Lenovo Tab M9 hidas lataus käyttämättömyyden aikana

Liittynyt
30.01.2018
Viestejä
212
Potilas on Lenovo Tab M9 4/128Gt ja Android 13.
Ongelmana on kummallinen hidas lataus, kun laite on käyttämättä. Jos akussa on vaikkapa illalla klo 23 aikaan varaustaso 25% ja laitan laturin kiinni, ilmoittaa laite akun olevan täynnä 2h kuluttua. Kuitenkin klo 2 aikaan yöllä varaus on vasta 50%, kun laite on ollut 3h koskematta pöydällä. Jos samassa 25% kohdalla kytken laturin ja tökin näyttöä ajoittain niin, että laite pysyy "hereillä", valmistuu lataus suurinpiirtein reilun 2h aikana. Vastaavasti, jos selailen vaikka nettiä tuon reilun 2h, latautuu tabletti normaalisti,. Vika ei siis varmaankaan ole laturissa tai tabletin liittimessä, kun virta kuitenkin kulkee laitteen ollessa aktiivinen? Googlen mukaan "adaptive charge" voisi aiheuttaa tämmöistä, mutta sellaista en Lenovon asetuksista löytänyt.
Laitteessa on vain 10w lataus, joten supernopea ei lataus ole koskaan, mutta ero on kuitenkin todella merkittävä käyttämättömänä.
Mistä moinen voisi johtua?

Edit: No juuri nyt alkoi lataamaan muutenkin hitaasti. 75% asti meni normaalisti, sen jälkeen n.10min/%, joten latasin "Ampere"-nimisen appin, joka näyttää latausvirraksi 200-300mAh. Eka kerta kun tekee tällaista, tähän asti tosiaan hidas lataus ollut vain, kun on ollut käyttämättä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.01.2018
Viestejä
212
Kokeile toisella laturilla ja johdolla.
Tämä hidas lataus käyttämättömyyden aikana ja latauksen nopeutuminen, kun näytön pitää aktiivisena, esiintyy ainakin kolmella eri laturilla ja johdolla, Lenovon originaalilla ja kahdella Grateqin 2.1A laturilla.
Viimeöinen hitailu, vaikka laite oli aktiivisena, taisi johtua tosiaan laturista. Johtoa kun nykäisi millin ulos liitimestä alkoi Ampere näyttämään 520mAh ja kun johdon tökkäsi takasin syvälle laturiin, souti 20-200mAh vällissä.

Onkohan Android 13 mahdollisesti joku typerä latausoptimointi kuitenkin, jota ei saa pois, ja joka lataisi järjettömän hitaasti, kun kuvittelee, ettei laitetta tarvita? Todella rupinen ominaisuus kyllä, kun oma käyttö on täysin säännötöntä aikojen suhteen riippuen siitä, milloin on ylimääräistä aikaa ohjelmien katseluun.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 123
No se kuulostaa kyllä oudolta, melkein kannattaisi kokeilla palauttaa tehdasasetuksille, jos siellä on joku bitti mennyt poikittain.

Oletko tarkistanut ettei usb-portissa ole mitään roskaa/nukkaa/pölyä?
 
Liittynyt
30.01.2018
Viestejä
212
No se kuulostaa kyllä oudolta, melkein kannattaisi kokeilla palauttaa tehdasasetuksille, jos siellä on joku bitti mennyt poikittain.

Oletko tarkistanut ettei usb-portissa ole mitään roskaa/nukkaa/pölyä?
Latausportti näyttää silmin "puhtaalta", mutta täytyypä kokeilla paineilmapurkilla putsata.

Tehdasasetusten palautus saattaa olla hyvä idea, eipähän siinä mitään ainakaan häviä.

Oneplus Nord Ce:ssä on mulla "optimoitu yölataus" joka aamuyöstä hidastaa latauksen niin, että se valmistuu aamulla n. sellaiseen aikaan, kun arkena on herätyskello, mutta tämä Lenovo ei ainakaan ilmoittele mistään latauksen optimoinnista eikä myöskään asetuksista löytynyt sellaista. "Akun huoltotila" siellä on, mutta säädin ei tunnu vaikuttavan mitenkään latauksen aikana.

Ei varmaan ole todennäköistä, että kaikki kolme laturia olisi rikki ja silti toimisivat puhelimen kanssa normaalisti? Alkuun tabletti kyllä latautui kaikilla normaalisti.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 395
Viestejä
4 329 364
Jäsenet
72 228
Uusin jäsen
J1mmy

Hinta.fi

Ylös Bottom