Kuvakooste: OnePlus 5T Star Wars Limited Edition

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 14.12.2017.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 444
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  OnePlus on aloittanut OnePlus 5T -puhelimensa Star Wars Limited Edition -puhelimen myynnin tänään Suomessa. Erikoismalli juhlistaa OnePlussan nelivuotissyntymäpäivää sekä eilen Suomessa ensi-iltansa saanutta Star Wars The Last Jedi -elokuvaa. OnePlus 5T Star Wars Limited Edition on saatavana hintaan 579 € OnePlussan verkkokaupassa ja Elisalla. Hinta on 20 euroa suurempi kuin vastaavalla muistimäärällä varustetussa perusversiossa. Kovimmat fanit pääsivät ostamaan puhelimen jo eilen Helsingin Tennispalatsissa järjestetyssä pop up -tapahtumassa.

  io-tech pääsi tutustumaan Star Wars Limited Edition -malliin sekä sen perusmallista poikkeavaan pakkaukseen heti julkaisupäivänä ja legendaarisen avaruuselokuvasaagan ystävinä päätimme julkaista kuvakoosteen erikoismallin yksityiskohdista ja erikoisominaisuuksista.  [read more="Klikkaa ja lue koko juttu" less="Piilota teksti"]

  [​IMG]  OnePlus on pakannut 5T Star Wars Limited Editionin erikoismalliseen pakkaukseen, joka on kooltaan lähes kaksinkertainen vakiomallin pakkaukseen nähden. Mattamustan laatikon kannesta käy välittömästi selville, että kyseessä on Star Wars -erikoismalli.

  Pakkauksen kannen alta tulee ensimmäisenä vastaan muovialustalle pyöreän kehän keskelle sijoitettu puhelin takakuori ylöspäin käännettynä. Puhelintason alta löytyvät tarvikkeet, joihin lukeutuvat vakiopakkauksesta löytyvien USB Type-C-kaapelin ja Dash Charge -laturin ohella erikoismallinen Star Wars -teemalla muotoiltu suojakuori, Star Wars -kortti sekä Star Wars -tarra.  Pakkauksen mukana tuleva suojakuori on muotoiltu Kylo Ren -teemalla, eli uusimman Star Wars -elokuvan "pääpahiksen" mukaan. Mustasta joustavasta muovista varustettu kuori on melko jykevä ja se lisää puhelimen ulkomittoja useammalla millillä. Voimakkaasti muotoiltujen kylkien ansiosta se tarjoaa hieman paremman otteen puheleimesta ja tarjoaa ainakin ulkonäön perusteella varsin hyvän iskusuojauksen. Kuoren takaosan muotoilusta voi olla montaa mieltä, mutta ainakaan allekirjoittaneen mielestä sen toteutus voisi olla tyylikkäämpikin.

  [​IMG]  Pienenä yllätyksenä OnePlus on jemmannut pakkauksen pohjaan auki repäistävän salalokeron, jonka sisään on sijoitettu pieni pahvirasia. Rasia sisältää pienen muovisen katkaistun kartion, johon kiinnitetään muovinen ristikkojalka. Viritys asennetaan puhelimen näytön päälle, jolloin sen avulla on mahdollista katsella "hologrammivideoita" esimerkiksi YouTubesta. Kuvassa katselulaitteeseen on heijastettu Prinsessa Leian hologrammi alkuperäisistä Star Wars -elokuvista. Kyseessä on hauska lelu, josta ei kuitenkaan jaksa innostua muutamaa minuuttia pidempää.

  [​IMG]  Fyysisesti Star Wars Limited Edition ei poikkea millään tavoin tavallisesta OnePlus 5T:stä. Se on saman kokoinen, painoinen ja muotoinen. Myös näyttö ja kaikki rautaominaisuudet ovat identtisiä tavallisten mallien kanssa. Ainoat eroavaisuudet löytyvät värityksestä ja pienistä käyttöliittymään tehdyistä muutoksista. Etupuolelta Star Wars -version erottaa vaaleista kyljistä, jotka johtuvat luonnollisesti erikoisvärisestä takakuoresta.

  [​IMG]  Star Wars Limited Editionin takakuori on saanut pintaansa erityisen Sandstone White -värityksen, jonka kerrotaan saaneen vaikutteita The Last Jedi elokuvan Crait-planeetan pinnasta. Pinta on perusmallia karheampi ja valkoiselle pohjalle on toteutettu pienenpieniä hopeanvärisiä pisteitä, joka antaa värille omanlaisensa hohdon.

  Takakuoren alaosaan on sijoitettu punainen Star Wars -logo, mutta jäimme hieman kaipaamaan jonkinlaista näyttävämpää teemaan liittyvää kuviointia tai grafiikkaa. Mustasta perusmallista poikkeavia yksityiskohtia ovat lisäksi punainen Alert Slider -kytkin vasemman kyljen yläosassa sekä näyttölasin, sormenjälkitunnistimen ja salamavalon kiiltäväksi viimeistellyt reunat.  Ohjelmistopuolella Star Wars Limited Edition tarjoaa kymmenen The Last Jedi -aiheista taustakuvaa sekä tummansävyisen punaisilla yksityiskohdilla korostetun käyttöliittymäteeman. OnePlus 5T:n vakiotaustakuvia ei jostain syystä löydy lainkaan vaihtoehtojen joukosta.  Lyhyen tutustumisen perusteella OnePlus 5T Star Wars Limited Edition vaikuttaa hauskalta ja sopivasti massasta poikkeavalta vaihtoehdolta Star Wars -elokuvista pitäville kuluttajille, jotka ovat ostamassa uutta suorituskykyistä älypuhelinta. 20 euron lisähinta Star Wars -teemasta ei ole lainkaan paha, joskin etenkin takakuoren kustomointi olisi voinut olla jopa hieman nykyistä räväkämpi. io-techin kattavan testiartikkelin OnePlus 5T:stä voi lukea täältä.

  [/read]

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
 2. Rouxinol

  Rouxinol

  Viestejä:
  250
  Rekisteröitynyt:
  27.09.2017
  Vahingossa tilasin ja käyn hakee tänään
   
 3. Tomak89

  Tomak89

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  20€ on yllättävän vähän lisää tuollaisesta erikoisuudesta (limited edition?), vaikka tosin OP on tällä tehnyt rahaa siinä vaiheessa, kun on lupautunut tuollaisen tekemään.
  Omasta mielestäni nuo perus tummat värit on kyllä valkoista tyylikkäämpiä, vaikka tietty siihen jonkun suojakuoren laittaisikin päälle.
   
 4. maitosarvi

  maitosarvi

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Puhelimet Intian markkinoille tehdään OPPO:n Intian tehtaassa ja muun maailman puhelimet sitten OPPO:n Kiinan tehtaassa, näin siis käsittääkseni.
   
 5. Markkedi

  Markkedi :smoke:

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Otsikossa ei T:tä :confused:
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 6. Kurkku

  Kurkku

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Sain luurin tänään käyttöön. Suojakuori on tosiaan melko muhku ja puhelin ei pysy pöydällä paikoillaan sen ollessa paikoillaan.

  Isoin miinus että luurin mukana ei tule teemaan sopivia ääniä kuten soittoääniä tai viestiääniä. Nämä olisi kruunannut fanipojan käyttökokemuksen :D
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 7. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  2 299
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt sitten bongaamaan luuria leffasta.
   
 8. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Heh, repesin tälle :rofl:. Muistuttiko tuo pinta yhtään alkuperäistä Sandstone pinnoitusta OnePlus Onessa?
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 9. rehunmasiina

  rehunmasiina

  Viestejä:
  332
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kumma jos ei teemaan sopivia soitto -tai muita ääniä ole olleskaan? On niinku puolivalmiste tua SW -teema.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 10. Rouxinol

  Rouxinol

  Viestejä:
  250
  Rekisteröitynyt:
  27.09.2017
  Mäkin petyin näihin soittoääniin, olis luullut että edes pari teemapimputusta tai valomiekkasuhinoita olis löytynyt
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 11. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 444
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän tuo sellainen selvästi karheampi oli verrattuna perusmallin takakuoreen. Ainakin itse tykkään tuntumasta enemmän.
   
 12. savi

  savi

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ovatko kaikki oneplussat OPPOn tekemiä :eek:
   
 13. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kävin itsekin tuota kokeilemassa ja huomattavasti parempi pitohan tuossa oli kuin normiversiossa. Star Wars Limited Editionin Sandstone pinta ei kuitenkaan vastannut alkuperäistä karheutta OPO:ssa. Sellaisen huomion myös tein, että tuo valkoinen karhennettu pinta tummuu aika nopeasti käytössä :confused2:.
  OnePlus kuuluu samaan BBK Electronics ryhmittymään kuin OPPO ja Vivokin. Käytännössä OnePlus vuokraa tuotantotilat OPPOlta ja käyttää heidän hankintaketjuaan. Tällä tavoin OnePlus pääsee käsiksi erikoisempiin komponentteihin. Yhteistyö on siis varsin kattava, vaikka OnePlus onkin itsenäinen toimija.
   
 14. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 444
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sinänsähän tuo on ihan loogista, koska karhea pinta kerää helpommin likaa. Tästä syystä valmistajilla on harvemmin tarjolla valkoisia puhelimia millään helposti likaa keräävillä pintaviimeistelyillä (karhea tai kumimainen).
   
  FlyingAntero tykkää tästä.