Lihashuoltovasara

Liittynyt
21.03.2019
Viestejä
448
Tuommoinen kiinnostaisi. Olisko jollain kokemuksia tai suosituksia? Valikoimaa on pirusti ja hintahaitari on hirmuinen. Onko satasen vehje riittävän hyvä vai kannattaako maksaa 700,-? Noh 700,- on kyllä liikaa, mutta budjetti voisi olla vaikka 300,- jos on perusteita.
 
Liittynyt
20.05.2020
Viestejä
11
Lihashuollon tarpeellisuus taitaa olla aika yksilöllistä. Itse kuulun niihin joiden on pakko tehdä jotain jos meinaa pitää jumit loitolla. Venyttelyä, rullailua, hierontaa,..

Ostin syksyllä Prismasta about 60 eurolla lihashuoltovasaran. Etenkin tiettyjen lihaksien aukaisemiseen se on kyllä erittäin hyvä. Ja esim. putkirullaan verrattuna paljon pienemmällä vaivalla saa paikkoja auki. Ehdottomasti ollut kannattava ostos.

Kalliimmista laitteista ei ole kokemusta, mutta kyllä tuolla halpiksellakin alkuun pääsee. Pakaroita hieroessa siinä ei tahdo aina potku riitää kun tekis mieli painaa vähän kovemmin. Toki päätä vaihtamalla kevyempi painaminen riittää.
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 792
imho. vasara on hyvä. Toinen vähän erilainen vaihtoehto on kiillotuskone. Vasaralla saa enemmän tai liikaakin painetta pienelle kohdalle. Kiillotuskone täryyttää isompaa aluetta, mutta ei tao yhtä vahvasti kuin vasara. Tosin laikan reunalla saa vähän enemmän painetta, jos haluaa vasaramaisemman efektin. Halvat lihashuoltovasarat eivät välttämättä kestä/pitävät meteliä/liikerata ei ole riittävä/akku ei kestä.

1611492125167.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
960
Onko näissä isoja eroja? Kesällä ostin Puuilosta ja nyt tuli pyyntö toimittaa laite heille sähköturvallisuuden vuoksi takaisin. Tarvisin siis uuden tilalle. Puuilon Bergen hierontavasara on vaikuttanut ihan ok:lta, mutta ajoittain kaipaa lisätehoa. Kuvien perusteella Bergen on täysin sama kuin lähes kaikki myynnissä olevat joten haenko halvimman samannäköisen tilalle ja enempää tehoa ei ole missään muussakaan mallissa?
 
Liittynyt
25.01.2021
Viestejä
397
Köyhän miehen ratkaisuna pistosahaan tilaa "vasaran" Amazonista:
Liikematka on sen verran pitkä, että jos tuolle linjalle lähdetään, niin paineilmavasara tms. voisi ehkä kuitenkin toimia paremmin tai hienostuneempi versio eli niittipyssy (pneumatic rivet gun) ja tässä ei ole kyse mistään pop-niiteistä. Suurin juttu tässä kuitenkin on se, että itse ei pysty kaikkea näillä hieromaan itsestään. Tietyt kohdat hyvinkin helposti.
 
Liittynyt
19.03.2019
Viestejä
53
Tämä tuli tilattua. Hyvä kampe ja löylyä löytyy, ei kärsi täysillä pitää. Puolasta toimitettuna ei tarvi alveista murehtia ja viikossa tuli. Suomessa sama kampe ~120€, tuolle jäi 45€ posteineen.

€ 35,72 54%OFF | LCD Display Massage Gun Deep Muscle Massager Muscle Pain Body Neck Massage Exercising Relaxation Slimming Shaping Pain Relief
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
269
Onko näissä isoja eroja? Kesällä ostin Puuilosta ja nyt tuli pyyntö toimittaa laite heille sähköturvallisuuden vuoksi takaisin.
Siis onko ne pyytänyt Bergen vasaraa takaisin? Itselläkin sellainen löytyy. En tiedä mistä edes yhteystietoni kaivaisivat jos pitäisi palauttaa..

edit: Täältä löytykin takaisinveto:


Ei mitenkään yllättäen muitakin löytyy, kauheaa paskaa noi kiinalaiset virtalähteet..


