Kuntosalilaitteet kotiin

Liittynyt
06.08.2021
Viestejä
29
Salille on sen verran pitkä matka, ettei sinne tule tarpeeksi usein lähdettyä, joten voisi olla hyvä vaihtoehto kotiin laitteita hankkia jotka olisi jo ostanut moneen kertaan maksetuilla salimaksuilla. Tilaa olisi tallissa yhdelle monitoimikitkuttimelle ja ehkä jollekin lisälaitteelle.

Oletteko minkälaisia härveleitä kotiin ostanut? Painoja nyt ei tarvitse erityisen paljoa olla. Riittää, kun pysyisi peruskunto yllä ja saisi monipuolisesti kropan treenattua.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 845
Itse olen tykännyt kotona pitää minimalistista settiä, koska kaiken maailman "kuntoilu roju" jossain kohtaa kuitenkin makaa joka nurkassa edessä. Kunnollinen rekki leuanvedoille johon lisäksi voimistelurenkaat roikkumaan. Avuksi vastuskuminauhoja jotka avittavat leuoissa ynnä muussa jos oma keho on liian raskas luomuna. Tuolla setillä saa aika hyvin jo peruskuntoa ylläpidettyä vaakasuuntaisilla ja pystysuuntaisilla työntö- ja vetoliikkeillä eli leuat, dipit, soudut, punnerrukset. Jaloille toki hyvä olla jotain painavaa jos pelkkää kyykkyä haluaa tehdä, mutta toki jos nurkkaan ottaa nöpöttämään parin sopivan painoisia kahvakuulia niin voi tehdä jo vaikka minkälaista pikku kikkaa vaikka pihalla ja peruskunto varmasti pysyy hyvänä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
616
Kunnon räkki, 50mm levytanko ja painot. Yksinkertaisin on kaunista, tohon sit voi lisäks hommailla kuminauhoja, renkaat..
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
397
Varastoon tuli laitettua pari vuotta sitten oma sali. Gymstickin Half Power Rack, 125kg 50mm levypainosetti ja Gymstickin Homegym taljasysteemi. Lisäksi tällä hetkellä lämmitelyyn löytyy Crosstrainer, mutta on jäänyt vähemmälle käytölle. Tämä tekisi mieli vaihtaa soutulaitteeseen. Sisältä löytyy jo Gymstickin FTR spinningpyörä kuntoilua varten.

Kesäisin jää vähemmälle käytölle sali kun silloin nautin enemmän ulkoliikunnasta, mutta varsinkin syksy ja alkutalvi ennen hiihtokauden alkua vetää salille.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
458
Kunnon räkki, 50mm levytanko ja painot. Yksinkertaisin on kaunista, tohon sit voi lisäks hommailla kuminauhoja, renkaat..
Tässä se on.

Jos haluaa hieman säätää lisää, niin hommaa räkin, jossa mukana ylä- ja alatalja, niin treeni monipuolistuu hulppeasti. Lisäksi kunnon turvaraudat, niin uskaltaa tehdä raskaammilla painoilla päätyyn saakka. Useimmissa räkeissä on leuanvetotankoa valmiina ja monesti myös dippikahvat saatavilla. Lisäksi säädettävä vinopenkki. Päälle vielä kuminauhoja ja alle vahvaa kumimattoa. Jos budjetissa on vielä varaa, niin säädettävät käsipainot.

Minulla on 11+2 m2 tilassa ko. ratkaisu + kuntopyörä ja pystyyn nostettava soutulaite. Hyvin mahtuu reenit tekemään tosi monipuolisesti. Toki rahaakin meni sitten 5k€.
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
71
Miksi levypainot ovat niin kalliita? yksi 25kg kikko maksaa 70e ylöspäin kappale tjsp D:
 
Liittynyt
27.07.2017
Viestejä
180
Leuanvetotanko, voimapyörä, käsipanot, remmisysysteemi (semmoset säädettävät) ja painoliivit on kotona.

En viitsi hommata isoja salilaitteita mutta aika hyvin noilla pärjää mielikuvitusta käyttäen. Ainakin pysyy urheilullisen näköisenä ja välineet saa näppärästi piiloon eikä tarvi omaa tilaa.
 
Liittynyt
03.08.2019
Viestejä
170
Näissäkin kannattaa usein muistaa, ettei se välineiden ostaminen yksinään riitä. Jos ei nyt tule lähdettyä salille koska etäisyys, eikä kotona tee sen sijasta edes mitään kehopainojumppaa tai lähde lenkille, on hyvin mahdollista, että välineidenkin käyttö loppuu melko lyhyeen. Lähtisin liikenteeseen maltillisilla panostuksilla. Säädettävät käsipainot ja leuanvetotanko tyyppistä.

Kumminkin lopulta joku kuntopiirityyppinen 30min jumppa päivittäin sellaisella tahdilla, että syke nousee ja hiki valuu riittää ihan hyvin jos tavoite on peruskunto ja terveydelliset syyt. Eikä se nyt kyllä oikeastaan vaadi mitään laitteita tai välineitä - vaan jopa ilman mainittua leuanvetotankoa ja käsipainoja voit jumppailla sellaista peruskuntoa ja terveyttä. Punnerruksia, kyykkyjä, dippejä, hyppyjä. Variaatioita on loputtomiin. Pääasia on liikkua säännöllisesti ja saada tekemiseen pysyvä rutiini. Teet vaikka youtubesta löytyviä ilmaisia välineettömiä jumppavideoita. Takaan, että laittavat aloittelijan ihan riittävän koville ja peruskunto kehittyy.

Sitten jos se onnistuu, liikunta alkaa olla pysyvä osa elämää ja tuntuu, että haluaa haastaa itseään eri tavoin niin lähtee vähän laajentamaan repertuaaria fiiliksen mukaan apuvälineillä. Tietääkin mitä haluaa ja miksi. Sanon vain, koska mikään ei lopulta ole tylsempää kuin omistaa hirveä kasa aavistuksen pöhköjä isoja kuntoilulaitteita jotka keräävät pölyä ja vievät tilaa. Usein nuo erikoislaitteet eristävät jotain hyvin spesifiä lihasryhmää eivätkä itsessään ehkä helposti ole välttämättä kovin kokonaisvaltaista liikuntaa, joka olisi se mitä "tavis" enemmän tarvitsisi usein.

Tietysti jos tietää mitä on tekemässä, on oikeasti tavoitteellinen, progressiivisuuteen pyrkivä, jo kenties kokenut treenaaja niin kotisali voi olla pitkässä juoksussa yksi parhaista ideoista. Siinäkin aika simppeli lopulta riittää kuten @happoman setit.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
112
Räkki, hyvä levytanko, tarpeeksi painoja, sopiva penkki ja hyvä alusta niin pääsee pitkälle. Lisäksi sitten käsipainotangot, erikoistankoja jne. mitä mieleen tulee tai tuntuu tarpeelliselta.

Muutama vuosi sitten tuli rakennettua kotisali n. 11m^2 varaston tilalle.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
616
Räkki, hyvä levytanko, tarpeeksi painoja, sopiva penkki ja hyvä alusta niin pääsee pitkälle. Lisäksi sitten käsipainotangot, erikoistankoja jne. mitä mieleen tulee tai tuntuu tarpeelliselta.

Muutama vuosi sitten tuli rakennettua kotisali n. 11m^2 varaston tilalle.
Paljon meni rahaa?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
397
Omasta puolestani voin vastata että reipas tonnin meni omiin varusteisiin. Räkin, penkin ja painot ostin uutena, taljavermeen ja crosstrainerin käytettynä.
 
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
236
Muistaakseni vähän reilu 3k€ kaikkineen. Eli kuntosalikamat, maalit, materiaalit ja pikkuhilppeet mitä tuohon tuli käytettyä.

Tuonne asiaosastolle tuli kirjoiteltua blogikin aiheesta, kuvat näyttävät kuolleen mutta jos kiinnostaa niin käy ihmeessä lukemassa läpi.
https://bbs.io-tech.fi/threads/kotisalin-rakennus-blogi.143984/
Vuosia sitten (varmaan joskus 2014) vähän vastaavan tyylisesti hommasin laitteet kotiin. Tuolloin joku arviolta 600€ tuli maksamaan räkki ala-/ylätaljalla, penkki/-vinopenkki, tanko ja kasa painoja.
Ainoastaan dippikahvoja ei vielä ollut tuohon aikaan räkin mukana, joita olisi voinut ehkä kaivata.
Räkki ja penkki tuli tilattua Briteistä, tanko ja joitain kiekkoja Saksasta, sekä lisää painoja+toiset käsipainot torin kautta puoli-ilmaiseksi. Painot/tanko tosin on kaikki 30mm.
Ikinä en oo hampaat irvessä treenannut, mutta hyvin tuo setti on toiminut lihaskunnon ylläpitämisessä ja varsin monipuolisesti kuitenkin noillakin pystyy tekemään pienessä tilassa. Tälläkin hetkellä noi on jossain ehkä 4-5m2 kopissa.

Hyvin on raudankin hinta noussut, kun nyt noiden laitteiden/painojen hintoja katselee.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
458
Hinnoissa on aika iso ero 30mm ja 50mm levypainojen ja -tankojen osalta. Tosin niin taitaa olla laadussakin. Esim. bumber-painoja ei liene kummoisesti saatavana 30mm reiällä.

Räkeissäkin laatu maksaa. Halvimmillaan nykypäivänä taitaa saada kyykkyräkin levypainotaljalla noin 500-600€ hintaan ja sillä saa treenin tehtyä aivan varmasti. Sitten kun räkin pitää kestää paljon painoja eikä saa heilua, ala/ylätaljan tulee kestää/liukua hyvin +100kg ja on painopakalla sekä kaikki tankoa koskevat räkin osat on kumitettu + muutenkin mitoitukseltaan fiksu, niin hinta on lähempänä 2000 euroa. Tällainen räkki ei tosin liene kaikille tarpeellinen.

