Kokkailu mokat

Kurpitza

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.05.2020
Viestejä
502
Mulla on tyypillistä, että unohdan laittaa jotain ainesosia joukkoon. Esim. pitsa taikinaan on hyvä lisätä hiivaa, jos siis haluaa, että se kohoaa tai suola jää kokonaan pois jostain broileri bologneseasta jolloin se ei maistu miltään.

Tai laitan valkopippuria kolminkertaisen määrän, kun "vähän lipsahti"
Joo, tykkään kokkailla mutta olen hemmetin huono siinä :)
 
Loistava esimerkki tästä on tänään, kun tein pesto lihapullia ja ne maistu siis suoraan sanottuna kuivuneilta kengän pohjilta. Ohjeessa oli 17% naudan lihaa ja mä ostin 10%. En tiedä voiko tolla muka olla niin suuri ero.
 
Ite kerran tein pitkästä aikaa pihviä pippurikastikkeella, no totesin et tällä kertaa saa mennä pussista valmista pippurirouhetta. Muuten hyvää oli kaikki, paitti se rouhe oli kardemummaa. Kevyt pullan vivahde oli annoksessa:rofl:
 
Tekevälle sattuu.

Kerran tein jauhelihakastiketta. Nappasin paprikajauhe purkin (semmonen vähän isompi), jossa on kaksipuolinen kansi. Totta kai ajatuksissa avaan sen lusikointi puolen ja kaadan. Olihan se tosi kivan värinen kastike, mutta ei sitä pystyny syömään.

Kerran teki mieli pullaa, niin aloinpa siinä taikinaa tekemään. En tiedä mikä meni vikaan, vaivasin ja se otti jauhoa aivan perkeleesti. Olisi jo siinä vaiheessa pitänyt heittää menemään, mutta päätin leipoa. Ne sitten kohosi uunissa aivan julmetusti, vaikka pieneksi tein.

Näin viimeiseksi tarinaksi, kerran marinoin broilerin koipireittä. Olen nappaavani currypurkin ja ripottelen sitten kanelia... Noh, siinä yritän korjata vahinkoa parhaani mukaan, mutta lopputuloksessa oli siltikin häivähdys kanelia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
267 057
Viestejä
4 618 714
Jäsenet
75 980
Uusin jäsen
sifu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom