Ei ole "pientä" laskemista, jos käydään tarkastelemaan jokaista ALI pikseliä erikseen ja lakemaan integraalia sen kulumisesta.
Se on tasan yksi yhteenlasku per pikseli. kokonaislukujen yhteenlasku on käytännössä kaikilla prosessoreilla halvin mahdollinen operaatio.
Nillä prossuilla on siellä tarpeeksi muutakin tekemistä, kun tuollaista, joka ei ole edes tarpeen, koska asia voidaan näköjään tehdä muutenkin (ja ilmeisestikin vähintään halvemmalla, ehkä jopa luotettavimmin).
4 Ytiminen, vain korkeintaan pienellä TDP:llä oleva armi ei ole mikään suorituskykyihme.
... mutta 8 miljoonan tai 24 miljoonan äärimmäisen hyvin rinnakkaistuvan yhteenlaskun laskeminen sillä ei edelleenkään tunnu yhtään missään.
Näin yksinkertaiseen/halpaan asiaan ei tarvita mitään "suorituskykyihmettä".
- Tuollainen kikkailu vie ylimääräistä virtaa ja laskutehoa.
Äärimmäisen vähän. Sen integraalin laskenta on vain yksi yhteenlasku.
- Vaatii paremman elektroniikan, jotta suuri määrä tietoa keretään kirjoittelemaan, kun esim sähköt häviää.
Ensinnäkin, sen datan kirjoittaa sinne flashille silmänräpäyksessä. Eipä vaadi paljoa lisää järeyttä niiltä virransyöttökondensaattoreilta että ne riittää hoitamaaan homman.
Toisekseen, ei ole oikea ongelma, että muutaman tunnin käyttödata katoaa silloin tällöin sähkökatkon tullen. Ja voi tehdä myös siten, että siitä datasta dumppaillaan osia sinne flashiin myös laitteen ollessa käynnissä, jolloin se tallennettu data on hyvin lähellä ajantasalla olevaa aina, jolloin ei katoa edes muutaman tunnin vanhaa dataa vaikka mitään "sähkökatkopaniikkiflush"-toimintoa ei olisi.
Höpöhöpö. Äärimmäisen yksinkertainen ohjelmoida.
- Lisäksi solut voivat kulua myös eri nopeutta, johtuien valmistusteknisistä seikoista.
Ehkä, mutta nuo telkkarin pikselit on kooltaan jossain 0.1-1mm luokassa, siinä missä CMOS-piirien transistorit on 0.000050 mm kokoluokassa, tässä on siis suuruusluokkaa 10000-kertainen ero mitoissa, 100000000-kertainen ero pinta-aloissa.
Tällä on aika paljon vaikutusta siihen, paljon "valmistustekniset seikat" aiheuttaa epätäydellisyyttä/epäsymmetrisyyttä noihin pikseleihin.
Ja jos pikselit kuluu enemmän/vähemmän esim. niiden naapuripikselien käytöstä, tämän vaikutus voidaan helposti laskea, ja tätä ei tarvi laskea lennossa vaan tämän kompensaation voi laskea offlinenä esim. telkakria käynistäessä.
- Ja pitäisi olla ylhäällä, miten suurella virralla mitäkin solua on käytetty ja minkä aikaa.. Eli tietoa kertyisi rankasti. Siinäpä olisi sitten oltava muutama tehokas core niitä laskemassa, kun laite on päällä ja käytössä..
Se on edelleenkin tasan yksi yhteenlasku. Uusi kirkkausarvo lisätään sen pikselin kirkkausarvointegraalisummaan.
Ja ei todellakaan tarvi "muutamaa tehokasta corea" kun kyse on yhdestä yhteenlaskusta per pikseli.
Custom-raudalla itse laskennen tekee suuruusluokkaa parilla TUHANNELLA logiikkaportilla. Ja nykyisin tehdään piirejä, joissa on MILJARDEJA logiikkaportteja. Jos taas sen tekisi ohjelmoitavalla prosessorilla, ja vaikka sen laskisi kaikelle datalle eikä vain samplaisi silloin tällöin, se ei vaatisi läheskään kaikkea jonkun pienen mopoytimen (A53 tai A55) laskentakapsiteetista.
(Vaihtoehtona on myös joku DSP jolla sitä kuvaa muutenkin käsitellään).
Joku insinörtti voisi tuollaisesta haaveilla, mutta se on täysin toissijaista, kun nykyromut eivät saa maksaa mitään ja jos jotenkin saadaan tehtyä halvemmalla (esim ominaisuuksia, jotka ei käyttäjälle näy, karsimalla, niin se tehdään täysin aina.)
Tuollaisen laskurin tekeminen täysin softalla ei maksa raudalta käytännössä yhtään mitään, se maksaa vain hiukan tuotekehitystä.
Ja sen laskurin tekeminen raudalla vaatii jollekin piirille sen parituhatta logiikkaporttia itse laskurit toteuttavista laskentayksiköistä, tosin väylärajapinnt jne maksa käytännössä helposti kymmeniätuhansia logiikkaporteja. Silti ihan pieru saharassa minkään hinnassa, kun nykypiireissä puhutaan miljardien logiikkaporttien kokoluokasta
Ainoa mikä tuossa jotain käytännössä maksaisi olisi ne muistit minne sitä dataa talletetaan, mutta niissäkin kokoluokka on sellainen että siellä olisi helposti usein jo sellaiset muistit käyttämättä kun piirillä on paljon isompia muistipiirejä kun pieniä piirejä ei ole markkinoilla.