkiset rajotukset ovat:
  • Palvelimen rajotukset on tällä hetkellä Max 10 000 linkkiä total
  • Se menee nukkuun 30 min jälkeen jos sitä ei käytä -> joten linkin käyttö voi kestää 4s - 10s ennen kuin se taas herää

  Jos kävijämäärät kasvaa (oltas ihan sika-onnellisia) niin heitetään ilman muuta omaa rahaa sisään, että saadaan tosta hösästä responsiivisempi. Rajotusten rikkominen maksaa böyt 7usd per kuukausi (ei mikään paha meille kahdelle). Eli ketään (eli teitä) ei millään tavalla velvoiteta mihinkään kahvirahamaksuihin.

  Me mennään ihan symppismielellä ja ollaan ihan sika onnellisia jos tota tulee käyttämään edes 1-2 ihmistä meidän lisäksi. Ja me ei tulla lisäämään mitään mainoksia IKINÄ tonne, eikä me muuteta periaatteitamme edelliseen kirjoittamaani nähden.

  Palaute tervetullutta - erityisesti tohon fraasaukseen/sanamuotoihin liittyen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2018
  datwin, Urbanproof ja null tykkäävät tästä.
 2. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 274
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Paljonko tuo palvelin sitten kustantaa kuukaudessa tällä hetkellä? Ja mikä ihmeen rajoitettu systeemi tuo on jos palvelin nukahtaa x ajan päästä?
  Meinaan joku vuokrapalvelin mihin saat ihan itse päättää ja säätää kaiken maksaa alkaen 50€/kk ja varmaan riittäis vääntö tuommoiseen toimintaan.
   
 3. Petuu

  Petuu

  Viestejä:
  565
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  "Disclaimer: 1jmp.pw is not responsible of (the) content you feed us. We are shortening and redirecting url's. It's (as) simple as that"

  "Coffee is our fuel and when we are fueled up, we kan keep things rolling. With a simple cup of coffee (starting form 2 euros) you can keep us running. If you love our services; please feed us with (the) fuel we need: caffeine!"

  Pari virhettä mitä itse huomasin. Sulkeissa olevat korjaukset olen jo itse lisännyt, ja boldatut ovat kirjoitettu väärin. urls, can ja from ovat haetut sanat. :--)
   
  nukkesoturi tykkää tästä.
 4. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Valitettavasti mulla ei ole tarkempaa tietoa mitä tuo maksaa kaverille tällä hetkellä. Eli kaiken muun verkkotoiminnan ja bisneksen ohella mitä hänellä menossa; tämä "vapaaehtois-linkinlyhennys-setti" menee tuon pää-toiminnan lisukkeena. Eikä hän ole lopettamassa verkkobisneksiään piiiiiiiiiiiiitkään aikaan.

  Pää pointti on että 7 usd / kk (5,70€) kustannuksella saadaan OneJump:sta nuo rajotukset pois, ja me ollaan valmiit maksamaan tuo omasta pussista -- jos siis käyttäjämäärät kasvaa ja tarvitaan tuonne responsiivisempaa vasteaikaa :D

  Nyt mennään noilla rajoituksilla mitä nykyinen sopimus ja ympäristö antaa myöten; ja me kasvatetaan tuota tarpeen mukaan. Meidän odotukset on nyt tällä hetkellä muutamille satunnaisille käyttäjille :(

  Mihinkään "käyttäjien" rahojen imuttamiseen meidän ei tarvitse todellakaan lähteä; kahteen pekkaan toi summa ei ole paha (2,85€ per nokka per kk). Ja jos niikseen tulee pidätte vain kukkaronne nupit supussa ja kaikki cool ja "share the good"

  Toki jos haluutte laittaa kafferahaa niin otetaan mielellämme vastaan; mutta me ei todellakaan vaadita tuota.
   
 5. Petuu

  Petuu

  Viestejä:
  565
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ymmärrän ettei tarkoitus oo lyödä rahoiksi ja ettei tuo vajaa 3€ kuussa ole paljoa, mut haluisin silti tietää vähän teidän suunnitelmista tulevaan? Vai onko tä vaan tämmöinen harrasteprojekti joka menee ns sokeasti eteenpäin, katotaan mitä käy -tyylillä?

  Suurin ongelmahan näiden "kariutumiseen" on yleensä vähäisen kiinnostuksen (ihmiset ei yksinkertaisesti koe tarvetta käyttää) lisäksi onneton markkinointi. Tietty sana leviää aina, kun koetaan joku ohjelma hyödylliseksi tai hyväksi käyttää, mut jos yhtään isompia väkijoukkoja koitetaan saavuttaa niin olematon markkinointi ei tuota hedelmää, varsinkaan idealla mikä ei ole mitenkään uusi. Markkinointikin toki maksaa, ja se ei aina takaa onnistumista.

  Toi nimi taas jotenkin herättää hieman kyseenalaisuutta luotettavuudellaan. Kokeilumielessä testasin tekelettänne ja antoi linkin http://1jmp.pw/AVvQhF
  Jos joku pistäis mulle kyseisen linkin ilman mitään taustaselityksiä alkaisin hieman miettimään mihin tää nyt oikeen vie...Tietty tässäkin auttais jos "brändi" oltais onnistuttu jotenkin yleisön suosioon saamaan. En tiiä, jotenkin vaan kauheen skeptinen olo tulis tosta. :D Luin kyllä että nimi saattaa vaihtua, tai ainakin domain. Kunhan toin omaa kantaa esille
   
  nukkesoturi tykkää tästä.
 6. Terro

  Terro

  Viestejä:
  721
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Se, että tekijät eivät ole valmiita maksamaan 6e kuukaudessa kunnolla toimivan palvelimen ylläpidosta, kertoo ainakin itselle sen että tekijät itsekään eivät ole kiinnostuneet palvelun toimivuudesta tai kehittämisestä, vaan kyse on vain hetken mielijohteesta/harrastelusta.

  Eli ei jatkoon.
   
  Shikanjyo tykkää tästä.
 7. datwin

  datwin

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Mistä lie johtuu, mutta ainakaan FF:lla en saa copypastettua tuota generoitua URLia tuosta. Myös jokin "open in new tab" -linkkinamiska voisi olla ihan paikallaan. Ja muutenkin tämmöiset palvelut toimisi paremmin selaimen pluginina.

  Mutta peukku pystyyn tälle projektille! Itsekin silloin tällöin tarvetta URL:ien lyhentämiselle on, joten pidän tämän palvelun mielessä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2018
  nukkesoturi tykkää tästä.
 8. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 274
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  @Petuu , hyvä pointti. Tuo .pw-domain ei herätä luottamusta.
   
  nukkesoturi tykkää tästä.
 9. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 749
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muutama ajatus:

  1. Miksi tällainen palvelu? Jos tätä käytetään, tätä pitää rahoittaa, joten hyväntekeväisyyttäkö? Näitä on nykyään ziljoona, joten kannattaa miettiä, miksi vielä yksi.
  2. Mobiili-ui kuntoon. Nyt käyttökelvoton.
  3. Lyhennetyn urlin pitäisi voida maalata yhdellä klikillä, tai kopioida leikepöydälle yhdellä klikillä.
  4. UI sinänsä on mukavannäköinen ja selkeä. Vähentäisin hiukan fonttien tyylejä/kokoja.
  5. Ehdottomasti luotettavampi .fi tai .com -domaini. .pw:tä ei käyttäisi kukaan. Varsinkin kun nimessä numeroita. Näyttää phishing-linkiltä. Yöks.
  @Zyrppa, kyse varmaan Herokun ilmaisesta hostingista. Siinä on aika rankat rajoitukset muuhun kuin testikäyttöön. Joten ei sovellu mihinkään oikeaan tuotteeseen. Toisaalta VPS:iä saa tyyliin $3.7/kk (itselläni Scalewayn VPS), joten halvalla pääsee halutessaan.
   
  asentaja tykkää tästä.
 10. null

  null

  Viestejä:
  564
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Olisko tuo kuitenkin "1jmp.pw is not responsible for the content you feed us"
   
  Petuu ja nukkesoturi tykkäävät tästä.
 11. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näiden sivujen perimmäinen ongelma on siinä, että lyhennettyä URLia klikkaava ei voi tietää, mihin on nyt menossa. Googlelta voisi varmaan löytyä jotain APIa, jolla he ylläpitävät tietoa haitallisista sivustoista ja sellaisesta.

  Nämä linkit muuten ohjaavat samaan paikkaan
   
  nukkesoturi tykkää tästä.
 12. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 037
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jeps, näin on. Ei tule lyhytlinkkejä klikattua kuin "tunnetusta lähteestä" mikä on harmin lista, koska noita kuitenkin kohtuu paljon viljellään. Joku landing-sivu voisi olla ihan jees, eli sellainen "Olet siirtymässä sivulle http://homopor.no/isomuna.jpeg, klikkaa tästä ja siirtyminen perutaan". Voisi olla joku 5 sekuntia vaikka aikaa perua redirect.
   
 13. apek

  apek

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Juuri näin.

  Itse en koskaan klikkaa lyhennettyä linkkiä. Jos asia kiinnostaa, niin tarkistan ensin linkin jollakin netistä löytyvällä työkalulla.

  En näe muutenkaan juurikaan hyötyä lyhytlinkkaamisesta.
   
 14. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joskus sattuu vastaan tilanteita, joissa linkki on yhtä jumalattoman pitkä kuin verkkopankissa.

  Sitten täytyy ymmärtää se, että nettiä käyttää myös ihmiset, jotka ei ymmärrä mitä HTTP-skeema sisältää ja siten potentiaalisia vaaranpaikkoja. Siksi tällaisia lyhentäjiä käytetään. Esimerkiksi Twitterin t.co-palvelun turvallisuus perustuu lupaukseen tarkistaa linkit luotaessa niitä. Twitterissä pitkä linkki näyttäisi sotkuiselta.

  Xenforon foorumilla on käytössä omaisuus, joka kaivaa käyttäjien postaamista linkeistä kohdesivun otsikon linkin pinnalla näkyväksi tekstiksi automaattisesti. Voisi olla ihan kiva, että ainakin täällä io-techissä näkee ennalta mihin tämä "One Jump"-palvelu vie.
   
 15. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 184
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja tässä on se monetize-mahdollisuus. Google Adsistä vaan Tom of Finland -tuotteet kanssa myyntiin siirtymissivulle ei-häiritsevästi ja rahantuloa ei voi estää!
   
 16. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Kiitos kovasti kaikista palautteista mitä olette antaneet! Eilinen päivä oli itselläni überkiireinen etten ehtinyt täällä käydä vastailemassa; tuun illemmalla kertoilemaan lisää / vastailemaan kysymyksiin, joten tässä nyt tämmöinen ihan pikakooste:

  Otettiin nyt tuossa ulkoasussa hieman takapakkia, kun kasvatetaan tuota mobiili -yhteensiopivuutta ja eilen aamulla tosissaan napattiin tuo linkiks.com käyttöön, joka toivonmukaan lisää luotettavuutta verrattuna tuohon 1jmp.pw osoitteeseen (1jmp.pw jatkaa toimintaansa). Brändäys on vielä ihan totaalisesti kesken.

  Tiedustelin samalla kaverilta tuon palvelinkuvion eli arvasitte täysin oikein että kyseessä on Heroku. Tarkemmin sanottuna menee CloudFlaresta Herokuun. Mukana myös Sqreen joka tuo jonkinlaista suojausta tuohon. Ja palvelimen loppusijoituspaikka katsotaan sitten tarkemmin projektin edetessä.

  Google analytics kerää statistiikkaa tuon sivun käytöstä ja jos statistiikka alkaa näyttämään punaista (kova liikenne) niin omalla rahalla saadaan tuonne sitten boostia. Mutta nyt alkuun mennään ihan tuolla vakkarilla / rajoitetulla versiolla ja käytön mukaan tullaan sitten lisäämään pökköä pesään.

  Firefoxin linkin kopiointiin kaveri heitti eilen linkin copy -toiminnon. On vielä aika alkeellisen näköinen, mutta tämän pitäisi toimia ihan ok.

  Tänään ihan kokeilumielessä laitettiin 5 sekunnin redirect ohjaus noihin linkkeihin ja luultavasti liitetään tämän päivän tai viikonlopun aikana mukaan filtteröinti, joka tulee sitten tuolta PhishTank:sta -- tää on vielä keskeneräinen joten bugeja saattaa ilmetä.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Toi alkuperäinen OneJump on pörrännyt tuolla ihan omassa käytössä 5 vuotta, eikä sitä olla lopettamassa. Ja jos käyttö hiipuu, niin sitten se hiipuu, mutta toiminnot jatkuvat ihan normaalisti ( osoite ja brändäys saattaa vaihtua tässä vaiheessa) .

  Taustakuvina ajateltiin käyttää ihan noita mun ottamia räpsyjä täältä Tampereen Kaukajärven lähimaastosta / ympäri Suomea. Itse ilman muuta haluaisin että taustakuva vaihtuisi jollain syklillä tuon gallerian läpi. Nyt tällä hetkellä tuo taustakuva tilettää isommilla tarkkuuksilla eikä skaalaudu oikein.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Tuun tänään illemmalla (nyt on PERJANTAI!!! :comp: ) raapustamaan lisää.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2018
 17. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 685
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihan hauska projekti ja porukka onkin jo antanut hyviä kehitysideoita. Minua pohdituttaa vain se, että mitä hyöytyä tuo teidän lyhentäminen tarjoaa käyttäjille?

  Itse olen käyttänyt noita URLien lyhentäjiä kuten bit.ly:a ja goo.gl:ea vain silloin kun olen tarvinnut statistiikkaa klikkauksista.

  Olitte jo jotain kirjoitusvirheitä korjannut, mutta huomasin tuolta vielä muutaman sekä puuttuvan pisteen ja pilkun.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 18. Dradge

  Dradge

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2018
  Tämmöttist?

  We are shortening and redirecting URLs. It's as simple as that.

  Small note
  Coffee is our fuel, and when we are fueled up, we can keep things rolling. With a simple cup of coffee (starting from 2 euros) you can keep us up and running. If you love our services; feed us with the fuel we need: caffeine!
   
 19. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Noniin, nyt on raapustelun aika! Antakaa anteeksi nyt etukäteen, että viestistä tulee pitkä ja joka sisältää typoja.

  @Petuu , @Rantakemisti , @Dradge, @null
  Kiitos ihan mielettömästi tuon engelskan kanssa! Otin talteen ja me tullaan muokkaamaan kieli soljuvammaksi tässä lähipäivien aikana.

  @datwin
  Kiitos rohkaisevista sanoista!

  Nyt pitäisi linkin kopiointi toimia hieman mutkattomammin FireFoxissa ja muissa yleisimmin käytössä olevissa selaimissa (Chrome, Safari, Edge, IE). Ei tällä hetkellä näytä miltään kauniilta, mutta yritetään nyt keskittyä sivun toimivuuteen.

  Se että FF kiukkusi niin kovin tuosta aiemmasta versiosta, johtui siitä että input field oli disabled. Mutta nyt pitäisi tuonkin toimia(?) Muita leluja on myös tulossa, mutta näistä sitten lisää sitä rataa kun saadaan tätä projektia etiäpäin.

  Selaimen plugarin tuottaminen ei ole poissuljettu lainkaan, mutta meidän ei myöskään just nyt tarkotuksena sellaista tehdä. Halutaan nyt ensimmäiseksi saada softan perustukset kuntoon ja riisuttiin tuo nyt ylimääräisestä karkista.

  @Petuu @Zyrppa @Paapaa
  Ollaan ehdottomasti teidän kaikkien kanssa täysin samaa mieltä! .pw domain ei varmastikaan ole millään tavalla luottamusta herättävä! Otettiin eilen aamusesta käyttöön tuo linkiks.com -osoite ja brändättiinkin sivusto nyt tänään sen mukaiseksi. .pw linkki on ollut omassa käytössä ja se on edelleen aktiivisena ja käytössä. Vaihtoehtoisia nimiä tulee mahdollisesti myöhemmässä vaiheessa(?) mutta nyt pitäydytään linkiks:ssä.

  @Paapaa @Vertex @spede @apek @hsalonen @Rantakemisti
  Kivaa palautetta teiltä kaikilta ja mun mielestä esititte tosi hyviä pointteja ja kysymyksiä! Mikään seuraavista ei ole teille henkilökohtaisesti kohdistettu vaan yritän nyt seuraavassa purkaa auki / kommentoida noita päällimmäisiä ongelmakohtia.

  Mobiili-ui:ta ei olla tuon ekan julkaisun yhteydessä hiottu millään tavalla. Pudotettiin eilisen päivän aikana käyttöliittymän karkit pois, jotta saadaan kasvatettua sivujen toimimvuus ja skaalautuvuus tuolla mobiilissa - tämä on vielä kesken. Me lisätään kyllä tuo karkki takaisin hieman myöhemmin ja siivoillaan noita fontteja ja tyylejä miellyttävämmiksi.

  Nyt kyseessä ei ole valmis tuote vaan work in progress. Tuo OneJump on ollut viimeisen viiden vuoden aikana omassa käytössä ja ei olla tämän suhteen lähdetty hifistelemään toiminnallisuuksien kanssa. Mutta; nyt tilanne on hieman toisenlainen.

  Mun mielestä on aivan upea juttu että tähän linkin lyhentäjään suhtaudutaan kriittisesti ja että saadaan rakentavaa palautetta ja mielipiteitä ja kehitysehdoituksia!

  Tarkoitus ei todellakaan ole siis osallistua olemassa olevaan kilpailuun vaan käyttää lyhennintä, joka on selkeä. Tulevaisuuden suunnitelmia kyllä on, mutta tärkeämpi kysymys on mitä niistä ominaisuuksista halutaan tuoda tähän softaan. Pääpaino on siinä että tuo muodostaisi selkeän käyttökokemuksen ja että se pysyisi sellaisena myös jatkossa.

  Mä itse ainakin haluaisin, että tuosta tulisi sellainen tosi minimalistinen ja simppeli ja kivan näköinen sivu ja katsotaan nyt mitä me keksitään ja saadaan tällä puolen aikaan. Ja ilman muuta kuunnellaan kaikkia ja otetaan se kriittisinkin palaute vastaan.

  Tähän mennessä se on vaatinut suhteellisen paljon tilpehöörää ohekseen, nimenomaan nuo vastuuvapautuslausekkeet; ja toki haluttiin tuo donation nappula tuonne mukaan jos vaikka joku joskus jotain kivaa ...

