Lenovo Ideapad S145 8Gt 256Gt 14"

Viestiketju alueella 'Käyttäjien omat tuotetestit' , aloittaja Hans7z, 14.12.2019.

 1. Hans7z

  Hans7z

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  17.04.2017
  Lenovo Ideapad S145 8Gt 256Gt 14" FullHD -malli Windows 10 Home

  Gigantti, 450e, josta pitäisi saada 120e pois Microsoftin cashbackistä.


  Tuli ostettua tuo 14" Ideapad matkustuskoneeksi kännykän jatkoksi.

  Ensituntuma ihan positiivinen, koko on tavallisen kannettavan oloinen verrattuna aikaisempaan reilun 11" malliin, jonka tämä korvaa. Toisaalta tämä kuitenkin mahtuu helposti hiukan pienempäänkin laukkuun eikä tunnu painavalta.

  Mukana tulee puolitoistametrisellä johdolla oleva virtalähde, ohjeet luonnollisesti minimaaliset. Käyttöönottoon meni kolmatta tuntia, josta pääosa Windows updaten osuutta. Ei mitään ihmeteltävää tullut vastaan.

  Suoralla alustalla ollessa tämä ei näytä menevän tuulettimelle. Hetkikin pohja suljettuna ilmavirralta, niin menee ja pitää aika ininää. Tämä voi myös tulla vastaan haittana kesällä, kun vallitseva lämpötila nousee 5-10C.

  TN paneelin katselukulmia oli varoiteltu ja toki tuon huomaa, normaalin katseluetäisyyden päästäkin reunojen valoisuus eroaa suoraan kohtisuorasta. Tuon huomaa aika hyvin ihan Youtubea katsellessa, pimeämmissä videoissa pienikin liike valaisee reunoja. Kaiuttimet tuottavat puhealueen kaistan äänistä riittävällä volyymillä. Kuulokeliitäntä toimi ainakin tavallisilla Gradoilla mallikkaasti.
  Kokeilin myös ulkoiseen näyttöön kytkemisen ja ihan mukisematta 1440p kuvan ja äänen tuotti sivunäytöllä.

  Piti myös kokeilla pikkusen benchmarkkia, VRay tuotti CPU 3767 ja GPU 13 -tuloksen. Jännittävästi softa mietti yllättävän pitkään käynnistäessä, toisaalta verrokkina 8700K pöytäkone. Muutoin suorituskyvystä huomiona, että kone käynnistyy ja kaikki toimii SSD-ajan mukaisesti sekunneissa.

  SD -lukija lukee nopeaa korttia noin 20-25Mt/s.
   
  Tapsa32 ja JuhoN tykkäävät tästä.
 2. HerraHumppa

  HerraHumppa

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Mites näppäimistö?
   
 3. Hans7z

  Hans7z

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  17.04.2017
  En osaa tyhjentävästi kertoa, kirjoitan siinä määrin vähän. Mitä nyt olen ehtinyt käyttää ja kokeeksi jonkun matkaa tuota postausta uudelleen kun kirjoitin, niin sormet löytää kyllä kirjaimet. Ei tuo ihan tunnoton ole, huomioiden, että tuollainen matala ja lyhytliikkeinen verrattuna oikeaan irtonäppikseen.
  Melkein olettaisin, että näissä Ideapadeissa on likimain sama näppis kaikissa. Kauppaan kokeilemaan.

  Bluetooth hiiren (Microsoftin 3600) tähän ostin, niin merkitään tuokin toimivaksi kohdaksi.