Kotitekoiset Maustekurkut ja muut pikkelöintihommat! (resepti aloituksessa)

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 839
Moikka. Olen jo monena vuonna maustekurkun ystävänä tehnyt itse maustekurkkuja talvea vasten. Viime vuonna tein ensimmäistä kertaa kokonaisia kurkkuja, mutta ne "kypsyivät" huonosti ja tänä vuonna tein samalla systeemillä, mutta kiehautin kaikki kurkut erikseen siellä mausteliemessä ennen kun laitoin säilöntä-ämpäriin ja osan katkaisin pitkittäin puoliksi, että sisus altistuu pikkeliliemelle paremmin eikä vain kuoren läpi. Tuo kiehautus auttoi, koska nyt noi on selkeästi läpimaustuneempia, mutta jos jollain on oikeasti hyvä vinkki millä kotona saa kurkuista sellasia myrttisen kurkkuja muistuttavia kokonaisia niin ilmiantakaa! Omakotitalossa on kylmäsäilytystilaa niin olen vaan kokenut helpommaksi tuon säilöntähomman kun saa kurkut vetää kokonaisina säilöntään.

Noh sitten oma resepti:

Liemi:
4 osaa vettä ja viinietikkaa (yht 8 osaa) tilavuutta ja alla olevassa suhteessa suolaa ja sokeria:
7dl vettä
7dl etikkaa
120g kidesokeria ja
90g merisuolaa

Mausteiksi
Valkosipulinkynsiä
Chilejä
Sinapinsiementä 1-2tl per purkki
Ripaus tilliä per purkki, käyttänyt kuivattua ehkä 0,5tl per purkki mutta tuorettakin on tullut käytettyä.
Mustapippuria
Sipulia
Maustepippuria

Muista kypsentää valkosipulin kynnet. Botulismiriski muuten näiden kanssa.

Kun tilliä heittää runsaasti, niin kurkuista tulee aika maukkaita.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
256 742
Viestejä
4 459 853
Jäsenet
73 829
Uusin jäsen
Jesse Korhonen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom