Saitko tosiaan tuollaisen vaikutelman kirjoituksistani? Luitko viestini kokonaisuudessaan vai irroititko vain tämän yhden lauseen? Jos olet huomannut, en ole kertaakaan sanonut että liha olisi karsinogeeni saati että liha olisi haitallista, vaan olen sillä kannalla että lihaa ei ole mitään syytä jättää pois ruokavaliosta terveyssyistä.Mitä nämä haitat ovat ellei eletä valheellisessa ajatuksessa tyydyttynyt rasva = paha tai aleta keksimään jotain "koska makkarassa on nitriittejä = liha on karsinogeeni"?
En kirjoittanut haitoista, vaan että vähentämisestä voisi olla hyötyä. "Voisi olla hyötyä" ei tarkoita, että jokaiselle tai jokaisessa tapauksessa olisi. Mutta esim se, että yleensä ne lihatuotteet mitä keskimääräinen tallaaja syö, on pitkälle prosessoituja ja lihapitoisuus ei välttämättä ole edes 50%. Monissa prosessoiduissa lihatuotteissa on rasvaa enemmän kuin proteiinia, ja kun keskimäärin ihmiset eivät kaloreita katsele, vaan syövät navan täyteen, niin parempaa lihaa syömällä kaloreita tulisi vähemmän mikä auttaa vaikkapa painonhallinnassa. Huom en maininnut rasvaa koska "tyydyttynyt rasva pahaa", vaan kaloreiden takia. Monesti myös prosessoiduissa tuotteissa on paljon enemmän suolaa, mitä ihmiset maun takia lisäisivät prosessoimattomaan ruokaan. Suola on välttämätöntä, mutta liika on liikaa. Kirjoitin myös siksi että "voisi olla hyötyä", koska jos nämä asiat ottaa huomioon ruokailun kokonaiskuvassa, hyöty jäisi aika marginaaliksi, ellei täysin nollaan.
Huomion arvoista myös, että en ole yhden ainutta kertaa maininnut mitään nitriittejä, sulfaatteja, iiks kemikaaleja tai e-koodeja, joten niiden pohjalta on turha yrittää "hyökätä" sanomisiani vastaan.
Viimeksi muokattu:
