- Liittynyt
- 08.12.2019
- Viestejä
- 102
Tuskailtuani alkuvuoden 2019 Torttu V.2:n tehojen riittämättömyyden kanssa ja kuunneltuani kovalevyn ruksutusta, näin päiväunissani koneen, mikä kestäisi kovaa ajoa.
Torttu V.2 sisälsi Asus Crosshair Formulan, AMD Phenom X6 II:n, EVGA GTX 1050Ti:n ja teraisen kovalevyn. Alkuperäisen Tortun ostin Torista joskus vuoden 2016 kieppeillä, mikä sisälsi vielä huonompaa rautaa, mutta kokemattomuus tietokoneiden kanssa ja hinku pelata edes jotakin sai minut ostamaan valmiskoneen. Kyllähän niillä vehkeillä Civilizationia pelasi, sekä joitain vanhempia pelejä, mutta lapsuuteni rakkaus sekä aikuisuuteni likainen nautinto, eli ajopelit, eivät enää joissain tapauksissa suostuneet käynnistymään tai toimivat äärettömän huonosti.
Sitten vain tuumasta toimeen! Syksyllä 2019 rupesin suunnittelemaan millaisen koneen haluaisin ja rupesin selvittämään, mitä mahdollisuuksia minulla olisi. Täysin kokemattomana kasaajana ja vain pintaraapaisun tietokonemaailmaan saaneena, rupesin lukemaan artikkeleja ja arvosteluja eri valmistajista, osista sekä itse kasaamisprosessista. Youtuben maailmasta löytyi tähänkin paljon apua ja löysinkin sieltä kanavia, mitkä kertoivat maanläheisesti tietokoneista. Pikkuhiljaa perusasioita ymmärtävänä, aloin kartoittaa osia mitä koneeseeni tahtoisin. Pohjaksi päätin valita AMD:n, ihan vain koska minulla oli jo vuosia ollut jonkinlainen sympatia kyseisen firman hintapolitiikalle ja käyttäjäystävyydelle. Kylläpä kävi hyvä tuuri! Minulle selvisi, että AMD on peruskäyttäjätasolla kirinyt Intelin kiinni prosessoriteknologiassa ja joissain tapauksissa jopa ohittanut heidät.
Rupesin tutkimaan uutta 3000-sarjaa ja päätin, (konsultoin teknisesti lahjakasta pikkuveljeäni) että uuteen koneeseeni tulee 1080p pelikäyttöön täysin riittävä Ryzen 3600. Siinä riittäisi myös kapasiteettia tulevaisuutta varten. Sitten rupesin etsimään emolevyä, mikä sopisi uuden 3000-sarjan kanssa yhteen. Olin jo valisemassa käyttööni X470:ä, kunnes kuulin veljeltäni, että uusi X570 tukisi PCIe 4.0 laitteita (jaa että mitä?). Tämä kuulemma kuitenkin helpottaisi tulevaisuudessa tietokoneen päivityksessä, joten päätin että muutama kymppi ei sulje minua ulos tämän uuden teknologisen saavutuksen juhlimisesta. Siinäpä sitten marraskuussa ostin mustan perjantain kunniaksi ensimmäiset osani, Asus Prime X570-P emolevyn ja koska Ryzen tukee nopeaa muistia, siihen kaveriksi G.Skillin 2x8 3200Mhz muistit, eli yhteensä 16 gigatavua. Valitsin kivoilla valoilla olevat mustahopeiset kammat. Sen kummempia tutkimatta otin muutaman hienon tuulettimen, mitkä päätin jo silloin laittaa uuteen koneeseeni. Ai sitä lapsenomaista iloa, kun pääsit avaamaan uuden emolevyn paketistaan ja tiesit, että tämän pohjalle kaikki tulee rakentumaan.
Seuraava kuukausi menikin tutkiessa tietokonemaailmaa ja törmäsin reissuillani tähänkin foorumiin. Luin täältä (ja muualta, pääosin muualta) 3000-sarjan prosessoreista ja 5000-sarjan näytönohjaimista. Näytönohjaimeksi päätin ostaa uuden RX 5700:n niiden yltäessä melkein kilpalijoidensa tasolle samalla ollen halvempia, mutta XT vaiko normaali? Tässä vaiheessa näistä ohjaimista oli jo julkaistu kaikki non-reference versiot, joten rupesin tutkimaan näiden eroja. Tiesin Sapphiren olevan hyvä, mutta sen merkin näytönohjaimet tuntuivat todella kalliilta niiden plussiin nähden, joten laajensin muihin merkkeihin ja löysin Powercolorin. AMD exclusive näytönohjaimia tekevä merkki oli kellottanut normaalin 5700:n melkein samoihin lukemiin, mutta heidän näytönohjain oli testien mukaan Sapphireakin hiljaisempi. Ja 100 euroa halvempi! Sitten se 5700 vai 5700XT-kysymys. Ilmeisesti XT versio käy niin lämpimänä, että ilman vesijäähdytystä sitä ei olisi järkevää ostaa, varsinkin kun 5700 tarjoaa aivan tarpeeksi tehoa käyttööni. Kauaa ei tarvinnut enää miettiä, ennen kuin lukitsin kyseisen merkin ja mallin tulevaan koneeseeni.
Joululomalla oli aikaa selailla foorumin myyntipalstaa sekä katsella joulualennuksia. Etsin itselleni lähinnä prosessoria, mutta nämä 3600-prosessorit olivat aika harvassa ja jos sellaisen joku oli myynytkin, se oli hävinnyt saman päivän aikana. Sitten silmiini sattui kohtuullisen hintainen, melkein uusi 3700X. Mietin kymmenisen minuuttia, heitin suunnitelmat 3600:sta romukoppaan ja otin yhteyttä myyjään. Kaupat sovittiin saman päivän aikana ja prosessori lähti postiin. Prosessori saapui siinä kunnossa kuin luvattiinkin ja se pääsi emolevyn kanssa samaan kasaan odottamaan kasausta.
Nyt kasassa oli siis huokeasti haltuunotetut emolevy, muistit ja prosessori, näytönohjain oli suunniteltu ja oli aika ruveta miettimään koteloa, prosessorijäähdytintä, tallennustilaa sekä muita laitteita mitä "tarvitsen". Koteloksi valitsin Lian Li O11 Dynamicin, pidän kotelon kliinistä ulkonäöstä akvaarioefekteineen. En mielestäni ollut nähnyt niin hienoa koteloa missään. Suunnitelmissa oli myös laittaa koteloon valoja, niin tämä oli mielestäni erikoisen päätylasin sekä sivuseinään sijoitettujen tuuletinpaikkojen takia hyvä valinta. Tietokoneiden maailmassa seikkaillessani olin jo myös törmännyt custom looppeihin, joten tämä on siltäkin kannalta hyvä valinta, jos joskus tekee mieli leikkiä vedellä. Prosessorijäähdytintä etsiessäni keskityin lähinnä vain sen näyttävyyteen, kaikki tulisivat kuitenkin olemaan parempia kuin nykyiseni. Olin jo ostamassa Phanteksin kookasta tuplatornijäähdytintä, kun veljeni huomautti minulle, että olethan tietoinen Lian Lin kokorajoituksista. En ollut. Rupesin sitten katsomaan mittoja näiden osien osalta ja kävikin ilmi, että Lian Lin sivulasia ei olisi kyseisellä jäähyllä saanut kiinni. Kotelosta en halunnut luopua, joten rupesin etsimään matalampaa jäähdytintä. Prosessorin mukana saapunut vakiojäähy olisi tietenkin mahtunut ja siinä olisi ollut kivoja valoja, mutta lukemani mukaan se olisi ollut äänekäs. Olin kerennyt jo menettää sydämeni tuplatorneille, joten koetin etsiä toista jäähyä, missä olisi haluamani kaksi tornia, sekä vaadittavat mitat. Lopulta kuin vahingossa silmiini osui Noctuan NH-D9L. Kaksi tornia törrötti mahtavina 110 millimetriä korkeina, hopeisen kiiltävinä. Jäähy mahtuisi kotelooni, olisi niin näyttävä kuin 110 mm korkeana se voi mahdollisesti olla, jäähdytysteholtaan kokoisekseen loistava, sekä myös hiljainen.
Tallennustilaa miettiessäni olin jo luvannut itselleni, että HDD-kovalevyä en enää tietokoneessani katsele, tai kuuntele. Torttu V.2 käynnistyi elinkaarensa loppuvaiheessa jo viitisen minuuttia, tämä on tarkistettu kellolla. Teratavun kokoinen WD Black oli jaettu kahteen osaan (rauha hänen muistolleen), mutta olin sen typerästi jakanut noin puoliksi, eli pelejä siihen ei mahtunut ihan älyttömiä määriä ja jouduinkin aina uuden pelin löytäessäni poistamaan vanhoja. Olin siis päättänyt hommata erillisen SSD-levyn pelkästään käyttöjärjestelmälle ja yhden teratavun SSD:n peleille ja muille ohjelmille. Näitä tutkiessani minulle kävi ilmi, että on olemassa m.2 porttiin sopivia, pieniä NVMe kovalevyjä. Kylläpä teknologia on kehittynyt! Tutkin jo ostamaani emolevyä ja tajusin, että siinä on kaksi m.2 paikkaa, mitkä tukisivat uuden 4.0 gen m.2 kovalevyjä. Kannattaisko ottaa selvää etukäteen? Ei varmaankaan. Uusia 4.0 generaation kovalevyjä ei Suomessa ollut kuitenkaan myynnissä ihan hirveästi ja pienimmät niistäkin taisivat olla 500 gigatavuisia, sekä äärettömän kalliita, joten totesin edellisen kolmannen generaation m.2 levyjen olevan minulle riittävät. Sain scouttailtua itselleni upouudet Samsung 970 Evo Plus m.2 ssd-kovalevyt kooltaan 250 Gb ja 1 Tb hyvään hintaan.
Uudeksi virtalähteeksi valikoin aluksi Tortun Corsair VS650 tilalle beQuietin! 750W Sraight Powerin, sen hiljaisuuden ja modulaarisuuden vuoksi, mutta hetken tutkiskeltuani huomasin, että beQuiet! ei olekaan aivan niin hiljainen, kuin oli luvattu. Voi olla, että en vain ymmärtänyt lukemaani, mutta arvosteluja lukiessani Corsairin RM750W malli voisi olla hiljaisuuden kannalta parempi vaihtoehto. Aion myös tilata CableModilta tähän tuunatut kaapelit sinappi-ketsuppien tilalle. Ensimmäisen version tästä koneesta kuitenkin rakensin VS650:n avustuksella.
Kotelotuulettimiksi olin jo aikasemmin marraskuussa ostanut SilentiumPC Sigma HP Corona rgb:t. Olin silloin vain katsonut, että niissä on sama Asus Aura Sync, mitä emolevystä löytyy ja ne ovat suht hiljaiset. Tämä sateenkaarivalojen kanssa säätäminen olikin sitten aivan oma maailmansa. Ostin hyvässä luulossa Thermataken TT sync controllerin ja oletin, että tällä kontrollerilla voin säätää kaikkia kuutta Sigmaa valoineen. No, ei se aivan niin mennytkään, mutta siitä lisää rakennusblogissa, mitä aion jatkaa tämän lyhyen esittelyn jälkeen. Siihen kaveriksi ostin 10-paikkaisen Deepcoolin FH-10 fanhubin, mihin aioin laittaa (ja laitoinkin, kylläkin vain hetkeksi) näiden tuulettimien virtajohdot. Tästäkin lisää rakennusblogissa. Pystypaikoille tilasin hopeiset 120mm Lian Lin Bora Digitalit, näissä on oma controlleri ja Asus Aura Sync. Niiden kanssa säädöstä tulevassa blogissa.
Näytönohjaimelle on katseltu valmiiksi vertikaalinen näytönohjaimen pidike Cooler Masterilta. Tämä malli siitä syystä, että ymmärtääkseni tämän alle mahtuisi ainakin ne 25mm paksut tuulettimet, toisin kuin Cable Modin vastaavan kanssa. Phanteksin vertikaalisessa GPU-tuessa mahtuisi kai vielä tulvaisuuden vesileikkejä silmällä pitäen radiaattorikin sinne alle, mutta foorumeja lueskellessa näin jonkun sanovan, että Lian Lin Dynamicissa tämä Phanteksin tuki toisi näytönohjaimen liian lähelle lasia, vähentäen ilmansaantia. Kokemuksia tai vinkkejä tästä asiasta otetaan vastaan.
Ensimmäinen versio tästä Daydreamzillasta on jo kasattu sairaslomalla ollessa, eli päiväuni on jo osittain käynyt toteen. Mukana setupissa on kaikki muu, paitsi uusi virtalähde, RX 5700, 3 Sigmaa, 3 Bora digitalia sekä vertikaalinen näytönohjaintuki. Nykyinen versio pyörii vielä GTX 1050Ti:n kanssa. Kuvia en vielä lisää, kun en niitä ensirakentelun yhteydessä edes tajunnut ottaa, olin vain innoisani kaikesta uudesta ja keskityin saamaan kaiken oikein. Kuvia on kyllä vielä luvassa blogia tehdessäni, tätä kun vielä rakennellessani tulen purkamaan. Tämänhetkistä setuppia olen nyt kokeillut ja säädellyt viikon, kerron siitä sitten lisää rakennusblogissa. Tarvitsemaniani osia saa yrittää myydä. Asus GTX 1050Ti dual fan on myös tulossa tulevaisuudessa myyntiin.
Neuvoja, vinkkejä, kuraa ja muuta mielenkiintoista otetaan vastaan!
xoxo makaki913 <3 kiitos foorumille pääsystä
Torttu V.2 sisälsi Asus Crosshair Formulan, AMD Phenom X6 II:n, EVGA GTX 1050Ti:n ja teraisen kovalevyn. Alkuperäisen Tortun ostin Torista joskus vuoden 2016 kieppeillä, mikä sisälsi vielä huonompaa rautaa, mutta kokemattomuus tietokoneiden kanssa ja hinku pelata edes jotakin sai minut ostamaan valmiskoneen. Kyllähän niillä vehkeillä Civilizationia pelasi, sekä joitain vanhempia pelejä, mutta lapsuuteni rakkaus sekä aikuisuuteni likainen nautinto, eli ajopelit, eivät enää joissain tapauksissa suostuneet käynnistymään tai toimivat äärettömän huonosti.
Sitten vain tuumasta toimeen! Syksyllä 2019 rupesin suunnittelemaan millaisen koneen haluaisin ja rupesin selvittämään, mitä mahdollisuuksia minulla olisi. Täysin kokemattomana kasaajana ja vain pintaraapaisun tietokonemaailmaan saaneena, rupesin lukemaan artikkeleja ja arvosteluja eri valmistajista, osista sekä itse kasaamisprosessista. Youtuben maailmasta löytyi tähänkin paljon apua ja löysinkin sieltä kanavia, mitkä kertoivat maanläheisesti tietokoneista. Pikkuhiljaa perusasioita ymmärtävänä, aloin kartoittaa osia mitä koneeseeni tahtoisin. Pohjaksi päätin valita AMD:n, ihan vain koska minulla oli jo vuosia ollut jonkinlainen sympatia kyseisen firman hintapolitiikalle ja käyttäjäystävyydelle. Kylläpä kävi hyvä tuuri! Minulle selvisi, että AMD on peruskäyttäjätasolla kirinyt Intelin kiinni prosessoriteknologiassa ja joissain tapauksissa jopa ohittanut heidät.
Rupesin tutkimaan uutta 3000-sarjaa ja päätin, (konsultoin teknisesti lahjakasta pikkuveljeäni) että uuteen koneeseeni tulee 1080p pelikäyttöön täysin riittävä Ryzen 3600. Siinä riittäisi myös kapasiteettia tulevaisuutta varten. Sitten rupesin etsimään emolevyä, mikä sopisi uuden 3000-sarjan kanssa yhteen. Olin jo valisemassa käyttööni X470:ä, kunnes kuulin veljeltäni, että uusi X570 tukisi PCIe 4.0 laitteita (jaa että mitä?). Tämä kuulemma kuitenkin helpottaisi tulevaisuudessa tietokoneen päivityksessä, joten päätin että muutama kymppi ei sulje minua ulos tämän uuden teknologisen saavutuksen juhlimisesta. Siinäpä sitten marraskuussa ostin mustan perjantain kunniaksi ensimmäiset osani, Asus Prime X570-P emolevyn ja koska Ryzen tukee nopeaa muistia, siihen kaveriksi G.Skillin 2x8 3200Mhz muistit, eli yhteensä 16 gigatavua. Valitsin kivoilla valoilla olevat mustahopeiset kammat. Sen kummempia tutkimatta otin muutaman hienon tuulettimen, mitkä päätin jo silloin laittaa uuteen koneeseeni. Ai sitä lapsenomaista iloa, kun pääsit avaamaan uuden emolevyn paketistaan ja tiesit, että tämän pohjalle kaikki tulee rakentumaan.
Seuraava kuukausi menikin tutkiessa tietokonemaailmaa ja törmäsin reissuillani tähänkin foorumiin. Luin täältä (ja muualta, pääosin muualta) 3000-sarjan prosessoreista ja 5000-sarjan näytönohjaimista. Näytönohjaimeksi päätin ostaa uuden RX 5700:n niiden yltäessä melkein kilpalijoidensa tasolle samalla ollen halvempia, mutta XT vaiko normaali? Tässä vaiheessa näistä ohjaimista oli jo julkaistu kaikki non-reference versiot, joten rupesin tutkimaan näiden eroja. Tiesin Sapphiren olevan hyvä, mutta sen merkin näytönohjaimet tuntuivat todella kalliilta niiden plussiin nähden, joten laajensin muihin merkkeihin ja löysin Powercolorin. AMD exclusive näytönohjaimia tekevä merkki oli kellottanut normaalin 5700:n melkein samoihin lukemiin, mutta heidän näytönohjain oli testien mukaan Sapphireakin hiljaisempi. Ja 100 euroa halvempi! Sitten se 5700 vai 5700XT-kysymys. Ilmeisesti XT versio käy niin lämpimänä, että ilman vesijäähdytystä sitä ei olisi järkevää ostaa, varsinkin kun 5700 tarjoaa aivan tarpeeksi tehoa käyttööni. Kauaa ei tarvinnut enää miettiä, ennen kuin lukitsin kyseisen merkin ja mallin tulevaan koneeseeni.
Joululomalla oli aikaa selailla foorumin myyntipalstaa sekä katsella joulualennuksia. Etsin itselleni lähinnä prosessoria, mutta nämä 3600-prosessorit olivat aika harvassa ja jos sellaisen joku oli myynytkin, se oli hävinnyt saman päivän aikana. Sitten silmiini sattui kohtuullisen hintainen, melkein uusi 3700X. Mietin kymmenisen minuuttia, heitin suunnitelmat 3600:sta romukoppaan ja otin yhteyttä myyjään. Kaupat sovittiin saman päivän aikana ja prosessori lähti postiin. Prosessori saapui siinä kunnossa kuin luvattiinkin ja se pääsi emolevyn kanssa samaan kasaan odottamaan kasausta.
Nyt kasassa oli siis huokeasti haltuunotetut emolevy, muistit ja prosessori, näytönohjain oli suunniteltu ja oli aika ruveta miettimään koteloa, prosessorijäähdytintä, tallennustilaa sekä muita laitteita mitä "tarvitsen". Koteloksi valitsin Lian Li O11 Dynamicin, pidän kotelon kliinistä ulkonäöstä akvaarioefekteineen. En mielestäni ollut nähnyt niin hienoa koteloa missään. Suunnitelmissa oli myös laittaa koteloon valoja, niin tämä oli mielestäni erikoisen päätylasin sekä sivuseinään sijoitettujen tuuletinpaikkojen takia hyvä valinta. Tietokoneiden maailmassa seikkaillessani olin jo myös törmännyt custom looppeihin, joten tämä on siltäkin kannalta hyvä valinta, jos joskus tekee mieli leikkiä vedellä. Prosessorijäähdytintä etsiessäni keskityin lähinnä vain sen näyttävyyteen, kaikki tulisivat kuitenkin olemaan parempia kuin nykyiseni. Olin jo ostamassa Phanteksin kookasta tuplatornijäähdytintä, kun veljeni huomautti minulle, että olethan tietoinen Lian Lin kokorajoituksista. En ollut. Rupesin sitten katsomaan mittoja näiden osien osalta ja kävikin ilmi, että Lian Lin sivulasia ei olisi kyseisellä jäähyllä saanut kiinni. Kotelosta en halunnut luopua, joten rupesin etsimään matalampaa jäähdytintä. Prosessorin mukana saapunut vakiojäähy olisi tietenkin mahtunut ja siinä olisi ollut kivoja valoja, mutta lukemani mukaan se olisi ollut äänekäs. Olin kerennyt jo menettää sydämeni tuplatorneille, joten koetin etsiä toista jäähyä, missä olisi haluamani kaksi tornia, sekä vaadittavat mitat. Lopulta kuin vahingossa silmiini osui Noctuan NH-D9L. Kaksi tornia törrötti mahtavina 110 millimetriä korkeina, hopeisen kiiltävinä. Jäähy mahtuisi kotelooni, olisi niin näyttävä kuin 110 mm korkeana se voi mahdollisesti olla, jäähdytysteholtaan kokoisekseen loistava, sekä myös hiljainen.
Tallennustilaa miettiessäni olin jo luvannut itselleni, että HDD-kovalevyä en enää tietokoneessani katsele, tai kuuntele. Torttu V.2 käynnistyi elinkaarensa loppuvaiheessa jo viitisen minuuttia, tämä on tarkistettu kellolla. Teratavun kokoinen WD Black oli jaettu kahteen osaan (rauha hänen muistolleen), mutta olin sen typerästi jakanut noin puoliksi, eli pelejä siihen ei mahtunut ihan älyttömiä määriä ja jouduinkin aina uuden pelin löytäessäni poistamaan vanhoja. Olin siis päättänyt hommata erillisen SSD-levyn pelkästään käyttöjärjestelmälle ja yhden teratavun SSD:n peleille ja muille ohjelmille. Näitä tutkiessani minulle kävi ilmi, että on olemassa m.2 porttiin sopivia, pieniä NVMe kovalevyjä. Kylläpä teknologia on kehittynyt! Tutkin jo ostamaani emolevyä ja tajusin, että siinä on kaksi m.2 paikkaa, mitkä tukisivat uuden 4.0 gen m.2 kovalevyjä. Kannattaisko ottaa selvää etukäteen? Ei varmaankaan. Uusia 4.0 generaation kovalevyjä ei Suomessa ollut kuitenkaan myynnissä ihan hirveästi ja pienimmät niistäkin taisivat olla 500 gigatavuisia, sekä äärettömän kalliita, joten totesin edellisen kolmannen generaation m.2 levyjen olevan minulle riittävät. Sain scouttailtua itselleni upouudet Samsung 970 Evo Plus m.2 ssd-kovalevyt kooltaan 250 Gb ja 1 Tb hyvään hintaan.
