Kryptovaluuttojen louhintathreadi

Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 665
Noniin, pakko se on itsekkin lähteä näihin talkoisiin mukaan :) Eilen kokeilin jo NiceHashia, ja ekana tuli tosiaan silmille nämä varoittelut että sitä ei kannata käyttää/tuotot saattaa kadota jne? :/

Kertokaas aloittelijalle pikaopas millä setillä saa tuotot säilymään, parhaiten siirytmään euroiksi, ja mielellään myös ilman viruksia/paskaa koneelle.

Kelpaako tähän touhun käytännössä mikä tahansa rauta, prossu, emo, muistit? onko ihan sama jos on dd3:sta jne? kunhan GPU/T jauhaa?

PCI-E sloteista, niin jostain luin että kaikki biosista vaan PCI-Ex1 nopeudelle, mikä homma tämä on?

Joo nämä saman asian kyselypostit varmasti vituttavat, mutta kysymällä se selviää parhaiten kun lukemalla jo jotain mahdollisesti päivitynyttä infoa.

Ajattelin tähän touhuun sijoittaa jonku verran, niin olisi kiva että homma ei sitten kuse johonkin kun ei ollut oikeaa infoa..
1. Lataa minerit aina bitcointalk.org sivuston miner-langan aloitusviestistä. Käytännössä kaikki minerit pitävät päämajaansa tuolla, myös NiceHashin kilahtanut TJ huutelee siellä räävittömyyksiään joten mistään "neverheard"-alustasta ei ole kyse vaan sinne on pakkautunut kaikki alan avainhenkilöt.

2. Valitse pörssi missä aiot myydä kryptosi. Sinne sinä perustat myös lompakkosi jos ei ole aikomus hodlata (HODL==et myy mitään pitkään aikaan). Coinbase ja suomalainen Coinmotion hyviä vaihtoehtoja, Coinbase halvin (0.5% kulut) ja Coinmotion kalliimpi (2% kulut).

3. Valitse pooli minne menet mainaamaan. Ethermine.org on yksi parhaista ja suosituimmista.

Parhaimmat minerit:
PhoenixMiner 5.6d: fastest Ethereum/Ethash miner with lowest devfee (Win/Linux) (bitcointalk.org) (kaikki)
T-Rex 0.20.3 NVIDIA GPU miner (Ethash, Octopus, Kawpow, MTP) (bitcointalk.org) (Nvidia)
[ANN] TeamRedMiner 0.8.0 - Ethash/Kawpow/Nimiq/Etchash and More (bitcointalk.org) (AMD)

Minerit asennetaan samalla logiikalla.
1. Asennus kansioon Windows defender poikkeus (ettei defender vaan poista kansiota).
2. Kaivelet minerin mukana tulleista esimerkki-.bat tiedostoista parhaiten itselle sopivan tiedoston, TeamRedMinerilla on Ethermine-poolissa ETH mainaukseen tarkoitettu .bat tiedosto nimeltään start_eth.bat.
3. Avaa valitsemasi .bat tiedosto notepadilla ja tökkää sinne oman lompakon osoite ja valinnainen laitteen nimimerkki oikeaan paikkaan. Vakiona Ethermine pitäisi olla valittuna pooliksi, muokkaa poolin osoitetta jos haluat vaihtaa poolia.
3.1. Pistä ssl-suojaus päälle jos tietoturva on sinulle tärkeää, siihen riittää poolin osoitteen muutos muotoon: stratum+ssl://eu1.ethermine.org:5555
4. Se on siinä, voit aloittaa mainaamaan käynnistämällä kyseisen .bat-tiedoston kunhan näytönohjainten kellotukset ja tuuletinnopeudet on kunnossa. Minerstat sivustolta löytyy tuotto ennusteiden lisäksi perustason kellotus ohjeet kaikille korteille.
5. Pro louhija vielä laittaa minerin .bat tiedostoon säädöt esimerkiksi lämpötilarajoille ja muille QOL asetuksille, eli mm. mainaus sammutetaan automaattisesti jos tuuletin hajoaa --> lämmöt nousee itse asetetun lämpörajan ylitse
6. Seuraa mainauksen etenemistä poolin dashboardista. Oman dashboardin löytää kaikista pooleista lompakon osoitteen perusteella (eli pistät poolin kotisivun hakukenttään sen lompsan osoitteen).

Muistakaa sitten että ETH mainaus rääkkää muisteja eikä corea. Eli älkää tuijotelko coren average/junction lämpöjä, kaiken kukkuraksi Nvidialla vain 3080/3090 korteissa on muistilämmöille sensorit.
3070/3060ti korteilla siis voit vain rukoilla etteivät muistit ole paistamassa itseään hengiltä, eli pitäkää ne tuuletinnopeudet vähintään 50% tai korkeammalla.
AMD:lla on poikkeuksellisesti muistilämmöt näkyvillä kaikissa uusissa korteissa.
Muistilämmöt saa näkyviin HWiNFO ohjelmalla.

Ja tuolta voitte tarkastaa mitä oma korttisi pystyy tuottamaan päivässä: GPU mining ⛏ | minerstat
Parhaimman kuvan tuottavuudesta saat kun katsot yksittäisen kortin 3 päivän keskiarvoa (Reward calculation: 3d Average): Nvidia RTX 3070 mining calculator ⛏ | minerstat


Q:
Mikä on Stale?
A:
Stale on share mitä pooli ei ole hyväksynyt koska se on vanhentunut korkeiden latenssin takia tai koska sinun kortin muistien ylikellotukset ovat sotkeneet DAG-tiedoston generoinnin mainauksen aloittaessaan.
Valid share: kaikki OK.
Stale share: jokin meni pieleen, mutta alle 1% stale share määrät on kuitenkin vielä ok.
Invalid share: jokin meni pahasti pieleen.

Q:
Miksi poolin X seuraava maksu (Payout) on XX päivän päästä?
A:
Koska krypton siirto lompakoihin ei ole ilmaista (vaikka se siltä näyttääkin joissain pooleissa) niin pooleilla on omat säädöksensä miten/milloin "palkat" maksetaan mainaajille siirtokulujen vähentämiseksi, esimerkkinä Ethermine.org: ethermine.org Payout Policy : bitfly Support Portal (freshdesk.com)
Ethermine siirtää louhitut ethereumit nykyään siten että louhija maksaa itse siirtokulut, mikä selitetään alla. Sinun täytyy säätää itse haluamasi gwei ja alaraja päivittäin siirrettävälle eth määrälle. Ota kuitenkin huomioon että siirtomaksu on sama siirsit sitten yhden euron tai miljoonan euron edestä etheriä.

Q:
Siirsin Ethereumia pörssiin/toiseen lompakkoon ja kaikki mun ethereumit hävisivät johonkin "gas fee" juttuun??
A:
Kaikki ETH siirrot tekevät louhijat, ja louhijat kuten sinä et todellakaan tee palkatta töitä. Tämän takia siirtomaksu veloitetaan kaikista siirroista ja se maksun suuruus riippuu sen hetkisestä pöhinästä ETH-kryptomarkkinoilla. Eli mitä enemmän ruuhkaa siirroissa niin sitä suuremmat siirtomaksut.
Siirtomaksu määräytyy asettamasi "bensan hinnan" ja operaatiossa käytetyn "bensan määrän" mukaan, normaali ethereumin siirto lompakkoon kuluttaa aina 21,000 yksikköä "bensaa" riippumatta siitä että kuinka paljon sinä olet siirtämässä etheriä kerralla.

Q:
Kuinka siirtokulut, eli gas fee, sitten lasketaan käytännössä?
A:
Bensan hinnan yksikkönä toimii gwei. Gwei on etherin "pikkurahayksikkö" kuten sentti on eurolle, yksi gwei on 0.000000001 etheriä. Täten siirto 30 gwei "bensan hinnalla" maksaa AINA 0.00063 etheriä (21,000 x 30 = 0.00063).
ETH Gas Station sivustolta voi esimerkiksi käydä laskemassa mitä yksinkertainen ETH-siirto (Gas Used: 21000) lompakosta tietyllä bensan hinnalla (gwei) voisi maksaa dollareina: ETH Gas Station | Consumer oriented metrics for the Ethereum gas market
Tämän takia on juuri suositeltavaa louhia kryptoa suoraan pörssin tarjoamaan virtuaalilompakkoon (pooli-->pörssin lompakko) jossa sinä voit muuttaa kryptot euroiksi, koska jos käytät rautalompakkoa välikätenä (pooli-->oma lompakko-->pörssin lompakko) niin silloin siinä tulee tietenkin yksi ylimääräinen ETH siirto mistä joudut maksamaan siirtomaksut.
Lisäksi sinun täytyy ottaa huomioon että onko mitään järkeä siirtää kympin edestä ethereumia kun siirtomaksu siitä voi olla yli kolme euroa.

Q:
Mitkä asetukset on parhaat kortilla X mainaamiseen?
A:
Minerstat.com sivustolta löytyy tuottoennusteiden lisäksi useimmalle kortille optimi kellotusasetukset. Huomioi että jotkin kortit (kuten RX 5600 XT) vaativat vBIOS muokkausta että parhaat listatut hashratet on mahdollista saavuttaa.
Myös GTX 10x0 korteilla parhaat hashratet vaativat muistien ajoituksien muokkausta, mikä on kuitenkin mahdollista yksinkertaisella lisäkomennolla joka laitetaan .bat tiedostoon (T-Rex: "--mt 2", Phoenixminer: "-straps 2"). Minerille pitää lisäksi antaa admin-oikeudet (se .exe tiedosto, ei .bat).

Q:
Miksi RTX 30x0 tuottaa paljon Stale shareja?
A:
RTX 30x0 kortit kärsivät ongelmasta missä liian suuret muistien ylikellotukset korruptoivat DAG-tiedoston jonka kortti generoi aina aloittaessaan mainauksen tai kun epoch vaihtuu (tapahtuu ~5 päivän välein). Eri miner-ohjelmalla on tähän erilaiset korjaustavat.
|
T-Rex: lisää .bat tiedostoon komento "--dag-build-mode 2 "
|
Phoenixminer: Aja korttia vakiokelloilla kunnes DAG-tiedosto on generoitu, jonka jälkeen ylikellotukset on turvallista lyödä sisään. Voit joutua toistamaan tämän aina kun epoch vaihtuu ja DAG generoidaan uudestaan. PhoenixMiner myös mahdollistaa tämän räpellyksen automatisoinnin, mutta silloin kellot pitää lyödä korttiin PhoenixMinerin komentojen kautta eikä esim. Afterburnerilla.

Q:
Haluan hodlata kunnes Ethereum on arvoltaan 100,000€, mitä teen?
A:
Tee rautalompakko, se on aina luotettavin vaihtoehto hodlaukseen verrattuna pörssien tarjoamaan virtuaaliseen lompakkoon. Not your keys, not your coins.

JA JOS TÄMÄ EI VIELÄ OLLUT ITSESTÄÄNSELVÄÄ, ÄLÄ HERRANJESTAS MAINAA KORTIN VAKIOASETUKSILLA!

- CPU louhintaohjeet
 
Viimeksi muokattu:

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
1. Lataa minerit aina bitcointalk.org sivuston miner-langan aloitusviestistä. Käytännössä kaikki minerit pitävät päämajaansa tuolla, myös NiceHashin kilahtanut TJ huutelee siellä räävittömyyksiään joten mistään "neverheard"-alustasta ei ole kyse vaan sinne on pakkautunut kaikki alan avainhenkilöt.

2. Valitse pörssi missä aiot myydä kryptosi. Sinne sinä perustat myös lompakkosi jos ei ole aikomus hodlata (==et myy mitään pitkään aikaan). Coinbase ja suomalainen Coinmotion hyviä vaihtoehtoja, Coinbase halvin (0.5% kulut) ja Coinmotion kalliimpi (2% kulut).

3. Valitse pooli minne menet mainaamaan. Ethermine.org on yksi parhaista ja suosituimmista.

Parhaimmat minerit:
PhoenixMiner 5.6d: fastest Ethereum/Ethash miner with lowest devfee (Win/Linux) (bitcointalk.org) (kaikki)
T-Rex 0.20.3 NVIDIA GPU miner (Ethash, Octopus, Kawpow, MTP) (bitcointalk.org) (Nvidia)
[ANN] TeamRedMiner 0.8.0 - Ethash/Kawpow/Nimiq/Etchash and More (bitcointalk.org) (AMD)

Minerit asennetaan samalla logiikalla. Kansioon Windows defender poikkeus (defender ei poista kansiota) ja sitten kaivelet esimerkki-.bat tiedostoista parhaiten itselle sopivan tiedoston, TeamRedMinerilla on Ethermine-poolissa ETH mainaukseen tarkoitettu .bat tiedosto nimeltään start_eth.bat. Tiedosto avataan notepadilla ja sinne tökätään oman lompakon osoite ja se on siinä, voit aloittaa mainaamaan käynnistämällä kyseisen .bat-tiedoston kunhan näytönohjainten kellotukset ja tuuletinnopeudet on kunnossa.
Pro louhija vielä laittaa minerin .bat tiedostoon säädöt esimerkiksi lämpötilarajoille ja muille QOL asetuksille, eli mm. mainaus sammutetaan automaattisesti jos tuuletin hajoaa --> lämmöt nousee itse asetetun lämpörajan ylitse
Onko tämä "pooli" se sivusto missä alat mainaamaan? se mikä antaa sulle se miner addressin, esim. vaikka tuo NiceHash mitä jo kokeilin, onko tuo NH ihan ehdoton no go? :D
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 575
Onko tämä "pooli" se sivusto missä alat mainaamaan? se mikä antaa sulle se miner addressin, esim. vaikka tuo NiceHash mitä jo kokeilin, onko tuo NH ihan ehdoton no go? :D
Siellä mainaat, mutta tuon lompakko addressin sinun kuuluu generoida itse, esimerkiksi jokin oma lompakko tai kryptopörssiinkin suoraan pystyy saamaan deposit-osoitteen kryptolle. Nicehash on ihan ok mutta vähän sellainen että tietoisesti ammut itseäsi jalkaan ja lähdet lenkille, sillä menettää tuottoja
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 665
Onko tämä "pooli" se sivusto missä alat mainaamaan? se mikä antaa sulle se miner addressin, esim. vaikka tuo NiceHash mitä jo kokeilin, onko tuo NH ihan ehdoton no go? :D
Pooli on louhijoiden ryhmämainausta. Käytännössä yksin mainaamisessa ei ole mitään järkeä jonka takia nämä "poolit" ovat olemassa minkä avulla voit liittyä isoon ryhmään louhijoita joiden välillä tuotot saadaan jaettua tasaisesti mainausnopeuden mukaan.
Koodi:
PhoenixMiner.exe -pool eu1.ethermine.org:4444 -wal YourEthWalletAddress.WorkerName -proto 3
Tuossa esimerkki-.bat tiedoston sisältö phoenixmineriin. Sinun ei tarvitse erikseen rekisteröityä pooleihin, pelkästään tuo "-pool eu1.ethermine.org:4444" rimpsu riittää .bat-tiedostossa.

Coinmotioniin tilin tekeminen on suomalaisena hyvin helppoa kun mitään henkilöllisyystodistuksia ei tarvitse skannata ja lähettää ulkomaille. Pelkkä Osuuspankin/yms. pankkitunnistautuminen riittää tilin tekoon.
Kun tili on valmis niin voit generoida ETH-lompakon minkä osoitteen kopioit .bat tiedostoon.
 
Viimeksi muokattu:

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
Pooli on louhijoiden ryhmämainausta. Käytännössä yksin mainaamisessa ei ole mitään järkeä jonka takia nämä "poolit" ovat olemassa minkä avulla voit liittyä isoon ryhmään louhijoita joiden välillä tuotot saadaan jaettua tasaisesti mainausnopeuden mukaan.
Koodi:
PhoenixMiner.exe -pool eu1.ethermine.org:4444 -wal YourEthWalletAddress.WorkerName -proto 3
Tuossa esimerkki-.bat tiedoston sisältö phoenixmineriin. Sinun ei tarvitse erikseen rekisteröityä pooleihin, pelkästään tuo "-pool eu1.ethermine.org:4444" rimpsu riittää .bat-tiedostossa.

Coinmotioniin tilin tekeminen on suomalaisena hyvin helppoa kun mitään henkilöllisyystodistuksia ei tarvitse skannata ja lähettää ulkomaille. Pelkkä Osuuspankin/yms. pankkitunnistautuminen riittää tilin tekoon.
Kun tili on valmis niin voit generoida ETH-lompakon minkä osoitteen kopioit .bat tiedostoon.
Okei, eli kertauksena vielä rautalangasta :D Mainamaan vaikka tonne Ethermine.org eli pooli, sit se maineri joka olisi nyt vaikka tuo Phoenixminer, sit sieltä Etherminestä se miner addres tohon kaivuriin? ja sit kun tili tehty Coinmotioniin, niin sieltä se bat tiedosto mineriin?
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 665
Okei, eli kertauksena vielä rautalangasta :D Mainamaan vaikka tonne Ethermine.org eli pooli, sit se maineri joka olisi nyt vaikka tuo Phoenixminer, sit sieltä Etherminestä se miner addres tohon kaivuriin? ja sit kun tili tehty Coinmotioniin, niin sieltä se bat tiedosto mineriin?
Mitä tarvitset mainaukseen rautalangasta väännettynä:
- Miner ohjelma minkä mukana on myös .bat tiedostot. .bat tiedoston voit tehdä myös itse, koska se on käytännössä vain yksinkertainen notepad-tiedosto missä on yksi rivi tekstiä.
- Poolin osoite .bat-tiedostoon: "-pool eu1.ethermine.org:4444". Tuo ethermine on vakiona käytössä lähes kaikissa mainereissa.
- Lompakon osoite .bat-tiedostoon: sen sinä saat sieltä minne olet perustanut lompakkosi. Ja sinne ne mainaustuotot tietenkin ohjataan.
- Workerin nimi .bat-tiedostoon: tämä on mielivaltainen nimimerkki minkä annat koneellesi, sen avulla voi tarkkailla yksittäisen koneen mainauksen edistymistä kunhan aloitat mainauksen ja lompakkosi osoite löytyy automaagisesti käytetyn poolin tietokannasta.

Tuossa esimerkiksi Etherminen etusivulta napattu täysin random mineri: Dashboard - Ethermine
Kun aloitat mainaamisen niin sinun lompakkosi osoite rekisteröityy automaattisesti käytettyyn pooliin ja voit alkaa sieltä vahtaamaan miten rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Sivulta sitten näkee myös eri workerit päättämiesi nimimerkkien alta.

Tuossa vielä oman 6800XT peli/työkoneen start_eth.bat tiedosto mikä sisältää selitykset kaikille pakollisille parametreille:
Koodi:
:: These environment variables should be set to for the driver to allow max mem allocation from the gpu(s).
set GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100
set GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT=100
set GPU_MAX_HEAP_SIZE=100
set GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1

:: Example batch file for starting teamredminer.  Please fill in all <fields> with the correct values for you.
:: Format for running miner:
::      teamredminer.exe -a <algo> -o stratum+tcp://<pool address>:<pool port> -u <pool username/wallet> -p <pool password>
::
:: Fields:
::      algo - the name of the algorithm to run. E.g. lyra2z, phi2, or cnv8
::      pool address - the host name of the pool stratum or it's IP address. E.g. lux.pickaxe.pro
::      pool port - the port of the pool's stratum to connect to.  E.g. 8332
::      pool username/wallet - For most pools, this is the wallet address you want to mine to.  Some pools require a username
::      pool password - For most pools this can be empty.  For pools using usernames, you may need to provide a password as configured on the pool.

:: Example steps:
:: 1. If you prefer a different pool, change the pool server address.
::
:: 2. Replace the example wallet with your own wallet(!).
::
:: 3. Name your worker by changing "trmtest" to your name of choice after the wallet below.
::
:: 4. You're good to go!

teamredminer.exe -a ethash -o stratum+tcp://eu1.ethermine.org:4444 -u KukkaronOsoite.miner6800XT -p x --enable_compute --temp_limit=75
ÄLÄ käytä tuota suoraan muun kuin TeamRedMinerin kanssa. Muissa minereissa on hieman eroavat parametrien nimet.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.03.2021
Viestejä
659
Nyt kun mainauksesta saisi 1070ti -kortilla päälle 6€/24 niin missä kannattaisi mainata?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Nyt kun mainauksesta saisi 1070ti -kortilla päälle 6€/24 niin missä kannattaisi mainata?
Mulla on kaksi vastaavaa näyttistä louhimassa ETH:iä ja tosiaan tuotto ihan mukava tällä hetkellä tämmöiseen pienimuotoiseen mainaamiseen.

eth2.PNG
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
259
Pystyykö tuota ethermine.org poolin payout aikaa muuttamaan mitenkään, sanoo että 9 päivää kun seuraava payout?
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 575
Päätinpä asentaa windowsin uuden päivityksen kun ajattelin että eihän mitään voi mennä vikaan. Kusi ajuri asennuksen totaalisesti, eikä enää louhinta jostain syystä toimi +1500mhz MEM. Nohh +1250 rullaa vielä ihan loistavasti niin mikäs siinä:cigarbeye:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 447
Päätinpä asentaa windowsin uuden päivityksen kun ajattelin että eihän mitään voi mennä vikaan. Kusi ajuri asennuksen totaalisesti, eikä enää louhinta jostain syystä toimi +1500mhz MEM. Nohh +1250 rullaa vielä ihan loistavasti niin mikäs siinä:cigarbeye:
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 575
Eli lataan etherminerin ja sitten mitä?
Siis joko lolminer/phoenix miner/t-rex miner ovat ne softat mitkä ovat hyviä (itsellä henk koht phoenix ja t rexiäkin kokeiltu, molemmat OK), ethermine on pooli mitä läpi mainataan
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 575
Juu tuon teinkin mutta silti eivät uudella versiolla enää toimineet mutkitta 1500, ken tietää mikä homma, ei pelivakaat kellot olleetkaan niin siltä kantilta ihan ymmärrettävää. 3080 siis kyseessä
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 665
Eli lataan etherminerin ja sitten mitä?
Tuossa postauksesi yläpuolella käydään läpi että miten mainaus aloitetaan :facepalm:

Pystyykö tuota ethermine.org poolin payout aikaa muuttamaan mitenkään, sanoo että 9 päivää kun seuraava payout?
Opetelkaa hyvät ihmiset lukemaan ne dokumentaatiot payout osiossa, tuntuu että samaa asiaa kysellään joka ikinen päivä:
ethermine.org Payout Policy : bitfly Support Portal (freshdesk.com)
 
Viimeksi muokattu:

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
Tässä kyhäilemässä pikaisesti "rigiä" budjetilla, niin mitenhän tämä emo toimisi mainaukseen, ja sanotaan nyt vaikka että jos tuohon iskee 4 kpl GPU:ta?


Laitetaan uudestaan ennen kuin hautautuu ketjuun :D
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 575
Tässä kyhäilemässä pikaisesti "rigiä" budjetilla, niin mitenhän tämä emo toimisi mainaukseen, ja sanotaan nyt vaikka että jos tuohon iskee 4 kpl GPU:ta?


Laitetaan uudestaan ennen kuin hautautuu ketjuun :D
Tuohon risereilla saa helposti sen 6 näyttistä kiinni, biosista vaan rajoittaa pcie gen 1 ja homma rullaa :tup:.
 

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
Tuohon risereilla saa helposti sen 6 näyttistä kiinni, biosista vaan rajoittaa pcie gen 1 ja homma rullaa :tup:.
Ok, selvä :thumbsup: Noh, ei mopolla mahottomia, pitää ensin hommata näyttikset, tällä hetkellä 3 kpl olis tiedossa, mutta tuohon saa iskettyä sen 4 ainaski suoriltaan.
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 575
Ok, selvä :thumbsup: Noh, ei mopolla mahottomia, pitää ensin hommata näyttikset, tällä hetkellä 3 kpl olis tiedossa, mutta tuohon saa iskettyä sen 4 ainaski suoriltaan.
Silti suosittelisin risereiden käyttöä, saa paremmin hoidettua ilmanvaihdon yms.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
259
Pystyykö tuota ethermine.org poolin payout aikaa muuttamaan mitenkään, sanoo että 9 päivää kun seuraava payout?
ja toinen tyhmä kysymys phoenixminerista, jos stoppaan mainauksen ja käynnistän koneen uudestaan, kai mainaamani kolikot jäävät kuitenkin odottamaan siirtoa lompakkoon eikä häviä bittiavaruuteen..?
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
1 136
Tässä kyhäilemässä pikaisesti "rigiä" budjetilla, niin mitenhän tämä emo toimisi mainaukseen, ja sanotaan nyt vaikka että jos tuohon iskee 4 kpl GPU:ta?


