Kysymys uuniruoan tekemisestä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja teho75
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
467
Arvon io-techiläiset!

Uunissa tulee useasti tehtyä sapuskaa.
Joskus siellä on lohifile ja tällä hetkellä uunissa on poronkäristys kypsymässä.

Jotkut neuvovat että esimerkiksi lohi pitäisi peittää foliolla kun sen laittaa uuniin.
Usein on käynyt foliopeittämisen kanssa niin että kala on jäänyt raa'aksi. Niinpä jätän nykyään folion laittamatta lohifileen ympärille.
Miten te muut toimitte esimerkiksi karjalanpaistin, poronkäristyksen, lohen kanssa että peitättekö lohen foliolla uuniin tai laitatteko kannen uunivuoan päälle?

Kypsyykö ruoka riittävästi jos ruoan peittää?
 
Arvon io-techiläiset!

Uunissa tulee useasti tehtyä sapuskaa.
Joskus siellä on lohifile ja tällä hetkellä uunissa on poronkäristys kypsymässä.

Jotkut neuvovat että esimerkiksi lohi pitäisi peittää foliolla kun sen laittaa uuniin.
Usein on käynyt foliopeittämisen kanssa niin että kala on jäänyt raa'aksi. Niinpä jätän nykyään folion laittamatta lohifileen ympärille.
Miten te muut toimitte esimerkiksi karjalanpaistin, poronkäristyksen, lohen kanssa että peitättekö lohen foliolla uuniin tai laitatteko kannen uunivuoan päälle?

Kypsyykö ruoka riittävästi jos ruoan peittää?

Jos lohi on raaka, se on ollut liian vähän aikaa uunissa.

Itse saan täysin kypsää 120-150 asteessa uunissa kokonaan folioon kietaistuista ribseistä, kunhan ovat uunnissa tarpeeksi pitkään. En ole taas vähään aikaan tehnyt uunilohta, niin en voi sanoa, mutta ehkä syynä on uunivuoka, joka ei johda lämpöä..
 
Jos lohi on raaka, se on ollut liian vähän aikaa uunissa.
Lohi kannattaa jättää sisältä aavistuksen raa'aksi. Suomalaisilla on huono tapa kypsentää kalaa liikaa, johtunee varmaan hauesta yms kaloista jotka pitää kypsentää kokonaan, niin suomalaisista on tullut liian varovaisia. Toki makuasioita, mutta mehukkaampaa se on aavistuksen raakana.

Kilon lohifileelle riittää 200 astetta ja 20-25 minuuttia, ilman foliota, tai kantta. Riippuu tietysti uunista.

Paistit kypsennetään kannella peitettynä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 411
Viestejä
4 537 082
Jäsenet
74 795
Uusin jäsen
karhuluu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom