Kone bootlooppaa, kuukauden toimi ongelmitta.

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja puddle, 18.11.2019.

  1. puddle

    puddle

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Moikka, löytyisikö apuja, vika emolevyssä? Kuukausi sitten itse kasattu kone toimi tähän asti ongelmitta, eilen alkoi itsestään huudattaa tuulettimia ja oli mennyt bootlooppiin. Muuten ei ollut kelloteltu, mutta muistit olleet 3200mhz 14-14-14 @1.37v koska matalammalla jännitteellä tuli muistivirheitä karhun muistitestissä.

    Speksit
    Prossu Ryzen 3600
    Emo ASUS X570-F gaming
    Näyttis Palit rtx2080 gamingpro oc
    Muistit gskill tridentz 2x8gb f4-3200c15d-16gtzsw
    Tallennusmedia Samsung 970 evo 500gb
    Poweri Seasonic Prime gold 650w
    Jäähdytys Corsair h115i Pro rgb AIO

    Eli kone tosiaan itsestään oli mennyt bootlooppiin. Meni Windowsin omaan diagnostiikkaan, missä automaattinen korjaus ei onnistu, tuottaa vaan srttrail.txt lokitiedoston. Järjestelmän palautus sain ajettua läpi, ja antaa ilmoituksen että onnistui, mutta eipä käynnisty siltikään.

    Biosiin pääsee ongelmitta. CMOS patteri irrotettu, biosin asetukset kaikki laitettu vakioksi.

    Otin kovalevyn irti ja yritin asentaa win10 käyttämättömälle hdd:lle usb-tikulta samaan tapaan kuin aiemmin, ei käynnisty asennusohjelmaan asti, vilauttaa Windowsin latauskuvaa ja boottaa uudelleen.

    Sitten kokeiltu yhdellä muistikammalla kaikissa eri sloteissa, ei toimi. Kaverilta lainattu yksi varmasti toimiva muistimoduuli, sekään ei auta eteenpäin. AIO jäähdytin vaihdettu vakiosirkkeliin, ei apuja.

    Toista näyttistä tai prossua ei ole, millä voisi kokeilla. Olisiko nyt jo järkevää laittaa emo Jimmsille takuupalautukseen, vai joku muu ratkaisu, mikä?

    Olen aika pitkälti pudonnut kelkasta ATK:n kanssa, niin jos joku tarpeellinen tieto puuttuu, kysykää ja selvitän vastauksen.

    Nyt vähän harmittaa, että keräilin osat eri paikoista (Prossu powerista, muistit amazonista, loput jimmsiltä)
     
  2. E.T

    E.T

    Viestejä:
    3 752
    Rekisteröitynyt:
    27.02.2017
    Vaikuttaa aika samoilta oireilta...
    3900x - Asus ROG b450-i - boot loop when post s... | Community

    Jotain helpotusta tuonut BIOSin defaulttien käyttöönoton jälkeen XMP profiili enablointi..

    Itse asiassa yhdellä siellä bongelmia juuri tuon rändikusetushinnoitellun Samsungin kanssa, jos on tietyssä slotissa.
    (voisi olla ainakin varmempi sen slotti käsin PCIe v3:ksi levyn ollessa paikallaan)

    Disabloi myös Fast Boot.
    Samoin vaihda CSM toiseen asetukseen siitä mikä siellä on.


    Kovin epätasapainoinen kone kun satoja euroja rahaa paljon siellä missä se ei anna vastinetta eikä mitään lisäkestoikää.
     
  3. puddle

    puddle

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Jees, kiitos vinkeistä. XMP profiili enablointi ei auttanut, kokeilin myös laskea muistinopeuden alle vakio 2133 ym
    Fast bootin disablointi ei auta, eikä CSM-asetusten vaihto
    Myöskään SSD ei voi olla syyllinen, kun olen kokeillut kokonaan ilman sitä, asentaa käyttämättömälle seagaten HDD:lle, ei toimi

    Latailin tässä uudet emon biosit tikulle, ajattelin niitä asennella myöhemmin tänään. Mietiskelin vain, että onko tällein epävakaalla koneella biospäivityksen yrittäminen miten iso riski, noh, se selvinnee myöhemmin
     
  4. E.T

    E.T

    Viestejä:
    3 752
    Rekisteröitynyt:
    27.02.2017
    Jokin raudan puolella poikittain oleva bitti se tuota varmaan aiheuttaa, vaikka voisi tietenkin jotain Linuxiakin kokeilla ajaa USB-tikulta.

    BIOSin nollausta ja sen jälkeen päivittämistä ja vielä nollausta voisi kokeilla.
    Emolta löytyy ominaisuus jolla BIOSin pystyy ylikirjoittamaan vaikkei kone käynnistyisi (tai olisi edes prossua/muisteja) niin normaalin BIOS-päivityksen epäonnistumisen riskejä ei paljoa ole.
     
  5. puddle

    puddle

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Jep, uusin bios onnistuneesti sisään, ei vaikutusta. Näyttis kokeiltu toisessa pci-slotissa, ei vaikutusta. Komentokehotteesta kokeiltu chkdsk, ei vaikutusta. Bootrec /fixboot ei toiminut, "Access denied"...

    Sellaistakin funtsin, että näyttis on ollut hdmi-piuhalla kiinni av-vahvistimessa, ja sehän syöttää 5v sitä piuhaa pitkin... Niin nuo liittimet aina silloin tällöin kiinnittäessä vähän kipinöi, ei kai tuon pitäisi edes teoriassa komponenteille vaarallista olla.
     
  6. E.T

    E.T

    Viestejä:
    3 752
    Rekisteröitynyt:
    27.02.2017
    Eli tekstipohjainen tila siis toimii, mutta graafinen käyttöjärjestelmä kippaa välittömästi?
    Se voisi viitata näytönohjaimeen.

    Eikä minkäänlaiset kipinöinnit kytkentöjä tehdessä todellakaan hyväksi ole.
     
  7. tenux

    tenux

    Viestejä:
    74
    Rekisteröitynyt:
    22.01.2019
    Jos emo on sökö, et todennäköisesti pääse biosiin ja asuksen emossa on niitä status/error tms valoja.
    Taitaa olla näytönohjain rikki, kokeile toista näyttistä.

    Kipinöinti on voi näyttää harmittomalta, mutta jos sulla tulee siihen maalooppia tai vastaavaa, sinne voi ylisuojajännite posahtaa ja näyttis on sökö (tai muu).

    Paras ratkaisu on yleensä kytkeä AV-vahvistin samaan pistorasiaan kuin tietokoneen virtajohto (näyttöä ei tarvi)

    Ja aina kun kytket johtoja, ota virtapiuha irti

    ja vielä jos tietokone on maadoitetussa pistorasiassa, mutta av-vahvistin ei, niin riski oikosulkuihin on olemassa
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2019
  8. peanpe

    peanpe

    Viestejä:
    562
    Rekisteröitynyt:
    26.11.2016
    oletko kokeillut kiintolevyä yhdistää eri satakaapelilla ja eri satapaikasta.
     
  9. jkeskir

    jkeskir

    Viestejä:
    647
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Käsittääkseni emossa on integroitu näytönohjain toimiiko sillä?
     
  10. taffeli

    taffeli

    Viestejä:
    323
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    Eikös tossa ole ne vikavalot, antaako ne osviittaa viasta?
     
  11. Mechanical Man

    Mechanical Man

    Viestejä:
    1 313
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ei ole. Mistä ihmeestä tuollaisen ajatuksen edes saa päähänsä?
     
  12. taffeli

    taffeli

    Viestejä:
    323
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    [​IMG]
     
  13. Mechanical Man

    Mechanical Man

    Viestejä:
    1 313
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Niin emoon saa myös prosessorin jossa on integroitu näytönohjain. Itse emossa ei ole, eikä Ryzen 3600 prossussakaan ole.
     
  14. jkeskir

    jkeskir

    Viestejä:
    647
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Katselin emon speksit, mutta en prossun. Sieltä sen päähän saa. Asiallisempi vastaus olisi ollut plussaa.
     
  15. Mechanical Man

    Mechanical Man

    Viestejä:
    1 313
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Huomautus - pyritäänpä pitämään ne vastaukset asiallisena, tai sitten ei tarvitse vastata lainkaan
    Jos olisit katsonut emon speksit, et olisi kuvitellut siinä olevan integroitua, mitä ihmettä nyt.
     
  16. jkeskir

    jkeskir

    Viestejä:
    647
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Asioista voisi keskustella myös asialliseen tapaan. Mutta itse olet tiesi valinnut.
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2019
    Juha Kokkonen tykkää tästä.
  17. Weega666

    Weega666

    Viestejä:
    531
    Rekisteröitynyt:
    13.12.2016
    Kokeile irrottaa myös prossu. Itsellä sama tilanne kerran ja kaikki mahdollinen tuli kokeiltua ja vasta kun irrotin prossun ja annoin olla 10 min. Asensin prossun uudelleen ja volá homma toimi taas. Toki villi veikkaukseni että näyttis sökö. Onko toista näyttistä millä kokeilla juttua.
     
  18. Weega666

    Weega666

    Viestejä:
    531
    Rekisteröitynyt:
    13.12.2016
    Ja toki virtalähde myös voi olla vian syy...
     
  19. puddle

    puddle

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Ei oo vika näyttiksessä, testailtu varmasti toimivalla (käytöstä lainatulla). Ja kiitti weega vinkistä, mutta myöskään prossun irrottaminen hetkeksi ei vaikuttanut mitenkään.
    Vikavalot emossa on, mutta ne käyttäytyy aivan normaalisti. Powerissa maksoin brändilisää just luotettavuuden takia ja sekin on aika uusi, alle vuoden käytössä ollut. Ja peanpe, eri kiintolevyjä kokeiltu, ihan käyttämätöntäkin,e satapaikoista, ei apuja.

    Taidan laittaa ton emon takuuseen, kattellaan kuinka käy
     
  20. Baldrick

    Baldrick

    Viestejä:
    2 593
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Aukeaako win10:n korjausvalikko? Ja olet kokeillut sieltä "salli virheet käynnistyksen yhteydessä" tms?
     
  21. peanpe

    peanpe

    Viestejä:
    562
    Rekisteröitynyt:
    26.11.2016
    Bootrec /fixboot ei toiminut, "Access denied"...eikö tuo tarkoita että korjaus estetty, tee uusi usb asennusmedia jos se entinen olis jotenkin korruptoitunut, korjauksien kokeilu usbtikulla kielivalikon jälkeen korjaa tietokone, tai sitte uusi asennus kokonaan, osioruudusta poista kaikki aikasemmat osiot.

    Myös biossin Security boot jos se on enable valinnalla, mitä se oikein estää tuotako ettei kiintolevylle voi tehdä korjauksia? ja estääkö se myös toiselle kiintolevylle asennusta, itse olen kyllä kun windowssia asentanut laittanut securityn disable valinnalle.
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2019
  22. Griffin

    Griffin

    Viestejä:
    4 433
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Tuo bootrec ad tuli jostain win 10 versiosta eteenpäin. Lie tietoturvaongelma tai bugi.

    Oli jo koittanut asentaa uudestaan, eli siellä on vikaa...
     
  23. Weega666

    Weega666

    Viestejä:
    531
    Rekisteröitynyt:
    13.12.2016
    Niin se taitaa olla paras tehdä. Hyvä kun on takuu...