Penkeissä hinnan huomaa mm. säädettävyydestä, pehmusteen laadusta ja erityisesti kantavuudesta. Laitteet kannattanee mitoittaa n. 2x sen, mitä itse vääntää. Jos iso kaveri tekee penkkiä esim. +100kg, niin penkki saisi olla mitoitettu ainakin 400kg luokkaan. Tällaista vinopenkkiä ei saa parilla sadalla.

Kotireenaamisessa minusta aivan oleellista on turvalliset ja kestävät vehkeet, koska usein väännetään yksin. Siksi turvaraudat ja tukevat laitteet on minusta edellytys, jos sitä rautaakin liikutellaan kunnolla (eikä se tarvitse olla kuin 50 kg, kun se loukkaantumisen tai krampin takia tulee niskaan ja käy huonosti...) Hinta kasvaa sitten sen mukaisesti.

EDIT: itselläni meni noin 5k, kun tein reippaaseen 10 m2 tilaan omiin treeneihini nähden ylimitoitetun salin. Kunnon kyykkyräkki pakallisella taljalaitteella, säädettävällä leuanvetotangolla, dippikahvoilla ja useilla suojaraudoilla, 200kg bumberlevypainoja ja laadukas tanko, mutkatanko, kestävät/kumitetut säädettävät 2-32kg käsipainot, 30mm kumirouhelattia, kompakti soutulaite, kuntopyörä ja riittävästi vetokahvoja ja muuta pientä härpätintä. Salitaustaa itsellä ja paremmalla puoliskolla +10v, niin tiesin mitä tarvitsin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
458
...Lähtisin liikenteeseen maltillisilla panostuksilla. Säädettävät käsipainot ja leuanvetotanko tyyppistä. ...

...Punnerruksia, kyykkyjä, dippejä, hyppyjä. Variaatioita on loputtomiin. Pääasia on liikkua säännöllisesti ja saada tekemiseen pysyvä rutiini. Teet vaikka youtubesta löytyviä ilmaisia välineettömiä jumppavideoita. ...

...mikään ei lopulta ole tylsempää kuin omistaa hirveä kasa aavistuksen pöhköjä isoja kuntoilulaitteita jotka keräävät pölyä ja vievät tilaa. Usein nuo erikoislaitteet eristävät jotain hyvin spesifiä lihasryhmää eivätkä itsessään ehkä helposti ole välttämättä kovin kokonaisvaltaista liikuntaa, joka olisi se mitä "tavis" enemmän tarvitsisi usein. ...

Tietysti jos tietää mitä on tekemässä, on oikeasti tavoitteellinen, progressiivisuuteen pyrkivä, jo kenties kokenut treenaaja niin kotisali voi olla pitkässä juoksussa yksi parhaista ideoista. Siinäkin aika simppeli lopulta riittää kuten @happoman setit.
Tässä on hyvin se oleellinen. En lähtisi tekemään kotisalia missään nimessä, ellei takana ole jo jonkin verran salilla käyntiä. Oman kehon painolla ja pienillä apuvälineillä (kuminauhat, leuanvetotanko jne) tekee aloittelijan tapauksessa täysin riittävästi lihakuntoharjotteita perustarpeisiin.

En muuten usko, että kukaan kotisalin omistaja ostaa saleilta tuttuja spesiaaleja eristäviä laitteita. Maksavat törkeästi ja hyöty kotikäytössä hyvin kyseenalaista.

Kun sitä salihistoriaa on ehtinyt kertymään, tietää kannattaako ja haluaako kotisalin. Silloin perusliikkeet turvallisesti vapaapainoilla on se fiksu lähestymistapa kotisalin rakentamisen suhteen.

Kotisalin hintaa päivitellessä kannattaa muistaa, että vehkeet ovat oikeastaan ikuisia ja niistä pääsee kyllä eroon 10-20v päästä ok hinnalla. Samoin salikortin lisäksi matkustamiselle yleiselle salille kannattaa laskea jokin hinta. Näiden jälkeen kotisalin hinta ei olekaan kovin paha, varsinkin jos käyttäjiä löytyy taloudesta useampi.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 125
Jos tavoitteena on mahdollisimman monipuolinen väline mahdollisimman pieneen tilaan, osta kahvakuula. Vaikka Youtubesta löytyy monenlaista treeniä tuolle. Kyllä hapottaa lihakset ja nostaa sykettä tehokkaasti. Pitää vain osata valita omaan kuntotasoon sopiva paino.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
148 680
Viestejä
2 823 874
Jäsenet
54 027
Uusin jäsen
ransuS

Hinta.fi

Ylös Bottom