Koteloa etsimässä erittäin venyvällä budjetilla

Viestiketju alueella 'Kotelot ja virtalähteet' , aloittaja Team_Slow, 28.12.2017.

 1. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 507
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  GPU: Asus Strix 1070Ti
  CPU: Intel 8400
  PSU: Corsair AX760
  Cooler: Noctua NH-D15
  Kiintolevyt: 2x SSD + 2x 3.5" HDD WD green
  Emolevy: MSI Z370-A PRO
  Muistit: G.Skill 16GB (2 x 8GB) Ripjaws V, DDR4 3200 MHz, CL14, 1.35V, punainen

  Olisin tuollaisen kokoonpanon ostamassa. Kotelo ja sen mahdolliset tuulettimet vaan on vielä mysteeri mihin tarvitsisin nopeasti vastauksen. Tähän mennessä olen omistanut Antec sonata plus 550, Fractal R3 ja nykyinen on Silverstone Raven Evolution RV02-EW. Kaikki kotelot ovat olleet omalla tavalla pettymyksiä minkä takia haluaisin tällä kertaa saada "unelmien" kotelon ja olen siitä kyllä valmis maksamaan. Olisi kiva kun ei tarvitsisi enää koteloa vaihtaa vaan pelkkiä komponentteja. Alunperin tavoite budjettini oli 1400€ koneelle ja noin 350€ on jäljellä mutta tarvittaessa budjetti joustaa joskin en pane pahakseni vaikka halvemmalla selviäisi.

  Kotelo saisi olla väriltään kokonaan musta ja "mitään sanomattoman näköinen". Kotelo on noin 5m päässä siitä mistä istun ja peittää pistorasiat missä on paljon johtoja kiinni. En halua että koneesta loistaa mitään valoja ulos ja ikkunaa ei saa olla koska nykyisin noita ledejä tungetaan joka paikkaan eikä niitä saa kaikkia aina sammutettua helposti. Keskusyksikkö on kuitenkin olohuoneessani ja TV tason vieressä joten sivusilmällä sen erotan minkä takia olisi hyvä että se ei kiinnitä kummempaa huomiota. Nykyinen koteloni on iso ja ikkunallinen mutta ikkuna on seinänpuolella ja iso koko taas ei haittaa.

  Tässä kuvia mitkä kertovat enemmän kuin kirjoitukseni: (Vanhoja kuvia kaikki, mutta melkolailla samalta näyttää nykyään kuin viimeisessä kuvassa)


  Unelmieni kotelo olisi musta mötikkä mikä pitäisi osat viileänä ja päästäisi mahdollisimman vähän ääntä ulos. Kotelossa pitäisi olla otettu huomioon myös pienet asiat kuten 3.5" HDD levyjen resonointi ja tuulettimien äänet. Täältä luultavasti löytyy parhaat asiantuntijat ja näihin perehtyneiden mielipiteet kiinnostaisi.
   
 2. JustDing

  JustDing

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2017
  Itse ehdottaisin tuota uutta fractal design r6 koteloo Fractal Design Define R6 - Black, ATX-kotelo, musta - 134,90€
  mielestäni siinä saa tuuletusta että myös hiljaisuutta, en itse tiedä miten toi r3 eroaa r5 kun itse olen alkanu vasta käyttämään näitä fractal tuotteitta ja ainakin r5 on ollu hyvä.
  Tässä olisi lähiaikoina itse aikomus ostaa toi r6, tossa kuitenki olisi yksi vaihtoehto
   
 3. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  410
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Vaikuttaa kyl erittäin hyvältä toi Define R6, itekkin ottaisin sen jos nyt olisin koteloo hankkimassa. Tosta saa siis ikkunallista ja ilman versioita.
  Jayztwocentillä mielestäni hyvä review kotelosta:
   
 4. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 507
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minulle jo eilen tuota koteloa ehdotettiin, mutta nyt kun tuon videon katsoin ja IO techin arvostelun luin niin pitäisi olla melko loppuun asti mietitty kotelo ja vaatimani asiat on otettu huomioon. Toisaalta eipä hirveästi muita ole edes ehdotettu.

  Fractal Design Define R6 - Black, ATX-kotelo, musta - 134,90€

  Luultavasti tuon mallin tilaan kun Blackout yms. on vasta tulossa jossain vaiheessa niin saan nopeammin.

  Raven Mitat: (PxLxK): 643 x 212 x 503
  Fractal Mitat: (PxLxK): 543 x 233 x 465

  Tuo näyttää yllättävän pieneltä videoissa mutta ei noilla loppujen lopuksi ihan hirveästi ole koossa eroa vaikka tämä raven on melko massiivinen.

  Pakko vielä varmistaa että mahtuuhan CPU coolerini yms. ongelmitta tuohon? Jos oikein katsoin mitat niin pitäisi mahtua.
   
 5. Warra

  Warra

  Viestejä:
  485
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Cpu coolerisi mahtuu kyllä R6 täysin ongelmitta.
   
 6. LKirjain

  LKirjain

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2017
 7. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 507
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Suurelta osin samanlainen kuin fractal ja niiltä osin miltä on erilainen niin erot on huonoja. Hinnasta suuri osa tulee varmaan näistä kolmesta millä en kotelossa näe muuta kuin haittaa.

  - Elegantti ikkunallinen sivupaneeli
  - Huomion varastava LED -valaistus
  - Integroitu langaton laturi (Qi -laitteille)
   
 8. Yelda

  Yelda

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Mites olis Corsair air 740? Sisälle sopii hyvin niin puhaltimet kuin vesivermeetkin. Miinuksena toki tuo ikkuna, mutta se on nykyään muotia. Päälle auton laseihin tarkoitettu kalvo voisi korjata asian tai käännät seinää vasten niinkuin nytkin ja laitat vaikka anopinkielen kivassa ruukussa päälle ni kukaan ei edes huomaa, että siinä on tietokone ;)
   
 9. TMK

  TMK

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Kun muuten on niin kliinisen mietitty sisustus, niin pakko kysyä, että puuttuuko muovisuojat vesiputkien juuresta? ;)
   
 10. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 507
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tilasin pari päivää sitten Fractal R6 vaikutti aika täydelliseltä kotelolta ja kaikki valot yms. saa pois päältä tai piiloon.

  Mulla on menny niin paljon aikaa tavaroiden hankintaan etten ole toistaiseksi valokytkimiä lukuunottamatta tehnyt asunnolle mitään. En ole itseasiassa koskaan aiemmin kiinnittänyt huomiota tuohon mutta nyt kun sanoit niin taitaahan ne puuttua. Olen vaan kiinnittänyt huomiota noihin edellisen omistajan rumasti laitetuihin laminaatteihin. Saakohan noita jostain hankittua jälkeenpäin ja mikä noiden tarkoitus tarkalleen on? En onnistunut google haulla keksimään noiden nimeä.
   
 11. Rikardo

  Rikardo

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Varmaan jotkut tämmöiset tuohon käy: PEITELEVY PROF 28MM VALK MUOVIA 2KPL | K-rauta.fi
  Koko vaan noiden omien putkien mukaan. Eikai noilla ole sen kummempaa tarkoitusta kuin vähän piilottaa ja siistiä putkien läpivientiä.
   
 12. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 507
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiitos. Vaikkei aiheeseen liity niin hyvä että kerroitte. Olen jotenkin aattellut että nuo olisi jotenkin asennus vaiheessa asennettavat enkä ole sen enempää miettinyt. Hieman rumaltahan nuo juuret näyttää ilman noita. Saapahan vielä vähän kliinisemmäksi ;)
   
 13. TMK

  TMK

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Juuri tuollaisia tarkoitin :tup:

  Ja joissain muualla ihmetellyt, että tuollaiset jääneet/jätetty pois, vaikka vaikuttaa melko paljon lopputulokseen.
  Mukava, jos ei ollut ihan tyhjää huutelua turhasta :)