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.03.2019
Viestejä
448
Onko näissä isoja eroja? Kesällä ostin Puuilosta ja nyt tuli pyyntö toimittaa laite heille sähköturvallisuuden vuoksi takaisin. Tarvisin siis uuden tilalle. Puuilon Bergen hierontavasara on vaikuttanut ihan ok:lta, mutta ajoittain kaipaa lisätehoa. Kuvien perusteella Bergen on täysin sama kuin lähes kaikki myynnissä olevat joten haenko halvimman samannäköisen tilalle ja enempää tehoa ei ole missään muussakaan mallissa?
Meillä on nyt tuo: Massage Gun, 9-Speed Deep Tissue Massager, Rechargeable Portable LCD Display, Muscle Massager with 6 Massage Heads for Sports, Fitness, Exercise, 2600 mAh Grey: Amazon.de: Drogerie & Körperpflege ja tuo on kyllä hyvä. Olis nyt taas tarjouksessa. Pitkään kyttäsin tarjousta, mutta kun ei tullun niin maksoin yli 80,- ja tilasin. Ei noissa varmaan suuria eroja ole vaikka ostas mistä....
 
Liittynyt
22.12.2019
Viestejä
584
Aika sama periaatehan näissä kaikissa markettien ja kivijalkojen 40-70e laitteissa on, kympin hintaero saattaa olla mutta komponentit tulee melko varmasti täysin samasta paikasta. Sitten kun mennään satasen yli voi olla useampia toimintoja.

Meille tuli jouluna tommonen ja onhan se tiettyihin lihaksiin hyvä, mutta varottaisin tässä ihan yleisesti kaikkia, että ton kanssa on "pakko" tietää anatomiasta, lihasten kulkusuunnista ja tunnistaa ne oman kropan paikat mistä voi hieroa tai muuten voi pitkässä juoksussa aiheuttaa oikeasti vahinkoa, vaihtoehtosesti ilman tuota tietoa et saa laitteesta välttämättä oikeastaan mitään irti. Ihmiset kun ei ole samasta paketista, toisella on lihaksen päät kiinnityskohdista herkkiä repeämille, toisella ne kestää mitä vaan, Toisella riittää leveä takominen lihaskudoksen päälle, toisella pitää päästä kalvoihin ja ristikkäisten lihasten alempiin kerroksiin käsiksi. Suosittelen siis jokaista, joka tämmöselle tuntee tarvetta, käymään ensin pari kertaa oikealla urheiluhierojalla joka aukoo sun kropan, kertoo sulle ne "pahat paikat" jotka tuntuu olevan eniten jumissa, ja sulla itellä tärkeänä tehtävänä on pistää muistiin miten niitä lihaksia huolletaan ja mihin suuntiin. Sen pystyy sitten siirtämään tohon vasaran käyttöön ja varmistelemaan ettei pasko paikkojaan liian kovalla pistemäisellä paineella tai väärään kohtaan lihasta jytyyttämällä. Jos taas hakee vain hyvää oloa eikä suorituskyvyn nousua, niin normaali hieroja on vasaraa parempi, vaikka se maksaa enemmän ja säännöllisesti, niin hieroja saa huomattavasti enemmän aikaan kuin tämmönen vasara.

Menee siis luokkaan "kiva olla olemassa ja auttaa jos tiedät mitä teet ja miten saat laitteesta tarpeeksi irti kroppasi suorituskyvyn nostamiseksi. Perustason huoltoon venyttely, liikunta ja oikea hieroja antaa huomattavasti enemmän vastinetta".

Edit. Ja nikamiinhan tämä ei luonnollisesti auta mitään. Monet selkä ja niska-hartiaseudun jumit jotka tuntuu tulevan lihaksista johtuu oikeasti rangassa olevista nikamalukoista. Eli vasaralla saat jytyyttää vaikka kuin kauan ja hetkellisesti se tuntuu auttavan kun lihas pehmenee, mutta varsinaisen vian ollessa muualla, jumi tulee huonossa tapauksessa kahta kovempana takaisin.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 000
Tulipa itsekkin haettua tämmöinen testiin kun urheiluhieroja ei löytänyt jalkoja vaan halusi välttämättä hieroa niskoja vaikka fysioterapeutti käski juurikin erinäisiä jalkalihaksia käydä hierottamassa.


Kohtahan se selviää oliko turhake vai tekeekö tällä jotain.
 
Liittynyt
12.11.2020
Viestejä
766
Muutama vuosi sitten tuli hommattua Verkkokaupasta Hypericen ~250 € arvoinen vasara. Alkuun sitä tuli käytettyä usein mutta sitten jäi tosi harvalle. Vaikutus jumeihin on enemmän placebo-tasolla, kuin oikeasti.

Laihalle tyypille vasara tuntuu tosi rajulta, vaikka käyttää ensimmäistä tehoa kolmesta. Esim. jaloissa, vasara alkaa helposti hakkaamaan lihaksen läpi luuhun ja se ei tunnu mukavalta, vaan jopa kipeältä.

Kuten tuossa yllä sanottiin, niin vasaran käyttö vaatii ehdottomasti kehon tietämystä ja sitä harvalla on. Jumin syy voi olla muualla kuin kipupaikassa (esim. lihaksen heikkous -> vaati vahvistamista), ja kipupaikan vasarointi voi olla siksi turhaa. Edes kalliimmissa vasaroissa ei tule valmistajan ohjeita käyttöön, vaikka nykyään minimi on joku youtube tms. QR-koodi.

Omat jalat tulivat lopulta kuntoon ahkeralla hieronnalla ja pahimmat jumit LPG-hoidolla. Toi LPG toimii täysin lihasvasaran vastaisesti, se ei hakkaa, vaan imee lihaksia alipaineen avulla. Hierojaa vasara ei korvaa, alkaen siitä, että yksin saat vasaroitua ehkä puolet omasta kehosta.

Mitä hyvää kalliimmassa vasarassa sitten on, no akunkesto on pidempi, mukana tulee useampia päitä ja laitteessa lisäominaisuuksia, kuten tehomittari (= virtamittari, kertoo moottorin tehon). Itse laite on rakenteeltaan niin simppeli, että kopioiden teko on lasten leikkiä, jopa ulkomuotoa myöten.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
652
Itse hommasin alkuvuodesta tämän lihashuoltovasaran halvan alle 100e muovisen rimpulan tilalle joka lopetti työsopparinsa alle vuoden päästä ostosta.


Itse tykännyt tuosta kunhan tietää miten ks hierontavasaralla hieroa ja mistä kohtaa kuten yllä Pate123 sanoi niin pitää tietää hieman kehon tietämystä ja se et kipupaikka ei tarkoita että juuri siitä pitää vasaraa käyttää vaan jumin syy voi olla muualla kehossa (esim. niska-hartia-epäkäs-keskiselkä) tai lihaksiston heikkous.

Minulle tuosta hierontavasarasta on ollut apua oikeasti,kun aina ei pääse hierojan pakeille. Suosittelen ks versiota (kunhan tulee saataville jälleen)
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
370
Aliexpressiltä tilailtuna joku 50 euron vasara. Tehomoodeista käytössä vain se hiljaisin. Päitä tuli mukana tusina, mutta käytännössä käytössä pelkästään tuo pehmeillä päillä twin malli, vasara nimittäin sen verran tehokas että muut päät liian rajuja. Ihan kiva tuolla päräytellä jalkoja juoksu tai pyörälenkin jälkeen. Suurin hyöty tulee kun muijaa joutuisi melkein päivittäin hieromaan, niin päräyttelee sessiot tuolla koneella.
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
1 624
Vasarat ovat olleet tosiaan nyt melkoisen mietinnän kohteena.

Vaihtoehtoina ovat

Theragun Pro ja Elite, 399e ja 247e
Ekrin B37S 307e Ekrin B37s Review: More Stall Force, Better Features. But Is It Worth It?
Achedaway Pro 230e Achedaway Pro Review - Not Really Compact, But Who Cares? (jutun lopussa verrattu Achedaway Pro vs Theragun Pro 4. gen)

Kaksi jälkimmäistä saa koodeilla siis BF-alennushintaan ja Theratkin alennuksessa. Ekrinissä tulee valitettavasti noin 80e postikulut tuohon hintaan, muuten olisi jo todella edullinen.

vasarat2.JPG



Tein pienen vertailun näistä. Theragun Prossa painaa hinta aika paljon, samoin painaa vasara. Lisäksi hintaansa nähden takuuaika saisi olla jo elinikäinen. Myös akku (ehkä 2,5h) aika surkea, vaikka kestääkin ihan tarpeeksi.

Elitessä mietityttää selkeästi muita heikompi Stall Force. Samoin vuoden takuu on ihan naurettava muihin verrattuna. Näiden ollessa kohdillaan ostaisin varmaankin tämän. Theragunien puolesta puhuu aplikaatio, joka olisi todella hyvä hieronnan opetteluvaiheeseen. Todennäköisesti sen jälkeen se jäisi täysin turhaksi ominaisuudeksi. Theraguneista ottaisin tuon Eliten ilman muuta kuitenkin. 399e on liikaa Stall forcesta ja kahden vuoden takuusta.

Ekrin B37S olisi mulle ehkä paras valinta näistä jos tuosta 80e postikulusta pääsisi jotenkin eroon. 12mm Amplitude on huonompi kuin 16mm, mutta arvosteluissa sanotaan, että vasaran iso Stall Force kompensoi hyvin tuota asiaa ja silläkin pääsee hieromaan "luuhun asti". Tuo voisi olla pienemmän iskupituuden ansiosta myös hellävaraisempi tarvittaessa. Firmakin vaikuttaa kaikin puolin hyvältä. Asiakaspalvelua on kehuttu ja elinikäinen takuu on sellainen asia, jota täytyy arvostaa. Myös akkukesto on huippuluokkaa. Vasarassa ei ole näyttöä, mutta silti kaikki tarvittava näkyy ledien avulla. Tätä on kehuttu hiljaiseksi, vaikka desibelit näyttävätkin Eliten tasoa.

Achedaway Pro on järjetön tehokampe, joka pesee arvosteluissa jopa Theragun Pron specsiensä puolesta. Hinta on ihan pohjamudissa tehoihin nähden. Tuossa (kuten ehkä Theragun Prossakin) mietityttää se, että onko tuo enää hierontaa vai lihasten porausta. :D Jos haluaisin kaikista tehokkaimman poran niin tämä olisi kyllä selvä valinta ennen Theragun Pro:ta hinnan, tehojen ja hiljaisuuden takia.

Minusta Ekrin vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta. Heidän aiemman mallin saisi hintaan 245e eikä siinä lähde spekseistä pois muuta kuin päiden määrä tippuu kahdella ja painemittaria ei ole. Sen sijaan ääni on vieläkin hiljaisempi.

On tämä kylllä melkoista jaakobin painia kun näitä pohdiskelee :D Elinikäinen takuu, hellävaraisempi (mutta tarvittaessa raju) perushieronta, akkukesto ja kaikkien kehuma asiakaspalvelu kallistanee valinnan Ekrinin suuntaan. Theragun Elite säilynee kuitenkin pohdinnoissa huomiseen pääpäivään asti.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
848
Theragunissa on hyvä kolmiomainen kahva, siitä saa ergonomisen otteen paljon helpommin kuin ns. "porakonemallisista". Onnistuu jopa omien hartioiden ja selän vasarointi, joka muilla ei kovin kätevää ole.
 
Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
718
Theragun minulla. En ostaisi pro mallia, koska ihan perusmallissakin riittää potkua ja akkua.
Harvoin sitä 15-25 minuuttia enempää jaksaa paukuttaa.

Tärkein ominaisuus on kolmionmallinen kahva.
 
Liittynyt
27.11.2020
Viestejä
14
Ekrin B37:aa miettivien kannattaa vilkaista MuscleGun Carbon: MuscleGun UK | Muscle Massage Gun | Muscle Gun Carbon

Täysin samannäköinen laite, ja FAQ:n mukaan lähtee Saksan varastolta kun tilaa EU:sta. En löytänyt vahvistusta, mutta vaikuttaa siltä että myyvät samaa kamaa eri brändillä valtameren molemminpuolin. "Terms of Service" on 1=1 samat litaniat - nimet vain muutettu, ja pari muuta viilausta. Nettikauppakin samanlainen kuin Ekrinillä. Laatukamppeelta vaikuttaisi.

Läpinäkyvyyden puutehan se hankaloittaa näissä(kin) ostamista - mistä tietää että kallis laite on oikeasti huolella suunniteltu ja laadulla valmistettu, eikä vain samaa bulkkitavaraa kuin muutkin. Kertoisivat että ovat Ekrinin UK-haara, jos näin on - ja jos eivät ole, niin mikä tuo sitten on? Saako samalta liukuhihnalta tulleen "Ekrinin" jostain AliExpressistä kympillä?

Melkein jo itse tilasin, mutta taas niin mieleni pahoitin.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
91
Tämä olisi itselleni ajankohtainen asia.
Lihashuoltovasarat 2023-2024 mikä olisi järkevä ostos?
Erityismainintana, että laitteessa saisi olla reilusti tehoa, mulla on hartiaseudulla erittäin paljon tiheää ja jämäkkää lihasta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
232
Tämä olisi itselleni ajankohtainen asia.
Lihashuoltovasarat 2023-2024 mikä olisi järkevä ostos?
Erityismainintana, että laitteessa saisi olla reilusti tehoa, mulla on hartiaseudulla erittäin paljon tiheää ja jämäkkää lihasta.
Hypervolt, se on 24V niin on vääntöä enemmän kuin noissa halpiksissa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
232
Näyttäisi siltä, että Hyperice Hypervolt 2 Pro on tehokkain (90W) Hyperice ja käsittääkseni tehokkaampi kuin Theragun elite.
Mulla on tuo eka Hypervolt ollu monta vuotta, hyvä laite on ollu ja jos uus versio on vielä tehokkaampi niin eiköhän sillä hartiat aukea
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
1 624
Näyttäisi siltä, että Hyperice Hypervolt 2 Pro on tehokkain (90W) Hyperice ja käsittääkseni tehokkaampi kuin Theragun elite.
Hypervoltissa häiritsee speksien puute. Esimerkiksi desibelit, stall forcet ja amplitudet on hankala kaivaa.

Omaan TOP3- listaan pääsi hankintaa tehdessä Theragun Elite, Ekrin B37S ja Achedaway Pro. Ostin jälkimmäisen, koska omasta mielestä monipuolisin Ekrinin malli oli hankalasti saatavilla. Tilaan sen ehkä joskus kuitenkin.

Achedaway Pro on aika äänekäs ja painava, mutta on kyllä nimenomaan premium- tason laite mitä tulee suorituskykyyn. Tuota tehokkaampaa on vaikea löytää. Theragun Pro yltää samalle tasolle, mutta se on vielä pykälän äänekkäämpi ja painavampi.

Suosittelen laittamaan johonkin Exceliin tai vastaavaan itselle tärkeät speksit muistiin ja vertailemaan niitä. Sitten vaan lukemaan arvosteluja.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 368
Viestejä
4 158 637
Jäsenet
70 411
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom