Kone käynnistelee itseään uudelleen ilman mitään ilmeistä syytä

Liittynyt
03.05.2024
Viestejä
4
Kyseessä Datatronicilta aivan hiljattain hankittu pakettikone, tarkempi lista osista viestin lopussa.
Kone käynnistyy uudelleen ilman mitään jäätymistä tai muutakaan varoitusta tai bluescreeniä. Välillä menee päivä, kaksi, ehkä jopa kolme ilman mitään ongelmaa, mutta sitten on päiviä että random bootteja tulee useampi. Olen huomannut tätä tapahtuvan ehkä hieman useammin jos olen pelaillut useamman tunnin jotain, mutta boottia voi tulla myös ihan vaan nettiä selaillessa tms. Jos en ole koneella mitään touhuamassa mutta se on päällä esim. yön yli, boottia ei ole tapahtunut. Mitään järin raskaita pelejä en pelaile, HWinfon mukaan lämmöt sun muut olleet ok.
Laitoin koneen tästä syystä takuuhuoltoon mutta siellä kone ei kertaakaan tätä tehnyt oltuaan viikonlopun yli päällä, ja kaikki heidän tekemänsä testailut olivat täysin ok.
Olen tarkistanut johdot sun muut, eikä tätä ole tapahtunut muiden laitteiden tai koneiden kanssa, joten en keksi missä muuallakaan vika voisi olla paitsi koneessa itsessään. Googlailemalla kyllä tuli eteen muutamakin tapaus joissa hyvin samanlainen ongelma oli korjaantunut virtalähteen vaihdolla(näissä oli sama virtalähde kyseessä mitä tässäkin koneessa), joten pohdin nyt että kannattaako kokeilla toista virtalähdettä?
Mikäli virtalähteen vaihto olisi fiksu kokeilla, otan mielelläni vastaan ehdotuksia sopivista korvaavista tämän nykyisen tilalle.

Osat:

Fractal Design North
Thermalright Peerless Assassin 120 SE Suoritin Jäähdytyslevy/jäähdytin 12 cm
Gigabyte GeForce RTX 4070 WINDFORCE 2X OC 12G NVIDIA 12 GB GDDR6X
MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI Intel Z790 LGA 1700 ATX
Intel Core i7-14700KF suoritin 33 MB Smart Cache Laatikko
G.Skill Flare X5 F5-6000J3238F16GX2-FX5 muistimoduuli 32 GB 2 x 16 GB DDR5 6000 MHz
Lexar NM790 4 TB PCI Express 4.0 NVMe
Corsair RM850e virtalähdeyksikkö 850 W ATX 3.0
Microsoft Windows 11 Home
 
Liittynyt
02.02.2024
Viestejä
760
ootko kokeillut ottaa näyttistä pois ja käyttää konetta pari päivää ilman tota geforcea (eikös tossa intelissä ollut integroitu piiri) ja kattoa buuttaileeko enää?
jos näyttiksen poistaminen auttaa nii sitten voi miettiä että
-onko näyttiksessä vikaa
-onko virtalähteessä vikaa koska se kuormittuu liikaa näyttiksen kanssa (850 wattia pitäis riittää jos ei oo jotain vikaa siinä)
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
667
Kone käynnistyy uudelleen ilman mitään jäätymistä tai muutakaan varoitusta tai bluescreeniä.
Mulla kävi hiljattain juuri noin, tuli tosin aina pelatessa. Virtalähdettä epäilin ja meinasin vaihtaakin. Kokeilin kuitenkin ensin toimintaa, kun olin irrottanut näytönohjaimen ja laittanut sen uudelleen paikoilleen. Itsekäynnistykset loppui, eli vahva oletus että näytönohjain oli päässyt liikkumaan ja kontakti liittimessä oli huono.
 
Liittynyt
03.05.2024
Viestejä
4
nostan tätä koska kone kävi uudelleen takuuhuollossa eikä raudan puolelta siellä löytynyt mitään vikaa, ei lämmennyt liikaa, ei tullut bootteja kertaakaan vaikka testailivat miltei pari viikkoa. epäilivät että ongelma olisi windowsissa.
Windows asennettu uudelleen, bios, firmware ja ajurit päivitetty. softat asenneltu ja boottailu jatkunut tuttuun tapaan. On tullut nyt testailtua windowsin asetuksia sen mukaan mitä vaihtoehtoja on samaan ongelmaan löytynyt googlailemalla (esim virrankäytön ja nopean uudelleenkäynnistämisen asetuksia muuttamalla). samat softat on asennettuna mitä edellisessäkin koneessa joten en ymmärrä miten jokin niistä tätä aiheuttaisi? entisessä koneessa toki oli win10, nykyisessä 11. Virransyöttö koneeseen pitäisi olla ok, ei ole ollut minkään muun laitteen kanssa ongelmaa, ja on kokeiltu varuilta laittaa kone kiinni eri sähköpistokkeisiin. Bootista ei jää mitään muuta noottia tapahtumalokiin kuin kernel 41 virhe, joka ei juuri mitään kerro.
Ei ole ennen tämmöistä tullut vastaan niin omat taidot ei oikein tämän pidemmälle riitä. toki jos hommiin on jonkinlainen tutoriaali/ohjeet niin osaan kyllä testailla. (esim. vikasietotilan käyttö ei ole itselle kovin tuttua.)
Kaikista herkiten boottia on tullut streamatessa tai muuten vaan pelaillessa, mutta pari kertaa myös ihan vaan nettiä selaillessa.
Pitääkö tässä nyt sitten lähteä taas puhtaalta pöydältä ja varttoa softa kerrallaan etsien että mikä niistä voisi olla syypää? Juokseeko taustalla joku prosessi mikä tätä aiheuttaisi?
Tässä on nyt puolitoista kuukautta tullut tämän kanssa painittua joten alkaa todenteolla turhauttamaan, kun vikaa ei löydy mistään.

Tässä lista mitä asennettuna:
Steam (+pari peliä)
Firefox
Discord
Clip studio paint
HuionTablet
Corsair iCue
Malwarebytes premium
Bluestacks 5
OBS studio
Ccleaner
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 005
Viestejä
4 274 638
Jäsenet
71 586
Uusin jäsen
Gr1n

Hinta.fi

Ylös Bottom