Lenovo Ideapadin tuuletin täysillä

jrp

Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
863
Potilas on Ideapad 5 Pro 16"
Kone tuli juuri huollosta jossa vaihdettiin emolevy, eli ymmärtääkseni vanhaa jäi runko, näyttö, virtalähde, akku ja ssd.
Kun kone tuli huollosta, niin jouduin naputtelemaan pariin otteeseen Bitlockerin kodin ja samalla tein myös muut päivitykset. Tällöin en huomannut toiminnassa mitään ihmeellistä. Nyt pari päivää myöhemmin, kun liitin tekeleen virtalähteeseen, niin puhaltimet päättivät näyttää, että mistä tuulee. Edellisen emolevyn aikana raskaankaan käytön aikana ei tuulettimet liikuttaneet ilmaa tällä tavalla.
Kun kone on nukkumassa, niin tuuletimet puhkuvat myös silloin satunnaisesti. Päällä ollessa melkein koko ajan, harvoja lyhyitä taukoja lukuunottamatta, jolloin ne ovat täysin seis. Aivan kun tällä uudella emolla olisi vain kaksi vaihtoehtoa, eli täysillä tai kokonaan poissa.
Loma kolkuttelee nurkan takana, joten ei innosta lähettää konetta huoltoon tällä hetkellä.
Applen koneista tiedä, että niissä on SMC-reset, mutta onko näissä Lenovon laitteissa mitään vastaavaa, joka voisi auttaa vaivaan.
 

jrp

Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
863
Biosissa ei löydy mitään säädettävää, eli mihinkään ei pääse käsiksi. Laitoin juuri Windowsin asentumaan uusiksi jos siitä olisi mitään apua.
 

jrp

Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
863
Windowsin asennus ei tuonut apuja.
Vaikka kone muuten toimii, eikä tarvitse pelätä teryleenien sulamista jalkoihin, niin käyttö on hyvinkin ärsyttävää.
Ei kauheasti herätä luottamusta näihin uusiin koneisiin vaikka vanhemmista on hyviä kokemuksia.
 
Liittynyt
11.11.2023
Viestejä
125
Jos ongelma on tosiaan verkkovirrassa niin kokeile virranhallinta-asetuksista laittaa suorittimen minimiksi 5% kuten on akkuvirran kanssa. Tällä sain oman läppärin hiljaiseksi ja viileämmäksi peruskäytön aikana verkkovirrassa. Tämä ei tosin vastaa siihen kun sanoit, että raskaallakaan käytöllä tuulettimet ei pyörinyt, mutta tuli vain verkkovirta kommentista mieleen. Polku on (englanninkielisellä Windowsilla) Start -> Hakuun Edit power plan -> Change advanced power settings -> Prosessor power management.

Tuolta löytyi ohjetta virta-reset ohjetta jos siis tähän viittasit Applen resetillä.
For laptops with an internal battery (not removable), use the Emergency-reset hole (disconnect the system from power, use a straightened paper clip in the reset hole to reset the system, connect the system to power, and power on). Refer to the page that shows the bottom view in Product Overview section in the User Guide.
 

jrp

Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
863
Eipä ollut tuosta restoinnista apua. Katsoin myös nuo virranhallinta-asetukset ja siellä olisi valmiiksi molemmissa minimi 5%.

Laitoin asentumaan uudelleen Bios-valikossa näkyvän palautuksen kautta ja aluksi kone olikin hiljainen, kunnes 70% kohdalla puhina palasi entiseen malliin. Täytyy vaan todeta, että aitoa Kiinalaista laatua.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 757
Viestejä
4 296 704
Jäsenet
71 698
Uusin jäsen
Emilios

Hinta.fi

Ylös Bottom