Laitetaan uudestaan ennen kuin hautautuu ketjuun :D
Siis ei tarttee olla noinkaan "hyvä" kunhan löytyy 6 pci porttia niin saat 6gputa kiinni. Jos meinaat laittaa suoraan emoon kiinni, tulee jäähdytykseen haastetta. kortit on liian lähellä toisiaa, eikä saa ilmaa. Riserit maksaa siinä kympin kappale, kannattava investointi.

EDIT: Niin jos meinasit 4x3060 korttia saada kiinni, niin se ei onnistu tuolla. 3060 vaatii sen x8 väylänopeuden portilta.
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 575
ja toinen tyhmä kysymys phoenixminerista, jos stoppaan mainauksen ja käynnistän koneen uudestaan, kai mainaamani kolikot jäävät kuitenkin odottamaan siirtoa lompakkoon eikä häviä bittiavaruuteen..?
Kyllä jäävät, joka kerta kun näyttiksesi löytää sharen se menee nettiin ja siellä hyväksymisen jälkeen lisätään sinun osuuteesi.
 

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
Siis ei tarttee olla noinkaan "hyvä" kunhan löytyy 6 pci porttia niin saat 6gputa kiinni. Jos meinaat laittaa suoraan emoon kiinni, tulee jäähdytykseen haastetta. kortit on liian lähellä toisiaa, eikä saa ilmaa. Riserit maksaa siinä kympin kappale, kannattava investointi.

EDIT: Niin jos meinasit 4x3060 korttia saada kiinni, niin se ei onnistu tuolla. 3060 vaatii sen x8 väylänopeuden portilta.
No tässä olisi vielä edullisempi vaihtoehto:


Meneekö tuohon 4 vai 6x gpu:ta?

Tällä hetkellä tulossa GTX 1060 6GB:siä, mutta olisihan se hyvä jos olis varaa uudempiinki kortteihin:tdown:
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 575
No tässä olisi vielä edullisempi vaihtoehto:


Meneekö tuohon 4 vai 6x gpu:ta?
Kannattaa vanhoilla inteleilillä mennä kun noissa AMD-vehkeissä ei ole integroitua näyttistä, ja huomiona että pitää olla PCI-E liittimet eikä PCI, PCI vanha liitin ei toimi korttien kanssa.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
1 136
No tässä olisi vielä edullisempi vaihtoehto:


Meneekö tuohon 4 vai 6x gpu:ta?

Tällä hetkellä tulossa GTX 1060 6GB:siä, mutta olisihan se hyvä jos olis varaa uudempiinki kortteihin:tdown:
4 taitaa tuo vaan vetää...Osta Joku halvin z-170/270 sarjalainen minkä löydät

Ilmeisesti myös nuo "splitterit" toimivat. Eli alista pcie väylään menevä kortt,i jossa on 4pcie paikaa. Parikymppiä kustantaa. Pitäisi aika hyvin ainankin yksikappale toimia.
 
Viimeksi muokattu:

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
Siis ei tarttee olla noinkaan "hyvä" kunhan löytyy 6 pci porttia niin saat 6gputa kiinni. Jos meinaat laittaa suoraan emoon kiinni, tulee jäähdytykseen haastetta. kortit on liian lähellä toisiaa, eikä saa ilmaa. Riserit maksaa siinä kympin kappale, kannattava investointi.

EDIT: Niin jos meinasit 4x3060 korttia saada kiinni, niin se ei onnistu tuolla. 3060 vaatii sen x8 väylänopeuden portilta.
Elikkä jos emossa on 2xPCI-ex16, niin silloin toimii 2 kpl 3000 sarjan korttia dualina? loppu slotteihin vanhempia kortteja?
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 575
Elikkä jos emossa on 2xPCI-ex16, niin silloin toimii 2 kpl 3000 sarjan korttia dualina? loppu slotteihin vanhempia kortteja?
Vain ja ainoastaa rtx 3060 tarvitsee x16 slotin kaistan toimiakseen (toistaiseksi, huhuttu että tulee kaikki kortit rajoitettuina) ja tietyn beta driverin, kaikki muut rtx 3xxx kortit skulaavat kuten pitää normisti risereilla yms
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
1 136
Elikkä jos emossa on 2xPCI-ex16, niin silloin toimii 2 kpl 3000 sarjan korttia dualina? loppu slotteihin vanhempia kortteja?
Siis ainuastaan tuossa 3060kortissa on tuo louhintarajoitus, että pitää olla vähintään x8 väylässä kiinni. 2x3060+4x3070 pitäisi toimia ihan hyvin.

3060 kortteja ei helposti yli kahta saa kiinni, koska vaikka olisikin täysikokoisia pcie portteja, loppuu pci lanet kesken normi emoista. Toimii siis x8/x8/1x/1x tjs. nopeudella.
 
Liittynyt
09.04.2020
Viestejä
302
Onko kellään kokemuksia Binancen tai Hiveonin pooleista ja millaisia? Ajattelin testata jompaa kumpaa, kun etherminesta täyttyi juuri payout. Binancella olisi etuna maksut päivittäin ilman alarajaa. Hiveonilla taas olisi pool fee 0 %.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 447
Siis ainuastaan tuossa 3060kortissa on tuo louhintarajoitus, että pitää olla vähintään x8 väylässä kiinni. 2x3060+4x3070 pitäisi toimia ihan hyvin.

3060 kortteja ei helposti yli kahta saa kiinni, koska vaikka olisikin täysikokoisia pcie portteja, loppuu pci lanet kesken normi emoista. Toimii siis x8/x8/1x/1x tjs. nopeudella.
3060 kanssa pitää muistaa myös se, että pitää olla pci-e express 3.0 liitin tai uudempi. Itse menin kahdet lankut jo ostamaan ennenkuin googlella osu silmiin. Ainut positiivinen, että niitä voi käyttää muuten mainauksessa kun monta liitintä, tosin ei kyllä ole kortteja...

Ja jos ostaa haaveilee 8x8x8 setistä pitää varmistaa, että prossussa riittää lanet tuohon hommaan. Ei todellakaan ole mitään helppoa hommaa rakennella 3x3060 koneita ja yllättävän vaikea saada niitä 2x3060 lankkujakin jos yrittää halvalla päästä.

e: Ja se, että tunkis joka koneeseen yhden 3060:n ja loput vaikka risereillä vesittyy vähän sillä, että sitten pitäisi siirtyä winukkaan. Näillä korteilla ei tosiaan mitään farmeja perustella, mutta koti käytössä parilla koneella ihan jees.
 
Viimeksi muokattu:

dmn

Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
1 658
Ja jos koneeseen saa vaikka 2x3060 niin loput PCI-e väylät on niin fyysisesti blokattu niillä korteilla, että niitä tuskin saa käyttöön...

Toki onhan 8x ja 16x risereitäkin lattakaapelilla.
 

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
Mihin tonne phoenix miner tiedostoihin pitää lisätä ja mitä tekstiä? tällä hetkellä oon ihan pihalla..

Ei ole mitään .bat tiedostoja tuolla..
 
Liittynyt
17.03.2019
Viestejä
1 217
Mihin tonne phoenix miner tiedostoihin pitää lisätä ja mitä tekstiä? tällä hetkellä oon ihan pihalla..

Ei ole mitään .bat tiedostoja tuolla..
Varmaan windows defender hautasi bat tiedostot. Defender pois päältä ja lataa uudestaan
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 665
Mihin tonne phoenix miner tiedostoihin pitää lisätä ja mitä tekstiä? tällä hetkellä oon ihan pihalla..

Ei ole mitään .bat tiedostoja tuolla..
Phoenixminerissa on vain pari esimerkki .bat tiedostoa.
Suoraan kopioin tämän rimpsun kyseisestä tiedostosta:
Koodi:
REM
REM Example bat file for starting PhoenixMiner.exe to mine ETH
REM

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

REM IMPORTANT: Replace the ETH address with your own ETH wallet address in the -wal option (Rig001 is the name of the rig)
PhoenixMiner.exe -pool ssl://eu1.ethermine.org:5555 -pool2 ssl://us1.ethermine.org:5555 -wal 0x008c26f3a2Ca8bdC11e5891e0278c9436B6F5d1E.Rig001
pause
Voit tehdä tiedoston myös itse. Kopioi tuo "koodi" perus notepadiin ja tallennat sitten sen tiedoston ".bat" päätteellä.
 
Viimeksi muokattu:

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
Tuossa kansiossa tulee vain start_miner ja start_miner_eth tiedostot, loput on txt ja dll.

Vittu tämän defenderin kanssa, ei se kyllä nyt mitään poistanut.

Täytyytkö se .bat file luoda itse?
 
Liittynyt
30.11.2016
Viestejä
146
Tuossa kansiossa tulee vain start_miner ja start_miner_eth tiedostot, loput on txt ja dll.

Vittu tämän defenderin kanssa, ei se kyllä nyt mitään poistanut.

Täytyytkö se .bat file luoda itse?
Se on tuo start_miner, jonka taakse omat asetukseni ja lompakkoni osoitteen laitoin (rautalangasta oikea hiirennappi ja Muokkaa). Sen jälkeen tuplaklikkaus filua ja rahaa alkaa valumaan ovista ja ikkunoista.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 665
Tuossa kansiossa tulee vain start_miner ja start_miner_eth tiedostot, loput on txt ja dll.

Vittu tämän defenderin kanssa, ei se kyllä nyt mitään poistanut.

Täytyytkö se .bat file luoda itse?
Lukaisepa notepadin kautta että mitä siellä start_miner tiedoston sisällä lukee ;)
Ja se on ihan aito .bat tiedosto.

Rautalangasta väännettynä Phoenixminerissa:
- start_miner.bat tiedosto on ETH mainausta varten oleva esimerkki-.bat tiedosto.
- start_miner_etc.bat tiedosto on ETC mainausta varten oleva esimerkki-.bat tiedosto.
Älä sekoita ETC ja ETH keskenään, ETC on Ethereum Classic mitä vain tyhmät twitteriläiset tällä hetkellä ostavat vahingossa.
 
Viimeksi muokattu:

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
Se on tuo start_miner, jonka taakse omat asetukseni ja lompakkoni osoitteen laitoin (rautalangasta oikea hiirennappi ja Muokkaa). Sen jälkeen tuplaklikkaus filua ja rahaa alkaa valumaan ovista ja ikkunoista.
Elikkä tuo start_miner, ja oikea klikki ja muokkaa sinne omat tiedot tallentaa, sitten tuolla aina mainaus käyntiin?
 

Nasse79

Tukijäsen
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 075
REM
REM Example bat file for starting PhoenixMiner.exe to mine ETH
REM

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

REM IMPORTANT: Replace the ETH address with your own ETH wallet address in the -wal option (Rig001 is the name of the rig)
PhoenixMiner.exe -pool ssl://eu1.ethermine.org:5555 -pool2 ssl://us1.ethermine.org:5555 -wal 0x008c26f3a2Ca8bdC11e5891e0278c9436B6F5d1E.Rig001
pause


Eli tästä poistaa noi REM kohdat ja osoitteet oikein? Rig001 voi olla mitä vain? entä toi "pause" tuolta lopusta? pois?
 
Liittynyt
30.11.2016
Viestejä
146
Elikkä tuo start_miner, ja oikea klikki ja muokkaa sinne omat tiedot tallentaa, sitten tuolla aina mainaus käyntiin?
Jep, juuri näin. Lisäksi itsellä ainakin oma RTX 3070 bugittaa heti, jos lähden ajamaan tuota Afterburnerille sopivaksi säädetyillä asetuksilla, joten aloitan tuon aina Afterburnerilla stockkikelloilla ja sitten kun on generoinut DAG:n kokonaisuudessaan (ei kestä montaa sekunttia), vaihdan itselle optimaaliseksi säädetyt asetukset päälle Afterburnerin puolella.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 665
REM
REM Example bat file for starting PhoenixMiner.exe to mine ETH
REM

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

REM IMPORTANT: Replace the ETH address with your own ETH wallet address in the -wal option (Rig001 is the name of the rig)
PhoenixMiner.exe -pool ssl://eu1.ethermine.org:5555 -pool2 ssl://us1.ethermine.org:5555 -wal 0x008c26f3a2Ca8bdC11e5891e0278c9436B6F5d1E.Rig001
pause


Eli tästä poistaa noi REM kohdat ja osoitteet oikein? Rig001 voi olla mitä vain? entä toi "pause" tuolta lopusta? pois?
REM on käsittääkseni phoenixminerin tapa merkata kommentoinnit riveittäin.
Eli kaikki REM rivit voi jättää huomiotta koska phoenixminerkin jättää ne huomiotta. Mutta aivan sama ne on myös poistaa sieltä.

Eli jätä tuo tiedosto sellaiseksi kuin se alunperin on ja muuta vain ne mitä tiedoston ohjeissa sanotaan. Vain rivit mitkä alkaa sanalla REM voi halutessa poistaa.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
1 136
Jep, juuri näin. Lisäksi itsellä ainakin oma RTX 3070 bugittaa heti, jos lähden ajamaan tuota Afterburnerille sopivaksi säädetyillä asetuksilla, joten aloitan tuon aina Afterburnerilla stockkikelloilla ja sitten kun on generoinut DAG:n kokonaisuudessaan (ei kestä montaa sekunttia), vaihdan itselle optimaaliseksi säädetyt asetukset päälle Afterburnerin puolella.
Tuo on 30x0 sarjalla ihan normi. Vasta kun DAG on generoitu, niin sitten lopulliset kellot. Tai sit vaan laiskana tyytyy hiukan matalampiin kellohin.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 665
Jep, juuri näin. Lisäksi itsellä ainakin oma RTX 3070 bugittaa heti, jos lähden ajamaan tuota Afterburnerille sopivaksi säädetyillä asetuksilla, joten aloitan tuon aina Afterburnerilla stockkikelloilla ja sitten kun on generoinut DAG:n kokonaisuudessaan (ei kestä montaa sekunttia), vaihdan itselle optimaaliseksi säädetyt asetukset päälle Afterburnerin puolella.
30x0 malleissa pitää joko tehdä noin, tai käyttää minerin dokumentaatioissa löytyviä lisäparametrejä ongelman kiertämiseksi.
PM on vähän kinkkinen koska sen "korjaus" vaatii että kellot ajetaan sisään Phoenixminerilla.
T-Rex korjaa ongelman eri tavalla, ja siihen riittää että .bat tiedostoon lisää yhden "--komentojonkanimeäenmuista" parametrin lisää. Prkl kun Github on nukettanut T-Rexin online ohjeet niin hankala lennossa katsoa mikä parametrin nimi oli....
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 594
Viestejä
4 205 594
Jäsenet
70 923
Uusin jäsen
Rezponze

Hinta.fi

Ylös Bottom