  @Vertex tää on sulle nyt osoitettu ja ihan erikseen:
  Tosi mahtava että löysit ton exploitin: tuonne voi rakentaa ties kuinka pitkän redirect jonon! :D :D

  Mutta takas asiaan:

  Tänään puskettiin pihalle tosta linkiksistä versio 0.2. Typistetysti:

  Koodi:
  Version 0.2
  - Project branded as Linkiks - FAQ page added
  - Release notes added
  - Background tiling fixed
  - Max height for page is now set
  - Redirect countdown added
  - Possibility to stop countdown added
  - If 5 sec to redirect is too much, click link directly.
  - Some minor changes and fixes
  FAQ me nyt kevyesti kirjoitettiin tuonne hieman taklaamaan TOS/EULA rekisteriselosteita ja muita tietosuojalausuntoja. Jos me päädytään lisäilemään tuonne leluja (counttereita, kirjautumisia, statistiikkaa, evästekäytäntöjä - nää vielä totaalisen auki) sen tärkeemmäksi virallisempien dokumentaatioitten laatiminen ja laittaminen näkösälle tulee.

  Oma toive linkiksin käytössä on se, että se ois kaikille ilmainen, mainosvapaa, luotettava, huoleton ja matalan kynnyksen palvelu ja interwebin ihmeellisessä maailmassa arvostan henkilökohtaisesti anonymiteettiä ja vapautta.

  Me ei olla promottu tätä medän linkinlyhentäjää missään ja tuon ensikosketus ulkopuoliseen maailmaan tapahtui eilen klo: 00:00 (eka postaus). Ja on tässä nokka tuhissu ihan semmosessa positiivisessa mielin. Ja mulle ainakin tämmöinen vapaa-ajan haaste on ollut mieleen ja kasvattaa mulla ruokahalua. Uskon kyllä vakaasti siihen, että jos linkiks on levitäkseen laajempaan käyttöön, se leviää kyllä ihan itsestään, juuri sillä että sitä käytetään -- ilman ylimääräistä promoomista (tän suhteen meillä odotukset ei ole kovin korkealla ja sen takia mennään minimalistisella budjetilla - katsotaan sitten jos tää ottaa tuulta purjeiden alle: boostataan kyllä palvelua).

  Me ei oteta nyt tällä hetkellä kantaa linkinlyhentäjien tarpeellisuuksiin. Mitään suuria toiveita meillä ei ole käyttäjämäärien suhteen. Ja kilpailemaan me ei olla lähdössä noitten miljoonia tuottavien kaupallisten firmojen kanssa.

  Mutta nyt takas itse softaan: Laitettiin tuonne 5 sekunnin redirect viive: hätäsemmät voi klikata itsensä etiäpäin ja skeptisemmät voivat stopata koko uudelleenohjauksen punasella nappulalla.

  Niin, ja nyt tuolla on pari tosi pahaa bugia menossa ja nää on meillä tiedossa:

  Tuo FAQ on hieman hankala; kun sitä klikkaa niin tuosta on suht vaikea päästä takas itse linkin lyhentäjään kun FAQ avautuu ruudulle omaksi popupiksi/elementiksi. Fixataan tämä kyllä helppokäyttösemmäks tulevaisuudessa.

  Kun URL osoite on monsteri; käyttäjien on tosi vaikeetä löytää se punainen "Stop" nappula, joka siis löytyy kun scrollaa kilometrin verran tuossa ikkunassa alaspäin. Me mietitään tähänkin jotain hyvää ratkasua/vaihtoehtoa.
   
  Xiyng, WayJackie ja Zyrppa tykkäävät tästä.
 20. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Pusketaan just pihalle 0.3 versiota softasta.

  ChangeLog on
  Koodi:
  Version 0.3
  - Store client IP when shortened url is created // <-- REMOVED
  - 4 new background images, randomly changed
  - Clicked stats for shortened urls are saved but not visible
  - Faq page has better back-button
  - Stop-button moved before link on redirect page
  Eli suomeksi tämä tarkoittaa seuraavaa:

  Hyvänä uutisena: kaikki kliksut mitä URL:n kohdistuu; nykyisin ne tallennetaan. Statsit eivät näy vielä linkin tekijälle, mutta tuo seuranta on rakennettu nyt tuonne alustaan ja taustalle.

  Nyt tuolla pyörii 4 mun ottamaa räpsyä, jotka vaihtuu istunnoittain (mun mielestä tossa on vielä jotain hassua meneillään ja fiksataan tää: luultavasti mun oma "hassu fiilis" johtuu siitä että kyseessä on 4 kuvan galleria - eikä tarpeeksi laaja otanta ja 4 kuvaa tuppaa toistamaan itseään). Istunnot on riippuvaisia täysin käytössä olevasta selaimesta ja selaimen ominaisuuksista.

  Kun napsautatte FAQ:ta ja scrollaatte alespäin, BACK -nappula on selkeämpi ja isompi. Tullaan myöhemmässä vaiheessa tekemää tuo takaisinpaluu järkevämmäksi niin ettei kenenkään tarvitse scrollata tonne alas.

  Nyt toi pahin bugi, jossa URL -osoite on monsteri: nappastiin tuo punainen "STOP" nappula sivun ylälaitaan; näin aidan matalimmasta kohdasta mentynä. Antakaa mulle ja mun kaverille hieman aikaa niin järkevöitämme tilanteen. Tarkoituksena koodin suhteen on pätkäistä liian pitkät linkit UI:ssa järkeviksi.

  Ottakaa myös huomioon että nyt on PERJANTAI!!! :kippis:
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2018
 21. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Miten nämä asiat sopivat keskenään? Oli sivu mikä tahansa, niin nykyään toivoisi, että HTTPS olisi käytössä. Eikö Herokussa pysty käyttämään Let's Encryptiä? Äkkiä vilkaisemalla haun perusteella vaikuttaisi olevan mahdollista. IP:nkin varmaan melkein kaikki tallentavat ongelmien varalta, mutta jos kerrot arvostavasi anonymiteettiä ja samalla erityisesti kerrot tallentavasi IP:n, niin mitä se meinaa, onko se läpinäkyvyyttä? :think:

  Olisiko järkeä tehdä ominaisuus, jolla voisi tarkistaa, minne lyhennetty linkki johtaa, vaikka onkin tuo viiden sekunnin odotus käytössä?

  Tor onion-linkkejä ei pysty lyhentämään, esim. DuckDuckGo:n osoitetta: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/
  Voi toki olla hyvä ettei pystykään, en tiedä. Laittakaa myös hidden service pystyyn, niin on jotain miten erottua, vaikka varmaan sellainenkin jo löytyy, ja se sopisi anonymiteetin arvostukseesi.

  Edit. Vastikkeeton rahan kerääminen on Suomessa muuten luvanvaraista. Siitä voi ehkä seurata ongelmia.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2018
  nukkesoturi tykkää tästä.
 22. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 749
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos pidät jonkinlaista rekisteriä käyttäjien IP-osoitteista, niin GDPR taitaa vaikuttaa tuohon palveluun. IP lasketaan yksilöiväksi tiedoksi, joten niiden tallentaminen olisi GDPR:n vaikutuksen piirissä. Kannattaa miettiä tarkkaan, haluaako moista. Joku paremmin tietävä voi korjata tai täsmentää.
   
  nukkesoturi tykkää tästä.
 23. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Hyviä pointteja!

  1) https otetaan käyttöön kyllä. Tähän vaikuttaa se että palvelu on toistaiseksi free pöntöllä, jossa ei ole tuota mahdollisuutta.
  2) Pohditaan tuota tarkastus -ominaisuutta lyhennetylle linkille mihin se url johtaa.
  3) Pohditaan myös tuota seuraavaakin liittyen hidden serviceihin.
  4) Donation nappulan käyttö pitänee tutkia. Voi olla että poistetaan donation mahdollisuus ja mietitään sitten muita vaihtoehtoja.

  Totta! Asiaa ei meidän puolelta ajateltu tarkemmin. IP osoitteet on poistettu kannasta ja keräys näin ollen myös on poistettu ja lopetettu ja kuopattu.

  Version 0.3.1
  Koodi:
  IP Addresses are cleared from DB and IP address collection is not in use.
   
 24. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Tuli hieman kiireellä vastailtua noihin aiempiin kysymyksiin ja noihin hienoihin pointteihin mitä niissä esitettiin (sukulaiset kylässä).

  Tuo IP osoitteen keräys oli kyllä ihan totaalinen vikatikki meidän puolelta ja mä myönnän kyllä oman erheeni tuossa :facepalm: : omat aivot jotenkin jumittui tuohon linkki-countteriin ja statseihin joka tulis näkyviin linkin creatorille . Ja jotenkin kun nenä on kiinni ruudussa; sitä tulee sokeaksi asioille. Oli tosi hyvä saada perspektiiviä tähän! Kiitokset @Paapaa :ll ja @kaakau<"'\\/> :lle tästä! Mun virhe ja myönnän sen ja otan tästä opikseni!

  Myös tuo donation härpäke tuli meille täysin puskista :hammer: Tosi hieno @kaakau<"'\\/> että mainitsit tuosta! Verotoimiston sivuilta löytyy tietopaketti ja taulukot lahjaverosta ja kaikesta (tämä oli tiedossa) ja hieman kattavampi löytyy sitten poliisin sivuilta (tätä ei tiedetty, eikä tiedostettu eikä oltu todellakaan varauduttu tämmöseen :facepalm: ).

  Donation hässäkkään; meidän odotukset ei ole todellakaan korkealla. Eikä alunperin odotettukaan noita muutaman erpan kahviraha-lahjoituksia :kahvi: Ja näitä ei ole tullutkaan. Mutta: me napataan tuo donation nappula väliaikaisesti pois tuolta ihan tässä lähipäivien aikana ja laitetaan se takasin kun saadaan homma kuosiin.

  Nyt käytiin läpi kaverin kanssa tuo https -hässäkkää ja jos kaikki menee hyvin, niin otetaan https käyttöön parin viikon kuluttua. En nyt lupaa, enkä hakkaa kiveen tuota, mutta idea on että saatas https käyttöön kuun loppupuoliskolla.

  Mitä nyt tulee tuohon linkiksiin ja sen UI:hin ja karkkiin: Oon kovasti pohdiskellut tuota visuaalista ulkoasua. Oma toive on että se olisi mahdollisimman minimalistinen. Tää nykynen versio ei mun mielestä vastaa tuota mun ajatusta ja tekstimäärä etusivulla liittyy enemmänkin siihen, että meillä ei ole Termsejä eikä Policyjä kirjoitettuna.

  FAQ ja disclaimerit on näin alkuun tätä puolta taklaamassa: ja jotenkin tunnettiin viime torstaina (kun laitoin postausta io-techiin) tarpeelliseksi lättästä noi kaikki heti tuohon etusivulle näkyviin.

  Huomatkaa että Linkiks ei listaudu (ainakaan toistaiseksi) julkisiin hakuihin ja ainoa väylä tuolle on io-techin BBS ja kyseessä work in progress.

  Pudotettiin tosissaan tuota karkkia viime perjantaina aika radikaalisti (esim. alunperin lomakkeiden kentät oli pyöristetty ja nappuloiden hover-reaktiot ja värit oli kivemmat mitä nykysessä); ihan koska haluttiin keskittyä tuohon mobiilinäkymään ja sen toimivuuteen ja joka aiheutti tilanteen, jossa jouduttiin nollaamaan softasta tyylit.

  Leikin nyt photarin kanssa ja tein noita perusluonnoksia tuon ulkoasun suhteen. Mä en pysty nyt lupaamaan että päästäs takitilleen tuohon photoshoppaustulokseen, mutta meidän tavoitteena olisi pyrkiä johonkin vastaavaan; ja tän vuoksi laitan nyt ton mun vision spoilereihin.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Ja kyllä; me halutaan ilman muuta olla avoimia tän koko projektin suhteen (kaikki hyötyy tästä -- myös me) ja me kyllä kuunnellaan ja otetaan vastaan kritiikkiä, toiveita ja kehitysideoita. Luonnollisesti me ei voida kumartaa ihan kaikkeen suuntaan; Tähän mennessä tulleet palautteet ja kehitysehdotukset ovat olleet todella kriittisiä, ja sellaisia joihin meidän on ollu pakko reagoida ja joita ollaan toteutettu tässä parin päivän sisällä tuosta alkuperäsestä io-tech BBS postauksesta.

  Ja puolestaan; osa toiveista ja kehitysehdotuksista jotka eivät ole olleet ihan noin kriittisiä; harkitaan niitä vakavin mielin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2018
 25. Technocrat

  Technocrat

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pari typoa tuolla FAQ osiossa: provded, shortned.

  tämän lisäksi: "Does it have an expiration date?"

  edit: en huomannut heti tuota Privacy Policy osiota, käykäähän oikolukemassa myös se, siellä on myös melko paljon virheitä, esim heti alkuun "The Information you provide to us".
   
  nukkesoturi tykkää tästä.
 26. wex

  wex

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Ihan vain mielenkiinnosta utelen, että miten tuo uid muodostetaan? Onko kyseessä randomilla vedetty merkkijono, vai jokin sotketulla "sanastolla" tehty base-käännös?
   
  nukkesoturi tykkää tästä.
 27. Aatumies

  Aatumies

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Pelkkä IP osoite ei ole yksilöivää tietoa (GDPR). Statistiikan keräämistä varten se voi olla hyödyllinen.
   
 28. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 749
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja tuolla lukee: 'The conclusion is, all IP addresses should be treated as personal data, in order to be GDPR compliant'.
   
  nukkesoturi tykkää tästä.
 29. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Tässä mennyt omalta puoleltani puoltoista viikkoa sitten viime postauksen.

  Käydääs läpi nyt ensin nuo tärkeimmät:

  Tuo IP osoite-häsmä kuuluu kyllä henkilöä identifoivaan ja yksilöitävään dataan ja käsittelemme näitä nyt asianmukaisesti. Linkiksin kantaan ei kerätä IP osoitteita eikä käyttäjiä yksilöivää tietoa. IP osoitteiden kerääminen ei ole kiellettyä, mutta tämä vaatii tietyn suojauksen, tietoturvatason, sekä tarvittavan dokumentaation. Ekaksi maintut (tietoturva/tietosuoja) ovat meillä ok.

  Ja kyllä, meillä junnaa tuolla taustalla Google Analytics, Cloudflare ja sqreen. Kolmannen osapuolen systeemit mitkä linkiksistä löytyy, noudattavat GDPR asetusta. GDPR takaraja on 25.5.2018, eli reilu kuukauden kuluttua astuu sit voimaan ja henkilötietoja käsitellään sen mukaisesti noiden isojen puolelta. Linkiks itsessään ei kerää tällä hetkellä henkilöä yksilöivää tietoa.

  @wex , liittyen kysymykseesi UID:hen, vastaus on random.

  @turboahdin , liittyen kysymykseesi vapaamuotoisten linkkien suhteen (esim: linkiks.com/terminaattori ), on tulossa mutta mietimme että olisiko se sitten ns. "premium" feature. Donaatio häsmä on meillä edelleen totaalisen auki ja selvityksessä; joka myös nyt liittyy tuohon vastineeseen (viitaten aiempiin postauksiin).

  Sitten ajankohtaisempaan:

  Tällä hetkellä käynti linkiks.com osoitteessa generoi 5 evästettä. Yksi näistä on linkiks.com:n oma ja se on asetettu vanhenemaan heti istunnon jälkeen. Muut evästeet tulevat Google Analyticsistä, Gloudflaresta ja sqreenista.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Evästekäytäntöjen suhteen ollaan lisäämässä tuonne mahdollisesti toinen eväste, joka hallinnoi taustakuvien vaihtumista (jos nyt äkkiseltään oikein muistan -- laitan lisäinfoa; kun tämä on ihan täysin suunnittelupöydällä). Ja kyllä, tullaan lisäämään tuonne sivun alalaitaan mahollisesti toi popuppi, joka kertoo evästekäytännöistä - mitään en lupaa erityisesti aikataulun suhteen.

  Uusia juttuja ollaan saatu aikaan sitten viime kerran. Lisättiin tuonne nyt vähän tarkempaa tietoa mihin käyttäjä ohjataan kun se klikkaa linkiksin lyhennyslinkkiä. Tulee myöhemmässä vaiheessa karkimmaksi kunhan vain saadaan perusjutut kuntoon. Tosin, tässä on vielä paha bugi, johon ollaan tekemässä korjaus: kun tuonne syöttää saitin, esimerkiksi nVidian foorumilinkin - joka ei sisällä tarvittavaa metadataa/kuvaa, linkiks heittää error sivun. Tähän ollaan tuomassa myöhemmin lisäsääntöjä ja fiksauksia.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Jokainen linkiksiin syötetty linkki käy läpi phishing filtteröinnin.

  Noita ikilooppeja vastaan tehtiin nyt niin, että linkiks.com sallii nyt 5 redirectiä (Eli jos jollain on markkinointikampanja tai stalkkaus menossa, menee tyyliin mandrillin/mailchimpin, adflyn, linkiksin ja muiden läpi) niin max 5 redirectiä on nyt sallittu. Muussa tapauksessa linkki ei kelpaa. Tullaan tulevaisuudessa parantamaan tekniikkaa ja ollaan valmiita tekemään muutoksia redirect lukumäärän suhteen ihan käyttäjäpalautteiden perusteella.

  io-tech -tyylistä yhteensopivuutta olen kans miettinyt. Tällä hetkellä io-tech itsessään toimii suhteellisen nerokkaasti ja muuttaa linkkaukset kohdesivun tägien mukaisiksi. Nyt kun tänne tunkasee jonkun linkiks linkin kuten:
  Koodi:
  http://linkiks.com/JTY9mt
  
  Niin io-tech muttaa sen tällä hetkellä automaagisesti seuraavaksi: Linkiks (aiemmin meillä ei ollut tuota tarvittavaa ja io-tech -yhteensopivaa metaa ja linkit tulivat suorina url:nä ilman em. lyhennystä). Oon miettiny että tuohon perään saisi jatkoliitteen minne tuo lyhytlinkki vie. Esim. Linkiks.com | IMDB: The Meg (2018) . Tämä vielä mietintämyssyn alla ja suunnittelupöydällä ja mitään en ole luvannut.

  Brändäystä oon miettinyt todella kovasti. En oo mikään nero logojen suhteen, mutta piirtelyn jälkeen päädyin seuraavaan:

  [​IMG]

  Logon suhteen mulla oli tosi kaunis ajatus taustalla, mutta mulla otti sitten ohranleipä tossa sit vastaan ja lopputuloksesta tuli vissiin sellanen rookie-ysäri-meininki-häsmä.

  Noh, seuraavissa spoilereissa toi logosuunnittelu on purettuna ja joka on aika fail :facepalm:

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Edit: typoja
  Edit2: lisää typoja :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2018
  neko ja Xiyng tykkäävät tästä.