Kone käynnistyy uudelleen pelatessa

Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Tuollainen ongelma, sattunut ehkä viikko sitten ekan kerran ja nyt tekee tuon jokseenkin välittömästi kun peli käynnistyy (kokeilin useammalla pelillä).

Kestää ajaa Cinebenchiä ja Prime95:ttä, mutta pelejä siis ei. Näytönohjain sökönä?

Kone on kasattu vajaa kaksi vuotta sitten. Näytönohjain tuli käyttöön viime toukokuussa, reilu vuosi takuuta jäljellä.

i5-12600K
ARCTIC Liquid Freezer II 280
MSI PRO Z690-A WIFI DDR4
PowerColor Radeon RX 6950 XT Red Devil
Fractal Design 860W Ion+, 80Plus Platinum
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
3 736
Kestääkö ajaa Timespytä?
Hotspot-ongelmiahan tuollakin kortilla on raportoitu, mutta ei niiden kyllä välittömästi peliä pitäisi kipata.
 
Liittynyt
05.03.2018
Viestejä
1 343
Kannattaa kokeilla disabloida automatic restart windowsin settareissa jolloin saat ehkä näkyviin sen bluescreenin joka voi kertoa lisää. Jos bluescreen liittyy näyttisajurin tiedostoihin, liittyy näytönohjaimeen.

Jos ei tule bluescreeniä, voi olla virtalähde-ongelma tai emon virransyötön ongelma.

Varmistus sille onko näyttiksestä vai virransyötöstä saat ainoastaan testaamalla kortin toisessa koneessa, tai testaamalla toisen vähintään yhtä raskaan (virtavaatimus) kortin tässä koneessa.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Kestääkö ajaa Timespytä?
Hotspot-ongelmiahan tuollakin kortilla on raportoitu, mutta ei niiden kyllä välittömästi peliä pitäisi kipata.
Yhden kierroksen kesti ihan hyvin, ja nyt itse asiassa ei kippaa heti pelatessakaan. Sen verran muutin, että laitoin biosissa oletusasetukset (oli lievä ylikellotus, joka on kyllä toiminut kuukausia) ja näyttikselle myös. Ei siis kaadu enää heti, jos kohta on Time Spy -tuloskin aika laiha.

Ajattelin vielä asentaa ajurit uusiksi, mutta en näköjään osaa enää mennä vikasietotilaan DDU:ta varten. Oheisen näköinen näyttö tulee, eikä siinä kelpaa näppiskomennot enää. Niissä sinivalkoisissa ruuduissa kyllä toimii, mutta tuosta en pääse eteenpäin. Onkohan tullut joku säätö tehtyä jota en muista :lol:

20240216_233132.jpg
 

Requiem

For You
Premium-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 504
Msconfig, boot välilehti ja sieltä safe boot. Minimal varmaan riittää DDU:lle.
Ruksi sitten pois niin käynnistyy normaalisti.

1708153331566.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
712
Oheisen näköinen näyttö tulee, eikä siinä kelpaa näppiskomennot enää. Niissä sinivalkoisissa ruuduissa kyllä toimii, mutta tuosta en pääse eteenpäin. Onkohan tullut joku säätö tehtyä jota en muista :lol:
"The Advanced Boot Options screen is the old black screen at boot like in Windows 7 and previous Windows."

Laitoin ensin "Legacy" eli "Advanced Boot Options" näytön päälle.
edit: Jos laitat päälle niin katso ensin bcdedit komennolla onko current tai joku muu defaulttina.

- ei toimi
bcdedit /set {current} bootmenupolicy Legacy

- toimii
bcdedit /set "{current}" bootmenupolicy Legacy

Ohjeet "Legacy" eli "Advanced Boot Options" näytön poistamiselle (palautetaan Windows 11 oletusasetukset).

- Katso bcdedit komennolla mikä on defaulttina (kuva alla).

bcdedit komento.png

- Jos current on defaulttina, suorita alempi komento (kuva alla).

- ei toimi
bcdedit /set {current} bootmenupolicy Standard

- toimii
bcdedit /set "{current}" bootmenupolicy Standard

bootmenupolicy Standard.png

Linkissä ohjeet Windows 10:lle.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Msconfig, boot välilehti ja sieltä safe boot. Minimal varmaan riittää DDU:lle.
Ruksi sitten pois niin käynnistyy normaalisti.
No jopas, tällä buuttasi vikasietotilaan. Pieni ongelma oli se, että hiiri ja näppis ei toimineet (Logitechin langattomat). Virta pois ja langalliset tilalle, sitten toimi. Hyvin jännä.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
@palsternakka :n ohjeella pääsin siihen tuttuun sinivalkoiseen ruutuun, josta nelosella voi valita vikasietotilan. Paitsi en voinut, kun ei ottanut näppiikseltä mitään vastaan :lol:
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
AMD:n ajurit on nyt latautumassa, mutta menee pari tuntia sitä odotelsessa. Telian 50 megan yhteys heittäytyi melkein wanhan ajan modeemivauhtiin, liekö lumimyrsky tehnyt tepposet tukiasemassa.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Ihan mielenkiintoista puuhaa. Safe mode nimittäin toimi kun jokunen viikko sitten asensin AMD:n uusimmat eli tammikuun ajurit. Palautin eilen kokeeksi kuukauden takaisen system restore pointin, kun mietin olenko hiljattain tehnyt jotain väärää. Tästä oli se riemukas seuraus, että Windows Update iski väliin. Näyttiksen ajureita ei siis saanut asennettua ennen winkkarin päivitystä, joka päivän olosuhteissa kesti viitisen tuntia.

Nyt on sitten tuore AMD-asennus. Safe modeen pääsen msconfigin avulla, mutta siellä ei toimi näppis eikä hiiri (Logitech G915 ja G502 Lightspeed). Taitaa olla uudelleenasennuksen aika, johan tuo vuoden verran toimikin.

Nyt testaamaan varsinaista ongelmaa, eli onko sitä lainkaan. Kerron tänne kuulumisia kunhan ehdin.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
No niin, olin poissa koneelta jonkin aikaa. Asensin Windowsin uudelleen, kun se on ollut jonkin aikaa mielessä joka tapauksessa. Pari päivää näytti hyvältä, kone toimi ripeästi ja Borderlands 3, jota olen viime aikoina pelaillut, toimi kuten odottaisi. Kunnes äsken kone taas käynnistyi uudelleen kesken BL3:n pelaamisen, parin pelitunnin jälkeen. laitoin pelin uudelleen käyntiin, seurauksena välittömästi uusi kaatuminen. Prossu ja näyttis nyt perusasetuksilla ja kaatuu siis edelleen.

Ideoita, mikä on rikki ja miten lähtisin vikaa etsimään? EVGA:n 850 watin virtalähde löytyy varalla, joten sen voin vaihtaa koneeseen jos vaikuttaa sen sortin vialta.
 
Liittynyt
05.03.2018
Viestejä
1 343
Ota se automatic reboot on failure pois windowsin systeemiasetuksista että näet mikä on bluescreeni. Se voisi kertoa lisää.

Jos reboottaa edelleen ilman bluescreeniä, tällöin vika on todennäköisesti powerissa tai emossa.

Jos tulee bluescreen, sitten sen tiedostoreferenssi voi viitata näytönohjaimeen (bluescreenaako näyttisajurin DLL-tiedostossa) tai sitten vika voi olla myös muisteissa (onkos memtest ajettu?)
 
Liittynyt
21.09.2018
Viestejä
2 891
No niin, olin poissa koneelta jonkin aikaa. Asensin Windowsin uudelleen, kun se on ollut jonkin aikaa mielessä joka tapauksessa. Pari päivää näytti hyvältä, kone toimi ripeästi ja Borderlands 3, jota olen viime aikoina pelaillut, toimi kuten odottaisi. Kunnes äsken kone taas käynnistyi uudelleen kesken BL3:n pelaamisen, parin pelitunnin jälkeen. laitoin pelin uudelleen käyntiin, seurauksena välittömästi uusi kaatuminen. Prossu ja näyttis nyt perusasetuksilla ja kaatuu siis edelleen.

Ideoita, mikä on rikki ja miten lähtisin vikaa etsimään? EVGA:n 850 watin virtalähde löytyy varalla, joten sen voin vaihtaa koneeseen jos vaikuttaa sen sortin vialta.
Kato että töpseli on kunnolla seinässä. Itellä sammu satunnaisesti kone pelatessa ihan yks kaks ja tarpeeks ku alko vituttaa niin keksin töpselin kattoa, kun kissa siellä aina välillä möyryää. No lähti piuha töpselistä ihan sormilla vetämällä :D nyt toimii ongelmitta.
 
Liittynyt
05.02.2021
Viestejä
243
HWInfo64 voi katsoa kuinka paljon 8-Pinnisten johtojen 12V linja tippuu rasituksessa eli vaikka se borderlands 3 päälle ja pelatessa seuraa kuinka paljon voltit tippuu esim 2 tunnin pelailun jälkeen.

Itsellä oli jotain häikkää pari vuotta vanhoisa johdoissa ja aiheutti samallaista hämminkiä. Ostin sitten uuden johtosarjan virtalähteeseen ja toiminut moitteetta kohta vuoden päivät.

Ennen uuden johtosarjan ostamista kokeilin rajoittaa näyttiksen 200W mikä auttoi pari kk kunnes tuo boottailu alkoi uudestaan ja sitten irroitin 8-pin liittimet ja laitoin takaisin kiinni niin pärjäsi taas päälle viikon ja boottailu alkoi uudestaan. HWInfo64 kans näki että 12V tippuivat pikkuhiljaa pelatessa ja kun vähän heilutteli näyttiksen 8-pin johtoja niin voltit hyppäsivät takaisin ylös.

1.jpg
 

Härkönen

Team H2O
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
7 054
Biosin voisi päivittää tuoreimpaan versioon, joskus eivät pelaa yhteen winukan uusien päivityksien kanssa, kaverilla kaatuili kanssa kone kesken pelin ja korjaantui uudella bios-päivityksellä. Onhan näyttiksen lisävirrat omilla kaapeleilla suoraan virtalähteeltä ettei ole käytetty samasta kaapelista kahta liitintä?
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Biosin voisi päivittää tuoreimpaan versioon, joskus eivät pelaa yhteen winukan uusien päivityksien kanssa, kaverilla kaatuili kanssa kone kesken pelin ja korjaantui uudella bios-päivityksellä. Onhan näyttiksen lisävirrat omilla kaapeleilla suoraan virtalähteeltä ettei ole käytetty samasta kaapelista kahta liitintä?
Päivitin samalla uusimpaan biosiin, kun asentelin winkkarin uudelleen. Kolmella kaapelilla tulee virta, ei haaroituksia.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Kato että töpseli on kunnolla seinässä. Itellä sammu satunnaisesti kone pelatessa ihan yks kaks ja tarpeeks ku alko vituttaa niin keksin töpselin kattoa, kun kissa siellä aina välillä möyryää. No lähti piuha töpselistä ihan sormilla vetämällä :D nyt toimii ongelmitta.
Ei muuten mahdotonta täälläkään. Nyt tulee virta aika vanhan katkaisijallisen jatkojohdon kautta, pitääpä tökätä suoraan seinään varalta.
 
Liittynyt
05.03.2018
Viestejä
1 343
Taitaa olla NVIDIA-juttuja. AMD ei taida osata moisia erotella.

Historiallisesti 6950XT:t ovat olleet välillä vähän epästabiileja raskaalla kuormalla. Yksi tapa yrittää rajata ongelmaa voi olla alikellottaa GPU:ta muutama sata megahurtzia. Jos rebootit katoavat, tiedetään että syy on kortissa tai sen virransyötössä.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Ptää kokeilla tuotakin, jos ei jatkojohdon poistaminen välistä auta. Alan kohta pelailemaan, jos ei vaimo keksi tärkeämpiä töitä näin hiihtolomalla :D
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Jahas, usb-outous jatkuu näköjään. Vikasietotilaan DDU:ta ja uusia ajureita varten: ei hiirtä eikä näppistä. Langallinen hiiri ja toinen Logitechin langaton näppis kiinni niin sain homman tehtyä.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 955
Jahas, usb-outous jatkuu näköjään. Vikasietotilaan DDU:ta ja uusia ajureita varten: ei hiirtä eikä näppistä. Langallinen hiiri ja toinen Logitechin langaton näppis kiinni niin sain homman tehtyä.
Kokeileppa pelkkä ajurin uudelleen asennus ilman ddu:ta. Windows Update asentaa AMD ajurin sen oman asennuksen päälle, ja ddu poista tuonkin ja se latautuu aina uudelleen ja saattaa asentua kesken pelinkin. Joka sitten kaataa pelin. Tämän näkee siitä että myös AMD:n ohjelmisto ei enää käynnisty, vaan valittaa väärästä ohjelmistoversiosta. Eli anna sen Windows Updaten ajurin asentua, ja sitten asenna AMD:n ajuri.

Sinulla jotain muutakin häikkää koneessa, jos ei usbit toimi vikasietotilassa.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Sinulla jotain muutakin häikkää koneessa, jos ei usbit toimi vikasietotilassa.
Jep, jotain on nyt eri lailla kuin ennen. USB kyllä toimii, USB-hiiren ja donglen näppäimistölle laitoin kiinni ja toimi. Mutta nämä normaalisti käytössä olevat Logitechit eivät toimi vikasietotilassa, irrotus ja uudelleen kiinnitys ei auttanut.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
45
Montako virtajohtoa menee virtalähteestä näytönohjaimelle? Kannattaa käyttää monta erillistä johtoa, ilman Y-haaroituksia. Voisit samalla irroittaa johdot ja kytkeä uudelleen, jos niissä olisi heikko kontakti.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Montako virtajohtoa menee virtalähteestä näytönohjaimelle? Kannattaa käyttää monta erillistä johtoa, ilman Y-haaroituksia. Voisit samalla irroittaa johdot ja kytkeä uudelleen, jos niissä olisi heikko kontakti.
Oli jo tuossa edellä puhetta tästä, oma johto on joka pistokkeelle:thumbsup:
Pitää kokeilla tuotakin, juuri kippasi kone n. 2 tunnin pelaamisen jälkeen.

Prossulla ei kellotusta, näyttiksellä oli kokeeksi max 2600 MHz (oletus 2659). Min Frequencyn laitoin 2500:aan, vähentää hieman nykimistä joka BL3:ssa on aika ärsyttävää. Muuten oletusasetukset Adrenalinessa. FPS-rajoitus on 120, Riva Tunerilla. Eli aika pienillä wateilla ja viileänä ainakin mennään.

Jääkö muuten Windowsin lokiin jotain hyödyllistä tietoa kaatumisista?
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Irrotin näyttiksestä virtajohdot ja laitoin uudelleen kiinni. Nyt kaatuu heti, kun pelin käynnistää. Edistystä :lol:

Pitänee kokeilla virtalähteen vaihtoa niin saapahan yhden mahdollisen vian suljettua pois. Jotenkin kyllä epäilyt kohdistuu virtalähteeseen tai näytönohjaimeen, kun kaatumisia tulee silloin kun on näyttiksellä rasitusta. Vai voisko olla emolla jotain, nuo usb-sekoilut on myös uutta?
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Nyt on kestänyt muutaman tunnin pelailua kaatumatta. Ei huvittanut ainakaan heti vaihtaa virtalähdettä, joten otin näyttiksen irti ja laitoin uudelleen kiinni. Se slotin muoviklipsi roikkui auki, onkohan mahdollista että olisi kontakti kärsinyt siitä? Tukirauta kyllä on kortilla, joten ei se roikkumaan pääse.

Toinen yllättävä mahdollinen vikapaikka löytyi, kun painelin samalla muita liittimiä. Olin kuulevinani pienen naksahduksen emon virtaliittimestä kun painoin sitä. Jos se tosiaan oli löysällä, voisi varmaan selittää kaatuilua?

Kattellaan miten homma jatkuu, nyt on viikon verran taukoa koneella olosta tulossa.
 

Härkönen

Team H2O
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
7 054
Nyt on kestänyt muutaman tunnin pelailua kaatumatta. Ei huvittanut ainakaan heti vaihtaa virtalähdettä, joten otin näyttiksen irti ja laitoin uudelleen kiinni. Se slotin muoviklipsi roikkui auki, onkohan mahdollista että olisi kontakti kärsinyt siitä? Tukirauta kyllä on kortilla, joten ei se roikkumaan pääse.

Toinen yllättävä mahdollinen vikapaikka löytyi, kun painelin samalla muita liittimiä. Olin kuulevinani pienen naksahduksen emon virtaliittimestä kun painoin sitä. Jos se tosiaan oli löysällä, voisi varmaan selittää kaatuilua?

Kattellaan miten homma jatkuu, nyt on viikon verran taukoa koneella olosta tulossa.
Löysällä olevat liittimet voivat oirehtia noin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 102
WEindowksen järjestelmäloki (google windows system log) Kannattaa tutkia.

Sinne jää sinisen ruudun tiedot,
Jos siellä lukee ainoastaan, että uudestaankäynnistettiin odottamattoman sammuttamisen jälkeen, niin silloin kaikki toimii, kunnes esim virrat katkeavat tai lokia ei voida muusta syystä kirjoittaa (esim kiintolevy I/O kupsahtaa täysin.) Kiintolevy I/O aiheuttanee tosin sinisen ruudun.
 
Liittynyt
14.09.2017
Viestejä
163
Itsellä oli samat oireet jossain vaiheessa. Minulla on powerissa useampi PCI-E lähtö, joten vaihdoin Cablemodsin custom-kaapelit takaisin alkuperäisiin ja piuhat eri lähtöihin. Ongelma hävisi tämän jälkeen eli syynä oli joko virtalähteen pari porttia tai kaapelit.
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
5 844
Itsellä oli samat oireet jossain vaiheessa. Minulla on powerissa useampi PCI-E lähtö, joten vaihdoin Cablemodsin custom-kaapelit takaisin alkuperäisiin ja piuhat eri lähtöihin. Ongelma hävisi tämän jälkeen eli syynä oli joko virtalähteen pari porttia tai kaapelit.
Tai liitos huonosti kuitenkin kiinni?
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
644
Tässä vaiheessa kiitos kaikille osallistuneille hyvistä vinkeistä. Näyttää tosiaan siltä, että liitosongelma oli kyseessä, joko inhimillisestä tai epäinhimillisestä syystä :lol:

Nyt pitää puuhata muita asioita muutama päivä, tutkimukset jatkuu n. viikon päästä.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 196
Viestejä
4 186 898
Jäsenet
70 711
Uusin jäsen
kiolmainster

Hinta.fi

Ylös Bottom