Laadukas muistikortinlukija

Viestiketju alueella 'Muut PC-komponentit ja oheislaitteet' , aloittaja JKAVS, 27.12.2017.

 1. JKAVS

  JKAVS

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Nyt hajosi jo toinen muistikortinlukija vuoden sisään. Vika on aina sama: Compact Flash -paikan pinnit vääntyvät. Olen niitä suoristanutkin, mutta lopulta ne ovat niin solmussa, että lukijan sää heittää menemään.

  Kestävän CF-lukijan tekeminen ei selvästikään ole kuitenkaan mahdotonta, koska kameroiden muistikorttipaikat toimivat hienosti.

  Vaadittavat ominaisuudet:
  Hyvä laatu
  3,5”
  SD
  MicroSD
  CF
  Liitäntä: sisäinen USB 3

  Onko tällaista edes?
   
 2. JKAVS

  JKAVS

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Vähän kysymykseni jälkeen löytyi hyvälaatuinen lukija, mutta se on vain USB 2 -liitäntäinen. Nyt kun kamera on vaihtunut ja olen kuvannut videoitakin, on se kuitenkin alkanut tuntua liian hitaalta. Joko aloitusviestissä kuvatun kaltaisia muistikortinlukijoita tehdään?
   
 3. Romi

  Romi

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Nopeutta ajatellen itsekin etsinyt SD UHS II ja CFAST 2.0 muistikorttinlukijaa USB (A/C) 10Gbit porttiin. Yksi kiinnostava löytyi kun etsin "edullisia" nopeita muistikortteja. PROGRADE valmistuttaa näitä muistikortteja, jäi tosin hankkimatta kun luin enempi pidempi aikaisia käyttäjä kommentteja kestävyydestä. Heidän tämän vuoden puolella markkinoille tulleet muistikortinlukijat tosin vaikuttavat kiinnostavilta. Viimeksi etsiessäni ei ollut amazonin(de) kautta valmistajan varastossa, mutta nyt näyttää olevan pitääpä tilata ja kokeilla saako UHS II kortista luvatut 300MB/s irti. Kamerassa ainakin tuntuu videon nauhoituksen vastaava Bitrate toimivan sen muutaman minuutin mitä mahtuu. Hintaahan nuilla lukijoilla on reilusti (3x) enempi kuin perus kortinlukijoilla, mutta toivottavasti toimivat nopeammin.

  Nykyisen USB(A) 5Gbit SD-kortinlukijan nopeus, kun ei päätä huima 128GB video tallenteita kopioidessa. Cfast 2.0(+5V virta) lukijan kautta pystyisin pistämään SSD kovalevyn koneeseen ja pidemmät pakkaamattomat CDNG RAW video tallenteet siirtämään. Vaikka onhan noita USB 10Gbit ulkoisia koteloita 2,5" kovalevyille pöydällä lojumassa, nähtäväksi jaa miten vertautuvat eri laitteet (ohjaimet) nopeudessa... kummatkin kun ovat SATA 6G ->USB 10Gbit. CFast 2.0 korttien hinnat sen verran suolaisia, että saavat odottaa ikuisuuden maksettuja kuvaus keikkoja, saa tavan SSD kovalevyt kelvata siksi aikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2019
 4. Romi

  Romi

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Nojoo ei tällä hetkellä kovin lupaavalta tämäkään kortinlukija vaikuta Windows ympäristössä. Ensinnäkään ei toimi oikein SD UHS-II muistikortin luku AMD X399(TR4) USB 3.1 gen 1/2 porteissa (event 51). ASMedian 3.1 gen 2 (ASM3142) porteissa toimii, mutta hitaasti (~180MB/s). USB 3.1 gen 1 porteissa toimii normaalisti(230MB/s), tosin ei sekään nopeus tässä nyt lämmitä, kun jäi nuo nopeammat AMD usb portit käyttämättä, kun ei toiminut luku. Kirjoitus tosin vaikutti lupaavalta 281-284MB/s tiedostoa sille siirrettäessä.

  CFast 2.0 luku USB 3.1 gen 2 porteissa jäi 30-40MB/s sisäisestä SSDstä, kun taas kirjoitus tahmaa alle 390MB/s. Ja USB 3.1 gen 1 portissa sit iskee portin nopeus raja vastaan 300MB/s.

  USB 3.1 gen 2 10Gbit ominaisuus käyttää molempia kortin lukijoita yhtä aikaa jää heikoille, kun ei jostain syystä toimi tuo SD kortin luku kunnolla missään emolevyn 10Gbit USB portissa.

  Muovi kotelossa, jossa sentään on ilma aukkoja. kumi pohja jossa myös magneetti. Lyhyet paksut USB C -> C/A kaapelit. Linux puolella ei ensi hätään vaikuttanut toimivan. ATECH kortin lukijoiksi molemmat portit tunnisti, tosin heillä ei näytä kyseistä kompoa olevan, ja SD kortin lukija on USB 3.1 gen 1 paketissa.

  Sää nähdä onko supportilla enempi tietoa ja kuinka nopeasti vastaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2019
 5. Romi

  Romi

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Jotenkin tässä nyt toisen merkkisen muistikortinlukijan kanssa tuntuu, että ei ole nuo SD kortinlukijat todellisuudessa USB 10Gbit yhteen sopivia. Ja minulla olevan emolevyn 10Gbit USB portit eivät ole täysin yhteen sopivia vanhempien USB protokollien kanssa. CFast 2.0 toimii, mutta SD SDXC UHS II ei toimi normaalisti. Pelastuksena omassa tapauksessa taitaa olla USB hubi, kunhan saan käsiini todellisen 10GBit USB hub version. Erillisellä virralla olevaa saa vielä odotella että on saatavilla... Käytössä jo olevalla 5G USB hubilla toimii, cfast 2.0 vain hyytyy ~70MB ennen normaaleja nopeuksia.

  No nyt on sentään alumiininen kotelo, ja kortit uppoaa pikkuisen syvemmälle lukijaan(ei jousi systeemejä). Ei tosin reikiä jäähdytykseen, eikä pohjassa magneettia +jäykkä lyhyehkö 10Gbit USB C piuha, "pro" mainokseton ruskea pahvilaatikko ilman mitään tilpehööriä. WISE muistikortinlukija.