Uudeksi virtalähteeksi valikoin aluksi Tortun Corsair VS650 tilalle beQuietin! 750W Sraight Powerin, sen hiljaisuuden ja modulaarisuuden vuoksi, mutta hetken tutkiskeltuani huomasin, että beQuiet! ei olekaan aivan niin hiljainen, kuin oli luvattu. Voi olla, että en vain ymmärtänyt lukemaani, mutta arvosteluja lukiessani Corsairin RM750W malli voisi olla hiljaisuuden kannalta parempi vaihtoehto. Aion myös tilata CableModilta tähän tuunatut kaapelit sinappi-ketsuppien tilalle. Ensimmäisen version tästä koneesta kuitenkin rakensin VS650:n avustuksella.
Kotelotuulettimiksi olin jo aikasemmin marraskuussa ostanut SilentiumPC Sigma HP Corona rgb:t. Olin silloin vain katsonut, että niissä on sama Asus Aura Sync, mitä emolevystä löytyy ja ne ovat suht hiljaiset. Tämä sateenkaarivalojen kanssa säätäminen olikin sitten aivan oma maailmansa. Ostin hyvässä luulossa Thermataken TT sync controllerin ja oletin, että tällä kontrollerilla voin säätää kaikkia kuutta Sigmaa valoineen. No, ei se aivan niin mennytkään, mutta siitä lisää rakennusblogissa, mitä aion jatkaa tämän lyhyen esittelyn jälkeen. Siihen kaveriksi ostin 10-paikkaisen Deepcoolin FH-10 fanhubin, mihin aioin laittaa (ja laitoinkin, kylläkin vain hetkeksi) näiden tuulettimien virtajohdot. Tästäkin lisää rakennusblogissa. Pystypaikoille tilasin hopeiset 120mm Lian Lin Bora Digitalit, näissä on oma controlleri ja Asus Aura Sync. Niiden kanssa säädöstä tulevassa blogissa.
Näytönohjaimelle on katseltu valmiiksi vertikaalinen näytönohjaimen pidike Cooler Masterilta. Tämä malli siitä syystä, että ymmärtääkseni tämän alle mahtuisi ainakin ne 25mm paksut tuulettimet, toisin kuin Cable Modin vastaavan kanssa. Phanteksin vertikaalisessa GPU-tuessa mahtuisi kai vielä tulvaisuuden vesileikkejä silmällä pitäen radiaattorikin sinne alle, mutta foorumeja lueskellessa näin jonkun sanovan, että Lian Lin Dynamicissa tämä Phanteksin tuki toisi näytönohjaimen liian lähelle lasia, vähentäen ilmansaantia. Kokemuksia tai vinkkejä tästä asiasta otetaan vastaan.
Ensimmäinen versio tästä Daydreamzillasta on jo kasattu sairaslomalla ollessa, eli päiväuni on jo osittain käynyt toteen. Mukana setupissa on kaikki muu, paitsi uusi virtalähde, RX 5700, 3 Sigmaa, 3 Bora digitalia sekä vertikaalinen näytönohjaintuki. Nykyinen versio pyörii vielä GTX 1050Ti:n kanssa. Kuvia en vielä lisää, kun en niitä ensirakentelun yhteydessä edes tajunnut ottaa, olin vain innoisani kaikesta uudesta ja keskityin saamaan kaiken oikein. Kuvia on kyllä vielä luvassa blogia tehdessäni, tätä kun vielä rakennellessani tulen purkamaan. Tämänhetkistä setuppia olen nyt kokeillut ja säädellyt viikon, kerron siitä sitten lisää rakennusblogissa. Tarvitsemaniani osia saa yrittää myydä. Asus GTX 1050Ti dual fan on myös tulossa tulevaisuudessa myyntiin.
Neuvoja, vinkkejä, kuraa ja muuta mielenkiintoista otetaan vastaan!
xoxo makaki913 <3 kiitos foorumille pääsystä
Viimeksi muokattu: